Beyler düşünüyorumda hangi oyun size gerçekten RP yaptığınızı hissettiriyor? Hiçbirinde özgür deilsiniz.Ã?renğin kötü bir karakter oynuyorsanız yapabildiğiniz tek kötü şey konuşurken küfretmek (bu lafı black isleın rp oyunlarına göre yazdım)
Deus ex falan gibi oyunlar falan da var düşünüyorum ama yok abi hep sınırlıyız.
Sadece morrowind sanki biraz özgürlük veriyordu.
Size soru : "Hangi pc oyunu size rp yaptığınızı en çok hissettirdi?"
Baldur's Gate serisi...Her ne kadar oyunu 7. sınıfta oynamaya başlamış ve bişi anlamamış olsam da...anladıktan sonra elimdeki ceverin değerini anladım...
<div>De profundis clamavi at de Domine, serva animos nostros...</div><br>
Bir bilgisayar oyununun olabileceği kadar rp olan tek oyun fallouttur,ve bu oyunda kötü olmak gayet mümkündür...tabi kime göre kötü kavramıda mevcuttur herzamanki gibi
muhatapın olan şey bir AI, söyleyebileceğin ve yapabileceğin şeyler ise "pre-generated" olduğu sürece hiçbir oyunun veremiyeceği bir histir rp. ancak WoW gibi başka "insanlar" ile kendi yazdığın diyaloglar vasıtası ile iletişim kurduğun oyunlar bunu yaratabilir.
bence uo dakiler rp yi laydim lordumdan ibaret görüyorlar
uo tr geldeignde beri oynarım o yüzden rp olayı fazla yoktur...
Ã?LÃ?M NEREDEN VE NASİL GELİRSE GELSİN!!! Savas Nağralarmız kulakdan kulaga yayilacaksa ve silahlarimiz elden ele gececekse ve baskalari silah sesleriyle,savas ve zafer narâlariyla cenazelerimize agit yakacaksa Ã?LÃ?M HOS GELDİ SEF
Fazla rp yoktu o zamanlar. Hep asan esen dolu ortalık. Bir keresinde adamın biri benden para koparmak için. Evden yemek bekliyolar falan dedi. BEn de fırından yemek aldım adama. Sonra çocuğum aç dedi. Bankaya gittim oradan iksir verdim adama. Bunu çocuğuna içir hiçbirşeyi kalmaz dedim. Rp yoluyla dileneni rp yoluyla savuşturmuştum. Benim karakterim de deli bir madenciydi. Herşeyi yapıyodu accık. Ama maden kazma dışında uzmanlığı yoktu. Eğlenceli günlerdi...
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
UO'da, çoğu masaüstü oyunumdan daha güzel RP'ler yaptığımı hatırlarım... Ama Türkiye'de tekti ethernass. Başka hiç bir yerde yapılamadı... Gerek beceriksizlikten, gerek bilgisizlikten, gerek de aptalca hırslardan bir çok "RP serverı" sözü veren adam işi berbat etti...
Lordum Leydim'den daha güzel RP'ler yapılabiliyor... Emin olun...
Tabii ki hiç bir oyun masaüstü kadar zevk veremez ama,WoW open betaya katıldığımda Rp serverlerini gördüm...Bence rpye çok açık bir oyun,çok zevkli rpler yapılabilir..
Rp insanın zihninde biter. Araçlar masaüstünde de olsa bilgisayarda da olsa. İş biraz düzenleyenlere ve büyük ölçüde oynayanlara kalıyor. Bilgisayarda masaüstünde ollmayacak avantajlar da var. Çok sayıda kişiyle oynanabiliyor.
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Evet bende eski bir Ultima oyuncusuyum.(6senefln..).(gerçi bıraktım şimdi ama..) Uo ya ilk online ferepe oynıcam oleeey yüppiii die başlamıştım..Fallout hastasıydım daha önceden..1 2 tactics.. hepsini bitirdim 30 kez karakter açtım..Hırsız..Heavy gunner..Small weapon..Ahh ahh ne günlerdi..Ha uo mu nerede kalmıstık .Ben pek rp yapanları görmedim..Yani gördüm..Ancak çogu iki üç tane adamın Puahahha repecimisiniz lan siz zuahaha deyip rpyi bitirene kadar şaklabanlık yapmasıyla sona eriyordu..
Rp için online oyunlar derseniz WoW ve Everquest öneririm..
''No matter what I do, no matter how hard I try,
the ones I love will always be the ones who pay..''
Konudan saptım ama ''Birisi bana wow'u nerden bulacağımı ve nasıl oynandığı hakkında yol gösterirse sevinirim''
-I grow tired of shouting battle cries when fighting this mage. Boo will finish his eyeballs once and for all, so he does not rise again! Evil, meet my sword! SWORD, MEET EVİL!!