Ahmet Ertegün ü Kaybettik..Bütün türk ulusunu

Başka hiçbir yere uymadı dediğiniz mesajlar için.
mefistofeles
Kullanıcı
Kullanıcı

Ahmet Ertegün ü Kaybettik..Bütün türk ulusunu

Post by mefistofeles »

Bu dünyada Atatürk ten sonra en fazla tanıanan ikinci türk olan Ahmet ertegun.Bütün dünya tarafından bilinen çok büyük bir müzisen ve prodüktördü..Cumhuriyet DÖneminden sonra Diplomat olan babası ile birlikte Amerika ya gitmiş.JaZZ Müziğine gönül vermişti.Kendine ATlantic REcord denilen bir şirketi kuran Ahmet Ertegun.Ray Charles , Aretha Franklin gibi bütün dünyaca bilinen çoğu şarkıcının Prodüktörü olmuş.Dünya müzik piyasısında onu tanımayan hiç kimse olmamıştır.En son Dünya starı olma yolunda giden tarkana verdiği Destekle Tarkan Amerika ve dünya müzik listelerine girebilmiştir.

HEpimizin Başı sağolsun...
mefistofeles
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by mefistofeles »

Netten tüm isimleri bilmediğim için netten baktım ve sırf bu liste Onu nlatacaktır diye umuyorum..

Ray Charles,
Aretha Franklin,
Ella Fitzgerald,
Miles Davis
Herbie Mann,
Bobby Darin,
The Rolling Stones,
Otis Redding,
Eric Clapton,
Bette Midler,
Cream,
Led Zeppelin,
The Coasters,
The Bee Gees,
Roberta Flack,
The Blues Brothers,
Phil Collins,
Genesis,
Pete Townshend,
Stevie Nicks,
Percy Sledge,
John Coltrane,
Charlie Mingus
Tori Amos
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Çok ukalalık yapmış olmayayım ama sanırsam Norah Jones'u unutmuşsun ya da ben başka biriyle karıştırıyorum...
And i still wonder if you ever wonder the same!...
Dreamscape
Kullanıcı
Kullanıcı

Re: Ahmet Ertegün ü Kaybettik..Bütün türk ulu

Post by Dreamscape »

mefistofeles wrote:Bu dünyada Atatürk ten sonra en fazla tanıanan ikinci türk olan Ahmet ertegun.
HEpimizin Başı sağolsun...
"Atatürk ten sonra en fazla tanınan ikinci türk mü hahahah!!!!"

Ben bu adamı öldükten sonra tanıdım.

Yapmayın lütfen bu adamı Türk milletinde bulunan daha nice komutanlar nice yazarlar ve nice Türküm diyen insanlarla karşılaştırmayın.

Bu adam Türkiye için neler yapmışki Amerikada şirket kurup Amerika adına çalışmış.Ama gelin görünki biz bu adama değer verelim peahhh!!!

Niye Türkiyede şirket kurmamış neden Türk şarkıcıları ön plana çıkartmamış.He pardon bir tek Tarkan var::::

Dünyada en çok tanınan Türk sıralaması yapılsa Sertap Erener bu adamı geçer.

Bu şahsiyet öldüğü için sadece insani duygularım gereği üzülürüm...Sonuçta bir insan ölmüş.
<div>Kuzey'de yazın sonu gelmez...</div><br>
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Hiç değer vermemek de ayıptır abi adam gayet başarılı bir insan. Hakan şükür fenere gol atınca takdir edersiniz ama bence bu çok daha takdir edilecek bir insan...
Dreamscape
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Dreamscape »

Benim düşüncem bu SacoKhan.Dediğim gibi bu adama sadece insan olduğu için değer veriyorum.(hiç değer vermemek tabii kide ayıptır).
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

o zaman senin için bu adamın bir türkiye düşmanından farkı yok, sonuçta türk düşmanına da insan olduğu için değer verirsin...
utkuy
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by utkuy »

norah jonesun prodüktörü hatta onuu bulan ve star yapan insan hatta kendisi.

hatta ray charlesı da star yapan kişidir. Ray filminde vardı onun hakkında bir kısım.

türkiyeden neden kimseyi star yapmaması kısmına gelirsek eğer: bilmediğimiz bir durum olduğundan ve sonuca ulaşamıyacağımız kırıcı bir tartışma olması muhtemel bu konuyu devam ettirmesek iyidir derim ve vardır adamın bir bildiği diyip mesajımı bitiririm.
iyi bir seyyahın belirli bir planı yoktur, ulaşmak gibi bir amacı da.
Dreamscape
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Dreamscape »

o zaman senin için bu adamın bir türkiye düşmanından farkı yok, sonuçta türk düşmanına da insan olduğu için değer verirsin...

Bu kadar sözden sonra bunu yazmanızı doğal buluyorum.

Bu adamı Türk düşmanı olarak görmüyorum sadece neden Türkiyede bazı şeyler başarmamış diye düşünüyorum.Ufak bir şey gibi görünebilir ama adam Türkiyede çalışıp Türkiyeyi tanıtsaydı ve bu kadar başarılı olsaydı adımızı daha fazla duyururduk.Buda para demek olurdu...

Türk düşmanına ne için değer vereyimki, Türklere karşı olup onları aşağıladığı içinmi, yoksa insan olduğu içinmi???
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Ã?ncelikle ilk sorunu cevaplayayım, Türkiye'nin sanata olan bakış açısı belli ve biz ne kadar kabul etmek istemesek de adam Amerika'da çalıştı diye kızamayız. Bende isterdim Türkiye'de birşeyler yapmasını ama ona bu şartları kim sağlayacaktı burada?

İkinci ve yazının son bölümünde olan soruyu cevaplamayacam çünkü alıntı yapmışsın ama okumamışsın yazımı...

Saygılarımla...
Dreamscape
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Dreamscape »

SacoKhan wrote:Ã?ncelikle ilk sorunu cevaplayayım, Türkiye'nin sanata olan bakış açısı belli ve biz ne kadar kabul etmek istemesek de adam Amerika'da çalıştı diye kızamayız. Bende isterdim Türkiye'de birşeyler yapmasını ama ona bu şartları kim sağlayacaktı burada?

İkinci ve yazının son bölümünde olan soruyu cevaplamayacam çünkü alıntı yapmışsın ama okumamışsın yazımı...

Saygılarımla...

Türkiyede ona şartaları kimse sağlayamazdı o şartlarda her şey zaman işi o başlatırdı yeni nesil devam ettirirdi bu işi ve böylelikle toplumada bazı şeyler aşılanmış olurdu.
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Ã?ncelikle topluma birşey kazandırmak için bir şeyler yapmış olmak gerekir, benim şahsi görüşüm bu adam Türkiye'de olsa bu kadar başarılı olamazdı, çünkü Türkiye çok çabuk tüketen bir ülke, bunu gözardı etmemek lazım...Neyse arkadaşım anlaşalım bu adamı müzik yönünde de takdir etmek gerekir sadece insanlık babında değil :)
Dreamscape
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Dreamscape »

Açılçası ben fazla ileri gitmiş olabilirim.Bu kişi hakkında tek bildiğim burada yazılanlardan ibaretti.Yani gereksiz yere tartışma yaratmış olabilirim. :plotting:

Bana bu adamın hayatını araştırmak farz oldu.Araştırdıktan sonra tekrar yorum yapabilirim...

Saygılarımla...
mefistofeles
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by mefistofeles »

Galathiniol Eğer Dünyada Atatürk ten sonra tanınan en ünlü ikinci adam dediysem.Bİr bildiğim vardır.Attığın mesajları yeni gördüm.Hiç yakıştıramadığımı maalesef söylemek zorundayım..Bu gün Ahmet ERtegün ün keşfedip star yaptığı o şarkıcıların dünya üzerindeki hayran sayısı kaç sence..
Ben bunu yazarken Ahmet ertegün ün cenaze si Ölkesine getirlmişti.Tekrar başımız sağolsun..

şimdi bu arada Neden Türkiyede Çalışmadı demişsin.Yeni nesillere aktarmadı.Allah aşkına türkiyede ki jazz müziği kaç yaşında bundan 50 sene önce türkiyede jazz yapan adam varmıydı ki adam .Jazz prodüktörü olarak burda çalışsın.BU arada bilmeyenlere söyleyeyim türkiyede Jazz müziği 15 yaşındadır.(ortalama değer dir )

Ama haklısın yaptıklarını araştırmak farz oldu senin için..Anlamadığım bir şey .Başımız sağolsun demek yerine
"Atatürk ten sonra en fazla tanınan ikinci türk mü hahahah!!!!"
ve sanki sen bilmediğin ve öldükten sonra tanıdığın için değersiz miş gibi bakmana çok üzüldüm.
Bugün Grammy ödülünü almış kaç türk var ?
Dünya ortak kültürüne onıun kadar katkı sağlayabilmiş kaç kişi var.
onun kadar vatansever az kişi var hayatını okursan anlarsın..

Saygılarımla...
utkuy
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by utkuy »

iyi bir seyyahın belirli bir planı yoktur, ulaşmak gibi bir amacı da.
Post Reply