HIRSIZ dostlarım
-
Ghost_OF_A_Rose
- Site Yazarı

HIRSIZ dostlarım
dostlarım size tek söyleyebileceğim...çoğu insana hırsızlarında onurlu olabileceğine inandıramadım. lütfen bana destek verin. kurallarımız, ideallerimiz ve ilkelerimiz var öyle değil mi? onurluyuz....?
Yaşam; ölümle onur arasında gidip gelen ince bir çizgiden ibaret..."Toprakla birim" kabul ediyorum bu sözü...
-
Ghost_OF_A_Rose
- Site Yazarı

-
Oren_Dautry
- Kullanıcı

-
Ghost_OF_A_Rose
- Site Yazarı

Hırsızlar
Hırsızlar onurlu değildir ancak onlar için farklı bir kavram vardır.Hırsızlar diğer classlara göre daha çok gelişmiştirler(yani bizler) .Mantıklarını kullanma becerileri clericlere göre çok daha yüksektir(laf atma değil).Bu yüzden mantıklarına göre hareket ederler tabi hiçbirzaman onurlaının yolunu izlemezler değil ama bu böyledir.Bir ninja bile görevi kötü amaçlıysa görevinden clanından atılmak uğruna caymaya razıdır.
-
Dragonfire
- Seçilmiş Savaşçı
-
Oren_Dautry
- Kullanıcı

-
The_KiRaTh
- Başbüyücü
-
The_KiRaTh
- Başbüyücü
-
Ghost_OF_A_Rose
- Site Yazarı

arkadaşalar onur kavramı farklı boyutlara ulaşır ve hırsızlar için geçerli olan kavram da farklıdır ama şu bir kesindir ki çalmak sadece kötü diildir. en başta robin hood örneğini vermem bu yüzden...
mesleğinin ilkelerine saygılı ve doğru yaptığı için ölebilecek hırsızlardan bahsediyorum ve bunu diğer forumlarda söylemiştim benim bu şekilde tanıdğım bir çok kitap karakteri var. livak örneğini vermiştim. en basitinden herkesin okuduğuna emin olduğum dragonlance dünyasından Tasslehoff da belli şeyler uğruna, o bile ölmeyi kabullenmişti (gerçi genel sebebi ölmenin nasıl bir şey olduğunu merakındandı ama olsun.)
mesleğinin ilkelerine saygılı ve doğru yaptığı için ölebilecek hırsızlardan bahsediyorum ve bunu diğer forumlarda söylemiştim benim bu şekilde tanıdğım bir çok kitap karakteri var. livak örneğini vermiştim. en basitinden herkesin okuduğuna emin olduğum dragonlance dünyasından Tasslehoff da belli şeyler uğruna, o bile ölmeyi kabullenmişti (gerçi genel sebebi ölmenin nasıl bir şey olduğunu merakındandı ama olsun.)
Yaşam; ölümle onur arasında gidip gelen ince bir çizgiden ibaret..."Toprakla birim" kabul ediyorum bu sözü...
Onur eğer hakarete uğradığında kendi çıkarlarını ve başkalarını tehlikeye atmaksa hayır buna karşı çıkıyorum.. Hatta bence bu bir zaaftır... Hırsızlar da yaşam deneyimleri sayesinde hakaretlere katlanmayı öğrenmiş bir classtır bu yanımızın güzel bir yan olduğunu düşünüyorum.. Ama diğer insanlara yardım etme gibi ahlak değerlerine sahip olabiliyoruz, veya öldürmeme gibi prensiplere hatta kimlerden çalabileceğimiz gibi prensipleri.. Hatta benimki biraz uç ama ben çalmayı bile yanlış buluyorum.. (atı özgürlüğüne kavuşsun diye çalmıştım bir korucunun isteği ile) Hırsızlığı daha çok saklanarak ve çevreyi sık sık kontrol ederek öğrendim he bi bandit çetesinde vakit geçirdim o ayrı hikaye.... Yani prensiplerimiz var ama çoğunlukla bize yapılan hakaretler konusunda daha soğukkanlıyız ben özellikle ucunda bir arkadaşım varsa en ağır hakaretleri bile sindirebileceğimi düşünüyorum...
-
Ghost_OF_A_Rose
- Site Yazarı

evet o kuşkusuz arkadaşım işin ucundaysa bende silerim hakareti. benim dediğim de buydu işte. arkadaşlarımız uğruna bazı şeylerden fedakarlık etmek ve ilkeler....insan öldürmnemek konusunda ki düşüncelerimiz bile bir hırsızda bulunan en has özellik öyle değil mi?