RA Salvatore'nin Örümcek Kraliçe'nin Savaşı Ser

Kitaplar hakkındaki her türlü eleştirileriniz için…
Norticus
Kullanıcı
Kullanıcı

RA Salvatore'nin Örümcek Kraliçe'nin Savaşı Ser

Post by Norticus »

Dağılma Ã?ıktı! Elaine Cunningham tasvirlerinden sonra belki de ilk defa, hayat dolu -ve tabii entrika da- bir Menzoberranzan ile karşı karşıyayız. Konu hakkında hiçbir şey yazmak da istemiyorum, hakikaten de bir solukta okunacak bir roman, serinin ilk kitabı Dağılma. Ayrıca Pharun adlı karaktere dikkat, en sevilen drowlar sıralamasında büyük değişikliklere neden olabilir.
Dizinin editörlüğünün R.A. Salvatore tarafından yapılmış olduğuna dikkatinizi çekmek isterim ayrıca.

Ã?rümcek Kraliçe'nin Savaşı Serisi
Kitap 1
Dağılma

Yazan: Richard Lee Byers
Ã?eviri: Can Ayas ( :D )
Redaksiyon: Ali Seval
Fiyatı: 15.000.000 TL.

iki notu hemen belirtmek isterim.
dağıtımı şu sıralar yapılmakta olan Dağılma'yı kısa bir süre için yalnızca Gerekli şeyler ve Sihirli Kule'de; önümüzdeki hafta başından itibaren de tüm kitabevlerinde bulabilirsiniz.
ikinci not: Dağılma, Arka Bahçe'nin yeni Unutulmuş Diyarlar logosuyla çıkarmış olduğu ilk kitap olma ünvanını da taşımaktadır. Tabii lokal lak ve kabartma ile birlikte...
In our life, there is if
In our belief, there is lie
In our business, there is sin
In our bodies, there is die...
Norticus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Norticus »

ben kitabı ve tüm seriyi gerek okurken gerekse çevirirken son derece eğlendim

sizin de beğeneceğinizi ve eğlenerek okuyacağınızı umuyorum...

Bilmediğiniz Menzoberranzan'a Hoşgeldiniz!!
In our life, there is if
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Hadi bakalim okumadigim FR kitaplarinin sayisi uce cikti. Ama cikan kitaplarin ilki de henüz gelmedi bizim buraya : (
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Yaa ikici kitabını okuduktan sonra Cunnighama haksızlık yapılmış gibi geldi bana.. Oradadan da epey keyif aldım. Cunnighamı ben mi seviyorum sadec yahu..
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Norticus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Norticus »

abi cunningham ı ben de severim de sanırım mesajı yanlış başlığa attın :D
In our life, there is if
Firble
Forum Yöneticisi

Re: RA Salvatore'nin Örümcek Kraliçe'nin Savaşı

Post by Firble »

Ama ama ama abi Cunnighamın tasvirleri hayat dolu değil mi? Tamam ne bileyim Menzoberranzan da savaş yok ama ben o Menzoberranzanı da sevmiştim özellikle ikinci kitaptaki.. Neyse bu kitap henüz buraya gelmedi. Gelince onu da alcam kesin.

Norticus wrote: Elaine Cunningham tasvirlerinden sonra belki de ilk defa, hayat dolu -ve tabii entrika da- bir Menzoberranzan ile karşı karşıyayız.
HARBE GİDEN
Norticus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Norticus »

sanırım haklısın :D
kamaşık ağlarda da menzoberranzan aktif olarak anlatılmıştı...

o zaman düzeltelim :D

Elaine Cunningham tasvirlerinden sonra ikinci defa, hayat dolu -ve tabii entrika da- bir Menzoberranzan ile karşı karşıyayız. :D
In our life, there is if
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

: ) Demek istediğim şey şu Cunnigham Menzoberranzana barış getiriyor (ne de olsa kadın barış sever : )) ) ama barış içinde de olsa bu şehirden ve drowlardan canlı bir öykü çıkarabiliyor. şimdi ise R. A. Salvatore şehri bir defa daha savaşa sürüklüyor. Yoksa ikinci dünya savaşını çıkartan gizli isim de R A Salvatore mu?? Bu ne savaş sevgisi kardeşim. : )) Neyse yapsın yapsın bizde savaşın ne korkunç bir şey olduğunu hatırlayalım.

Sonuçta şöyle denebilir belki

Cunnighamın öykülerindeki geçici barışın bir süre sakinleştiği Menzoberranzan bir defa daha kaos ve savaş hakim oluyor.

Üstelik bu defa karanlık şehri hiçbir zaman yaşamadığı kadar güçlü bir karmaşaya sürükleyecek kadar güçlü bir şekilde. şehrin ve tüm drow ırkının geleceğini tehtid edecek kadar.
HARBE GİDEN
Norticus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Norticus »

doğru söze ne denir :D
In our life, there is if
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Hadi bakalım şu kitap da gelsin de bakalım şu savaşı da okuyalım : ))))
HARBE GİDEN
Azalin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Azalin »

yaa..bu RAS ın "aşağıdan çift saplama darbesi ile daldı sonra palalarını çapraz tutarak hızlı bir yukarı çekişle rakibini ikiye böldü....... " edebiyatı beni baydı artık. tmm güzel hikayeler yazıo ama standart tasvirler ve olaylar.

drizzt ve etrafındaki drowlardan sıkıntı geldi. düşünmeye başladım drowlar 800 diil de 80 yıl yaşasalar daha ii olcak galiba....
Sonsuz gücü elinde tutanın içindeki boşluktan daha büyük ne olabilir?

Tanrıların getirdiği çaresizliğe tanık olun...
Norticus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Norticus »

bu serinin ras ın yazı biçimi ve drizzt erbabıyla alakası olmadığını belirtmek zorundayım

tamam şehir menzoberranzan ama burada yeni karakterler var
aralarına Gromph, Triel gibi bildiğimiz karakterler serpiştirilse de ana hikaye hep yeni karakterler etrafında fönüyor ve bu kararkterlerden bazılarının kitap yayıldıktan sonra nice nicklere kullanıcı adlarına konu olacağına adım gibi eminim..

demek istediğim örümcek kraliçöe savaşı serisinin beş kitabını okudum ve seride ras kitaplarının ana öğesini oluşturan savaş sahnelerinin sadece gerektiği zaman kullanıldığını da rahatlıkla söyleyebilirim...

bu seriyi bir masa üstü oyunu olarak düşünürseniz oyununuz combat değil rp ağırlıklı, özellikle de zekice ve derin bir rp,olacaktır.....

umarım seri hakkındaki bazı soru işaretlerini kaldırabilmişimdir..

bu arada serinin hiçbir kitabında liriel ve drizzt le karşılaşılmayacak..
In our life, there is if
biluanders
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by biluanders »

drizzt lerin sedece ilk üçlemesini okudum. acemi bi okuyucuyum yani. önceki karakterler hakkında bi fikrim yok ama dağılma gayet güzel bi kitap..
norticusun dediği gibi pharaun çok sevilecek bence de.. ben şimdiden onu çok sevdim :D
yazanın da çevirenin de eline sağlık..
ne zaman içime biraz fazla baksam,yükseklik korkum depreşir....
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Yaa doğrusu kitabı Drizzt serisinin çoğu kitabından daha başarılı buldum... (iyi olan birkaç tanesi ile de başabaş gidiyor) Tabiii bolca dövüş var ama.... Bu dövüşlere epey bir büyü ve farklı taktikler de katılmış.

Bu arada bir açık var gibi geldi kitapta.. Quentel Karanlığın kuşatmasında ölmüyor muydu? Ben mi yanlış hatırlıyorum. Hatta sanki Drizzt öldürüyordu Ölmeden de Drizzt in suratına Kafir diye bağırıyordu hatta.

Bir de bir soru daha sorayım bu hikaye Sessiz Kılıçta geçen içinde Jarlaxle ın da olduğu öyküden ne kadar sonra geçiyor?

Bir de Shakti Hunzrin ortaya çıkacak mı? Yoksa Cunnighamın yarattığı bu karakteri Salvatore harcamış mı?
HARBE GİDEN
Norticus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Norticus »

kitabı beğenmene çok sevindim :D büyü konusuna kesinlikle katılıyoreum. sırf bu kitapta değil bütün seri boyunca büyücüler birden büyü yapıverdim demiyor.. elini piwafwisinin cebine atıyor gereken malzemeyi belirterek çıkartıyo ve gerekli hareketler eşliğinde büyü yapıyor..

Zaman olarak ise tam birşey söyleyemeceğim.. Triel in kısaq bir süredir matron ana olduğunu hesaba katarsak karanlık kuşatmadan sonra, Sessiz kılıç dolayları bir zaman olsa gerek...

!!! rÖZGARYOLCUSU SPOİLER!!!!

Soruna gelince.. Abi orası bir açık değil bu kitabın geç çıkmasının yegane nedeni.. Sormasaydın spoilre olmasın diye söylemeyi düşünmüyordum, ama Quenthel Rüzgaryolcusu'nda Lolth tarafından geri gönderiliyor :D
In our life, there is if
Post Reply