Soyut frp?
Soyut frp?
Zar,hp ve point kavramlarının bulunmadığı,Dm nin insiyatifinin tartışılmadığı akıcı ve gerçekçi bir oyun ne kadar keyifli olabilir?Bence hp ve zar gibi ıvır zıvırların yeterince önemsenmediği sadece rp ye ve hayal gücüne dayanan gerçekçi bir oyun yeri geldiğinde oyuncunların dizlerini titretecek yeri geldiğinde de aşırı gazdan tüylerini diken diken edecek mükemmel bir oyun olur.Görüşlerinizi bekler hepinizi selamlarım
şu başlıktan dwm etse ii olur bence:
http://frpworld.com/modules.php?name=Fo ... ccb7078123
başlıın adı da KURAL SİSTEMLERİ VE ZARLAR... NEREYE KADAR?
http://frpworld.com/modules.php?name=Fo ... ccb7078123
başlıın adı da KURAL SİSTEMLERİ VE ZARLAR... NEREYE KADAR?
War, war never changes...
-
Türklider
- Seçilmiş Savaşçı
Doğrusu bence oyuncular kendi kaderlerini kendileri belirlemek amacıyla bu oyunu oynuyorlar ve bunu yapmalarının en önemli unsuru da zar... Tamamen DM inisiyatifine bırakmak bir yana, zarları bile DM'in attığı bir oyunda çoğu oyuncu sıkılacaktır. Ã?ünkü bir oyuncu attığı zarın kritik geldiğini görüp sevinmek, acayip acayip aksiyonlarının sonuçlarını kendisi belirlemek ister...
Bence zarlar kaldırılmamalı. Fakat eğer zarın kullanılamayacağı bir ortamdaysanız (MSN gibi), o zaman bu dedikleriniz mümkün olabiliyor fakat, yine de zar atıyorum ben DM olarak... Sonuçları da söylüyorum...
Saygılarımla...
Bence zarlar kaldırılmamalı. Fakat eğer zarın kullanılamayacağı bir ortamdaysanız (MSN gibi), o zaman bu dedikleriniz mümkün olabiliyor fakat, yine de zar atıyorum ben DM olarak... Sonuçları da söylüyorum...
Saygılarımla...
Türklider...
-
necroyunus
- Kullanıcı

Anlamsız.
Bu tür bir oyunda belirleyici olan nedir? DM insiyatifi mi? olmaaaz.
Kuralla, zarla oynanan oyunlarda bile oyuncular dm in ufak bir hatasında "heyt höyt" ya da "bu ne ya ben oynamıyorum!!" falan diyorlar. Bahsettiğin oyunda kavga çıkmaması içten bile değil. Tabi oyuncu her şeye emme basma tulumba gibi kafa sallıyorsa ve haksızlıklara hazmedebilen bir yapıya sahipse sorun yok tabii ki..
Bu tür bir oyunda belirleyici olan nedir? DM insiyatifi mi? olmaaaz.
Kuralla, zarla oynanan oyunlarda bile oyuncular dm in ufak bir hatasında "heyt höyt" ya da "bu ne ya ben oynamıyorum!!" falan diyorlar. Bahsettiğin oyunda kavga çıkmaması içten bile değil. Tabi oyuncu her şeye emme basma tulumba gibi kafa sallıyorsa ve haksızlıklara hazmedebilen bir yapıya sahipse sorun yok tabii ki..
Only God can Judge me!
-
winterwolf
- Kullanıcı

Walla her zaman söylüyorum. Ben yukarıda bahsedilen tip oyunlardan yana olmuşumdur hep. Böyle bir çok oyun oynadım ve bir miktar da oynattım. Ve şunu söyleyebilirim ki, her zaman çok daha fazla keyif aldım.
Ancak şunu söylemek gerekir ki bu tip oyunlardan keyif almak için çook fazla koşulun bir araya gelmiş olması gerekmektedir.
Ã?ncelikle oyuncular mızıkçı olmamalıdır (KenTaky'nin dediği gibi, işine gelmedi mi çekip gitmemelidirler.)
Sonra DM kesinlikle güvenilir (ve bayağı yaratıcı ) biri olmalıdır. Ã?yle ki oyuncular hiç beğenmedikleri bir durum başlarına gelse bile, DM'in bunu kendini tatmin etmek veya birilerinden hıncını çıkarmak için yapmadığına, oyunun gereğinin o olduğuna inanabilmeliler.
Oyun oynanacak ortam kesinlikle çok iyi olmalı. Bol gürültülü, insanların birbirini zar zor duydukları ortamlarda, bu tip oyunların can damarı olan diyaloglar tam anlaşılamayacağından, kesinlikle iyi oyunlar çıkarılamaz...
Gerekli koşulları da bir tarafa bırakacak olursak, şunu belirtmek isterim ki, hiç de zannedildiği gibi ipler hep DM in elinde olmayabilir. Hele ki savaş veya kavgalarda, her şey o kadar hızlı olurki, DM in öyle her şeyi kontrol edecek zamanı olmayabilir. Misal oyuncular eğer yapacakları saldırıları biraz detaylı anlatırlarsa, DM evvela bu hareketi anlamalı, sonra gerçekçi olup olamayacağına karar vermeli ve son olarakda aksiyonun devamını getirmelidir. Eğer atak kaçtıysa nasıl kaçtığını anlatmalı, başarılıysa nasıl zararlar verildiği söylenmeli v.s v.s bütün bunlar olurken, oyunun akışı için bekleme süresi olmadığını var sayarsanız, DM'ye fazla düşünme süresi kalmaz ve anında verilen bir kararla sonuç belirlenir. Bu karar da kimi zaman zarlar kadar rastgele olabilir.
Ancak şunu söylemek gerekir ki bu tip oyunlardan keyif almak için çook fazla koşulun bir araya gelmiş olması gerekmektedir.
Ã?ncelikle oyuncular mızıkçı olmamalıdır (KenTaky'nin dediği gibi, işine gelmedi mi çekip gitmemelidirler.)
Sonra DM kesinlikle güvenilir (ve bayağı yaratıcı ) biri olmalıdır. Ã?yle ki oyuncular hiç beğenmedikleri bir durum başlarına gelse bile, DM'in bunu kendini tatmin etmek veya birilerinden hıncını çıkarmak için yapmadığına, oyunun gereğinin o olduğuna inanabilmeliler.
Oyun oynanacak ortam kesinlikle çok iyi olmalı. Bol gürültülü, insanların birbirini zar zor duydukları ortamlarda, bu tip oyunların can damarı olan diyaloglar tam anlaşılamayacağından, kesinlikle iyi oyunlar çıkarılamaz...
Gerekli koşulları da bir tarafa bırakacak olursak, şunu belirtmek isterim ki, hiç de zannedildiği gibi ipler hep DM in elinde olmayabilir. Hele ki savaş veya kavgalarda, her şey o kadar hızlı olurki, DM in öyle her şeyi kontrol edecek zamanı olmayabilir. Misal oyuncular eğer yapacakları saldırıları biraz detaylı anlatırlarsa, DM evvela bu hareketi anlamalı, sonra gerçekçi olup olamayacağına karar vermeli ve son olarakda aksiyonun devamını getirmelidir. Eğer atak kaçtıysa nasıl kaçtığını anlatmalı, başarılıysa nasıl zararlar verildiği söylenmeli v.s v.s bütün bunlar olurken, oyunun akışı için bekleme süresi olmadığını var sayarsanız, DM'ye fazla düşünme süresi kalmaz ve anında verilen bir kararla sonuç belirlenir. Bu karar da kimi zaman zarlar kadar rastgele olabilir.
�nen i-Estel Edain, ú-chebin estel anim
"I gave Hope to the Dúnedain, I have kept no hope for myself"
"I gave Hope to the Dúnedain, I have kept no hope for myself"
-
FreyaImplorer
- Kullanıcı

Aslında tamamen soyut rp çoğunuzun dediği gibi "Saçmalık" olabilir.Ã?ünkü eğer oyuncular oyuna birşey katmıyorsa,Dmye sürekli soruyorlarsa:
Gibi dialoglar yaşanabilir.Ama ankette sunulan şıklardan biri olan,"Luck ve Critical Hit için zar atılmalı" hiçte kötü bir seçenek değil.Böylece hem Soyut Rp nin kurallardan sıyrılmışlığı sağlanır,hemde oyuncular kendileri birşeyler kattıklarından oyundan kopmazlar.P: abi 20 attım vurdum mu
DM: evet hasar zarınıda at.
Player 6 atar
P: öldümü
DM:öldü.
Jacta alea est.
-
FreyaImplorer
- Kullanıcı

-
necroyunus
- Kullanıcı

Zar oyunu bile olsa full tasvir bir oyun olabilir neden olmasın ki?
Bizi oyunları oynatan dm'imiz "SAMWHIIL" (direk isim verdim kızmaz umarım
)
Oyunu anlatırken attığımız zarlara bakıp
(Ã?rneğin 20liği 18 12liğide 11 attıysak) kalktın öyle bir salladın ki şurdan girip şurdan çıktı falan diye anlatıyor.
Yani zara göre tasvir yapıyor.
TAsvirin yolu zarı kaldırmaktan geçmez.DMin tasvir yapmak istemesi yeter bana kalırsa
Bizi oyunları oynatan dm'imiz "SAMWHIIL" (direk isim verdim kızmaz umarım
Oyunu anlatırken attığımız zarlara bakıp
(Ã?rneğin 20liği 18 12liğide 11 attıysak) kalktın öyle bir salladın ki şurdan girip şurdan çıktı falan diye anlatıyor.
Yani zara göre tasvir yapıyor.
TAsvirin yolu zarı kaldırmaktan geçmez.DMin tasvir yapmak istemesi yeter bana kalırsa