Warcraft...

Genel olarak Fantastik Edebiyatla ilgili tartışmalar için…
izetassky
Kullanıcı
Kullanıcı

Warcraft...

Post by izetassky »

selamlar

warcraft en derinlerinden çıkıp geliorum.. FRP'ye ne kadar adapte olabilirim sizce.
oynadığım tek fantasy oyundur warcraft..
Wader
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Wader »

Güzel bi seridir warcraft ama bi fırsat bulupta world of warcraft'ı oynayamadım :cry:
Squan
Seçilmiş Savaşçı

Post by Squan »

Bilgisayar oyunları frp için pek öğrenilebileceğin kaynaklar değildir. Evet bazı katkıları olduğu doğrudur. Ama bir şeyler öğrenmek istiyorsan sana tavsiyem fantastik edebiyat okumandır.

http://www.frpworld.com/modules.php?nam ... pic&t=3320

Buradan tavsiye edilen kitaplara bakabilirsin.
Uçurumdan kurtulmanın tek yolu ona bakmak, derinliğini ölçmek ve kendini o boşluğa bırakmaktır.
izetassky
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by izetassky »

warcraftla öylesine daldım bazı çelişkilere takıldım, forumun bi köşesinde
ejderha ve balor kapıştırılmış. ejderha büyünün dengesini kuran bir yaratıktır yani,
ejderhayı büyü ile etkileyemessin. yani bu soruyu basitce ejderha die yanıtlardım ben warcraft bilgimce...
fantasye dair ne varsa warcrafttan öğrendim..
Squan
Seçilmiş Savaşçı

Post by Squan »

Oyunları baz almamak gerek. Bunu tekrar belirteyim. Evet bilgisayar oyunlarının bir nebze katkısı olabiliyor ama bana göre bu fazla değil. Okuduğun kitaplar ve oynadığın masa üstü oyunlarla anca öğrenebilirsin. Bunun dışında site de çeşitli rp lere katılarak ve araştırarak.

Ejderha ve balor olayına gelinirse o olay da çeşitli kitaplardan elde edilinen bilgilerle yapılmış bir karşılaştırılmadır.

Sen en iyisi bilgisayar oyunları yerine kitaplardan öğrenmeye çalış. Sitede ki rp leri de takip edebilirsin :wink:
Uçurumdan kurtulmanın tek yolu ona bakmak, derinliğini ölçmek ve kendini o boşluğa bırakmaktır.
aransayes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by aransayes »

Aslında frp kitaplar okuduktan sonra Warcraft gibi oyunlar oynamak daha zevkli oluyor.
Bir tek seni bana çok gördü dünya
İyiler bu savaşı kaybetmiş
Peki ben nası büyük adam olucam
Kötü olmak seni geri getirir mi acaba...
Aredheliquas
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aredheliquas »

aransayes wrote:Aslında frp kitaplar okuduktan sonra Warcraft gibi oyunlar oynamak daha zevkli oluyor.
kesinlikle. olayların sebep, sonuç, yada karakterlerin özelliklerini kitaplardan öğrendikce yorum olanağın artıyor ve oyunda güçlü olanı değil, sana yakın olanı seciyorsun.
aldığın zevk x 4 :D
<div>Duvarlar renkli olsada, karanlıkta ne görebilirsinki?... Bir köre rengi, nasıl anlatabilirsinki?</div><br>
izetassky
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by izetassky »

zaten wrcrft de oynarken müthiş bağlandığım karakterler oluodu, bi süre sonra aklında onları oynuorsun- frpyide bu yüzden seçtim işte..
darkflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by darkflarer »

warcraft saçma bi seridir ok yay kullanacımıza tüfek tabanca yanındana kılıç kullanıyoruz tamam helikopter falan orjinal fikirler ama fr'deki zeplinler daha iyi bence yaa tüfekle ejder avlandığı nerede görülmüş ya, yada undead'lerin ülke kurduğu, bi kere undead'lerin çoğu anguttur, sadece vampirler falan akıllıdır.
<div>artık lightflarer'ım</div><br>
erethan
Başbüyücü

Post by erethan »

Afedersin darkflarer,warcraft serisini sevmem bende ama fantastik kurgu'da saçma ne demektir.Fantastik kurgunun kurallarımı vardır belli şablonlardanmı oluşur,eğer öyleyse nasıl fantastik olabilir.Herhalde fantastik kurgu ile ilgili bir şeye getirilebilecek en acayip yorum "saçma" dır.

Undeadler angut olur,orclar aptal olur gibi kesin kuralları yoktur fantastik kurgunun.Neden çünkü o "Fantastik" kurgudur,kurgulayan nasıl isterse öyle kurgular mantık aranmaz.Vakti zamanında bir arkadaşım harry potter izlerken "bu ne saçma film ya" demişti seninkide ona benzedi.En başta undead diye bişeyin olmasını kabul etmişsin saçma bulmamışsın sonra tutup akıllı olmalarına saçma demişsin.Tüfekle ejder avlandığı hiçbiryerde görülmemiş doğru,aslında okla avlandığıda görülmemişdir işe o yönden baktığında.Fantastik Kurgu zaten görülmemiş,yapılmamış ve büyük ihtimalle yapılamıyacak şeylerden bahsettiği için Fantastiktir.
İsim:Erethan Aereos
Irk:insan
Sınıf:Wizard/Evoker
darkflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by darkflarer »

öyle saçma değil adamlar içine etmiş ya ejdere tüfek dipçiğiyle dalıyolar ya varmı böyle bişi. Belli kyrallarda olmalıdır yani bir orc akıllı olabilirmi? Hepsi salak angut et peşinde koşan yaratıklar. Ayrıca harry potter gerçekten kötü bir filmdi.
<div>artık lightflarer'ım</div><br>
Fallen
Seçilmiş Savaşçı

Post by Fallen »

Eh fantastik kurguyu dogmalara bağlamamak lazım, adı üstünde "fantastik" "kurgu" kurgulayan kurgular, sana saçma gelen bir başkasına gelmez, hayal gücü sonuçta, hayal gücünün belirli sınırlarımı var ?
Sahi nasıldır yüzü dostunun.. senin yüzündür o pürüzlü ve kusurlu bir aynada...
erethan
Başbüyücü

Post by erethan »

neden olamasın ki en başta orc diye birşey varmı,evrenden evrene değişir orc'un nasıl olduğu.Warhammer 40k'dada uzaya çıkmışlardır mesela.Warcraftın orklarıda böyle,yapan öyle yapmış zamanında.Ayrıca herhnagi bir oyunda oyuncunun karşısına yem olsun diye atılan "random encounter " mahlukatı olmak zorundamı yani ork,bir grup oyuncu ork oynatmak isterse hepsi aynı rp'yimi yapıcak ,eblek kahramanlar için xp torbasından başka birşey olmayan genellikle yeşil derili cisim.
Ya birisi bir ork kahraman oynatmak isterse.Hatta bu açından bakınca warcraftın orkları örneğin Faeruninkjilerden çok daha cazip geliyor bana.
İsim:Erethan Aereos
Irk:insan
Sınıf:Wizard/Evoker
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Bu konuda erethana hak veriyorum, Warcraft'ın orkları gerçekten karizmadır hele Thrall'ın o videoları bombadır. Orklar ayrıca aptal değildir, belki ideal insanla orku karşılaştırırsak eet ork biraz daha az int'li olabilir ama öyle et peşinde koşan yaratıklar değiller sen burada resmen hayvan yapmışsın orkları. Ayrıca madem tüfeğe falan inanmıyosun, bir monk nasıl öldürecekti, sadece tekme ve yumruk ne kadar mantıklı geliyo sana, eğer mantıklı geliyorsa tüfek çok daha mantıklı hatta etkili gelmelidir.Neyse kısacası kurgu kurgudur eğer mantıksız geliyorsa "benim kafa yapıma uygun değil" dersin "saçma olmuş" değil...

Saygılarımla...
And i still wonder if you ever wonder the same!...
Sylvos
Seçilmiş Savaşçı

Post by Sylvos »

oyunu Blizzard yapmış arkadaşlar, saçma olabilir mi? ;)
-I grow tired of shouting battle cries when fighting this mage. Boo will finish his eyeballs once and for all, so he does not rise again! Evil, meet my sword! SWORD, MEET EVİL!!
Post Reply