Jarlaxle'nin Göz Bandı

Kitaplar hakkındaki her türlü eleştirileriniz için…
mikael
Kullanıcı
Kullanıcı

Jarlaxle'nin Göz Bandı

Post by mikael »

Forgotten Realms'ı okuyup Bregan D'aerthe'nin lideri Jarlaxle'nin meşhur göz bandını bilmeyen yoktur. Bilindiği gibi Jarlaxle bu göz bandını bazen sol, bazen sağ gözüne takıyor ve R.A. Salvatore da hangi gözüne taktığını sık sık belirtiyor. Bunu yapmasının herhangi bir amacı olabilir mi? Mesela casusluk raporunu vermek için birisi ile buluşurken bandı sağ gözüne, Bregan D'aerthe'nin işleri ile uğraşacağı zaman da sol gözüne takıyor, gibi.

Not: şu anda "Karanlığın Kuşatması" isimli kitaptayım. Bu kitapta veya sonraki kitaplarda bunun açıklamasından bahsediliyor olabilir, bilmiyorum. Fikriniz de olsa, bilginiz de olsa yazın :wink:
Rhuben
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Rhuben »

Büyülü olduğunu zaten biliyorsundur. Tahminin de mantıklı bunun yanında taktığı göze göre göz bandındaki büyüyü aktif ediyor ya da farklı büyüler barındıyor diyebilirim...
aransayes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by aransayes »

Göz bandı Herhangi birinin düşüncelerini okumasını engelleyen büyülü eşya. Fakat bunu aşabilien sadece tek bir nesne var... 8)
Bir tek seni bana çok gördü dünya
İyiler bu savaşı kaybetmiş
Peki ben nası büyük adam olucam
Kötü olmak seni geri getirir mi acaba...
CaRNeDuR
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by CaRNeDuR »

Madem spoiler devam ediim bende. Büyülü zihin okuma tekniklerine karşı Jarlaxle'ı koruyan bant ne yazık ki psionic güçler karşısında bir işe yaramıyor.
aransayes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by aransayes »

Jarlaxle hakkında spoiler vermekle bitmez ki. Adamın her yerinde büyü saklı.
Helm
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Helm »

Jarlaxle'ın göz bandı siyonik ve büyülü tecavüzlerden koruduğu gibi katı objelerin içini veya arkasını görmesini de sağlıyor.Ayrıca sanırım taktığı şekle göre göz bandının özellikleri değişiyor.Bunun sebebi de düşmanları göz bandının hangi özelliklerini kullandığını tahmin edemesin diye.Böyle okumuştum.
Caspenar the Imp ;

''Mm. Cool bastard sword, oh yes. Why bastard, you think? No parent?''

-Veldrin
siliterin
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by siliterin »

jarlaxse bir efsanedir arkadaşlar. salvatore'nin yarattığı ve hiç yenilmeyecekmiş gibi donattı bir kahraman. iş gözbantıyla bitmiyo hançerler falan da var.
aransayes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by aransayes »

iş gözbantıyla bitmiyo hançerler falan da var.
Sadece hançerlerimi adamın şapkasından ayakparmaklarına kadar her noktasında büyü saklı. Hatta Jarlaxle deki büyülerin sayısını Salvatore bile tam olarak bilmiyordur :)
darkflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by darkflarer »

jarlaxle yürüyen büyülü eşya odası. Ne ararsan var ve yeteneklede birleşince adam bayaa güçlü oluyor. Ayrıca gözbandı çok güçlü olmayan psionic saldırıları engelliyor ama bir illithid'inkini engelleyemez. Yada çok güçlü başka birininkini.
<div>artık lightflarer'ım</div><br>
FaRaSTu
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by FaRaSTu »

Jarlaxle , Zaknafein'i genel olarak teke tek de mağlup edebilmiş tek adam... her ne kadar bunu kendisi şans olarak nitelendirse de Zak şans için bile yenilemeyecek bir savaşçı idi :)) üstündeki büyülü ekipmanı da düşünecek olursak....:))
To Live is To Die!
darkflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by darkflarer »

zak onu 20 kere yenmişse o bir kere yenmiş ayrıca zaknafein benim karakterle karşılaşırsa çok komik olurdu neye uğradıpını şaşırırdı heralde.
<div>artık lightflarer'ım</div><br>
Elamshin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Elamshin »

jarlaxle bence pek çok efsane karakterin yeteneklerinin ve kendilerine büyülü koruma sağlayan itemlarının biraraya geldiği bir karakterdir. Gözbandı da Odin kökenli olabilir...

olabilir diyorum ama...

bu arada efsane karakter derken forgottendan veya dragonlance'ten falan değil gerçek dünyanın mitolojilerinden bahsediorum. Salvatore ustaya saygısızlık olmasın, asla başka insan ürünü yaratılmışlardan etkilenecek bir yazar değil o...
et verba, et arma vulnerant...
(sözler de kılıçlar gibi yaralar)
Elamshin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Elamshin »

haman düzelteyim çünkü yazıyı okuyanlar "e o zaman mitoloji ne, tanrısal mı???" diye sorabilirler :D ,
yeni yazarları kastetmek istemiştim, anonimleri insan elinden çıkma değil daha çok uygarlık elinden çıkma bir kültür olarak görürsek eğer :)
et verba, et arma vulnerant...
(sözler de kılıçlar gibi yaralar)
Lixer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lixer »

Elamshin wrote:jarlaxle bence pek çok efsane karakterin yeteneklerinin ve kendilerine büyülü koruma sağlayan itemlarının biraraya geldiği bir karakterdir. Gözbandı da Odin kökenli olabilir...

olabilir diyorum ama...

bu arada efsane karakter derken forgottendan veya dragonlance'ten falan değil gerçek dünyanın mitolojilerinden bahsediorum. Salvatore ustaya saygısızlık olmasın, asla başka insan ürünü yaratılmışlardan etkilenecek bir yazar değil o...
Dediğini anladım Elamshin, oldukça hoş ve snatsal bir yaklaşım olduğu muhakkak. Böyle düşünebilmek bile çok özeldir zaten. Ancak göz bandının sebeni dnd oyun mekanikleri nedeniyle büyülü eşya slotlarının varlığı ve jarlaxle`ın tüm diğer slotlarını kullanması, konuyu bu şekliyle özetleyeyim.
Yukarıda yazdıklarımı bir daha okursan sen kazanırsın, okumazsan ben!<br>
Lixer
Kullanıcı
Kullanıcı

Re: Jarlaxle'nin Göz Bandı

Post by Lixer »

Setsuna wrote:Forgotten Realms'ı okuyup Bregan D'aerthe'nin lideri Jarlaxle'nin meşhur göz bandını bilmeyen yoktur. Bilindiği gibi Jarlaxle bu göz bandını bazen sol, bazen sağ gözüne takıyor ve R.A. Salvatore da hangi gözüne taktığını sık sık belirtiyor. Bunu yapmasının herhangi bir amacı olabilir mi? Mesela casusluk raporunu vermek için birisi ile buluşurken bandı sağ gözüne, Bregan D'aerthe'nin işleri ile uğraşacağı zaman da sol gözüne takıyor, gibi.

Not: şu anda "Karanlığın Kuşatması" isimli kitaptayım. Bu kitapta veya sonraki kitaplarda bunun açıklamasından bahsediliyor olabilir, bilmiyorum. Fikriniz de olsa, bilginiz de olsa yazın :wink:
Tartışmaya son vermek amacıyla, madem ki spoiler de isteniyor alınız eşyası budur :

Jarlaxles Eyepatch: This magical eyepatch can generate a Fireball once per day upon command, the Fireball deals 10d6 points of damage (Reflex DC 16 half), half of the damage is fire damage, and the other half is divine damage that affects even targets resistant to fire. Additionally once per day the wearer can command the eyepatch to generate Fear (Will 17 for partial).
The eyepatch grants a +10 competence bonus to Search and Spot checks. The eyepatch shields the wearers thoughts, granting immunity to Detect Thoughts, Discern Lies, and any attempt to magically discern his alignment.
Source: Created by Joseph Weber, based on material from Menzoberranzan boxed set.
Strong Divination, Evocation, and Necromancy; CL: 12th; Craft Wondrous Item, Corrupt Spell, Clairaudience/Clairvoyance, Fear, Fireball, Nondetection, True Seeing; Price 85,200 gp.
Yukarıda yazdıklarımı bir daha okursan sen kazanırsın, okumazsan ben!<br>
Post Reply