Değerlendirme: Vizyondaki Filmler

Buyrun huzurumuza ey güzide müdavimler. Eşsiz ve sonsuz dehlizlerinde savrulurken, bırakalım ruhumuzu dinginliğinin tadını çıkarsın...
Telmor
Kullanıcı
Kullanıcı

Değerlendirme: Vizyondaki Filmler

Post by Telmor »

Vizyondaki filmleri eleştirip değerlendireceğimiz bir yer olsun istedim. İzlediğimiz filmlerle ilgili eleştirilerimiz yapabilir yada gitmek istediğimiz filmlerle ilgili fikir alabiliriz

Ben öncelikle Village'i sormak istiyorum ben izledim ve çok hoşuma gitti bence harika bir Shyamalan filmi daha. Yalnız hem yurt dışından filme olumsuz eleştiriler okudum hemde ülkemizde filmin opek tutulmadığını gördüm. hatta benim izlediğim salonda ben, ablam ve birkaöç kişi daha filme hayran olduk(milletim konuşmalarını dinliyordum da :oops: ) geri kalan ise hiç beyenmedi. Gerçi Shyamalan'ın filmleri böyledir ya bazıları hayran olur bazılarıda ödedikleri paraya acıyacak kadar berbat bulur(6. his hariç o çoğu kimse tarafından çok sevildi).

Neyse benim sormak istediğim gidipte sevmeyen kişiler varsa bunun sebebini öğrenebilirmiyim. Zira ben hiçbir kusur bulamadım.
ALL THE POWER
ON EARTH
CAN'T CHANGE
DESTINY
Daeya
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Daeya »

Village hoşuna mı gitti? Hayal kırıklığına uğradım. Ben o filmde çünkü tahmn ettiğim gibi bitti. Ayrıca hiç gerilmedim sadece o aşk konusu yüzünden duygulandım!!! Bi de gerilim hıh...sözde gerilim..
Do you know the terror of he falls asleep? To the very tors he is terrified. Because the ground gives way under him, And the dream begins...
necroyunus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by necroyunus »

cilek wrote:Village hoşuna mı gitti? Hayal kırıklığına uğradım. Ben o filmde çünkü tahmn ettiğim gibi bitti. Ayrıca hiç gerilmedim sadece o aşk konusu yüzünden duygulandım!!! Bi de gerilim hıh...sözde gerilim..
Ya o filmi kimse beğenmiyo gidicektim vazgeçtim vallahi
Telmor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Telmor »

dediğim gibi shyamalan tarzı biraz farklıdır. şahsen ben filmeri katagoriye soksam bu filmi koyacak bir katagori bulamam. benden bir tavsiye shyamalanın filmlerine asla korku yada gerilim olarak gitmeyin. asla alakası yoktur. vahşet yada korku beklemek boşuna olur. benim merak ettiğim filmde neyi beyenmediniz.

Sakın korkmayı bekliyordum bulamdım demeyin. bir macera yada bilim kurgu filminde korkmayı ne kadar bekiyorsanız shyamalandan da o kadar bekleyin. zaten hiçbir filminde (sadece Türkiye'ye gelenleri biliyorum) ben korku yada gerilim görmedim beklemedimde.

Bide Ã?ilek seni tebrik ederim. eğer sen bu olayın nasıl olduğunu tahmin etmişsen (izlemeyen vardır diye detay veremiyorum mesela filmin sonuna doğru kızına yardım eden adamın iş arkadaşının söyledikleri falan hani adam dolaptan ilaç alırken) sana bravo diyorum. yani shyamalan her zaman sonda şok eder. bu bir kural gibidir. ben bu sonda da şok oldum ama sen tahmin edebilmişsen zekan önünde saygıyla eğiliyorum

tamam korkmayı bekliyorsanız hayal kırıklığına uğramanız normal ama benim gerçekten merak ettiğim şu, korku yada gerilim olmayan (yada bu beklentiniz olmadan gittiğinizi düşünün) bu filmde ne kötüydü.

bence kurgu, görüntüler, oyunculuk ... hepsi çok güzeldi. hatta süperdi
Daeya
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Daeya »

Bence hiç de iyi değildi. Yaratıcılık nerde hani? Basite indirgenmiş bir film.
Do you know the terror of he falls asleep? To the very tors he is terrified. Because the ground gives way under him, And the dream begins...
Telmor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Telmor »

önce bir düzeltme:
izlemeyen vardır diye detay veremiyorum mesela filmin sonuna doğru kızına yardım eden adamın iş arkadaşının söyledikleri falan hani adam dolaptan ilaç alırken
kızına değil kıza yani kızın babasından değil ilaçları veren elemandan bahsediyorum. orada çok güzel bir ayrıntı var. üstelik gerçeği yansıtan yani gerçekten böyle şeylerin olduğunu duymuştum tam böyle değil ama bu olaya yakın.

neyse şimdi o kutuların içinde ne olduğunu merak etmeyen ve kutular açılınca şok olmayan biri varsa tebriker valla..

neyse cilek sen gerilim beklediğin için beyenmemişsin ben shyamalandan ne bekleyeceğimi bildiğim için çok zevk almışım heralde bunu tartışmanın sonu olmayacak gibi.

yaratık nerede. aynı işaretlerdeki gibi ana konu başka ve yaratık sadece bu konudaki bir süs, bir kandırmaca yada bir makyaj. işte yaratık orada

oyuncular ve görüntüler açısından tartışılacak pek bişey yok galiba. kurgu için yorumlarınızı merak ediyorum
Daeya
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Daeya »

Bence bu filmi işaretlerle karşılaştırman yanlış.ikisinde verilen msj oldukça farklı.işaretler filminde adam mesleğine son veriyordu emekli oluyordu inancını kaybediyordu ama noldu filmin sonunda..? tamam kıza yardım etmesi olayı farklı.neden çünkü kör.neden çünkü onca yolu tek başına gelmiş.neden duygusallık katmışlar. tabi zevkler ve renkler muhabbeti ama seninde dediğin gibi bir gerilim filmi değil.bence duygusal bir film
Telmor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Telmor »

hayır çilek galiba yanlış anladın benim kıza yardım etmesiyle bir ilgim yok babane ya isterse etmesin. O insanlar orada niye toplanmış, neden orman dışına çıkmıyorlar,...

Bahsettiğim olay bekçi kulübesindeki adamın o alanla ilgili söyledikleri. ve kutulardan çıkanlar.

beni filmdeki duygusallık zerre kadar ilgilendirmiyor yada canavarları. o adamlar niye oradaydı kutularda ne vardı merak ettim ve sonunda şok oldum.

neden işaretlerle karşılaştırdım
İşaretler: Tanrı vardır çünkü mucize vardır. Bu kadar çok olayın birden şans olması imkansız. o halde mucize vardır dolayısıyla tanrıda verdı. mesaj bu uzaylılar sadce makyaj
Village: kötülük insanın içinde vardı kjötülerden kaçarak kötülükten kurtulamazsın. kötülük herkesin içinde vardır ve içindeki kötülüğe yenilecek insanlar her zaman olur. bunu engelleyemezsin bunla ancak savaşabilirsin. Mesaj bu canavarlar sadece makyaj
Daeya
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Daeya »

İyi de sen bu filmin ana fikrini çıkarttın mı adamlar o hikayeyi ormanı geçip şehir hayatına yerleşmemeleri için uydurmuşlar. Bide yasak bi renk uydurmuşlar işte arada sırada o kutuları açıp kıyafetleri giyip köyde kendilerini gösteriolar inandırıcı olsun die. Ama sonunda noluyo deli var ya bi tane o buluyo kıyafetleri kör kızın peşine takılıo kız da onu öldürüo hikaye gerçekmiş gibi bitio..
Telmor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Telmor »

hikaye hiçte gerçekmiş gibi bitmiyor.

Adamlar kötülükten kaçmak için ormana yerleşmiş, bu ormanla ilgili eski efsaneleri canlandırmış, üst düzey siyasiler bu ormanın üzerinden uçak geçmeesi için rüşvet veriyor (artık bu yerleşenler nasıl önemli insanlarsa), kutularda kendi yakınlarınınn ölünmleriyle ilgili gazete küpürleri ve hepsinin beraber çektirdikleri (yardım merkezinin önğünde) resim var bu arada kıyafetler değil. ormana dışarıdan kimse girmesin diye koruma lanı yapmışlar, sanoçta kötülük gene kendilerini buluyor ve son cümle

---oğlun sayesinde yalanımız gerçek oldu artık bu hayatı devam ettirebiliriz TABİ HALA İSTİYORSAK.

kötülükten kaçamazsın o seni her zaman bulur ancak onla savaşabilirsin

Edit by Thlyrotel_//Arkadaşlar lütfen, tartışmayı sinirlerinize hakim olarakda sürdürebilirsiniz..
Daeya
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Daeya »

Arkadaşım bak sen filmi farklı bir yönden ele almışsın. Bende farklı bir yönden bu yüzden algıladığımız konular üzerine yorum yapıyoruz. Halbuki ortak bir yargı çıkartmamız gerekirdi ama olmadı neyse sen algıladığın gibi bil bende algıladığım gibi bileyim. Sonuçta zevkler ve renkler tartışılmazmış...
Lysana
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lysana »

Alexander'a gitmiş olan varmı ?
Bir şehir,kalesini asla kaybetmez;
eğer onu taçlandıran duvarlar tuğladan
değil de insandan ise..
green_eye_of_devil
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by green_eye_of_devil »

Valla ben bu zamana kadar bir çok sinama izledim ama belirli sorunlar yüzünden hatırlayamıcağım şansıma untmadığım ve şerşeyi hatılasamda en güzeli gelen

Lord of the rings dir beni baya gaza getiriyodu birde
Vizontele oda maya iidi komikti 2. hem komik düşünülebilecek bir sinemaydı
hayatın daima görmediğimiz bir yanı vardır. ve hep o yanı görmek isterken asıl kısmını kaçırırız...
FalcoN
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by FalcoN »

Alexander'a henüz gitmedim ama The Village için bir iki yorumum olacak :)

Film tam anlamıyla berbattı! Hatta son zamanlarda izlediğim en kötü film desem yanlış olmaz heralde. Ã?ünkü daha kötüsünü hatırlamıyorum :) Filmde geri kalmış bir köyün zor ve korkulu yaşamları anlatılmakta. Köye dehşet saçan bir yaratık ki bu bir insan, kırmızı renkteki herşey ilgisini çekiyor ve köyde bu renk, ugursuz renk olarak nitelendiriliyor. Filmin ilk yarım saati fazla konuşmayan bir genç üzerine kurulu ve bu genç, kör fakat güzel bir kıza aşık oluyor. Filmin ilk bölümünün sonlarında suskun fakat düşünceli genç bir deli (bu deli aynı zamanda yaratık) tarafından bıçakla ağır şekilde yaralanıyor. Bunun üzerine sevdiği kör kızda şehire inmek zorunda kalıyor. Ne için mi? Tabiki ilaç için :) Filmin ikinci bölümünde ise kör kızın şehire gitmek için ormandaki zorlu yolcuğu anlatılıyor. Filmin son sahnesi ise akıllara zarar :) Kız ilacı, adam ölmeden yetiştiryor fakat daha ilacı adama vermeden bi bakıyorsunuz film bitmiş :D Adamın kurtulup kurtulmadığını bilen var mı? Ben bilmiyorum şahsen :) inşallah kurtulmuştur. Eğer kurtulmadıysa filmin ikinci bölümü tırt :) Ã?ünkü kız baya uğraştı bir görseniz :) Kör halinle sen düş yollara o kadar uzak diyarlardan ilaç bul getir ama kahramanımız suskun adam ölsün :) Eee ne anladım ben bu işten :)
arkadaşlar yaratıklar aslında köyün yaşlılar heyeti :) Tüm bunların dışında filmin tam 3 sahnesinde üstten sarkıtılmış mikrofonlar gözükmekte :D Yorumsuz..
Only God can Judge me!
Telmor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Telmor »

Neyse sizle bu village konusuda anlaşamayacağız herhalde. dediğim gibi shyamalan yüzeyselliklen uzaklaşmayı gerektirir bu nedenle bazılarının çok hoşuna gider . ama bu bazılarının bu kadar küçük bir grup olacağını hiç düşünmemiştim :(
valla birden kendimi çok yanlız hissettim :cry:

Türkiye'de kaz dağlarında herkesten gizlenen bir yerde, yada dünyanın başka yerlerinde insanlardan gizlenen ortamlar yaratıp holiwood yıldızlarının önemli iş adamları flan oralarda köy hayatı yada ilkel hayat yaşıyorlarmış. Birazda bu duyduklarımdan dolayı filmin buna benzer bağlanması beni fazlasıyla tatmin etmiş olabilir. hani siyasilerin o bölgenin üstünden uçak geçmemesi için rüşvet vermesi olayını duyunca tüm bunlar aklıma geldi ve souçta harika buldum. Neyse siz bilirsiniz

ama kimse şunun aksini idda edemez görüntüler çok güzeldi kör kızla lucius'un verandada oturdukları sahnede sis olayını çok güzel yapmışlardı.

Bu arada:
Alexander'ı izleyen varsa bende yorum almakatan mutluluk duyarım zira bu hafta sonu gitmeyi düşünüyordum. yani kötüyse (ki zannetmiyorum çünkü bu tip filmler iyi para harcanmışsa her zaman en azından izlenecek kalitede olur) boşuna para ve zaman kaybı olmasın dimi :D

Dünya çapında en çok sevilen filmlerden biri olan 6. histe mikrofon gözüken sahne sayısı benim oturupta vakit ayıramayacağım kadar çoktu. Village'de görülüyormuydu bilmiyorum ben filmi büyüsüne kapılmış durumdaydım.

Benim merak ettiğim bu adamlar montaj sırasında bunları yok edemiyorlarmı. şimdi aklıma geldi the others da da çok sayıda gözüküyordu. yani bazı filmlerde o kadar çokki gözden kaçması imkansız.
ALL THE POWER
ON EARTH
CAN'T CHANGE
DESTINY
Post Reply