Birazda Lord Soth'dan Bahseder misiniz?
Birazda Lord Soth'dan Bahseder misiniz?
Arkadaşlar Lord Soth hakkındaki bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.Hayatı,güçleri,bilinmeyen yönleri...
Çok uzun hikaye, o yüzden azıcık birşeyler zırvalayacağım (Son Dragonlance kitaplarını okumadım, bu yüzden değişmiş de olabilir tabi):
Genel olarak klışe, bir hatuna(Elf acayip güzel bir rahibe yanılmıyorsam) sevdası yüzünden kutsal savaşçılıktan (Solmanic Knights) düşmüş, bir şövalyedir. Öldükten sonra lanetlenmiş ve Death Knight olmuştur. Krynn'de yaşar. Tartışılabilir ama belki'de Dragonlance aleminin en güçlü karakterlerindendir.
Bir süre Ravenloft'a gitmiş ve orada Strahd'la kapışmıştır. Tam kendine bir ülke aldıktan sonra Ravenloft'da Wizards of the Coast, Haspro, TSR, bir şirket daha adını unuttum (Bir zamanlar ayrı şirketlerdi... Daha Haspro hepsini almadan önce) arasındaki telif hakları problemlerinden dolayı olmayacak şey olmuş, Ravenloft'dan bir şekilde Dragonlance'e geri dönmüştür.
Özellikle Ravenloft roman(lar)ında oldukça derin bir karakter olduğunu düşünüyorum. Bence en büyük iki hoş özelliği:
- Bunu (galiba)12 tane wraith takip eder sürekli. Sadece onun gördüğü bu yaratıklar ona eski yaptıklarından bahsedip onunla dalga geçerler.
- Death Knight laneti olarak, ondan birçok his alınmıştır. En önemlileri ve Soth'u motive edenler ise, tatmin ve memnuniyetin olmamasıdır. Bu yüzden Soth hep gaz yapar, bir şeyi çok ama çok ister, ancak onu elde bile etse en ufak bir memnuniyet duyamaz.
En sevdiğim sahnesi:
Strahd wall of force çeker, geçemesin Soth diye. Soth vurmaya başlar, saatlerce vurur ve wall of force'da çatlak açar.
Not: Çok uzun hikayesi var.. Umarım çok hata yapmamışımdır.
Genel olarak klışe, bir hatuna(Elf acayip güzel bir rahibe yanılmıyorsam) sevdası yüzünden kutsal savaşçılıktan (Solmanic Knights) düşmüş, bir şövalyedir. Öldükten sonra lanetlenmiş ve Death Knight olmuştur. Krynn'de yaşar. Tartışılabilir ama belki'de Dragonlance aleminin en güçlü karakterlerindendir.
Bir süre Ravenloft'a gitmiş ve orada Strahd'la kapışmıştır. Tam kendine bir ülke aldıktan sonra Ravenloft'da Wizards of the Coast, Haspro, TSR, bir şirket daha adını unuttum (Bir zamanlar ayrı şirketlerdi... Daha Haspro hepsini almadan önce) arasındaki telif hakları problemlerinden dolayı olmayacak şey olmuş, Ravenloft'dan bir şekilde Dragonlance'e geri dönmüştür.
Özellikle Ravenloft roman(lar)ında oldukça derin bir karakter olduğunu düşünüyorum. Bence en büyük iki hoş özelliği:
- Bunu (galiba)12 tane wraith takip eder sürekli. Sadece onun gördüğü bu yaratıklar ona eski yaptıklarından bahsedip onunla dalga geçerler.
- Death Knight laneti olarak, ondan birçok his alınmıştır. En önemlileri ve Soth'u motive edenler ise, tatmin ve memnuniyetin olmamasıdır. Bu yüzden Soth hep gaz yapar, bir şeyi çok ama çok ister, ancak onu elde bile etse en ufak bir memnuniyet duyamaz.
En sevdiğim sahnesi:
Strahd wall of force çeker, geçemesin Soth diye. Soth vurmaya başlar, saatlerce vurur ve wall of force'da çatlak açar.
Not: Çok uzun hikayesi var.. Umarım çok hata yapmamışımdır.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny into your
(='.'=) signature to help him gain world domination.
(")_(")
(='.'=) signature to help him gain world domination.
(")_(")
http://www.frpworld.com/modules.php?nam ... 01&start=0
Daha önce de açılmıştı buna benzer bir başlık buyrun bir inceleyin
Daha önce de açılmıştı buna benzer bir başlık buyrun bir inceleyin
Do you know the terror of he falls asleep? To the very tors he is terrified. Because the ground gives way under him, And the dream begins...
lord soth bir solomnia şovalyesi iken, emrinde ona sadık adamları ve kendine ait bir kalesi vardı ve çok sevdiği bir karısı.
bir gün yüce ermiş kulesine yaptığı yolculuklardan birinde bir elf kadınını ve onun hizmetçilerini kurtarır düşmanlardan. elf kadınını çok sever.
soth karısından vazgeçip aşık olduğu elf kadını ile evlenir.
afet zamanında ona afeti durduracak kudret veriliyor ama tam afeti durdurmak için yoldayken karanlıklar kraliçesi onun aklını çeliyor ve de elf karısının aslında onu aldattığını söylüyor. geri döndüğünde şatosunu yanar halde buluyor ( kendi yakıyo da olabilir afet yüzünden de olabilir bu kısmı çok hatırlamıyorum ) karsını kurtarmak için geldiğinde kendisini aldattığı için onu ölüme terkediyor, karısı da ateşler içindeyken bebeğini soth a uzatıyor ve kurtarmasını istiyor ama soth bunu yapmıyor. elf kadın da ona lanet okuyor
"bugün ölüme terkettiğin her kişi kadar ömür ızdırap içinde yaşıyasın"
e tabi afetten insanlığı kurtarmadığından bu lanet bayağı bi etkili oluyor. emrindeki askerler ona sadakatlerini sürdürüyor ve yaşam sonrasında da yanından ayrılmıyorlar.
soth un yanındaki "wraith"ler ise elf kadının hizmetçileridir ve elf kadın ölürken onlar da ölmüş ve lanetlenmiştir. soth her gece onlardan acı dolu hikayesini dinler durur. ama bu elflerin dalga geçmesi değil soth un arzusudur.
karanlıklar kraliçesinin soth u kandırma sebebi ise soth'daki "cevher"i farketmiş olması ve onu kendi emrinde istemesi.
strahd ile soth arasında geçen olayları konu alan iki kitabı okumadım o konuda bilgim yok.
bir gün yüce ermiş kulesine yaptığı yolculuklardan birinde bir elf kadınını ve onun hizmetçilerini kurtarır düşmanlardan. elf kadınını çok sever.
soth karısından vazgeçip aşık olduğu elf kadını ile evlenir.
afet zamanında ona afeti durduracak kudret veriliyor ama tam afeti durdurmak için yoldayken karanlıklar kraliçesi onun aklını çeliyor ve de elf karısının aslında onu aldattığını söylüyor. geri döndüğünde şatosunu yanar halde buluyor ( kendi yakıyo da olabilir afet yüzünden de olabilir bu kısmı çok hatırlamıyorum ) karsını kurtarmak için geldiğinde kendisini aldattığı için onu ölüme terkediyor, karısı da ateşler içindeyken bebeğini soth a uzatıyor ve kurtarmasını istiyor ama soth bunu yapmıyor. elf kadın da ona lanet okuyor
"bugün ölüme terkettiğin her kişi kadar ömür ızdırap içinde yaşıyasın"
e tabi afetten insanlığı kurtarmadığından bu lanet bayağı bi etkili oluyor. emrindeki askerler ona sadakatlerini sürdürüyor ve yaşam sonrasında da yanından ayrılmıyorlar.
soth un yanındaki "wraith"ler ise elf kadının hizmetçileridir ve elf kadın ölürken onlar da ölmüş ve lanetlenmiştir. soth her gece onlardan acı dolu hikayesini dinler durur. ama bu elflerin dalga geçmesi değil soth un arzusudur.
karanlıklar kraliçesinin soth u kandırma sebebi ise soth'daki "cevher"i farketmiş olması ve onu kendi emrinde istemesi.
strahd ile soth arasında geçen olayları konu alan iki kitabı okumadım o konuda bilgim yok.
iyi bir seyyahın belirli bir planı yoktur, ulaşmak gibi bir amacı da.
-
Dragonfire
- Seçilmiş Savaşçı
-
Lupus Nigra
- Kullanıcı

- Location: Four Corner Square No:4 Old City/Silvermoon-SILVER MARCHES
Sothun RL de olduğu kitap serisinin ikinci cildi bu güne kadar okuduğğum en kötü ikinci Fantazi Kurgu kitabı idi bence. (İlki Fistandantilus Reborn bu arada )
Ama genel olarak Soth'u anlattığı için okunması gerekiyordu.
Bu arada o elf kadınları Banshee bildğim kadarıyla yani kitaplarda hep banshie die geçiyor DL Camp. Sett. de farklı olabilir.
Ama genel olarak Soth'u anlattığı için okunması gerekiyordu.
Bu arada o elf kadınları Banshee bildğim kadarıyla yani kitaplarda hep banshie die geçiyor DL Camp. Sett. de farklı olabilir.
Bir kişinin ölümü bir trajedi, bir milyon insanın ölümü ise bir istatistiktir.
Joseph Stalin
Joseph Stalin
-
BLACK HAND
- Kullanıcı

Büyünün adı da "Power Word: Kill" zaten... Yapılışı da aynen o şekildir. Parmağını uzatıp öl dersin...Squan wrote:Bunun nedeni dragonlance death knight larının yaptığı büyülerden geliyor. Yani orada soth un yaptığı büyüyü herhangi bir death knight ta yapabilir.
<div><strong>Çığlıkta henüz umut vardır, çığlık atmak güç ister. Tehlike, fısıltıdadır. Çünkü fısıltı bir tükenişin ifadesidir.</strong></div>
Aslında onu belirtirken normal d&d deki bir death knight *power word kill* yapamıyor. Dragonlance deki death knightlar ise bunu yapabiliyorlar. Yani Soth dışında başka bir DL death knight ı da *power word kill* yapabilir. O lord soth has bir şey değil.
Benim demek istediğim tam olarak buydu.
Benim demek istediğim tam olarak buydu.
Uçurumdan kurtulmanın tek yolu ona bakmak, derinliğini ölçmek ve kendini o boşluğa bırakmaktır.