Hırsızın Kumarı okuyan?

Kitaplar hakkındaki her türlü eleştirileriniz için…
Post Reply
Ghost_OF_A_Rose
Site Yazarı
Site Yazarı

Hırsızın Kumarı okuyan?

Post by Ghost_OF_A_Rose »

içiniz de hiç Einarinn!in ilk öyküsü; Hırsızın kumarını okuyanınız var mı? ben muhteşem bir kitap olduğunu ve deli gibi kılıçustasının yeminini beklediğimi söylesem ilgi gösterir misiniz? Juliet E. McKenna yazarlığın da muhteşem bir eser. Lütfen 'okuyan var' cümlesini okumamı kısmet edin bana. :cry:
Yaşam; ölümle onur arasında gidip gelen ince bir çizgiden ibaret..."Toprakla birim" kabul ediyorum bu sözü...
Nodaril
Kullanıcı
Kullanıcı

Uzun yoldan gelmiş dostluklar

Post by Nodaril »

Okumayı çok isterdim cümlesini de umarım hiç olmazsa kabul edilebilir bir cevap olarak görmenizi arzulardım. Malesef kitabı okumadım ve enteresan bulduğum tarafı kitapçılara uğrar olmakla birlikte bu kitabın adına da rastlayamamıştım. Bir dahaki sefere daha dikkatli bakmam gerektiğini hatırlattığınız için teşekkürlerimi sunarım. Bulabilirsem en kısa zamanda alıp okurum. Neden kitabın içeriğinden biraz bahsetmiyorsunuz?
Böylece ön izlenimlerimizi duyardınız kitap hakkında. Bunların okuyunca nasıl da değişeceğini ("duyduğumdan bile güzelmiş") de aynı zamanda görmüş olurdunuz.
Sanırım diyarlara yeni geldiniz. Uzun bir yol olsa gerek, dilerim rahat ve az olaylı geçmiştir sizin açınızdan. Sizi diyarlarda yeniden ve yeniden görmek bizim için bir şeref olurdu.
Benim üslubumu resmi görebileceğinizi tahmin ediyorum. Haklı olabilirsiniz ancak sözlerin çıkışının görüntüsü resmi olsa da içten gelen samimi sözcüklerle oluşturulan cümlelerle karşı karşıya olduğunuzu söylemek isterim. Diyarlarda tanışacağınız diğer kimselerin benden çok daha sıcak bir üslup kullanarak karşılayacağına eminim ve bunun üzerine adımı koyabilirim.
Hırsızlar loncasının kapılarını açık bırakıyorlarmış diye duymuştum. Neden bir girip içeriyi karıştırmıyorsunuz? İlginç bir şeyler bulabilirsiniz, tuzaklara dikkat ederseniz. ^_^
Işık ışıyanla gelir.
Ghost_OF_A_Rose
Site Yazarı
Site Yazarı

bu dolambaçlı, resmi ama İÖTEN sözler için teşekkür ederim...

kitapta ilk kez bir kadın karakteri başkarakter yapan bir macera var. Adı Livak ve hırsızlık konusunda kimse onun eline su dökemez sanırım. Acayip yetenkli ve usta....Macera, daha önce kendisine tecavüz etmek isteyen bir adamdan öc almak isterken evini soymaya karar vermesiyle başlar gibi oluyor. evinden onun için önemli olduğunu düşündüğü bir antikayıı çalıyor ve herşey bundan sonra başlıyor. Antikayı satmak isterken kendisini su-ustası yani elementi su olan büyücü Shiv ve paralı asker Darni ile çırak büyücü Geris arasında buluyor. onlarla çıktığı maceranın asıl sebebi bir efsaneyi ortaya çıkaracak olan antikaları çalma girişimi. Yürütme işlerini yapması için alıyorlar gruba ve hatta zorunlu tutuyorlar. çaldığı antika da bunlardan biri çünkü. İlk başta soğuk bir ortam olsa da ileri de asıl dostlarının temellerini atıyor bir anda ve macera başlıyor. bu arada uzak diyarlar da, kendi diyarına gelip çoğu yeri yavaş yavaş istila eden ve garip bir unutulmuş büyü güçklerine sahip olan, sadece sarışın adam ve kadınların olduğu bir yer olan Einarinn'e yolculuğa çıkmak zorunda kalıyorlar ve muhteşem dostluklar, aşklar, acılar, ölümler, savaşlar, hırsızlıklar, tehlikeler, göz yaşları ve işkencelerle macera dopdolu geçiyor.
(vay be ne anlattım ama?) şiddetle tavsiye ediyorum. ama ikincisi henüz çevrilmedi...yakında gelecek oda. bu arada bu seri beş kitapla. ben yazarıyla şahsen e-mailleştim ve kısa zamanda onların da Türkiye de olacağını öğrendim. lütfen okuyun da ben de konuşayım biraz dertleşeyim kitap hakkında...
Yaşam; ölümle onur arasında gidip gelen ince bir çizgiden ibaret..."Toprakla birim" kabul ediyorum bu sözü...
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Elimden gelen en kısa sürede kitabı okumaya çalışacağım...
Aramıza tekrar hoşgeldin Ghost of a Rose...

Ben Diyar dağlarının kudretli barbar savaşçısı Corax Tigerheart... seni içtenlikle selamlıyorum ve forumlarda daha fazla karsilaşmayı diliyorum. (Hırsızları hiç sevmem ona göre, çaktırma hikayede okumuşsundur zaten :mrgreen:)
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
Ghost_OF_A_Rose
Site Yazarı
Site Yazarı

yapma ya ben öyle bilinen hırsızlardan değlim panik yapma. eminim sorun çıkmaz. sıcak hoşgeldin için saol
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Karakterini roleplay yaparak forumlarda bize tanıtabilirsin. Yine de benim bu işi fazla abarttığıma da inananlar yok değil... (Cidden onları öldürecem sanıyorlar bazıları :mrgreen:)
*Barbar tek elini çenesine koyar... Hmm neden olmasın?*
Ghost_OF_A_Rose
Site Yazarı
Site Yazarı

valla konuşmalar sonrasın da ve (özellikle de paladin den sonra ben de karakterleri öldürmek istediğine kesin olarak inanıyorum) ama herhalde bana kıyak geçersin dimi?:))
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Hmm simdiye kadar kendi yaratmadigim hic bir karakteri oldurmedim ve oldurmeyi de dusunmuyorum merak etme :mrgreen:
Quel-Shin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quel-Shin »

Ben Quel-Shin.Kölelerimin Vampir Lorduyum.Yakında tüm diyarlardaki vampirlerin lordu olacağım.Benimle dost geçinmek kolaydır, düşmanım olmaksa daha da kolay.Umarım kader bizi aynı çıkar üzerinde tutar hep.
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

*Quel-Shin'den fışkıran Ego seli insanları yutmaya devam eder* :mrgreen:
Neyse bende de gereğinden fazla var zaten, o yüzden iyi anlaşıyoruz sanırım :wink:
haplo25
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by haplo25 »

Leyn bu kitabı okudum ama 2000 yılında. Bu kitap Türkiye de 2000 de çıktı. Herahalde ilgi yok diye diğer kitapları çevirmemeye karar verdiler.
darko
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by darko »

Geçenlerde kitapların dünyasında kaybolmuşken bu kitaba rastladım,hakkında bişey bilmiyordum ve alıp almamak konusunda tereddüt ettim(bu başlığıda okumamıştım),ama şimdi almayı kesinlikle düşünüyorum.Off amma çok okunacak kitap var,of ki ne of :mrgreen:
"Bir daha karanlık...bitmeyen bir karanlıkta kör olunca yeniden görmeye başlayacaksın"

Elf Rahip Loralon'dan Lady Crysania'ya
Post Reply