Evet, tüm mızrak kahramanları koşulsuz şartsız kabul etti belki Tanis'in liderliğini, ama o olmasaydı ne olurdu...
Grubun başına kim geçerdi, sonuçları ne olurdu???
Cevaplarınızı bekliyorum
esasında dikkat edersenız su anda seceneklerde olanların hepsının aşırı oldukları yonler var...Raistlim aşırı hırslı, caraman aşırı saf,flınt anı yaşayan,sturm aşırı dürüst,tassellof yorumsuz yani tanisin lider olmasının sebebi hal-elf olması ile kazandığı o tarafsızlık mı desem yani tam bi tarafsızlık deil ama ne kendini düşünücek kadar aşırı hırslı ne aşırı saf ne de aşırı dürüst...işte tanis bunun için liderdi ama onun olmadığını düşündüğümüze göre ondan sonra hikayenin devam edebilmesi için en mantıklı sturm gibi gelio...
Benim tahminimde büyük ölçüde Strum olurdu. Ã?ünkü her tip şövalye organizasyonu yapıları gereği yönetimi ele alma ihtiyacı hisseder. Lawful yönelim ve kabul ettikleri code (düstur) bunu emreder.
Ancak sorun şurada ki Strum lider olsaydı büyük ihtimalle Raistlin ve buna bağlı olarak Caramonun grubu terketmesi ihtimali vardır.
Raistlin olsaydı, grup büyük ihtimalle çok daha önceden Rasitlinin şahsi hırsları nedeni ile yok olmuş olurdu ki Strum ve Flint bunu asla kabul etmezdi, yani olma ihtimali sıfıra yakındır.
Flint ideal görünse bile yapmayacak kadar huysuz bir cücedir.
Eğer daha önceden denk gelmiş olsalar Altınay yada Nehiryelinin ikisinden biri de çok iyi bir tercih olabilirdi ama onlar ana grubun üyeleri olmadıkları için kabul etmek doğru olmaz.
Alternatif bir seçenek olarak Caramon olabilirdi. O da kendini biraz geliştirmesi ön koşulu ile... Bu durumda da Rasitlin arkadan kontrol eder ve Flint ile Strumunda fazla itirazı olmazdı.
Yinede başa dönersek en iyi alternatif tartışmasız Strum olarak gözüküyor... (Birde eğer en başından terketmemiş olsaydı tabii ki Kitiara)
Garip bi duum ama neden grubun olacağını varsayıyoruz ki. Bi kere Tanıis hiç olmayaydı o grup bir arada pek bulunmazdı. Hadi diyelim bulundu. En kısa zamanda dağılmasını beklerdi. En azından TAnis yokken Raistlinin söylediklerini gerektiğinde anlayabilecek değerlendirebilecek. Ve ona tahammül edebilecek biri olmayacaktı. Caramon kardeşinin yanında olurdu muhtemelen. Bir cephelenme olacaktı. Başka lider vasfında insan yok. (Cüce elf ya da kender de yok )
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Hmm. Bu tip konuları tartışmayı bu yüzden sevmiyorum işte.
Tanis olmasaydı grup bir koordinasyon merkezinde buluşamazdı tahminim. Altınay Nehiryeli bir grup, Raistlin Caramon (Tika) bir grup, Tas Flint (Laurana) bir grup. Tanis bu grupları birarada tutabiliyordu. Belki Sturm önderliğe daha yakın bir karakter olabilir ama yine de bu grupları bir yönde toparlayabilmesi çok zordur.
Kısacası, Tanis olmasaydı olmazdı. Sadece Tanis değil, oradaki herhangi bir karakter olmasaydı da olmazdı, bunu da önemle ekliyorum.
Doğru en önemli adam tartışmasız Tanis ama diğerleri de önemli. Yinede bu tip başlıklar zaman zaman oturup karakter üzerinde düşünmeyi sağladığından yararlı olabiliyor. Taa ki aşırı ucubik ve çocukça bir konu hakkında olmadıkça..
Eh lider olabilmek için IQ dan ziyade EQ değeri gözönünde bulundurulmalıdır ki tahminim empati ve kanaat gücü en yüksek karakter Laurana idi. Sturm de EQ si yüksek bir karakter ama iyi bir lider olabilir miydi bu tartışılır. şövalyelik düsturlarını benimseyen Sturm büyük ölçüde kararları düstur-merkezcil alacaktı ki bu, gruba çok önemli noktalarda kayıp verdirebilirdi. Sturm bir lider olarak yeri geldiğinde uzlaşmacı kararlar vermesi gerekirken bunun yerine ölçüleri doğrultusunda kararlar alabilir ve grubun sonunu yokuşa sürebilirdi.
Güzel bir söz vardır, Sturm ü tabir etmekte birebir uyan. Liderliğe uyup uymadığı sorusunun cevabını da bir noktada karşılıyor.
O kaldırım taşı büyüklüğünde bir elmas idi. Ne yüzük yapılabilirdi ondan, ne de sokağa atılabilirdi...
Yav, Dragonlance serisinin harbi gerçekçi kurgusu olsun diye uğraşılmadan yazıldığının kanıtlarından bir tanesi bence Tanis'in lider olmasıda. Yav, adam öncelikle half-elf, yani azıcıkda mı ırkçılık yok. İkincisi Tanis ne zaman büyük karar verecek olsa aman ne yapacam ben tarzı psikolojiye giriyor. Ã?evresine falan soruyor, biz ne yapalım gibi.
Yazarlar sempatik olsun diye Tanis karakterini koyup lider yapmışlar gibi gelir bana hep. Hani bakın adam çok sert ve acımasız değil, sizden biri gibi ama lider.
Bence Raistlin veya Sturm çok daha iyi lider adayları. Adamların hedefleri ve amaçları var, peşinden gidiyorlar. Hiç öyle ödün verselerde veya karar sunsalar da teklemiyorlar.
Not: İlk okuduğumda (öyle spoil edecek kadar frp nedir bilen yoktu etrafımda), Sturm ölünce tamam demiştim, bu Raistlin şimdi ortamı dağıtır, rakibi kalmadı.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny into your
(='.'=) signature to help him gain world domination.
(")_(")
Raistlin lider olamazdı derim ben, çünkü testten kırmızı cüppe artı amansız bir hastalığa yakalanarak çıkmış olması grubun ona olan güvenini iyice azaltmıştı. Dolayısıyla kimsenin güvenmediği ve diyaloğa girmediği biri grubun liderli olamazdı, kanaatindeyim. Bunun zıttına Tanis tüm grubun sempatisini kazanmış biriydi hatırlarsanız. Bu sayede lider konumunda idi.
Sturm ise dediğim gibi, iyi bir lider olabilirdi belki, ama yeri geldiğinde şövalyelik düsturları onu liderlik vasfının gerektirdiği uzlaşmacı tavırdan alıkoyabilirdiAmaç bir orduyu ya da birliği yönetmekse şövalyelerin üzerine adam tanınmaz elbette ama mızrak kahramanları bir şövalyenin liderliğini üstlenebileceği stilde bir grup değil, grup bir kaçış hikayesi üzerlerine kurgulanmış durumda.
Sturm gibi gözüküyo ama Sturm başta olsaydı o grup grup olmazdı çünkü Sturm a raistlinin pragmatik ve hırslı yaklaşımı ters olduğu için grup içinde daha başlarda ya sturm ölürdü ya da Sturm Raistlini öldürür bunun üzerine Caramon da olaya dahil olur ve ikisinin arasında Sturm kazanması daha olası olduğundan Caramon da ölür bunun üzerine grup dağılırdı
raistlini istemezdi. ikizi olmadan da caramon olmazdı. yani sturm sağlıklı bir seçim değil. bu yüzden en akla yatkın isim flint. raistlin zaten önde olmak istemiyor. her şeyi geri perdeden yönetiyor. tasleoff zaten düşünülemez. anında görevi unutur yeni maceralara yelken açar. o yüzden flit
Bence flint olurdu. Ã?ünkü aralarında en yaşlısı ve herkes ona saygı duyuyor. Duygusal açıdan flint olurdu ama teknik bakarsak yani savaşlarda vs. Sturm daha uygun olurdu.
Çok açıktırki Tanis bu iki uç arasında gidip gelen grup üyelerini bir arada tutmak için yaratılmış karakterdir...bende aynı şekilde Tanis olmayışını bu grubun olmayışı ile aynı kapıya çıkacağına katılıyorum
Ama illaki birini sölemek gerekirse..benim düşüncem iki kiişi arasında gelip gidiyor.Sturm veya Caramon.
Raistlinin bu gibi karakterler olan bir grupta lider olmasının imkansız olduğu fikrindeyim....onu tek takip edebilecek kişiler Caramonun gençlik çağı ve kender ....
Tanisin yokluğunda zaten Sturm bu gruba lider olarak yön vermiştir...Fakat hikayenin başından beri liderlik yapan Sturm un grubunda Raistlinin varlığından söz edilemez..yani böyle bir karakter olmazdı......
Her ne kadar çok safa olsada...beyninden önce kalbi ile karar versede Caramon diyorum.Caramon un liderliğnde ....her çeşit insan görev alabilir.... Raistlin bile............tabi her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır
It's always darken as before the dawn;If Its not meant to be Its not meant to bewww.bizkackisiyiz.com