Matrix'in içindeki FRP dünyasına ne dersiniz??

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
DeMRaN
Kullanıcı
Kullanıcı

Matrix'in içindeki FRP dünyasına ne dersiniz??

Post by DeMRaN »

Hepinizi selamlarım dostlar!!!... Matrixte Neo nasıl I need Guns, Lots of guns diosa sizde Matrixin içinde olupta tamamen DragonLance veya Revenloft tarzı bi dünya yaratıp içinde yaşamak istemezmiydiniz...
Bildiim kadarıyla şuan Ps2lere webcam bağlayıp Eye Toy Play isimli bir oyun oynanıo şuanda çok basit çocuk oyunu gibi ama kendinizi Televizyonun içindeymiş gibi hissediosunuz, Geliştirildini ve Rpg yapıldını düşünsenize ki bunun üzerinde çalışmalar varmış... [/i]
<div align="center">Nindyn vel'uss kyorl nind ratha thalra elghinn dal lil alust... <br>Those who watch their backs meet death from the front... </div><br><strong><em><div align="right"><strong><em>Tharivol Amakiir the Dark Elf Mystics Master</em></strong
raini
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by raini »

tabii güzel bir şey olur bilgisayar mühendislerimiz (raistlin gibi) belki bi gün bunu başarır.... Ama o dünyada da ölünüyor en azından matrix mantığı ile düşünürsek...
DeMRaN
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by DeMRaN »

Doğru tabi ama benim düşüncem biraz daha sanal gerçekliğe yönelik.... Sanırım sanal gerçeklik için teknoloji war ama yaygın deil ve eğlence için kullanılmıyor.... Bilgisi olan varsa bizide bilgilendirebilirmi bu konuda acaba :? :? Teşekkürler
<div align="center">Nindyn vel'uss kyorl nind ratha thalra elghinn dal lil alust... <br>Those who watch their backs meet death from the front... </div><br><strong><em><div align="right"><strong><em>Tharivol Amakiir the Dark Elf Mystics Master</em></strong
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Tamam hemen artificial intelligence, graphic design bir de software development derslerini almaya başlıyorum bu fikri sevdim :wink:
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
DeMRaN
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by DeMRaN »

Raistlin sahiden mümkünmü böle bişey şuanda fazla gelişmiş olmasa bile hissedelim kendimizi o dünyanın içinde kılıcımızı çekelim kalkanımızla bloke edelim atakları oooofffff gaz olduuuum
Norticus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Norticus »

bir de şey duymuştum. alet sana zarar aldıkça hafif dozda elektrik verio harbiden vurulduğunu hissediosn
In our life, there is if
In our belief, there is lie
In our business, there is sin
In our bodies, there is die...
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

(bir rp değildir. yeminer ile alakası yoktur) bir bilgisayarcı olarak hayalim gerçekten bir gün bunu başarabilmektir ama benim istediğim şey için sadece bilgisayar yetersiz kalıyor o yüzden bilgisayarı bitirdikten sonra moleküler biyoloji okumayı düşünüyorum. gerçekten bu konu ile ilgilenen varsa benimle bi konuşsa memnun olurum.
demran ın dediği aleti kullandım ve bence hiçbir teknolojik tarafı da yok. sadece kendini ekrana biraz yaklaşmış hissediyorsun. ama mesela yüzüklerin efendisinin çekimlerinde gollumu seyreden varsa görmüştür. oynayan adamın üzerindeki kıyafet bir teknoloji harikası. bu giysiler sanırım dövüş oyunları ve fifa gibi oyunların grafikleri yapılırken de kullanılıyor. üzerindeki elektrotlar her hareketini bilgisayara aktarıyor ve görüntüler gerçekçi oluyor.
benim hayalime gelince, ben harbiden matrix teki gibi yapmak istiyorum. yani insanın sinir sistemine sinyaller gönderip gelen sinyalleri alabilmek. düşünsenize beyninize gözünüzden gelen sinyaller bloke ediliyor ve onun yerine bilgisayardan dl den bir kesit gönderiliyor...
bu konuyla harbiden ilgilenenler varsa bana mesaj göndersin. sanırım bu konuda ki yenilikleri ona anlatabilirim.
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
Norticus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Norticus »

yalnız yeminer bu olay baya bi sakat çünkü oyun oynıcam die felç kalabilir insanlar. bence en az 80 100 yıl içinde yaygın kullanılabilir o da yapılabilirse
In our life, there is if
DeMRaN
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by DeMRaN »

Teknoloji bu kadar hızlı ilerlerken böyle bişeye 80-100 yıl sonra diyemeyiz bence en fazla 20-25 sene filan vardır ki piyasayada sürülür heralde... Felç olayına gelince ben açıkçası onu göze alıorum 8O ama geliştirildiğindede öyle bişey olucağını sanmıyorum... Aletin vücudun heryerine bağlanıpta alınan darbelerde sinir sistemine elektrik vermesi mesela 4-5 sene önce hayaldi ki bi araştırma yaptım şuanda kullanılıyormuş...
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

bilim de zaten büyük bir hayal değil midir. ve illada adamın omuriliğine girmen gerekiyo die bi şey yok. uzktan elektrik sinyalleriyle de belki yapılabilir bu. hem şunu da söyleyeyim belki bilim teknik okuyanlar bilir ama profösörün teki kolun açip taktırdı ve bilgisayar koluna gelen uyartıları alıp değerlendirebiliyor. daha aksi yapılamadı ama bence bu işl için on yıl yeter. buda tam bana uygun bir süre. norticus kim bilir belki 100 yıl sonra evimizde televizyon yerine bu tür aletler olur. bilimi küçümseme :)
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
Norticus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Norticus »

yeminer sanırım söylenenleri yanlış yorumlama alışkanlığın devam edior (yoksa zaaf mı demeliydim) benim bilimi falan küçümsediğim yok, sadece bu olayın istenmeyen sonuçlar doğurabileceğini belirttim
In our life, there is if
DeMRaN
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by DeMRaN »

Aslında bende 10-12 yıl dicektim ama Norticus 100 deince bende abartmıyım die 20 dedim.. Zaten her zaman bir tehlike vardır bilimle uğraşıosan gelişmek istiosan tahlikeye girmek zorundasın bence diğer yapılan çoğu gelişmeden daha tehlikeli deil.. Bide şu varki evlere kadar yayılacak bir alet yaparlarsa felç edebilicek bişey olamaz, böle bir tehlikeye girmez hiç bi şirket zaten tamamen geliştirilmeden asla sunmazlar ama... Olsada artık denesek bi ya :)
Shadowmaster
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Shadowmaster »

Peki ya oyundaki karakterlerinizin gerçekten var olduğunu düşündünüz mü? Yani o karakterlerin bir dünyada var olduğuna,fakat bu dünyadan bizim haberimiz,bizimkinden de onlarınkinin haberi olmadığına ?

Biraz paranoyak oldu :-P
DeMRaN
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by DeMRaN »

Farklı zamanlarda birsürü boyutun olduğunu düşünürsek evreninde ne kadar büyük olduğunu düşünürsek (ki düşünemeyiz bile) başka biyerlerde yaşıo olabiliriz belki farklı bi zaman diliminde ne biliim Shadowmasterın paranoyası bulaşıcı galiba :D
raini
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by raini »

yalnız matrix dünyasını düşününce biraz riskli geliyor. Gerçi ordaki eğitim programlarında adam o kadar uzun binadan düşüyor bir şey olmuyordu Belki adamın yaralandığında beynin gerçek yaralanma hisini algılaması önlenir böylece beyin vucuda zarar vermez...