Hobbit'ten bir sual...

Genel olarak Fantastik Edebiyatla ilgili tartışmalar için…
Post Reply
Gwindor
Kullanıcı
Kullanıcı

Hobbit'ten bir sual...

Post by Gwindor »

Üstadın Hobbit adlı kitabında bildiğiniz gibi Bilbo ve cüce arkadaşları 3 adet trolle karşılaşırlar. İlk olarak Bilbo, ardındanda bütün cüceler troller tarafından yakalanır. Ardından kahramanlarımız umutsuz bir haldeyken günün ağarmasıyla troller taşa dönüşür ve kurtulurlar.
Bu noktada kafam biraz karışmış durumda. Kitap elimde olmadığından kontrolde edemiyorum. Siz beni aydınlatırsanız sevinirim...
Troller Gandalf'ın yaptığı bir büyüyle mi taşa dönüşüyorlar, yada güneş ışığında doğal olarak taşa dönüştüklerinden mi?
feanin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by feanin »

Arkadaşlar,bunu anlatmam için kitaptan kısa bir bölümü anlatmam gerekiyor,ondan kitabı okumamış olanlar,bu yazıyı okumasın;

gandalf orda trollerin gün ışığında doğal olarak taşa dönüştüklerini bildiği için,ortalığı gün doğana kadar karıştırıyor,troller onu görmeden onlardan biriymiş gibi konuşuyor onlarda kavga ediyor ve gün doğumunu farkedemiyorlar,ondan taşa dönüşüyorlar
"Sadece zayıflar,büyülü eşyalara ihtiyaç duyarlar"

Raistlin Majere
Gwindor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Gwindor »

Peki üstad trollerin güneş ışığında taş olmasına rağmen Sauron'un Minas Tirith kuşatmasında trolleri güneş ışığında kullanmasını nasıl açıklıyor? Belkide Sauron kendi büyü gücüyle -aynen geçmişte Melkor'un orklara yaptığı gibi- trollerin güneş ışığına çıkabilmelerini sağlamıştır. Dağda yaşayan yabani trollerde doğal oalrak bunun dışındadır. Siz ne dersiniz?
Khorrl Xornbane
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Khorrl Xornbane »

Gandalf'ın söylediği üzere 'MORDOR' dan yayılan karanlık şehirin önüne ulaştığı üzere kuşatma başlayacak.Demekki yine tam olarak güneş ışığına çıkmıyorlar.Üstlerinde bir duman(ya da bulut bilemiyorum) tabakası var...
The dwarfs were warriors
of the mountains
in armor of steel and gold
adorned with the faces
of their ancestors
Türklider
Seçilmiş Savaşçı

Post by Türklider »

Khorrl Xornbane wrote:Gandalf'ın söylediği üzere 'MORDOR' dan yayılan karanlık şehirin önüne ulaştığı üzere kuşatma başlayacak.Demekki yine tam olarak güneş ışığına çıkmıyorlar.Üstlerinde bir duman(ya da bulut bilemiyorum) tabakası var...
Çok doğru. Kitapta üstüne basa basa "şafağı olmayan gece"den bahseder. Hatta filmde dikkat ettiyseniz Theoden ve atlılar geldiğinde arkalarında gün ışığı vardır ve orclar gözlerini korurlar onlara karşı...

Saygılarımla...
Türklider...
Post Reply