Ravenloft

Kitaplar hakkındaki her türlü eleştirileriniz için…
Shevarash
Seçilmiş Savaşçı

Ravenloft

Post by Shevarash »

baktım ki Ravenloft serisi ile ilgili başlık yok...Neler düşünüyorsunuz bu seri ile ilgili?
Zannedersem çok fazla satmadı ülkemizde hikayelerin ayrı ayrı olması ve ya çok aksiyon olmaması nedeniyle olabilir..
Fakat okuyanların (ben dahil) en çok sevdikleri kitaplar Soth un olduklarıydı ki bu saydıklarımın hepsi daha önce ejderha mızrağı okumamışlarıd, yani oradan bir sempatileri yoktu önceden gelen... Ben ravenlofta gelmeden önceki hayatlarını anlatan (Azalinle Strahd ın) kitapları iyice sıkıcı buldum gerçi.
Ayrıca elimde Ravenloft camp. setting 2. edition var ama dili epey zor, orada büyük bir olaydan bahsediyor Ravenloft tarihinde acaba nedir bu?
Eldarin

Re: Ravenloft

Post by Eldarin »

Ben karagül hayaleti ve Ölülerin kralı dışındaki kitapları oldukça beğendim.
Ravenloft gerçekten olağanüstü etkileyici bir dünyadır.mistik ,gizemli ve kuvvetli zekaların(ya da bileklerin) çarpışması...
Shevarash wrote: Ayrıca elimde Ravenloft camp. setting 2. edition var ama dili epey zor, orada büyük bir olaydan bahsediyor Ravenloft tarihinde acaba nedir bu?
Grand Conjuction mudur acep bahsettiğin? :wink:
Sylvos
Seçilmiş Savaşçı

Post by Sylvos »

Ben 2 kitabını okumuş sayılırım..
Ama çok beğenerek okuduğum bir seridir... :)
-I grow tired of shouting battle cries when fighting this mage. Boo will finish his eyeballs once and for all, so he does not rise again! Evil, meet my sword! SWORD, MEET EVİL!!
Shevarash
Seçilmiş Savaşçı

Post by Shevarash »

evet Grnd Conjuction du evde olmadığım için bakamamıştım.. Nedir bu olay?
Eldarin

Post by Eldarin »

Shevarash wrote:evet Grnd Conjuction du evde olmadığım için bakamamıştım.. Nedir bu olay?
Toplanın etrafıma ey ahali!anlatayım size Grand Conjuction u ve neler getirdiğini güzelim Ravenloft setting ine...

Spoiler içerik;

Herşey Vistani falcısı Hyskosa nın Ravenloft üzerinde 6 büyük felaketin gerçekleşeceği kehanetinde bulunması ile başlar.
Bu 6 işaret birer birer gerçekleştikten sonra tüm domainler dağılacak ve Ravenloft a gelen herkes geldiği yere geri döneceklerdir.
İşte Grand Conjuction ana hatları ile budur...

Yani Ravenloft setting inin sonu....

Detayları bulabileceğin bu işaretler üzerine çıkarılmış bazı kitaplar var onları da yazma ihtiyacı hissettim.

Feast of Goblyns
Ship of Horror
Touch of Death
Night of the Walking Death
From the Shadows
Roots of Evil

Bunlar Ravenloft üzerine yazılmış hazır campaign ler. hangi sırayla oynatacağın ise sana kalmış çünkü zorluk dereceleri birbirinden farklı.

Tabi oynatmayı denersen bu bir ihtimal,bütün bunları yok sayıp direk kendi istediğin şekilde de devam ettirebilirsin hikayelerini.
Shevarash
Seçilmiş Savaşçı

Post by Shevarash »

eyw... bakalım pdflerini arıycaz artık ;)
Eldarin

Post by Eldarin »

pdf ara zaten, kendilerini bulmak çok zor(hatta imkansız gibi birşey).
Bahsettiğim olayda Azalin in çok numarası var ama okuyunca görürsün :wink:
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

ben RLnin türkçe olarak çıkan tüm kitaplarını okudum ve açıkçası hepsinden ayrı bir haz aldım. Yine de benim favorim, Soth'tan ziyade, şıtrat'ın iç çatışmalarının ve Azalin'in Firan Zal'Honan olduu zamannarın annatıldıı kitaplar olmuştur.

Macera modüllerinin ise ilk üçünü oynadım. Sırasıynan,

Night of the Walking Dead
Touch of Death
Feast of Goblyns

2,5 senede ancak bu kadar ilerleyebildik grubumla. Campaignler uzun ve detaylı. Özellikle, Night of the Walking Dead, çok başarılı bi başlangıç seviyesi macerası. Netten bulmanın da çok zor olacağını düşünmüyorum, bizim DMimiz de netten bulmuştu çünkü.
War, war never changes...
Eldarin

Post by Eldarin »

Buyrun beyler birkaçı burada var :wink: ;

http://www.wizards.com/default.asp?x=dnd/dnd/downloads
Shevarash
Seçilmiş Savaşçı

Post by Shevarash »

2.5 sene aynı karakterlerle mi oynadınız? eğer öyleyse lvllar bi 13-15 olmuştur, o zaman bi ucundan girer diğerinden çıkarsınız Ravenloftta
Azalin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Azalin »

ADND içindeki en sevdiğin setting olup ..uzun süre dm liğini yaptım..soruna doğru cevabı Eldarin vermiş. başka soruların olursa ben nete girebildiğim sürelerde yanıtlamaya çalışırım.

bu arada sanırım RL hakkında bir iki başlık geçmişte olacak. oralardanda fikir alablirsin.
Sonsuz gücü elinde tutanın içindeki boşluktan daha büyük ne olabilir?

Tanrıların getirdiği çaresizliğe tanık olun...
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

Shevarash wrote:2.5 sene aynı karakterlerle mi oynadınız? eğer öyleyse lvllar bi 13-15 olmuştur, o zaman bi ucundan girer diğerinden çıkarsınız Ravenloftta
parti olarak oyuna 2-3.lvl olarak başladık ve şu anda hepimiz 10. lvliz. RLde lvl atlamak, dier diyarlardaki kadar kolay olmuyo maalesef. Temel amaç hayatta kalmak olduu için. Ayrıca landlord'ların hükmü altındaki yerlerde, "bi ucundan girip diğerinden çıkmak" pek mümkün olmuyo maalesef. :)
War, war never changes...
chosen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by chosen »

arkadaşlar bende bu seriyi okuyanlar arasına girmek isteyenlerdenim, hep görmeme rağmen serinin sırasını bilmiyorum ve kitaplarda da yazmıyor eğer hangi sırada okunması gerektiğini tavsie ederseniz yazarsanız çok ii olur...

istek ve saygılarımla...
Ozan gülüyordu olanlara. Kahkahası karanlığı deliyordu. Durdu bir an sonra yine kahkahası duyuldu. Bu seferki olacak olanlara atıftı...
fingolfin
Seçilmiş Savaşçı

Post by fingolfin »

Sislerin Vampiri ya da Ben, Strahd ile baslamani öneririm. Sonraki kitaplarin sirasi çok da önemli degil.
Shevarash
Seçilmiş Savaşçı

Post by Shevarash »

evet fazla önemli olmasa da bana göre mantıklı sırası şöyle
-Ben Strahd bir vampirin anıları
-Sislerin Vampiri
-Ben STrahd Azalinle SAvaş
-Kara Gül şövalyesi
-Kara Gül ün hayaleti
-Ölülerin Kralı
-Ölüler şehrinin efendisi

kronlojisi böyle olmayabilir ama böylesi idealdir

Diğer söylenen cevap bence ve çoğu kimse ce 15 olan karakterler eğer karanlık güçlere kulak asmazlarsa girer çıkarlar
Post Reply