tanrı lvl ları?
tanrı lvl ları?
Tanrıların lvl larını uzun zamandır 40-50 arası değilmi bi kac kitaba baktım da sanırım tanrılar bilinen lvl larından 20 lvl fazlalar outsiderlık bakımından hangisiğ doğru 40-50 mi? 60-70 mi(oha)?
hangi kitaba baktigina gore degisir.. 2. edition ise farkli oldugundan 100-120 lvl civari bile oluyor...
3. editionda ise normalde 40 civari tanrilar ama greater deitylerde daha yüksek oluyor örnegin ;
Bane lvl 65
Chauntea 58
Cyric 53
Kossuth 40
Lathander 45
Mystra 55
gibi. Lvl olaylari önemli olsa da o kadar da farkettirmez esasinda, önemli olan "divine rank" denen ilahi seviyeleri. Netice olarak divine ranklari asagi yukari esit olan bu Greater deitylerin lvllari birbirlerinden farkli, yani bir standarti yok (tabii ki lvl 40 tan ufak tanri görmedim)
3. editionda ise normalde 40 civari tanrilar ama greater deitylerde daha yüksek oluyor örnegin ;
Bane lvl 65
Chauntea 58
Cyric 53
Kossuth 40
Lathander 45
Mystra 55
gibi. Lvl olaylari önemli olsa da o kadar da farkettirmez esasinda, önemli olan "divine rank" denen ilahi seviyeleri. Netice olarak divine ranklari asagi yukari esit olan bu Greater deitylerin lvllari birbirlerinden farkli, yani bir standarti yok (tabii ki lvl 40 tan ufak tanri görmedim)
ama çok fazla güç farkı olmuyor gibi yanlış hatırmalıyosam
cyric bane yi aşağı almıştı ama çok kasmıştı sora ao galiba geri getiriyo admımızı okudum ama unuttum çok oldu
cyric bane yi aşağı almıştı ama çok kasmıştı sora ao galiba geri getiriyo admımızı okudum ama unuttum çok oldu
Diğerleri acı çektirirse
ben kan kustururum...
Onlar korkutursa ben dehşete düşürürüm.
Ve sizden yada başkasından alınması
gereken bir intikam varsa BEN alırım.
ben kan kustururum...
Cyric nerede Bane i asagi almisti ben hic hatirlamiyorum... Ayrica Bana savasci biri kolay olmaz Cyric in asagi almasi.
Yine de her tip savas ortaminda oldugu gibi cok degisken vardir. ilk hareketi yapma, ortama uyum saglama, yaninda savasa katilanlar vs vs...
Dogru bicimde olursa Torm, Bane i almisti mesela.
Ama divine rankler yine de cok büyük fark yaratir hic olmadi bir greater deity nin inanalari yüzbinlerce olur ve daha asagi bir tanrinin onbinlerce olan inananlarini silip süpürmeye yeter en azindan bu (tabii ki böyle bir durumda pantheonlar, anlasmalar ise karisir o ayri bir konu o kadar da kolay olmaz)
Yine de her tip savas ortaminda oldugu gibi cok degisken vardir. ilk hareketi yapma, ortama uyum saglama, yaninda savasa katilanlar vs vs...
Dogru bicimde olursa Torm, Bane i almisti mesela.
Ama divine rankler yine de cok büyük fark yaratir hic olmadi bir greater deity nin inanalari yüzbinlerce olur ve daha asagi bir tanrinin onbinlerce olan inananlarini silip süpürmeye yeter en azindan bu (tabii ki böyle bir durumda pantheonlar, anlasmalar ise karisir o ayri bir konu o kadar da kolay olmaz)
anladım sağolasın
ya tabi sonuçta bu tarz şeyler fark ediyor misal
Tempus la bu orc ların tanrısı neydi Krumus muydu neydi onun karşlaştırılması yapılmıştı bi ara bence boşa yapıldı Tempus ezer geçer sonuçta adamın domainleri belli Savaş güç felan
dirk alır bunlarda bu tür savaşlar da etkili gibime geliyor
Tempus la bu orc ların tanrısı neydi Krumus muydu neydi onun karşlaştırılması yapılmıştı bi ara bence boşa yapıldı Tempus ezer geçer sonuçta adamın domainleri belli Savaş güç felan
Diğerleri acı çektirirse
ben kan kustururum...
ben kan kustururum...
Tabii ki Tempus bir greater deity olarak 50 Str ve chaos, protection, Strenght, War domainleri ile herhangi bir tanrinin savasta karsisina almak isteyecegi bir düsman degil, kim olursa olsun...
Ama Gruums ta (iste Gruumsh avatarimda Corellon un gözünü kestigi koca hödük:)) az buz adam degildir Cavern, chaos, evil, hatred, strenght, war, orc domainleri var... Asagi yukari domainleri benzerlik gösteriyor, Gruumsh ta savasci tanri esasen fighter ve barbar lvllari var ama divine ranki bir kac ufak tempustan
yinede ne kosulda olursa olsun herhangi birinin tempusla kapismasi cok zor
Ama Gruums ta (iste Gruumsh avatarimda Corellon un gözünü kestigi koca hödük:)) az buz adam degildir Cavern, chaos, evil, hatred, strenght, war, orc domainleri var... Asagi yukari domainleri benzerlik gösteriyor, Gruumsh ta savasci tanri esasen fighter ve barbar lvllari var ama divine ranki bir kac ufak tempustan
yinede ne kosulda olursa olsun herhangi birinin tempusla kapismasi cok zor
tanrılar arasında yapılacak savaşları bu kadar baside indirgememek lazım. Bööle bi savaş söz konusu olduunda iş çok nadiren birebir savaşa kalır.findor wrote:anladım sağolasın
War, war never changes...
açıkçası koskoca iki tanrının birebir kapışmasını hiç mi hiç etkileyici bulmuyorum. Bunun yerine, din savaşları, dier tanrıları müttefik edinerek karşı tarafı zor durumda bırakmak gibi daha ... ummm... sosyal yolları kullanmaları daha etkileyici olur kanaatindeyim ki zaten çoğunlukla da ööle olur.[/i]Shevarash wrote:muhakkak... ama onlarda varsayim yaptiklarini söylemisler zaten yinede bu tip savaslar ilham verici ve etkileyici oluyor öyle degilmi? corellon ile gruumsh un ki gibi, ve ya tüm digerleri gibi
ben seviyorum walla tanrilari daha somut varliklar olarak görmek cok daha hosuma gidiyor anlasmalar da cekisi tabii.. özellikle de daha cok büyüden cok fiziki yetenekler kullanan tanrilar daha da cekisi geliyor bana.. Mitolojilerde de olan olaylar var mesela Fenris ile Tyr (norn mitolojisinde) ya da benzer sekilde bunun FR deki yans1masi Kezef ile Tyr gibi cok güclü boyutötesi varl1klarla kapismalari da bence gayet zevkli oluyor. Tabii dedigin gibi tercih meselesi
tanrılar tanrıdır. bu nedenle tanrılar gibi davranmak zorundadır. Ölümlüler gibi somut olmak, onnar gibi savaşmak pek tanrılara yakışan şeyler olmasa gerek. Tanrılar, ölümlülerin onnar hakkında bilmedikleri sayesinde güçlüdür. Ölümlülerin yüreğine bunnar sayesinde huzur ya da korku salar, bööle inanç toplar. Somutlaşmak, bi tanrının en son isteyeceği şeylerden biridir. Gizem kaybolduktan soona inancın kaybolması an meselesidir.
birebir savaşmak, tanrıların çoğunlukla "son çare" olarak gördükleri bi eylemdir.
birebir savaşmak, tanrıların çoğunlukla "son çare" olarak gördükleri bi eylemdir.
Geçmişten bu zamana öyle olaylar patlak verir oluyorki kimi zaman Tanrıların artık olaylara müdehalesi gelişerek birbirlerine müdehaleye dönüşebiliyor.
Savaş yanlısı değilim lakin gerektiğinde olması gerektiğini savunuyorum.
tabikide sonuçları çok iyi olmayacaktır ama iplerin koptuğu noktalar olduğunda güçlünün zayıfın belli olması gerektiğinde Savaş mutlaktır kaçınılmazdır.
Savaş yanlısı değilim lakin gerektiğinde olması gerektiğini savunuyorum.
tabikide sonuçları çok iyi olmayacaktır ama iplerin koptuğu noktalar olduğunda güçlünün zayıfın belli olması gerektiğinde Savaş mutlaktır kaçınılmazdır.
Diğerleri acı çektirirse
ben kan kustururum...
ben kan kustururum...
Bu kadar zeki varlıklar bu kadar amaçsızca birbiriyle savaşmaz sanırım burock'un demek istediği... Eline kılıcını alıp savaşan bir tanrı fikri güzel olabilir ama bu mantalitede bir varlık zaten tanrı olamaz... Bunun yerine düşmanını hem ölümlü varlık düzleminde yenilgiye uğratıp zayıflatmak, hem de diğer tanrıları ona karşı kışkırtıp onu rahatça alaşağı etmek bir tanrıya daha çok yakıştırılacak bir hareket. Tanrıların kendi öfkeleri hırsları ya da egoları olabilir ama binlerce yıl var olunca entrikanın ve politikanın milyonlarcasını görmüş, çözmüş ya da uygulamış varlıkların *barbar gibi* gidip birbirine girişmesi ya da sonuçlarını hesaplamadan *teke tek* savaşması pek de mantıklı değil.
Ben de burock'a katılıyorum, fiziki formuyla savaşmak ancak son çare olarak görülmelidir bir tanrı için...
Ben de burock'a katılıyorum, fiziki formuyla savaşmak ancak son çare olarak görülmelidir bir tanrı için...
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
Only God should have this power