Anchorite'in Attıkları, Sakladıkları, vb. [Hakk
Anchorite'in Attıkları, Sakladıkları, vb. [Hakk
Hep oyun hazırlayıp sonra zamanın içinde yok olup gidiyor. Buraya yazıp, harf kirliliğine sebep oluyorum ama beni acayip memnun ediyor; sanki çoook uzun süre bir yerlerde kalacakmış hissi yaratıyor.
- Bunlar hikaye değil tabi. (Teşekkürler)Daeya bu tür yazıları atmak için uygun yer olarak bu alt-forum'u önerdi.
- Neyse, şimdilik(Yani düzenledikçe yazdığım oyunları, başka çalışmaları da atacağım.) üç tane attım;
Yeni Cennet -Setting Çalismasi-
http://www.frpworld.com/modules.php?nam ... pic&t=6655
Baldur's Gate Kaçakları 'Campaign Tohumu' (Seed)
http://www.frpworld.com/modules.php?nam ... pic&t=6665
Baldur's Gate Tanıtım
http://www.frpworld.com/modules.php?nam ... pic&t=6666
- Bu yazılar hani olurda ilginizi falan çekerse ve ayrıntılar, sorular falan varsa; Acaba bu zibidi bunu niye yaptı, bu kısmı atlamış gibi, cevap vermekten mest olurum.
- Yeni Cennet çalışmasını oynattığım bir arkadaş DM olarak başka bir gruba oynatmaya başladı. Oynayan arkadaşlarda hikayelerini net'e atmışlar. Yav ne iyi oyuncular. (-İyi- olmayan oyunculara sesleniyorum. DM'leri böyle şeyler ne mutlu ediyor. Siz de yapın.. heh)
http://yenicennet.blogcu.com/
- Tabi bir de 'Anchorite tabiki bir numarasın' veya 'ulan zibidi nedir bu harcadığın, harcattığın zaman ve elektron kaybı' tarzı geyikler olursa anneannemden aldığım çekişme, ağız dalaşı teknikleriyle cevap verebilirim.
- Buraya yeni bir şeyler (Özellikle macera iskeletleri) attıkça posta devam edeceğim.
ÖZEL TEşEKKÃ?R:
Burock başta olmak üzere diğer oyuncu(lar)ıma sürekli öldüklerinden ve beni yeni bir şeyler yazmak zorunda bıraktıklarından dolayı teşekkür e..tmiyorum. Ama gene de onlar sayesinde bu yazılar çıkıyor.
- şimdi Sembia'da bir oyun oynuyoruz. Diğer bir değişle, eğer Sembia'yla ilgili döküman görürseniz öldüler demek olacak.
- Bunlar hikaye değil tabi. (Teşekkürler)Daeya bu tür yazıları atmak için uygun yer olarak bu alt-forum'u önerdi.
- Neyse, şimdilik(Yani düzenledikçe yazdığım oyunları, başka çalışmaları da atacağım.) üç tane attım;
Yeni Cennet -Setting Çalismasi-
http://www.frpworld.com/modules.php?nam ... pic&t=6655
Baldur's Gate Kaçakları 'Campaign Tohumu' (Seed)
http://www.frpworld.com/modules.php?nam ... pic&t=6665
Baldur's Gate Tanıtım
http://www.frpworld.com/modules.php?nam ... pic&t=6666
- Bu yazılar hani olurda ilginizi falan çekerse ve ayrıntılar, sorular falan varsa; Acaba bu zibidi bunu niye yaptı, bu kısmı atlamış gibi, cevap vermekten mest olurum.
- Yeni Cennet çalışmasını oynattığım bir arkadaş DM olarak başka bir gruba oynatmaya başladı. Oynayan arkadaşlarda hikayelerini net'e atmışlar. Yav ne iyi oyuncular. (-İyi- olmayan oyunculara sesleniyorum. DM'leri böyle şeyler ne mutlu ediyor. Siz de yapın.. heh)
http://yenicennet.blogcu.com/
- Tabi bir de 'Anchorite tabiki bir numarasın' veya 'ulan zibidi nedir bu harcadığın, harcattığın zaman ve elektron kaybı' tarzı geyikler olursa anneannemden aldığım çekişme, ağız dalaşı teknikleriyle cevap verebilirim.
- Buraya yeni bir şeyler (Özellikle macera iskeletleri) attıkça posta devam edeceğim.
ÖZEL TEşEKKÃ?R:
Burock başta olmak üzere diğer oyuncu(lar)ıma sürekli öldüklerinden ve beni yeni bir şeyler yazmak zorunda bıraktıklarından dolayı teşekkür e..tmiyorum. Ama gene de onlar sayesinde bu yazılar çıkıyor.
- şimdi Sembia'da bir oyun oynuyoruz. Diğer bir değişle, eğer Sembia'yla ilgili döküman görürseniz öldüler demek olacak.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny into your
(='.'=) signature to help him gain world domination.
(")_(")
(")_(")
Senin oyunlarinda uzun sure hayatta kalabilen kac grup oldu zaten Anchorite?
Bir FR oyununda ilk geldigim oyunda butun grubu gargantuan yilaninla yemistin
Heralde Sezen'le benden daha uzun sure senin oyunlarinda hayatta kalabilen grup olmamistir, kac 1.5 yil mi canli kalip sonra wipe olduk? (Sizin donemdeki herkes haras zaten) Daha sonra oyun devam etsin diye yaptigin guzelligi de unutmam tabii, Teknokrat base'inden kurtulan ilk vampirler olmusuzdur heralde. Yine sonunda bizi buyulu kaleye sokup sonsuza kadar hapsetmeni de unutmam!
Neyse iyi ki yaziyorsun bu yazilari, ustad DM'den ne kapsak kardir. Kolay gelsin
Bir FR oyununda ilk geldigim oyunda butun grubu gargantuan yilaninla yemistin
Heralde Sezen'le benden daha uzun sure senin oyunlarinda hayatta kalabilen grup olmamistir, kac 1.5 yil mi canli kalip sonra wipe olduk? (Sizin donemdeki herkes haras zaten) Daha sonra oyun devam etsin diye yaptigin guzelligi de unutmam tabii, Teknokrat base'inden kurtulan ilk vampirler olmusuzdur heralde. Yine sonunda bizi buyulu kaleye sokup sonsuza kadar hapsetmeni de unutmam!
Neyse iyi ki yaziyorsun bu yazilari, ustad DM'den ne kapsak kardir. Kolay gelsin
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
-
Artemis Entreri
- Kullanıcı

Sevgili Anchorite... stop...
Senin yüzünden CGP (Character Generator Player) oldum ... stop...
Oyun oynarken harcadıım zamanın kat kat fazlasını char yaratırken harcadıım... stop..
Bu oyunda da zarlarla çirkeflik yaparsan allah yarattı demem girerim... stop...
Sultan çayı ısmarliim... stop...
şaka bi yana, serde hafif arıza karakter yaratmak olduğundan, ölmekte zorluk çekmem genelde ama anchoritenin de hafif harass bi diem olduu da bi gerçek.
Saygılar.
Senin yüzünden CGP (Character Generator Player) oldum ... stop...
Oyun oynarken harcadıım zamanın kat kat fazlasını char yaratırken harcadıım... stop..
Bu oyunda da zarlarla çirkeflik yaparsan allah yarattı demem girerim... stop...
Sultan çayı ısmarliim... stop...
şaka bi yana, serde hafif arıza karakter yaratmak olduğundan, ölmekte zorluk çekmem genelde ama anchoritenin de hafif harass bi diem olduu da bi gerçek.
Saygılar.
War, war never changes...
İzmirCon'da oynattığım oyun (Ateş Işığında Mor Ejderler) için hazırlanmış birkaç şeyi paylaşıyorum.
Çok şanslıydım çünkü oyuncular çok iyiydi ve birbirlerini tanıyorlardı.. ancak benim Convention tecrübesizliğimden dolayı çok eğlendiremedim gibi hissettim. Peh.. Gelecek seneye...
Neyse, toplam mesaj sayımı yüksettiğim postlar aşağıda.
Saygılar ve zaman ayırıp okuduğunuz için buket dolusu teşekkürler;
Cormyr Hakkında Genel Atışlar:
http://www.frpworld.com/modules.php?nam ... pic&t=6817
Oyun Tohumu ve Karakterlerin Bilgi Kağıtları:
http://www.frpworld.com/modules.php?nam ... pic&t=6819
Çok şanslıydım çünkü oyuncular çok iyiydi ve birbirlerini tanıyorlardı.. ancak benim Convention tecrübesizliğimden dolayı çok eğlendiremedim gibi hissettim. Peh.. Gelecek seneye...
Neyse, toplam mesaj sayımı yüksettiğim postlar aşağıda.
Saygılar ve zaman ayırıp okuduğunuz için buket dolusu teşekkürler;
Cormyr Hakkında Genel Atışlar:
http://www.frpworld.com/modules.php?nam ... pic&t=6817
Oyun Tohumu ve Karakterlerin Bilgi Kağıtları:
http://www.frpworld.com/modules.php?nam ... pic&t=6819
(")_(")
(")_(")
Anchorite öncelikle bu bilgi paylaşımı için çok teşekkür ediyorum iki yazınıda zevkle okudum Cormyr bilgilerimi pekiştirdim. Cormyr çok güzel ve büyüleyici bir krallık, Faerun' un en görkemli ülkesi. Hikayen harika olmuş. Hikaye kurgusu ve karakterler süper.
Yanlız bir tarafta Shadovarlar diğer tarafta can sıkıcı Zent ler. Baya zor bir görev. Sonucu merak ettim açıkçası oyun sonlanabildi mi ? Oyuncular başarılı oldular mı ?
Yanlız bir tarafta Shadovarlar diğer tarafta can sıkıcı Zent ler. Baya zor bir görev. Sonucu merak ettim açıkçası oyun sonlanabildi mi ? Oyuncular başarılı oldular mı ?
[b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495]
Ben teşekkür ederim, zaman ayırıp da okuduğun için.
Yav, işte Yener senin direk gördüğünü ben oyunu yazarken görememişim üstat. Cidden bir Con için zor olmuş.
Oyuncular Zentlerin ortasında yakalandı. Bütün eşyaları alınarak direk Shadovarlara satıldılar. Böyle olabileceğini hesaplamıştım, ve köle kampında eşyalarına ulaşacak, görevi devam ettirmelerine sağlayacak yan questler falan yerleştirmiştim..
Ancak.. benim tahmin etmediğim, ve senin direk gördüğün -zor- olma oyuncular bezdirdi ve soğuttu sanırsam.
Oyuncular bir kişiyi geride bırakarak shadovar esir kampından kurtulsa da, tapınağa gitmek yerine Anarouch'un çöllerinde şanslarının denemeye karar verdiler ve oyun bitti.
Daha önce tanımadığın oyuncularla oynarken daha yalın bir şeyler düşünmek lazım-mış.. Zor yoldan öğrenme oldu benimki, neyse gelecek seneye.
Gelecek sene Zent, Shadovar yerine ... Cult of the Dragon ve ... ve ... Red Wizardlar..
Yav, işte Yener senin direk gördüğünü ben oyunu yazarken görememişim üstat. Cidden bir Con için zor olmuş.
Oyuncular Zentlerin ortasında yakalandı. Bütün eşyaları alınarak direk Shadovarlara satıldılar. Böyle olabileceğini hesaplamıştım, ve köle kampında eşyalarına ulaşacak, görevi devam ettirmelerine sağlayacak yan questler falan yerleştirmiştim..
Ancak.. benim tahmin etmediğim, ve senin direk gördüğün -zor- olma oyuncular bezdirdi ve soğuttu sanırsam.
Oyuncular bir kişiyi geride bırakarak shadovar esir kampından kurtulsa da, tapınağa gitmek yerine Anarouch'un çöllerinde şanslarının denemeye karar verdiler ve oyun bitti.
Daha önce tanımadığın oyuncularla oynarken daha yalın bir şeyler düşünmek lazım-mış.. Zor yoldan öğrenme oldu benimki, neyse gelecek seneye.
Gelecek sene Zent, Shadovar yerine ... Cult of the Dragon ve ... ve ... Red Wizardlar..
(")_(")
(")_(")
sonra burakh neden ölyö? muhatap olduğumz teşkilatlara bak.Anchorite wrote:Ben teşekkür ederim, zaman ayırıp da okuduğun için.
War, war never changes...
Ben bu adamlarin universite yillarindaki butun tayfayi bilirim. Bunlarin hepsi boyle kardesim, haras DM adamlar. Karizmalari boyle icap ediyor. Bunlarin oyununu girdin mi kafayi patlatacaksin bu hareketimin sonucunda bana nasil kotu bir sey olabilir diye. Ortada bir cok alternatif oldugu icin basina gelebilecek kotunun en iyisini hesaplayip ona gore davranacaksin.
Anchorite'in oynattigi bir Vampire campaign'inin ILK OYUNUNDA basimiza JUSTICAR cikti. Pesimize vamire hunterlar dustu surusuyle tirlarla kamyonlarla helikopterlerle hucum botlariyla! Daha ilk bulusmada karakter kagitlarini bizim klup odasindaki mezarliga kaldiracaktik valla.
Ruhi boynuz kulagi gecermis derler ama ben senin kadar olmasam da, bir gun de ben size oyun oynatinca kahirlarina yeni bakis acilari katarsin
(Campaign'in adini buldum bile RUI'ye haras)
Anchorite'in oynattigi bir Vampire campaign'inin ILK OYUNUNDA basimiza JUSTICAR cikti. Pesimize vamire hunterlar dustu surusuyle tirlarla kamyonlarla helikopterlerle hucum botlariyla! Daha ilk bulusmada karakter kagitlarini bizim klup odasindaki mezarliga kaldiracaktik valla.
Ruhi boynuz kulagi gecermis derler ama ben senin kadar olmasam da, bir gun de ben size oyun oynatinca kahirlarina yeni bakis acilari katarsin
That which doesn't kill you, makes you stronger
Raistlin'in ilk(veya ilk olanlardan) karakterini hatırlıyorum... 2001 falan.. Adam sordu bizim tayfa'dan Eser'e "Abi ben çok vurmak istiyorum. Fighter oynayacağım ama bu feat falan ne almak lazım."
Yav, böyle oyuncularla onca oyundan sonra... Hala alışmadık "normal" , az haras oyunculara.
Not: Konu dışı olacak ama Raistlin'in sanırsam Nitc. amca'dan alınmış imzası bence FRP olayındaki PC'lerin nasıl lvl alması gerektiğini özetliyor.
Yav, böyle oyuncularla onca oyundan sonra... Hala alışmadık "normal" , az haras oyunculara.
Not: Konu dışı olacak ama Raistlin'in sanırsam Nitc. amca'dan alınmış imzası bence FRP olayındaki PC'lerin nasıl lvl alması gerektiğini özetliyor.
Raistlin imzasında wrote:That which doesn't kill you, makes you stronger
(")_(")
(")_(")
Okurken aklıma Baldursgate (PC) oyunları geldi. Onlarda da böylesi ince ayrıntıları çok güzel vermişlerdi şehirler için. Tabee sadece ordan almışın ebemde yapar felan demiyorum size, diyemem de çünkü zaten bu oyunlar için o kadar yazmanız dahi oyunlara ne kadar hazırlandığınızı gösteriyor.
Paylaşımınız için teşekkürler. Haras ne demek? Onu da bir anlasam tam manasıyla "süper olacak". Sanki kasan DM, acı çektirmekten zevk alan Dm gibi. Ama bakın siz kurtulabiliyormuşsunuz. Bizim Dmden kurtuluşta yoktu, kırmayın DM'nizi.
Comyr'i bilmiyordum. Ã?ğrendim. Güzelmiş. Bizimde oyunlar FR'da geçti daha çok ama FRdan daha değişik bir yer oldu kesin. Bu yazıları okuduğumda yine FRP oynayasım geldi bir an için. Sonra gitti ne yazıktır. Bi daha okuyayım da yine gelsin.
Paylaşımınız için teşekkürler. Haras ne demek? Onu da bir anlasam tam manasıyla "süper olacak". Sanki kasan DM, acı çektirmekten zevk alan Dm gibi. Ama bakın siz kurtulabiliyormuşsunuz. Bizim Dmden kurtuluşta yoktu, kırmayın DM'nizi.
Comyr'i bilmiyordum. Ã?ğrendim. Güzelmiş. Bizimde oyunlar FR'da geçti daha çok ama FRdan daha değişik bir yer oldu kesin. Bu yazıları okuduğumda yine FRP oynayasım geldi bir an için. Sonra gitti ne yazıktır. Bi daha okuyayım da yine gelsin.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka
Sembia'da (Dev Tüccar Krallığı) geçen Campaign Tohumu. Bir oyuncu için hazırlanmış raporun içeriği bölge hakkında hem bilgi hemde oyun fikirleri veriyor. Ben hazırlarken çok eğlenmiştim. Hani bir de bu rapor şöyle hafif eski kağıda güzel fontla falan yazdırılacak olsa hoş olur heral. Heh.
http://www.frpworld.com/modules.php?nam ... 137#148137
Edit:
NOT: Bu oyunda bir tane lider oyuncu (Zeck Bolden) için hazırlandığından ve gene aynı PC bir tür lider olduğundan kolay yönlendirilebilecek, rahat oynanacak oyunlar çıkartılabilirim diye düşünmüştüm.
Edit:
NOT: Bu oyunda bir tane lider oyuncu (Zeck Bolden) için hazırlandığından ve gene aynı PC bir tür lider olduğundan kolay yönlendirilebilecek, rahat oynanacak oyunlar çıkartılabilirim diye düşünmüştüm.
(")_(")
(")_(")
şimdi Anchorite ben bu mesajından anladım ki bu oyunda oyuncuların hakkın rahmetine kavuşmasıyla son buldu değil mi ?Anchorite wrote:Sembia'da (Dev Tüccar Krallığı) geçen Campaign Tohumu. Bir oyuncu için hazırlanmış raporun içeriği bölge hakkında hem bilgi hemde oyun fikirleri veriyor. Ben hazırlarken çok eğlenmiştim. Hani bir de bu rapor şöyle hafif eski kağıda güzel fontla falan yazdırılacak olsa hoş olur heral. Heh.
Edit:
Last edited by Yener on Thu Jun 07, 2007 6:55 pm, edited 1 time in total.
[b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495]