drizzt yüzeye çıktı, ama sadece onda olan eflatun gözleri ile zorluk yaşamadı.
Zorluk yaşamadı? Eflatun göz derken kastın ne anlayamadım ama drow olduğu yüzünden zorluk yaşamadı falan gibi bir düşünce olduğunu sanmıyorum, o kadar da olacağını sanmam artık...
sırf rage'e girebilmek için 1 level barbarian aldı,
Ya güzel de, aslında her insan "rage" olarak tabir edilen şeye girebilir. Kavga ettiğinizde hiç mi kan beyninize sıçrayıp gözlerinizi körleştirmez? Sırf adam barbar değil diye soğukkanlı bir savaşçı olması gibi bir olay var mıdır? Aha abi bu adam chain mail den daha yükesk seviye zırh giyiyo, bu soğukkanlı adamdır, kan beynine sıçramaz. Mantıklı mı bu? Oraya da konulmuş o seviye " Abi hadi barbar seviyesi koyalım da hea höo kurallara uymuyor bu demesinler " diye...
drizzt öylesine şefkat ve aşk dolu idiki underdark'ta bile bir hook horror'a yardım eli uzattı
Hook Horror'un aslında bir Hook Horror olmamasından dolayı kaynaklanabilir mi bu?
drizzt mind-flayer tokatladı(oha ki ne oha)
İkinci kitaba dikkatle bakarsanız, ilk karşılaşmalarında Drizzt'i anında maymun ettiklerini, ana beyinin Chamber'ında da şans eseri (gnoll'un koşuştururken ona gelmesi lazım olan bir darbeyi alması) kurtulduğunun, hatta Clacker olmasa ya Zaknafein ya da Illithid tarafından öldürüleceğini (ki o halde bile zor kaçtıklarını hatırlatmak isterim) görebilirsiniz.
drizzt canı sıkıldığı bir gün saz arkadaşlarını da yanına alıp 1000 tane orc kesti...
1000 ork? 1000 ork nedir ya? Bir tane Adult Young ejderha koyun, o bin ork maymun olur? Veya tek bir Wail of the Banshee ile gider onların %90'ı? Bu orktur sonuçta ya....
teknik olarak drizzt'ten el çantası yapabilecek olan artemis bile ondan dayak yedi...hadddi leeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeen.....
Buraya ben de "hadddi leeeeen" diyorum açıkçası, Entreri'nin Drizzt'ten " Dagger şiş Drizzt " yapması gerekirdi.
işin traji-komik tarafı drizzt tüm bunları yaparken başına gelen en kötü şey kanayan bir burun yahut çatlak bir kaburga....
Eheh...
İlk kitapta neredeyse Drider'lar tarafından öldürülmesi mi, yoksa Miras'da neredeyse ayağının parçalanması mı? Yoksa Sessiz Kılıç'ta kaburgalarındaki kocaman yarıktan şelale gibi kan fışkırması mı? Veya Tarterus'dan çıktığında ki hali?
arkadaşlar gerçek bir kahramanı merak ediyorsanız elminster'in hayatını okuyun, yahut dalamar'ın, magius'un, huma'nın...elminster cehennemde tutsak alındığında simbul, azuth ve seven sisters ucu ucuna onu kurtadı...
Elminster? Kahraman? Elminster Cehennem'de tutsak düştüğünde diğerleri ucu ucuna kurtardı onu, güzel, peki Clacker onu Illithid'lerden ucu ucuna kurtardığında niye abartı oluyor? Veya Wulfgar'ın onu Icing Death'den ucu ucuna kurtarması? Elminster kahraman denebilecek en son kişi bana kalırsa... Öldürülmesi imkansız gibi bir şey bir kere, Ed abimiz de düşünmüş "hmm bunu ancak cehennem keser, aşağısı kesmez " diye göndermiş cehenneme, al sana Elminster in Hell... Sonra Ã?kkeş Lunaparkta, Ã?kkeş İşportacı... Cehennem'e gönderilmesinin sebebi, dediğim gibi, Faerun'da falan artık onu zorlayacak bir şeyin kalmamasıdır bence... (Belki Szass Tam, bir tek.)
halbuki işi drizzt'e versek nine hells'den lunapark yapardı değil mi? şimdi söyleyin bana karakter gelişimi var olmayan, gerçekçiliğin yanına bile yaklaşmayan bir adam(yahut kadın)ın egosuyla pompaladığı bu karakterleri kim sevsin? yahut niye sevelim?
Nine Hells'den luna park yapmak?
Karakter gelişimi varolmayan... Bir Anayurt'taki Drizzt Do'Urden denen kara Elf'i karşılaştırın, bir Göç'teki, bir de Miras'dakini karşılaştırın bakalım.
Zaten gerçeklikle alakası olmayan bir dünya da neyin gerçekliği sorgulanıyor ki ayrıca?