Forgotten Realms

Genel olarak Fantastik Edebiyatla ilgili tartışmalar için…
Sufferly
Kullanıcı
Kullanıcı

Forgotten Realms

Post by Sufferly »

Seri kaç kitapdan oluşuyor?şu anda Anayurt'u okuyorum.
They awake for flesh
Choose pain as a path
Refuse a light
To blind you and me
The_Exile
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by The_Exile »

Hangi seri?
Forgotten Realms seri değildir ki.
Okuduğun Anayurt "Dark Elf Trilogy" 'nin ilk kitabıdır.Türkçesi Karaelf üçlemesi oluyor.Sonra Exile ve Sojourn geliyor.Onlarda sürgün ve göç olarak çevirildiler.Sonra Icewind Dale,Legacy of The Drow,Path of Darkness,Hunter's Blade hede hödö diye devam ediyor üçlemeler.Türkçe çevirilerinin adlarını bilmiyorum.Türkçeye çevrilmeden önce frp camiasında çok matah kitaplardı onlar.Conventionlarda falan ezilmemen için mutlaka okuman gerekliydi.Bazılarını ordan burdan ödünç alarak bazılarınıda gözlerimin kan çanağına dönmesi pahasına pdfden okudum.Arkabahçe davrandı aldı lisansı çevirmeye başladı sonra.
Bunlar Forgotten Realms dünyasında geçen romanlardır sadece.Hatta Fr ile ilgili az bilgi verirler.Ã?oğunlukla karakterler önemlidir Salvatore'nin kitaplarında.
Fr hakkında bilgi için Ed Greenwood'un kitaplarını al.Elminster'ı vardır o herifin bu Elminster öyle bir heriftirki tek başına party'dir resmen.Hem cleric hem fighter hem mage vesaire.Çokda uyuzdur bu Elminster.Tırsaktırda.Elminster's Evasion diye bir büyüsü vardır yapar kulesine kaçar.
Richard Awlinson'un Avatar Trilogy'si vardır.Time of Troubles'ı anlatır.Sıkıcı kitaplardır ama FR ile ilgili bayağı bilgi verir.
Ellaine Cunnigham'ın da kitapları vardır FR'de geçen.
Harper elemanlarını anlatır onların çoğuda.Ayrıca Cunnigham Elflerle kafayı bozmuştur.
Falanda filan.
Sen oku o Anayurtu çok güzel kitaptır.
Sufferly
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Sufferly »

hmm. Dark Elf Trilog kaç kitapdan oluşuyor? 3 ?
Diğerlerini okumak kasar sanırım. bu kadar bahsettiğine göre :]
They awake for flesh
Choose pain as a path
Refuse a light
To blind you and me
Sylvos
Seçilmiş Savaşçı

Post by Sylvos »

Karaelf üçlemesi 3 kitaptan oluşuyor;

*Anayurt
*Sürgün
*Göç

Saygılar....
-I grow tired of shouting battle cries when fighting this mage. Boo will finish his eyeballs once and for all, so he does not rise again! Evil, meet my sword! SWORD, MEET EVİL!!
Sufferly
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Sufferly »

Eyw saol.
They awake for flesh
Choose pain as a path
Refuse a light
To blind you and me
Shevarash
Seçilmiş Savaşçı

Post by Shevarash »

ondan sonra 3 kitaplık buzyeli vadisi var
daha sonra 4 kitaplık drizz do urden in maceralrı
sonra da bir kaç kitap daha var (servant of shard, sea of sword, thousand orcs...)
çok var yani drizzt ile ilgili
Sufferly
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Sufferly »

Ohooo kaç kitap oldu yaw?Hepsini okuyabilen varmı?
They awake for flesh
Choose pain as a path
Refuse a light
To blind you and me
Shevarash
Seçilmiş Savaşçı

Post by Shevarash »

eee şey ben okudum :roll:
chosen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by chosen »

bende okuedum drizzt ile ilgili olanları, hatta drizzt'in ufacık bile olsa gölgesini görme umudu ile "Dünyanın Omurgasını" bile okudum :evil:

sitem ve saygılarımla....
Ozan gülüyordu olanlara. Kahkahası karanlığı deliyordu. Durdu bir an sonra yine kahkahası duyuldu. Bu seferki olacak olanlara atıftı...
Shevarash
Seçilmiş Savaşçı

Post by Shevarash »

drizzt_chosen bir kaç kitap sonra tadını alırsın iyice drizzt baya bi savaşıyo ileride yine
Sufferly
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Sufferly »

tam gaz okumaya devam ediyorum...
They awake for flesh
Choose pain as a path
Refuse a light
To blind you and me
chosen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by chosen »

Shevarash wrote:drizzt_chosen bir kaç kitap sonra tadını alırsın iyice drizzt baya bi savaşıyo ileride yine
valla ingilizce öğrenioz bu üniversite hazırlıkta umarım yeterince seviyeye gelirizde beklemem artık şu kitapların türkçelerini, böyle 2 kitap arası 3 aydan önce olmuyor çünkü, buda sıkıyo insanın canını biraz,
Drizzt'i bekliyorum heyecanla açıkçası,
ama bundan sonraki kitapta Artemis ve Jarlaxle ile ilgiliymiş, o da güzel olur umarım, en azından Dünyanın Omurgası gibi olmasın bari...

sitem ve saygılarımla....
Ozan gülüyordu olanlara. Kahkahası karanlığı deliyordu. Durdu bir an sonra yine kahkahası duyuldu. Bu seferki olacak olanlara atıftı...
Sufferly
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Sufferly »

Anayurt'u yeni bitirdim. 2. kitaba yarın başlıyorum. Tam gaz devam..
They awake for flesh
Choose pain as a path
Refuse a light
To blind you and me
FaRaSTu
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by FaRaSTu »

Selamlar saygılar herkese

Ben de herkes gibi sıkı bir drizzt takipçisiyim konu üzerinde uzman olanlara sorum olcaktı. bu "silent blade" den sonra yine drizzt i içeren bi kitap var mı? Ya da "FR" nin hangi kitaplarını önerebilirsiniz?? (Avatar üçlemesi ,yıldızışığı ve gölgeler ve drizzt kitapları hariç)
Gerçekten ben de her okuduğum FR kitabında drizzt in izine rastlar mıyım die bi heyecanlanıyorum mesela "windwalker" (yıldız ışığı ve gölgeler serisinde galiba) da bi kelime halnde geçiyo onda da adını vermeden (harpellerin bi drow elfi ile yüzyüze görüşüp yaptıkları araştırma) ama yine de diğer kitaplarda drizzt in izine raslamak hoş :)
Bu arada kara elfler manyakları bu seriyi mutlaka okusun Liriel ile Fyodor Drizzt i aratmıyo hiç :)
Saygılar tekrar...
To Live is To Die!
Daeya
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Daeya »

Vallaha ben şimdi Elf Kızı'nı okuyacağım.
Do you know the terror of he falls asleep? To the very tors he is terrified. Because the ground gives way under him, And the dream begins...
Post Reply