Belgariad

Kitaplar hakkındaki her türlü eleştirileriniz için…
mightywolf
Kullanıcı
Kullanıcı

Belgariad

Post by mightywolf »

Belgariad adlı kitabı okuyanlara veya okumayanlara biriki yorum yapıyım dedim.

Kitapta buyuculuk Sorcerer ile Wizard ların tamamiyle karısımı olarak islenmis, Buyucu olmak diye birsey yok, dogustan gelen bir yetenek, eger kullanmazsanız korelen bir yetenek.. Ayrıca yapamıcagınız sey yok gibi dene bilir.. Sadece ve sadece hicbirseyi YOK edemessiniz..

Her buyunun karsılıgı var, ornegin bi kayayı buyu ile kaldırdıgınızda , kayanın agırlıgı kadar topraga gomule bilirsiniz.

Soylediklerimi anlamak icin mutlaka kitabı okuyun derim.. "Belgarad" toplamda 10 seri galiba, 5 ilk yarısı 5 sonra... ben 4 teyim :)

Saygılar.
arashi
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by arashi »

öncelikle belgarad diil belgariad :) ayrıca seri 5 kitap belgariad dan sonra mallorion serisi gelio ki oda 5 kitap :) daa sonrada belgarath the sorcerer we polgara the sorceress gelio... david eddings gerçekten 12 kitap boyunca döktürmüş :)

kitapta büyü sistemi 2 temel öğeye dayanır :
-söz
-irade

we ayrıca unuttuun bişiwar... sisteme göre büyü yapıldıında büyüyle alakası olan insanların duyabilecei bir gümbürtü sesi oluşur... büyü ne kadar güçlüyse gümbürtüde o kadar yüksektir...
soshite tobira ga hiraku yo...

My sword's raised high
My enemies before me
My arm swings without tire
My arm swings for victory!!!
FreyaImplorer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by FreyaImplorer »

David eddingste her gün kitap mı yazıyor ne?Tamuli,Elenium,Belgariad,Mallorion...Ooo
Jacta alea est.
scythe
Kutsanmış Kişi

Post by scythe »

ben her zaman eddingslerin büyü mantığını beğenmişimdir... büyü sözlerle değil irade ve düşünceyle olur ve büyünün şiddeti de düşüncen ve iraden nisbetindedir.. ayrıca kitabın anlatımı da -karı koca yazdıklarından olsa gerek- gayet samimi, günlük konuşma dili.. okunmaya değer kitap belgariad.... :!:

:::başlığı kitapgaha açmak lazımdı galiba:::
you are not alone ; so don't be afraid in the dark and cold m'thain d'streea
Eldarin

Post by Eldarin »

ileri görüşlülüğüne hayranım scyte...
scythe
Kutsanmış Kişi

Post by scythe »

bu ne demektir simdi :?:
you are not alone ; so don't be afraid in the dark and cold m'thain d'streea
Telmor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Telmor »

Mallorion da bu büyü sisteminde bişeye daha açıklık getirmişlerdi. Okuyanlar bilir büyücülükle alakası olmayan bir bili adamı bişeylerle uğraşırken büyü yapıyor. Yanılmıyorsdam bidaha da yapamıyordu. Bu eleman büyü gücüne sahip ama bunun farkında değil ve ani bir sinir anında bu ortaya çıkıyordu. Hatırlarsanız belgarath'da kayayı itmeden önce uğraşırken baya bir sinirleniyordu gerçi sonra söz ve irade gücünü çok geliştiriyor o ayrı. Yada Belgarion da ilk büyüsünü kendisini ani yaklaşan bir dilenciye karşı yapıyordu ve ne olduğunu anlamadan adama dpkunmasıyla uzağa fıtlatıyordu. Yani genelde büyünün ilk ortaya çıkması sinir, ani korku gibi unsurlarla oluyor.

Bu arada benim okumadığım sadece belgarath the sorcerer ve polgara the sorceress kaldı bunların Türkçe'ye çevrilip çevrilmeyeceğini bilen varmı yoksa gidip ingilizcelerini bulup onlara kasacağım.
WizardOfQuarks
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by WizardOfQuarks »

Telmor wrote: Bu arada benim okumadığım sadece belgarath the sorcerer ve polgara the sorceress kaldı bunların Türkçe'ye çevrilip çevrilmeyeceğini bilen varmı yoksa gidip ingilizcelerini bulup onlara kasacağım.
Evet ya ben de çok merak ediyorum çevirilip çevirilmeyeceklerini. Elimde İngilizce versiyonları var ama Türkçe okumanın keyfi başka oluyor.
arashi
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by arashi »

1999 yılında çewrilmişti bu iki kitap ancak satışı olmadı we piyasadan toplandı... 2005-2006 da tekrardan basılcak youn istek üzerine...
soshite tobira ga hiraku yo...

My sword's raised high
My enemies before me
My arm swings without tire
My arm swings for victory!!!
Gorath
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Gorath »

arashi wrote:öncelikle belgarad diil belgariad :) ayrıca seri 5 kitap belgariad dan sonra mallorion serisi gelio ki oda 5 kitap :) daa sonrada belgarath the sorcerer we polgara the sorceress gelio... david eddings gerçekten 12 kitap boyunca döktürmüş :)
Aslında 12 kitap boyunca döktürmemiş desemliyiz. İlk seri olan Belgariad süper bir başlangıç ve beş kitap boyunca değişik bir yenilikken Mallorion sürekli kendisini tekrar etmiş. Saçma bağlamlar yakalamıştım okurken ikinci seri olan Malloryonda. Yazar bile yazdıklarını bağlayamamış demiştim. Çok oldu okuyalı şu anda hatırlamıyorum. Eleniumda süper bir başlangıç ve süper bir devam iken Tamuli almaya bile değmeyecek bir kitap. Özelliklede Sparhawk'ı bir baba olarak, ailesini koruma tavırları içerisinde görmek biraz sıkıcıydı.

Yeni bir şeyler denemek istiyorsanız ilk serileri okuyun ama ikincileri okumamak bir kayıp değil. Belki merak edenler okuyabilir ama dediğim gibi okumakta okumamakta pek bir şey fark ettirmiyor... :D
Hayatın anlamsız oyunlarında anlamlı bir kapı açmak için sadece gözlerini kapat ve... hisset...

Hisset yaşamak için olan savaşını, böylece elde edersin o sonsuz anlamı...
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

ben sadece belgariad ı beğendim... çok güzel bir seri ama diğer serilerini beğenmedim. ama yine de elenium okunabilir belki. Ama kesinlikle ikincilerini beğenmedim. Çok kasıntı olmuşlar.
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
Gorath
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Gorath »

yeminer wrote:ben sadece belgariad ı beğendim... çok güzel bir seri ama diğer serilerini beğenmedim. ama yine de elenium okunabilir belki. Ama kesinlikle ikincilerini beğenmedim. Çok kasıntı olmuşlar.
İşte! Seninde bahsettiğin iki seri dışındakiler gerçektende senin kullandığın o tek kelimeyi çok iyi hak ediyorlar: Kasıntı! :D
Hayatın anlamsız oyunlarında anlamlı bir kapı açmak için sadece gözlerini kapat ve... hisset...

WizardOfQuarks
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by WizardOfQuarks »

Bence serilerin devamı da çok iyi. Lütfen adamın hakkını yemeyelim...
Gorath
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Gorath »

Viol D'Amore wrote:Bence serilerin devamı da çok iyi. Lütfen adamın hakkını yemeyelim...
Yok arkadaşım hakkını yemekten çok öte bir şey. Ben David Eddings kitaplarına hastayımdır ama ikinci seriler gerçekten kendisini tekrarlıyor. Amacım asla hakkını yemek değil. Yazmış ellerine sağlık ama ikinci seriler için masa başına oturup o kadar uğraşacağına yepyeni birbirinden farklı birer seri yapsaydı o zaman okur kitleside daha çok artardı, etkileyiciğide daha çok olurdu. Hem Sparhawk ve Garion ilk serileri bitirenler için birer efsane olurdu artık. Unutulmaz olurlardı. Akıllarda kurdukları dostluklar ve yaptıkları savaşlar ayrıcada büyük politika oyunları ile kalırlardı.

Telmor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Telmor »

evet bu konuda haklısınız devam serileri ilki kadar güzel olmuyor. evet ben şu havayı aldım. Uzatalım seriyi para kazanalım. o yüzden pek doğal gelmedi hatta mallorion olsun diye kurduğu mantık tökezlemedi ama adamın içinede sinmedi. Yalnız herşeye rağmen ben okumuş olmaktan memnunum verdiğim parayada zerre kadar acımıyorum. evet seriyi yapay olarak uzattı dediğim gibi geçiş benim içinme sinmedi ama adam çok yetenekli özellikle karakter yaratmda çok iyi. bu nedenle devam serileri bile bence çok eylenceli bence okunması lazım. ne kadar kötü bir şekilde uzatırsa uzatsın içinde kheldar'ın geçtiği bir seriyi daha okumaya hazırım ben.
Post Reply