Buçukluk mu Kender mi Gnom mu?

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
Post Reply
raini
Kullanıcı
Kullanıcı

Buçukluk mu Kender mi Gnom mu?

Post by raini »

Madem alflerle dwarflarla ilgili balık var diğer seçenekleri de koymak istedim. Üç küçük ve nisbeten savunmasız bulunan ırk benim tercihim belli. Gnomlar hoş ırktır inanılmaz zeki olmalarına rağmen sonsuz bir neşeye sahipler. Kenderlerin de çok hoş bir saflıkları var. Ancak buçuklukların ayaklarının daha fazla yere bastığını düşnüyorum. Kenderin maumiyeti ve gnomun neşesi bir ölçüde buçuklukta da var bence ama kendi değimlerince uzunlarla karşılaştıklarında daha sağduyulu olabiliyorlar. Bu açıdan bakılırsa ufak ırkların ayaı en fazla yere basanı gibi geliyor bana. Bu tabii benim fikrim sanırım forumda ufak ırktan olan sadece ben varım. Ama diğer arkadaşların da oynatsalardı ufak ırkların hangisini seçeceklerini merak ediyorum.
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

kender
net ve kesin cevap

müthiş bir ırk
Ivellius
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Ivellius »

ben kendime buçuklukları yakın bulmuşumdur.
gnomelar bana dwarfları hatırlatıyor :twisted:
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

abi ben hala kender diom başka da bir şey demiyom
The_KiRaTh
Başbüyücü

Post by The_KiRaTh »

gnome u da (tabi dl gnome u) kenderi de çooooooooooooookkk severim... İkisinide her oynattığımda inanılmaz zevk aldım... Heralde oyumu burda kender olarak kullanıcam zira gnome un ne gnome u olduğu tam net deil...

Süper bir olaydır bu ırkları oynamak tavsiye ederim... Bir gnome olup, herşeyi bilmek ama bişeyi düzgün becerememek, bu arada aptal icatlarınla grubun tepesini attırmak süper zevkli oluo... Bi kere life questim bir tank yapmaktı... Nitekim yaptım. Taretini hiç çalıştıramasam da motorunun çalışırken çıkardığı ses düşmanları sağar etmeye yetiodu. 8O :D Bu sayede bi muharebe kazanmıştık, nasıl mutlu olmuştum anlatamam... :lol:
Tecrübe yenilen kazıkların bileşkesidir...
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Kendi kanını görünce bayılan Ghostwise halfling barbar derim başka da bişi demem...

Bi de telepati ile küfretmek çok zevkli :mrgreen:
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
ketchup
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ketchup »

kesinlikle kender :D hatta bir kender bile olmak isterdim,kenderlerin saflıkları ve masumiyetleri beni her zaman etkilemiştir,keşke gerçekten bir kender gibi olabilseydim,buçukuluklar daha sağlam hareket eden bir tür ama buda onları biraz çekilmez yapıyor kenderlere göre :D yoksa buçukuluklarda çok hoş bir ırk,neşeli eğlenceli,hayattan zevk alan bir yapıları var.gnamlarda kenderlere daha yakın gibi dursalar bile,bence yinede bir kender olamazlar,ve son eminim ve de son kararım,tabiki kender :D
Beklenen son gerçekleşti,ve ketchup bitti...
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

di mi abi!

ben de kender olmak istediğimi hatırlıyorum

Tasslehoff'u ilk okuduğum zaman tapmıştım, mükemmel bir yaratıcılık eseri olduğunu düşünmüştüm ve hatta Raistlin'i bile gölgede bırakmıştı benim için

kender mantığı müthiş bir şey
raini
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by raini »

Kender hakkaten ilginç olabilirdi ama buçuklukluğun en güzel yanı bu iki ırktan da bir şeyler alınabiliyor. Üstelik bu iki ırkın değerini de en fazla buçukluklar biliyor diye düşünüyorum ben (en azından gnomların kenderlerle karşılaşıyorlar mı bilmiyorum.
Dragonfire
Seçilmiş Savaşçı

Post by Dragonfire »

Kenderler derim ama tabiki fifth age den öncesi sadece zira o çağda biraz bozuluyorlar. Korkmaya başlıyorlar...
"What is locked can be opened; What is hidden can be found; What is yours will be mine."
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

bir kenderin bir halflingle karşılaşması imkan dışıdır
zira settingler farklıdır

zaten kenderler, DL dünyasının halflingleridir
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

3rd editionda da sanki halfling'lere bir fear save bonuus verilmiyor muydu?
Biraz önce baktım evet alıyorlar
Ayrıca bütün savelerine de +1 luck bonus alıyorlar...
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

fear save bonus almakla
fearless olmak arasında fark var tabii

ayrıca halflinglerin bu bonusu almalarını, genelde neşeli olan mizaçlarına bağlıyorum . . .

şansın kenderlerle bir alakası var mı bilmiyorum, yani bir kenderin ayrıca şanslı olduğunu okumadım hiçbir yerde

kender şanslı mıdır bilmem, ama yanında kender olan bir grubun şansa ihtiyacı olacak demektir :P
legacy_user_2

Post by legacy_user_2 »

Bir kender gibisi yoktur!
şimdiye kadar gandalfın korktuğunu gördüğüm tek şey.. hele serinafairuza... ikisi birden bana kenderleri anlatırken, resmen sesleri titriyordu =) sonra DL kitaplarını okumaya başladım, pyros gibi resmen ona taptım!
Hatta bi ara hoopak bile yapmaya, yaptırmaya çalışmıştım.. sonra kamp dönüşü anne beni o "büyükçe" sapanı kafamda kırmakla tehdit edince o iş değişti =)
En sevdiğim olay yine Gandalfoftheday in bana söylediği şey, hiç aklımdan çıkmaz ve bir kenderi en iyi anlatan cümle olduğunu düşünüyorum:
Bir eşyanın aile yadigarı sayılabilmesi için, o eşyanın 3 haftadan fazla kenderin evinde durması gereklidir.
=)))
Bunu duyduğumda kırılmıştım =)
Bu arada korkusuzlukları, neşeleri, kaygısızlıkları, zekaları, saflıkları, masumiyetleri, merakları, herşeyleri çooookk uyumlu ve onlarıvazgeçilmez yaratıklar yapıyor..
Zaten eğer olunabilseydi Kender olurdum, eğer iyileri satılsaydı ya da ortada dolaşsaydı, gollum bir dostum olsun isterdim.. bu ikisi bana çoook şirin geliyor =)
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Ya bence ortalamada bir insana kıyasla +3 daha fazla save'i olduğu için (yani sanki +6 wisdomı varmış gibi) bir halflinge Dragon Lance gibi bir dünyada korkusuz diyebiliriz. (Bir yerde Dragon Lance'te Caramon'un str'sinin 14 olduğunu okumuştum ama güvenilir bir kaynak mıydı hatırlayamıyorum ne yazıkki)

şimdi bu veridiğim bilgiye itirazlar gelebilir gelecektir de ama şunu belirtmek istiyorum. Bizim oynattığımız DL settingi kitaplarda yazılanı ancak simule edebilir. Yani Raistlin'in DL'de 18 int'i olduğu ve level 20 wizard olduğu söylenir ama inti 18 bile olmayabilir.

Neyse tartışmanın sapmasına gerek yok. Bence normal halfling'in kenderden tek farkı kültürlerinin ve yetiştiriliş tarzlarının farklı olması.

Yoksa kenderdeki özellikler halflingde de var (merak, aşırma, korkusuzluk, fırlatmadaki yetenek, saklanma, sessizlik, şans, vs. vs.)
Post Reply