Öykü yazımı ve kitap okuma
Öykü yazımı ve kitap okuma
şimdi yazacağım şey belki çok acayip gelecek ama oluyor işte...Kendime göre bir fantastik kurgu öyküsü yazma çabam var.İyi güzel yazıyorum da....Sanki öyküyü yazma aşamasında iken başka bir kitap okumak yanlış bir şeymiş gibi bir kanı doğuyor içimde....Yani elimdeki öykü bir an önce bitirmem lazım da ondan sonra kitap okumaya hakkım varmış gibi....Dolayısıyla şu aralar bir kitaba el atsam sanki öykümün yetkinliğinden birşeyler kopacak gibi hissediyorum.Yani bilmiyorum çok salakça birşey ama size hiç böyle birşey oluyor mu
Tedavisi nedir?
Hmm belki etkilenme korkusuyla olabilir. Yani ulan burda görmesem ben bunu yazardım diye bi hisse kapılabiliyor insan bazen.
Tedavisi tamamen farklı bi tarz okumak. Ne bilim fantastik yazıyosan tübitağın bilim kitaplığından bişey okuyabilirsin mesela. Hatta oradan alacağın fikirleri kullanmaktan da kaçınman gferekmez. enteresan sentezler çıkabilir.
Tedavisi tamamen farklı bi tarz okumak. Ne bilim fantastik yazıyosan tübitağın bilim kitaplığından bişey okuyabilirsin mesela. Hatta oradan alacağın fikirleri kullanmaktan da kaçınman gferekmez. enteresan sentezler çıkabilir.
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Order is the dream of man.
bana da oluyodu...
sebebi de çok kasmamdı; "derhal bişeyler yazmalıyım" gibisinden.
sonra baktım, böyle yapınca ne yazı yazabiliyorum ne de bişey okuyabiliyorum
kendimi zorlamaktan vazgeçtim
şimdi de hem okuyup hem yazabiliyorum. bi sorun da olmuyo. okuduğum kitabın yazdığım hikayeyi doğrudan etkilediğini düşünmüyorum.
bence çözüm kendini kasmamaktır
ama Efla'nın söylediği de gayet mantıklı...
sebebi de çok kasmamdı; "derhal bişeyler yazmalıyım" gibisinden.
sonra baktım, böyle yapınca ne yazı yazabiliyorum ne de bişey okuyabiliyorum
kendimi zorlamaktan vazgeçtim
şimdi de hem okuyup hem yazabiliyorum. bi sorun da olmuyo. okuduğum kitabın yazdığım hikayeyi doğrudan etkilediğini düşünmüyorum.
bence çözüm kendini kasmamaktır
ama Efla'nın söylediği de gayet mantıklı...
aslında sokrates diye biri yok...aslında platon şizofren...
Cevaplarınız için teşekkürler....
Yani ben başka bir başlıkta "İyi bir FK yazarı olmak için bütün serileri okumak lazım mı?" gibi birşey sormuştum aslında bu soru ile ilintili...Yani öyküyü yazacağım fakat sanki bütün kitapları en ince ayrıntısına kadar okuyup da öyküme ona göre özgün bir şekil vermeliyim gibi bir his doğuyor içimde...Ya benim yarattığım monster başka bir kitapta varsa... vb gibi....Arada bir kalıyorum işte...Neyse Gaiatarın dediği gibi kasmamak lazım....
Yani ben başka bir başlıkta "İyi bir FK yazarı olmak için bütün serileri okumak lazım mı?" gibi birşey sormuştum aslında bu soru ile ilintili...Yani öyküyü yazacağım fakat sanki bütün kitapları en ince ayrıntısına kadar okuyup da öyküme ona göre özgün bir şekil vermeliyim gibi bir his doğuyor içimde...Ya benim yarattığım monster başka bir kitapta varsa... vb gibi....Arada bir kalıyorum işte...Neyse Gaiatarın dediği gibi kasmamak lazım....