En zekli lvl aralığı

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
Lupus Nigra
Kullanıcı
Kullanıcı
Location: Four Corner Square No:4 Old City/Silvermoon-SILVER MARCHES

En zekli lvl aralığı

Post by Lupus Nigra »

Aslında başlık herşeyi açıklıyor... FRP oynarken en çok hangi lvl aralığında zevk aldığınızı zoruyorum. şahsen ben 1-9 aralığında çok zevk alıyorum. Bir arka sokakta bile dikkati yürümeniz gerekir bu lvllarda.

Ama 9'u geçince artık korku ve heyecan azalıyor. Sizden güçlü biriyle siz aramadığınız sürece karılamak zorlaşıyor. 9 -10 dan sonra gidip kendini bir belaya bulaştırmadıkça heyecan yaşayamıyorsun.
Bir kişinin ölümü bir trajedi, bir milyon insanın ölümü ise bir istatistiktir.
Joseph Stalin
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

ben 5-9 arasını seviyorum. Karakter çeşidi yapmak çok zevkli oluyo, planların oluyo, herşey oluyo.
And i still wonder if you ever wonder the same!...
Lixer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lixer »

bence de 5-9. Hem çat diye ölmeyecek seviyeye geliyorsun, hem kullanışlı feat ve büyüler açılıyor hem de prestige classlara geçiş levelları gelmiş oluyor.
Yukarıda yazdıklarımı bir daha okursan sen kazanırsın, okumazsan ben!<br>
Anchorite
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Anchorite »

1-3 (Hatta 1/4 falan parayla)

Herşey çok korkunç. Oyuncular ciddi kafalarını her an kullanmak zorunda kalıyorlar. Ufak hatalar hayat kaybediyor falan. Her büyünün önemi, her zarın anlamı var. Çok eğlenceli çok.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny into your
(='.'=) signature to help him gain world domination.
(")_(")
darkflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by darkflarer »

1-10 çünkü sürekli dikkatli olmak zorundasın, sokakta bile gezerken sizi öldürecek adam çıkabilir ama ondan sonra ancak ejderlerle, tanrılarla, yarı-tanrılarla savaşınca kafanı kullanman gerekiyor. Çok eğlenceli oluyor ve grup halinde birbirinizi kollamanız gerekiyor.
<div>artık lightflarer'ım</div><br>
Murdoc
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Murdoc »

1-5 arası bence aşırı zevkli küt diye gidebiliyorsun.Elindeki imkanların çok az sinir, stres, heyecan... Çok zevkli oluyor.
(<>_<>) -V ----- - ------I .....l l .J..( ) '''...J L Ben dostum. Ne kadar inandırıcı geldiyse!
Aredheliquas
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aredheliquas »

1-9
temellerin atıldığı aralık bende süper her an ölme riski flm..
<div>Duvarlar renkli olsada, karanlıkta ne görebilirsinki?... Bir köre rengi, nasıl anlatabilirsinki?</div><br>
Lixer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lixer »

darkflarer wrote:1-10 çünkü sürekli dikkatli olmak zorundasın, sokakta bile gezerken sizi öldürecek adam çıkabilir ama ondan sonra ancak ejderlerle, tanrılarla, yarı-tanrılarla savaşınca kafanı kullanman gerekiyor. Çok eğlenceli oluyor ve grup halinde birbirinizi kollamanız gerekiyor.
DArk yine uçmuşsun be güzel kardeşim, her 10 u geçen ejder, yarıtanrı vs ile mi savaşıyor :D Basitçe bir demigodun CRı minimum 35 olur. nerede 12-13, nerede 35 makul ol biraz :D
darkflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by darkflarer »

Lixer wrote:
darkflarer wrote:1-10 çünkü sürekli dikkatli olmak zorundasın, sokakta bile gezerken sizi öldürecek adam çıkabilir ama ondan sonra ancak ejderlerle, tanrılarla, yarı-tanrılarla savaşınca kafanı kullanman gerekiyor. Çok eğlenceli oluyor ve grup halinde birbirinizi kollamanız gerekiyor.
DArk yine uçmuşsun be güzel kardeşim, her 10 u geçen ejder, yarıtanrı vs ile mi savaşıyor :D Basitçe bir demigodun CRı minimum 35 olur. nerede 12-13, nerede 35 makul ol biraz :D
ya sende benim hatalarımı bulmak gibi bir kompleks var bu kompleks yüzünden olmamış hikayeler yazıyosun. Yazının hiç bir tarafında "10. levelı geçen ejderi keser" diye bir şey var mı acaba güzel kardeşim? Ben sadece 10. leveldan sonra bir güçlenme evresi başlıyor ve şunu şunu yenmeye başlıorsunuz dedim. Ya ben sana ne yaptımda sen sürekli bende bir hata bulma durumundasın anlamıyorum, heralde hatamı bulamayınca yaratmakta zevkli olmuştur. Bak deniyorki orada "1-10 çünkü sürekli dikkatli olmak zorundasın, sokakta bile gezerken sizi öldürecek adam çıkabilir ama ondan sonra ancak ejderlerle, tanrılarla, yarı-tanrılarla savaşınca kafanı kullanman gerekiyor."

burada "10. leveldan sonra önüne geleni yenersin ejderha neymiş bee" gibi bir ifade var mı sorarım sana.[/u]
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

D&D için konuşuyorum: Her seviyenin zevki var ama 3-6 arası seviyelerde zevkli oluyor oyun. 6. seviye üstünde savaşçıların canpuanı çok fazla oluyor. Büyüler de bir dengezilik başlıyor ve büyücüler acaip güçlere hükmetmeye başlıyor. Denge sağlanacak diye büyülerin hiç birini ağzının tadıyla yapamıyorsun.

3. seviyenin altında ise kolay ölüm var. Ne güzel karakter yaratmışsın, bir kritik ok ile ölüyorsun. Oyunda karakterlerin canları pamuk ipliğine bağlı oluyor ve karakterin daha tam anlamıyla oturmamış, kendine biçtiği yolda gidemez durumda, aklındaki taktikleri işletemez durumda oluyor. Hareket olarak son derece kısıtlı olduğun için ancak saldırmama yada saldırıp bütün çarpışma boyunca dua etme ile gidip geliyorsun. Hemide büyücü isen tek büyü at, geri çekil, seyret üçlemesi sinirlendiriyor. Tecrübesi az olan karakterler oldukları için büyücülerin fikirleride rol icabı çok çetrefilli olmaz.

Ancak diğer seviyelerde de bu seviyelerde tadamayacağınız bazı güzellikler tadılır. Her seviyede oynamak lazım gelir oyunları. :)
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Bogus
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by Bogus »

Hiç unutmam bir oyunda 13. mü 14. mü levelda neydik... Elminster bize neredeyse dünyayı kurtarmanız gerek anlamına gelen bir şey söylemişti... Biz de oyuncular birbirimize bakıp gülmeye başlamıştık. O kadar çok güldük ki DM sinirlenip oynatmadı oyunu üzüldük ama işte böyle bir havası da oluyor o levellerin...

Benim iki tane aralığım var, 1-3. Ã?oğunlukla yukarıdaki sebeblerden bir de o levellarda bir özgürlük, sorumsuzluk, maceracılık ruhu var... Campaign de ilk dostluk tohumları orada atılır, orada yaşanan zorluklar hep hatırlanır.. Güzeldir yani..

Diğer aralık da 6-9 aralığı çünkü bu seviyede artık claslar arası ayrım oldukça belirgin olmaya başlar. Fİghter'ınıza göğüs göğüse savaştan sağlam çıktığı için güvenirsiniz, mage ağırlığını koymaya ve günü kurtarmaya başlar ergenlik çağı gibi garip bir evredir..
<div><strong>Çığlıkta henüz umut vardır, çığlık atmak güç ister. Tehlike, fısıltıdadır. Çünkü fısıltı bir tükenişin ifadesidir.</strong></div>
Lixer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lixer »

darkflarer wrote:
Lixer wrote:
ya sende benim hatalarımı bulmak gibi bir kompleks var bu kompleks yüzünden olmamış hikayeler yazıyosun. Yazının hiç bir tarafında "10. levelı geçen ejderi keser" diye bir şey var mı acaba güzel kardeşim? Ben sadece 10. leveldan sonra bir güçlenme evresi başlıyor ve şunu şunu yenmeye başlıorsunuz dedim. Ya ben sana ne yaptımda sen sürekli bende bir hata bulma durumundasın anlamıyorum, heralde hatamı bulamayınca yaratmakta zevkli olmuştur. Bak deniyorki orada "1-10 çünkü sürekli dikkatli olmak zorundasın, sokakta bile gezerken sizi öldürecek adam çıkabilir ama ondan sonra ancak ejderlerle, tanrılarla, yarı-tanrılarla savaşınca kafanı kullanman gerekiyor."

burada "10. leveldan sonra önüne geleni yenersin ejderha neymiş bee" gibi bir ifade var mı sorarım sana.[/u]
Dark seni sevmesem hatalarını düzgünce eleştirmezdim. Yıllardır oyun oynatırım, henüz partilerin yarı tanrılarla, tanrılarla karşılaşmışlıkları yoktur. Çok yalan yanlış öğrenmişsin ancak heveslisin kendini geliştirmeni arzuluyorum :)
darkflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by darkflarer »

Lixer, diğerlerine birşey demeyeceğim ama bu son olanda olmayan şeyler ortaya çıktı ama olsun bişi olmaz sonuçta bu arada siz oynarken heralde 1 ay boyunca 5 level kalıyorsunuz yada normalin 5te 1i kaar exp veriyosunuz çünkü bir oyunda tanrılarla sürekli olmasada tektük nadiren karşılaşıyoruz olayın zevkide orada çıkıyor, neredeyse sınırsız güçleri olan bir varlığa elindekileri iyi kullanarak karşı koyuyorsun, bu arada biz oyuna yarı-tanrı olarakta başlıyoruz burada ki yarı-tanrı tanrı evladı olan yani tanrılık düzeyine ulaşmış bir ölümlü değil (misal Elminister diicem ehuehe). Ama yinede (biliyorum cümleye ama'yla başlanmaz) hani nasıl öğrendiğimi umursuyorsun hoş bir şey bence ne güzel dimi hepimiz yardım edelim birbirimize :D :D :D

Bu arada frp içindeki 5. senem bu ve olaya magic ile forgotten realms'ın yarım yamalak bir versiyonuyla başladığım için olur bence bu tür hatalar eğer hatam varsa ama bir şey daha diycem herkesin oynama tarzı farklıdır, atıyorum siz oyunda sokaklarda sürünmeyi seversiniz biz ejder avlamayı olabilir yani tarz değişikliği bunlar.
Yener
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Yener »

Kusurabakma ama Lixer haklı darkflarer bazı konularda çok yanlış bilgilere sahipsin, yada yanlış bilgilendirilmişsin. Biz burada birbirimizi bilgilendirmeye çalışıyoruz burada yazı yazan herkes birbirlerinin yazdıklarına saygı duymalı bu bir gerçek. Fakat FRP 'yi hiç bilmeyen kişilerinde yanlış bilgilendirilmemesine dikkat etmeliyiz yani bilgi içerikli olan başlıklarda daha dikkatli olmalıyız.

Her masa üstü FRP oyununda (dnd için konuşuyorum) belli bir lvl dan sonra illa ejderha ile karşılaşacaksın yarı tanrı ve tanrılarla karşılaşacaksın diye bir kural ve kaide yoktur, emin olki bunlarla hiç karşılaşmadan sadece bunların adlarının geçtiği ama etkilerinin oyunculara hiç hissettirilmediği oyunlar bile çok keyifli geçebilir. Biliyorum bazı oyuncular için PVP (power play, diablo misali ilerle adam öldür boss öldürerek quest tamamla lvl atla) oyunlarından daha çok haz alıyor, özellikle yeni frp oynamaya başlayan arkadaşlar, zamanında bende bir combat olsada eğlensek derdim. Anlatmak istediğim her FRP oyunu PVP temeline dayanmak zorunda değildir. Benim oynattığım oyunların pek çoğu X- files misali gizemli ip uçlarını takip et olayları çöz tarzı geçer mesela ve bu tarzdan çok keyif alan pek çok arkadaş mevcut, bu zamanla kazanılacak bir alışkanlık esasında.

1-9 lvl aralığı oldukça keyifli bencede karekterinizi 1. lvl dan 9. lvl 'a kadar getirdiğinizde çok muhteşem bir his veriyor insana. Karakter bir nevi çocuğunuz oluyor :D . Karakterinizin o lvl 'a kadar gelişimini görmek çok hoş.
[b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495]
Dragonfire
Seçilmiş Savaşçı

Post by Dragonfire »

Tanrıdan herkese bizim ilk DM'imiz kadar iyi bir DM bahşetmesini diliyorum ve buradan Marduk'a saygılarımı iletiyorum.

Ayrıca herkes ilk olarak level 1 den aşalmalıdır bence. Oyunun aslında en zevkli oladuğu dönemdir. Bana göre ilk çocukluk dönemdir bu önüne gelen maceraya atıldığın ama sonrasında pişman olduğunuz döemdir. Mutlaka herkesin en çok zevk aldığı dönemdir.
"What is locked can be opened; What is hidden can be found; What is yours will be mine."
Post Reply