stat pointleri ve büyülü eşyalar
- darkflarer
- Kullanıcı

stat pointleri ve büyülü eşyalar
ben genellikle fighter oynuyorum ve başlangıç statlarım hep söyle
str: 14
dex:18
con:18
int:10
wis:5
charisma:8
fakat oyunun daha başlarındayken bulduğum eşyalarla
str: 19 (hill giant belt)
dex: 19 (book of dex)
cons: 18
int: 15 ( grand book of intellegence)
wis: 10 (grand book of wisdom)
charisma: 18 (ring of human influence)
Eşyalar bg2 eşyaları olduğu için hep böyle oluyor elimde bunlar o sırada oölmasa bile ya satın alıyorum (grand book 50k gp book 25k gp belt 15 k gp) yada bende diğer kişilerin çok çok ihtiyacı olan şeyler varsa bu eşyalar karşılığında trade ediyorum ve çok güçlü bir figherim oluyor.
Peki siz nasıl point basıyorsunuz ve sonra hangi itemler ile güçlerndiriyorsunuz?
fakat oyunun daha başlarındayken bulduğum eşyalarla
Eşyalar bg2 eşyaları olduğu için hep böyle oluyor elimde bunlar o sırada oölmasa bile ya satın alıyorum (grand book 50k gp book 25k gp belt 15 k gp) yada bende diğer kişilerin çok çok ihtiyacı olan şeyler varsa bu eşyalar karşılığında trade ediyorum ve çok güçlü bir figherim oluyor.
Peki siz nasıl point basıyorsunuz ve sonra hangi itemler ile güçlerndiriyorsunuz?
- darkflarer
- Kullanıcı

bu arada bilmeyenler için (heralde yoktur bilmeyen ama tedbiri elden bırakmayalım)
str: strenght: kuvvet
dex: dexterity: çeviklik
con: constitution: dayanıklılık
innt: intellegence: akıl, beyin gücü
wis: wisdom: bilgelik
charisma: karizma toplum içinde uyum ve saygı fln filan
<div>artık lightflarer'ım</div><br>
Re: stat pointleriniz kaç veriyorsunuz?
Bu şekilde dağıttığında 40 point oluyor sanırım dm iniz 40 point dağıttırıyor, her seferinde fighter' ı bu şekilde hazırlıyorsan. Açıkça görülüyor ki bu karekter, AC ve HP düşünülerek yaratılmış bir karekter, bide wepon finesse feat' i alırsan atağın yüksek olur, karekter hazırlanırken RP yönü daha az düşünülmüş gibi. Bu karekterin hiç hayat tecrübeside yok gibi 5 wisdom la.darkflarer wrote:ben genellikle fighter oynuyorum ve başlangıç statlarım hep söyle
Bu item ları nasıl buluyorsun daha oyunun başlarında onuda anlamadım, birden pat diye önünde mi beliriveriyor ?darkflarer wrote:fakat oyunun daha başlarındayken bulduğum eşyalarla
Bir dm oyunun başında bunları oyuncuya veriyorsa o dm ile karşılaşmak isterim, tebrik etmek için
[b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495]
dexterity: çeviklik, refleks, el göz uyumudarkflarer wrote:bu arada bilmeyenler için (heralde yoktur bilmeyen ama tedbiri elden bırakmayalım)
wisdom: çevre ile arandaki algı, görmek*, bilgelik çok geniş bir kapsam tam karşılığını vermemekte.
charisma: Çok çirkin bir karakterinde karizması yüksek olabilir, etkileyicilik olarak tanımlanabilir. Toplum içindeki uyum başka şeylerle değerlendirilmelidir.
Sonuç olarak DnD karakter oluşturma mantığı rol üzerine değil güç üzerine kuruludur ve asla karakterin benliğini yansıtmadığından dolayı fazlasıyla yanlıştır. WOD'da ise bunun hazzına tamamen ulaşıyorsunuz, denemenizi tavsiye ederim.
Sosyal içerik notu: DnD egemenliğine son. Yetti gari.
Bu arada frp oynamaya başlarken lütfen bilgisayar tabanlı rpg leri örnek almayalım. Sizi güç oyunlarından başka birşeye yönlendirmez. Ã?özüm: Oyunlara katılın.
Saygılarımla.
- darkflarer
- Kullanıcı

Ben eşyaları oyunu başında buluyorum çünkü bizim oyunumuz başı bile rahat 3 saat sürüyor (normal bence) ve bak çoğu satılıyor diyorum bizim haritamız hep belli böyle koskocaman bir forgotten realms haritası kullanıyoruz ve gezecek yer çok olduğundan eşyaları bulmak daha kolay oluyor ayrıca rpg oyunları bilgisayarda oynandığı zamanda bunları daha oyunu ilk 20 dakikasında buluyorduk bu arada dm miz çok point dağıtıyor buna bende katılıyorum ama normalden 3-4 kadar fazla galiba tam bilmiyorum. Ayrıca biz zaten hala o oyuna devam ediyoruz ve dediğim gibi bg2 eşyalarını kullanıyoruz, hazır sonuçta hepsi siteden indirdim 2-3 bişi daha ekleyip oynadık işet zaten oyunda para kazanmakta kolay oluyor dediğim gibi bizim frp nin ilk 3 saatinde bunları çok rahat bulabiliyirosunuz benim kullandıklarımdan oyunda bi kaç tane var mesela o str arttıran kemeride hill giant oldurup demircide bi kaç eşya ile birlikte yapabiliyoruz devin kalbi ve iğrenç diğer kısımmlarıyla birlikte 
- darkflarer
- Kullanıcı

yaw ben anlatamadım galiba BG2 EşYALARIYLA OYNUYORUZ.
Kıtmısınız kardeşim, deyorumki oyunun başı bile 3 saat rahat sürüyüor ve dm bayaa dengesiz bi herif zaten yani "haa arkadşım sen şöyle vermişsin bence yanlış bak bende böyle veriyorum pointleri bi dene" demiyor. Ben bu konuyu "ooh şimdi ne eleştirirler beni ne güzel". Bi tane bişey bulup (ki neden olduğunu açıklıyorum) şarkı şiir yazanların mesajlarını biz eleştirirsek aslan kesilir üzerimize gelirler. İyice okuyun yazıları şarkı bestelemeden önce. Bi ultior adam gibi cevap verdi, hata bulup "Allaaaah hata buldum yaşasın oh oooh demeyin keyfime" dememiş gibi görünüyor. 
<div>artık lightflarer'ım</div><br>
Bu forumda insanlara karşı bu tür laflar sarfetmememi rica ediyorum ve öneriyorum...darkflarer wrote:Kıtmısınız kardeşim
Lixer her nekadar farklı bir şekilde anlatmış olsada dm inizin hatalı olduğu konsuna değinmiş, bu onun kişisel görüşüdür, bende kişisel yorumumu yapıp kişisel görüşümü bildirdim, Ultior da aynısını yaptı, kim olursa olsun kişilere ve yorumlarına saygılı olunmalıdır.
[b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495]
Sizin Dm çok bomba adammış bu eşyaları direkt oyunun başında çıkarıyosa,selamlarımı söylersin.darkflarer wrote:Ben eşyaları oyunu başında buluyorum çünkü bizim oyunumuz başı bile rahat 3 saat sürüyor (normal bence) ve bak çoğu satılıyor diyorum bizim haritamız hep belli böyle koskocaman bir forgotten realms haritası kullanıyoruz ve gezecek yer çok olduğundan eşyaları bulmak daha kolay oluyor ayrıca rpg oyunları bilgisayarda oynandığı zamanda bunları daha oyunu ilk 20 dakikasında buluyorduk bu arada dm miz çok point dağıtıyor buna bende katılıyorum ama normalden 3-4 kadar fazla galiba tam bilmiyorum. Ayrıca biz zaten hala o oyuna devam ediyoruz ve dediğim gibi bg2 eşyalarını kullanıyoruz, hazır sonuçta hepsi siteden indirdim 2-3 bişi daha ekleyip oynadık işet zaten oyunda para kazanmakta kolay oluyor dediğim gibi bizim frp nin ilk 3 saatinde bunları çok rahat bulabiliyirosunuz benim kullandıklarımdan oyunda bi kaç tane var mesela o str arttıran kemeride hill giant oldurup demircide bi kaç eşya ile birlikte yapabiliyoruz devin kalbi ve iğrenç diğer kısımmlarıyla birlikte
İlk başlarken 73 puan aslında fazla değil ama anladığım kadarıyla yada 85 puan vererek kademeli artırma yoluna geçiyor. Bu sistemde benim kullanacağım bir sistem ama bu seferde puan fazla. Neyse puanı boş verelim. İlk yarattığın karaktere gelelim.
Bu parçaları daha oyunun başında buluyoruz dediğin ilk başında ZE(DM) size veriyor demek istiyor olsaydın o zaman bir mantık çerçevesine oturtmak için bu karakterlerin 20. seviye olduğunu düşünürdüm. Buda demek olurdu ki, en yüksek puan götüren 5 birincil özelliğin (stat) son kısımlarını seviye ile almışsınız. Yani karakterin aslında 1. seviyede
str: 14 (Kuvvet)
Dex: 16 (Beceri)
Con: 15 (Bünye)
Int: 10 (Zeka)
Wis: 5 (Sağduyu)
Char: 8 (Karizma)
…gibi bir şey olsa gerek. Buda ilk başında aslında 68 - 71 puan dağıttığınızı gösterir. 71 puanda aslında fazla değildir. Bu karakterin hayat hikayesini yazacak olursak çok zengin bir ailenin aşırı şımartılarak yetiştirilmiş ve kendini sadece oyunlara vermiş bir züppe olarak anabiliriz yada daha yakın olan bir şekilde arenada yaşamış ve sadece dövüşmesini öğrenmiş ancak çok iyi beslenmemiş bir gladyatör olarak alabiliriz... vıdı
15.-18. seviyeye kadar sadece dövüşmek için kullanılan bu karakter bir yolculuk sırasından saldıra uğrayan karavanlarından kurtulan tek kişi olmuş ama saldıranları öldürmeyi başarmıştır. Sonrasında ona okuma yazma öğretmiş hocası olan bilmem kaçıncı seviye büyücünün tam saldırı sırasında bitirdiği book of grand book of wisdom'ı bulmuştur. Zaten büyücümüz bu sebeple güçsüz düşüp bayıldığı sırada saldırı olmuştur ve öldürülebilmiştir...
Neyse savaşçımız bu kitabı okuyup bir anda aydınlanmıştır. (Wis: 10 oldu) Bu aydınlanma sayesinde etrafında büyülü olabileceğini düşündüğü her şeyi toplayarak ve yaşayan atlara bunları yükleyerek şehrin yolunu tutar ve bu büyülü eşyaları ona kazık atmayacak kadar iyi niyetli bir tüccara satar. Bunarın karşılığında da (Burada sizin oyun başlıyor) kendini daha güçlü hale getirecek bir sürü büyülü eşya alır. Tam o anda orada boyutlar arası yüksek büyücüler şurası toplandığından da bu büyülü eşyaları bulması hiç zor olmaz.
İşte kastırmalı bir mantık çerçevesinde senin karakteri oluşturdum. Ama söyleyeyim çok kastırma oldu.
Hımm nereden başlasam;
Yarattığın karakter 5 wis sebebiyle ağzında salya akan tipler gibi. Sen onunla konuşurken bir anda "Teletabileri seviyorum!" diyen tiplerden yani. Yada pazara elma gidipte parasını kerhaneye hibe edenlerden de diyebiliriz. Anlayacağın sağduyu özürlü. (Ki bence Wisdom için en iyi karşılık sağduyudur.) Bu karakter anlattığım hikaye dışında çok zor hayatta kalır.
Ben şahsen 8 char ve 5 wis bir karakteri ya aptalcasına cesur yada oldukça korkak biri yaparım. Ancak bu adam maceracı olduğuna göre aptalcasına korkak olsa gerek. Doğru muyum?
Büyülü eşyalar gelince;
Bu anlattığın büyülü eşyaları bir araya toplamak imkansız gibidir. Elminster (Ki FRdaki en baba karakterdir) o seviyesi rağmen bu kadar kendisini güçlendiren büyülü eşyaları bulmamıştır. Birincil özellikleri asıl olarak yaptığı dilek büyüsü ile gelişmiştir.
Bir tepe devi kemerinin (hillgiant belt) yapılışı olayında ise;
Bu kemerin yapılışı için sadece bahsettiğin gibi tepe devi bulmak yetmez. Bu kemeri yapacak kadar güçlü bir büyü kullanıcısı (Ki bu çok yüksek seviye demek oluyor) ve oldukça uzun zaman gereklidir. Bazen bu kadar güçlü büyülü aletlerin yapılışı için özel atölyeler dahi kurmak gerekmektedir ki, bu kuruluş zamanları büyülü eşyanın yapılış zamanına katılmasa dahi büyüleme işlemi haftalar sürecektir.
şimdi gelelim DM konusuna. Bu tip çok yüksek birincil özellikler ile başlatan ve bol keseden büyülü eşya dağıtan ZEler kavgalı yarmalı oyunlar oynatan ZElerdir. Karşınıza çıkan yaratık ve ODK(NPC)lerin de üstünde inanılmaz büyülü eşyalar vardır ve sürekli sürpriz saldırılara uğramaktasınızdır. Sıkılana kadar oldukça zevklidir ve hatta Diablo havası alırsınız. Ancak sorun şudur ki; Diablo bir BRYO (CRPG) değildir. Yani sizinde rol yapma oyunundan çok kesme biçme oyunu oynadığınız kanısını çıkarttım sırf şu karakterine bakarak.
Ben olsam bahsettiğim gibi bir ZE(DM)de aynen senin ki gibi bir karakter yaratır ve olayın zevkini çıkartırdım. Bu tip bir DM ile başka türlü zevk alamazsın.
Ancak rol yapmaya daha yakın (Çok daha yakın) bir DM ile oynuyor olsam senin karakterin temel olarak bende şu şekilde olurdu.
dex: 12
con: 14
İnt: 12
Wis: 10
Char: 10
Bu karakteri de yaratacağım hikayeye göre değiştirirdim.
str: 16
dex: 8
İnt: 10
char: 12
yada
str: 12
dex: 16
con: 12
Wis: 12
char: 10
yada
dex: 10
con: 10
İnt: 14
…diye gider. Neyse işte ilk başlangıç değerlerine bu kadar takma daha çok karakterinin hikayesine ve gerçekçiliğine değer ver derim. Mesela bize bu karakterinin hikayesini anlatarak başlayabilirsin. Nasıl oldu? Neden oldu? Neden bu durumda? Hayattan beklentisi ne? Takıntısı zayıflığı var mı? komik anıları var mı, görüntü itibariyle nasıl, hayattan beklentisi nedir. Bu karakteri oynarken nasıl diyaloglar geçebileceğini düşünüyorsun yada nasıl diyaloglar geçti.
…Çok konuştum. SON.
(Yazımdaki bozukluklar sebebiyle özür diliyorum.)
Bu parçaları daha oyunun başında buluyoruz dediğin ilk başında ZE(DM) size veriyor demek istiyor olsaydın o zaman bir mantık çerçevesine oturtmak için bu karakterlerin 20. seviye olduğunu düşünürdüm. Buda demek olurdu ki, en yüksek puan götüren 5 birincil özelliğin (stat) son kısımlarını seviye ile almışsınız. Yani karakterin aslında 1. seviyede
str: 14 (Kuvvet)
Dex: 16 (Beceri)
Con: 15 (Bünye)
Int: 10 (Zeka)
Wis: 5 (Sağduyu)
Char: 8 (Karizma)
…gibi bir şey olsa gerek. Buda ilk başında aslında 68 - 71 puan dağıttığınızı gösterir. 71 puanda aslında fazla değildir. Bu karakterin hayat hikayesini yazacak olursak çok zengin bir ailenin aşırı şımartılarak yetiştirilmiş ve kendini sadece oyunlara vermiş bir züppe olarak anabiliriz yada daha yakın olan bir şekilde arenada yaşamış ve sadece dövüşmesini öğrenmiş ancak çok iyi beslenmemiş bir gladyatör olarak alabiliriz... vıdı
15.-18. seviyeye kadar sadece dövüşmek için kullanılan bu karakter bir yolculuk sırasından saldıra uğrayan karavanlarından kurtulan tek kişi olmuş ama saldıranları öldürmeyi başarmıştır. Sonrasında ona okuma yazma öğretmiş hocası olan bilmem kaçıncı seviye büyücünün tam saldırı sırasında bitirdiği book of grand book of wisdom'ı bulmuştur. Zaten büyücümüz bu sebeple güçsüz düşüp bayıldığı sırada saldırı olmuştur ve öldürülebilmiştir...
Neyse savaşçımız bu kitabı okuyup bir anda aydınlanmıştır. (Wis: 10 oldu) Bu aydınlanma sayesinde etrafında büyülü olabileceğini düşündüğü her şeyi toplayarak ve yaşayan atlara bunları yükleyerek şehrin yolunu tutar ve bu büyülü eşyaları ona kazık atmayacak kadar iyi niyetli bir tüccara satar. Bunarın karşılığında da (Burada sizin oyun başlıyor) kendini daha güçlü hale getirecek bir sürü büyülü eşya alır. Tam o anda orada boyutlar arası yüksek büyücüler şurası toplandığından da bu büyülü eşyaları bulması hiç zor olmaz.
İşte kastırmalı bir mantık çerçevesinde senin karakteri oluşturdum. Ama söyleyeyim çok kastırma oldu.
Hımm nereden başlasam;
Yarattığın karakter 5 wis sebebiyle ağzında salya akan tipler gibi. Sen onunla konuşurken bir anda "Teletabileri seviyorum!" diyen tiplerden yani. Yada pazara elma gidipte parasını kerhaneye hibe edenlerden de diyebiliriz. Anlayacağın sağduyu özürlü. (Ki bence Wisdom için en iyi karşılık sağduyudur.) Bu karakter anlattığım hikaye dışında çok zor hayatta kalır.
Ben şahsen 8 char ve 5 wis bir karakteri ya aptalcasına cesur yada oldukça korkak biri yaparım. Ancak bu adam maceracı olduğuna göre aptalcasına korkak olsa gerek. Doğru muyum?
Büyülü eşyalar gelince;
Bu anlattığın büyülü eşyaları bir araya toplamak imkansız gibidir. Elminster (Ki FRdaki en baba karakterdir) o seviyesi rağmen bu kadar kendisini güçlendiren büyülü eşyaları bulmamıştır. Birincil özellikleri asıl olarak yaptığı dilek büyüsü ile gelişmiştir.
Bir tepe devi kemerinin (hillgiant belt) yapılışı olayında ise;
Bu kemerin yapılışı için sadece bahsettiğin gibi tepe devi bulmak yetmez. Bu kemeri yapacak kadar güçlü bir büyü kullanıcısı (Ki bu çok yüksek seviye demek oluyor) ve oldukça uzun zaman gereklidir. Bazen bu kadar güçlü büyülü aletlerin yapılışı için özel atölyeler dahi kurmak gerekmektedir ki, bu kuruluş zamanları büyülü eşyanın yapılış zamanına katılmasa dahi büyüleme işlemi haftalar sürecektir.
şimdi gelelim DM konusuna. Bu tip çok yüksek birincil özellikler ile başlatan ve bol keseden büyülü eşya dağıtan ZEler kavgalı yarmalı oyunlar oynatan ZElerdir. Karşınıza çıkan yaratık ve ODK(NPC)lerin de üstünde inanılmaz büyülü eşyalar vardır ve sürekli sürpriz saldırılara uğramaktasınızdır. Sıkılana kadar oldukça zevklidir ve hatta Diablo havası alırsınız. Ancak sorun şudur ki; Diablo bir BRYO (CRPG) değildir. Yani sizinde rol yapma oyunundan çok kesme biçme oyunu oynadığınız kanısını çıkarttım sırf şu karakterine bakarak.
Ben olsam bahsettiğim gibi bir ZE(DM)de aynen senin ki gibi bir karakter yaratır ve olayın zevkini çıkartırdım. Bu tip bir DM ile başka türlü zevk alamazsın.
Ancak rol yapmaya daha yakın (Çok daha yakın) bir DM ile oynuyor olsam senin karakterin temel olarak bende şu şekilde olurdu.
dex: 12
İnt: 12
Char: 10
Bu karakteri de yaratacağım hikayeye göre değiştirirdim.
str: 16
dex: 8
yada
str: 12
dex: 16
con: 12
char: 10
yada
dex: 10
con: 10
İnt: 14
…diye gider. Neyse işte ilk başlangıç değerlerine bu kadar takma daha çok karakterinin hikayesine ve gerçekçiliğine değer ver derim. Mesela bize bu karakterinin hikayesini anlatarak başlayabilirsin. Nasıl oldu? Neden oldu? Neden bu durumda? Hayattan beklentisi ne? Takıntısı zayıflığı var mı? komik anıları var mı, görüntü itibariyle nasıl, hayattan beklentisi nedir. Bu karakteri oynarken nasıl diyaloglar geçebileceğini düşünüyorsun yada nasıl diyaloglar geçti.
…Çok konuştum. SON.
(Yazımdaki bozukluklar sebebiyle özür diliyorum.)
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka
-
SacoKhan
- Forum Yöneticisi
(Yazındaki bozukluklar hiç önemli değil)
güzel yazmışsın, benim de şahsen oyuncudan beklentim karakterinin özgeçmişine göre bir stat ayarlaması yapmasıdır. Hani tabiki istediği gibi verir statları ama mesela özgeçmişinde statlara etki edecek maddeler varsa onları kullanmalı. o zaman çok daha zevkli olur. Bir de kesinlikle dezavantaj ver karakterine, karakterinin dezavantajı olması gayet iyidir. Bu tür sayısal verilerin üzerine çok gitmemelisin bana göre ama tabi son karar senin...
Saygılarımla...
güzel yazmışsın, benim de şahsen oyuncudan beklentim karakterinin özgeçmişine göre bir stat ayarlaması yapmasıdır. Hani tabiki istediği gibi verir statları ama mesela özgeçmişinde statlara etki edecek maddeler varsa onları kullanmalı. o zaman çok daha zevkli olur. Bir de kesinlikle dezavantaj ver karakterine, karakterinin dezavantajı olması gayet iyidir. Bu tür sayısal verilerin üzerine çok gitmemelisin bana göre ama tabi son karar senin...
Saygılarımla...
And i still wonder if you ever wonder the same!...