Dergi Hakkında

Başka hiçbir yere uymadı dediğiniz mesajlar için.
Firble
Forum Yöneticisi

Dergi Hakkında

Post by Firble »

Sanırım üçüncü sayı çıkmışken her dergi için yeni bir başlık açmak yanlış olacaktı. Diğer iki sayıda olduğu gibi burada da acımasız eleştirilerinizi bekliyorum. Kendi yazılarım dışındakilere sadece göz atabildim diyerek kendimi eleştireyim. Ama dergi düzeni üç dergiye göre en iyi şekilde olmuş gibi. Bu işi yapan arkadaşları çok çok ve çok kutluyorum.

Kendi yazılarımla ilgili aklıma gelen iki eleştiri de öncelikle Karacaoğlanın şiirlerinin sonunda benim isimimin yazması çok kötü olmuş muhtemelen benim ihmalim düzelebilirse düzelmesini isteyeceğim.

İkincisi Azalin ve Firan belki biraz Ferhat ile şirin havası içeren bir başlık olmuş. Sonuçta bu bir iç mücadele olduğu için aslında yansıtmak istediğim hava farklı ama başlıkta bunu daha iyi ifade etme yolu bulabilirdim sanırım.

Ama onun dışında bu sayıdaki yazılar özellikle Azalinle ilgili olana epey emek verdim.

Eleştirilerinizi iyi ve kötü bekliyorum. Acımayın... : )
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
siliterin
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by siliterin »

dergiyi indiriyorum ancak çaışmıyor. anlamsız yazılar çıkıyor ne yapmam lazım.
Dünyada imkânsız olan tek şey, imkânsız olanı bulmaktır.
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Dergi rar diye garip bir dosya şeklinde ben de ilk indirdiğimde acemi girişimlerle dosyayı açmaya çalışırken bir arkadaş dosyanın üzerine glip sola tıklayınca çıkan Extract Files seçeneğini seçmemi önerdi. Veeee dergi açıldı. Daha doğrusu bir klasör açıldı içinde de derginin üçüncü sayısının olduğu PDF dosyası vardı.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
trulias
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by trulias »

şöyle bir baktım , siteyi tekrar ediyor gibi. sitede olan bilgilerin hiç bir değişikliğe uğratılmadan kes kopyala yapılması biraz yanlış geldi bana. mesela en çok ilgi çekicek olan konu warhammer siteden resimler dahil birebir kopya. bir şirkete filan biz bunu yaptık diye sunmayı düşünen birileri varsa iyide onun haricinde biraz yanlış gibi geldi bana...
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

Hayır Trulias. Yanlış düşünüyosun.

Warhammer yazısı sitede de var evet. Ama Warhammer yazarımız Kilerik her halükarda Warhammer'ı en başından başlayarak anlatmayı seçecekti ve bize daha önce yazmış olduğu giriş yazısını kullanmamızı söyledi.

Ã?nceden hazırlanmış warhammer yazılarının yayını tamamlandığında daha önce sitede yayınlanmamış olan yeni warhammer yazılarıyla devam edilecek elbette.
Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlül&uuml
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Konuyu en azından benim bölümlerim açısından da somutlaştırırsan sevinirim Trulias. Benim yarattığım üç bölüm var. Ama saklamadığım bir şey bu üç bölümden birinin sitedeki ozanların şiirlerinden oluştuğu.. Dolayısı ile bu bölümde kes kopyala tekniğini kullandım. Ã?ünkü başka birinin şiirini yazım hatalarını düzeltmek için bile olsa değiştirmeyi yanlış ve saygısızca buldum. Zaten bu nedenle bu site ozanlarının şiirlerinden düzenlenen bölüm tamamen bana ait değil sitedeki tüm ozanlara ait.

Karacaoğlanla ilgili yazının yazı bölümü tamamen bana aittir. Karacaoğlanla ilgili başka yazılar okudum. Ama yazıyı tamamen kendim yazdım. Genel bilgi edindikten sonra kafamda oluşan fikirleri yazdım. şiirler elbette alıntı çünkü onlar Karacaoğlanın şiirleri.

Son bölüm Azalin - bu elbette onun güzel olmasını gerektirmiyor ama- dört saatlik bir çalışmanın ürünü... Bu dört saat sadece bilgisayarın önüne geçip yazı yazmakla geçen zaman. Ondan önce sitenin farklı yerlerinde Azalinle ilgili bölümleri araştırdığım ve acaba nasıl bir şey yazabilirim diye düşündüğüm saatleri saymıyorum.

Yine de Azalin veya Karacaoğlanla ilgili bölümlerden sitede veya her hangi bir başka sitede hatta her hangi bir başka kitap dergi gazete film belgesel radyo programında anlatılanlara dikkat çekici düzeyde benzediğini düşünüyorsan lütfen buraya yaz ya da bana mesaj at ki bunu öğreneyim.

Diğer bölümlerden de Warhammer dışındakilerden siteden alındığını düşündüğün yazıları lütfen yaz...
HARBE GİDEN
Possessed
Site Çizeri

Post by Possessed »

Evet.. 3.sayı da cıktı, bravo valla, duzenli 3 sayı cıktı, daha nice sayılara insallah. Cok guzel görünüyor bu sayı, simdi biraz maket işlerim var, biraz hızlı baktım dergiye; ama cok guzeldi baktıgım kadarıyla. Ozellikle grafigi cok guzel, yazılar genelde resimlerle desteklenmiş, bölüm değiştikce arka fonlar değişiyor felan.. Guzel guzel, daha boş bir vaktimde daha detaylı inceleyecegim. Emegi gecen herkese tesekkurler, tebrikler.
I am Lord Amean, The King of North, Leader of Zederus..
emerus
Site Çizeri

Post by emerus »

dergide emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.. içeriği çok güzel olmuş bu sefer
yoğun işlenmiş sık dokunmuş.. bir parça da sevdi katılmış.. ortaya çok hoş bir çalışma çıkmış.. yazar herkesi ayrı kutlarım..

son olarak bir de eleştirim var.. grafiker gözünden bi eleştiri.. grafik düzeni kitap havası uyandırdı ben de dergi gibi değilde bir kitap gibi yapılmış.. kitap olarak güzel
bir çalışma olmuş ama dergi havasında değil..

yazı fontları çok sırıtıyor yazılara degrade katmak da hiç güzel bir fikir değil okunmasını zorlaştırmış daha çok..

bunun dışında kitap olarak gerçekten iyi eğer grafiker arkadaş bu işte bilgiliyse kastettiğmi anlamıştır...
emerus "druid of elderlights"
was here...
Daeya
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Daeya »

Genel koordinatörüme, grafiker arkadaşıma, tüm yazar arkadaşlarıma (ve kendime :D) çok teşekkür ediyorum. Gittikçe daha iyi bir iş çıkartıyoruz. Açıkçası bu sayıyı daha çok beğendim, gerek içeriği gerekse tasarımı çok hoşuma gitti. Amatör bir çalışma olduğunu yansıtmayacak kadar kaliteli olmuş diyebilirim. Tabi ki eksiklierimiz, bazı hatalarımız var ama bunlar kadı kızında bile olur diyorum.

Ellerimize sağlık..
Do you know the terror of he falls asleep? To the very tors he is terrified. Because the ground gives way under him, And the dream begins...
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Geçen dergi hakkında neredeyse hiç değerlendirme olmamıştı bakalım bu defa olacak mı?
HARBE GİDEN
Daeya
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Daeya »

:) Olur tabi neden olmasın..
Do you know the terror of he falls asleep? To the very tors he is terrified. Because the ground gives way under him, And the dream begins...
Lixer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lixer »

4. sayı hakkında :

Eksiler---

Yazım hataları var. Bu da forumdan yada benzeri yerden direkt kopyalanmasından oluşan codelardan kaynaklanıyor. #8317 gibi şeyler yanii...

Çok fazla hikaye-şiir vs var. İçerik bunlarla aşırı şişirilmiş vu bu yüzden bilgi içeriği çok düşük.

Bilgi verenlerin çoğu ise alıntı. Ã?eşitli bilgileri okuyan, algılayan kişilerin bunları iyi bir biçimde etüd ederek sunduğu yaklaşımlar değil.

Artılar---

Kapak çok hoş

Sayda düzenleri fena değil, arkaplanlar iyi.

---------

Özetle yorumum : Görünüşü güzel, içi o kadar da güzel değil.
:idea:
Yukarıda yazdıklarımı bir daha okursan sen kazanırsın, okumazsan ben!<br>
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Eh bi iki noktadan bahsedeyim. Kendi bölümüm Köroğlu alıntı değil bunu rahatlıkla söylerim. Belli kaynakları okudum bilgi edinmeden ama oradaki yazı tamamen benim hatta kendi özgün ya da en azından başka kaynakta rastlamadığım düşüncelerim var. şiirler tabii alıntı. : )

İkincisi diyarın ozanlarından bölümü ki bu tamamen siteden alınan şiirler... Bunları değiştirmiyorum. Ã?ünkü bana ait olmayan bir şiiri değiştirmek bana yanlış geliyor.

Üçüncü bölümü Wordde yazdım. Ve Word ün algıladığı tüm hataları düzelttim. Ama çok ayrıntılı kontrol edemedim. Zaten dört saat gibi bir süreyi yine çok yoğun bir haftada sadece yazmaya ayırmıştım.

Eh kardeş sen üniversitendeki örencilere çok yüklenme işte. Bizimkiler bize çok yükleniyorlar. Tüm bölümlere ayırdığım yaklaşık on saatlik süreyi otuza kırka çıkarıp çok daha iyi yapabilmek isterdim. Ama mevcud yoğunlukta kendimi epey zorladım.

Eleştiriler için sağol. Sonraki yazılarda ozanlık hakkında bölümü için kaynaklarımı daha da arttırmaya çabalayacağım. Zamanım ve olanaklarım el verdiğince.
HARBE GİDEN
Lixer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lixer »

Yanlış anlamayın zaman ayrılıp yapılabilmesi başlıbaşına takdire şayan bir durum. Ben daha çok frp daha az fantastik kurgu - edebiyat beklediğim için beğememiş olabilirim belki, tersi arayışta olanlara çok hoş gelebilir :ayyyy!:
Yukarıda yazdıklarımı bir daha okursan sen kazanırsın, okumazsan ben!<br>
Daeya
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Daeya »

İskandinav mitolojisinde tabi ki çeşitli kaynaklar kullanıldı, ama bunların içine kendi yorumlarım, bilgilerim de katıldı. Sonuçta sizlere yanlış bilgi vermek istemem...
Post Reply