frpworld şehrinin sakinleri

Ben her konuda geyik yaparım diyorsanız…
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

frpworld şehrinin sakinleri

Post by Darkgnome »

Bu site bir şehir olsa ve kullanıcıları da sakinleri (kahramanları). Ben şimdiye kadar kullanıcılarınhakkında benim görüdüğüm kadarıyla yazılmış bir kaç şeyden de yardım alarak ama asıl sitede benim gözümle nasıl bir çizgi çizdiklerine bakarak bir kaç kişiye bu şehirde bir kişilik vereceğim. Yaz yaz bitmez o yüzden bu şehire sizinde desteğinizi beklerim. Yazılar tamamen espridr ama her espride bir gerçek payı vardır. Hatta hayatın kendisi bir espridir. :D

Lixer: Eskiden büyük bir kahraman olan lixer daha güçlenmek için negatif boyuta yaptığı yolculuk sonunda bir vampire dönüşmüştür. şehrin şebekesinde hala planlar yapmakta ve şehire nasıl zarar verebileceğini düşünmekte. (Lawfulevil outsider fighter/mage)

Aransayes: şehire her geleni ilşk karşılayan ozan. Yolu bilmeyenlere yolu gösterir, yolu bilenide yolundan saptırır kıvrak diliyle. Saraylar hakkında yazdığı hikayeleri hiç bitmez. İnsanları işlerinden alı koyması ve yolları karıştırması, hana gidecek adamı hamama yöneltmesi sebebiyle şehrin düzeninde sebep olduğu karmaşa dolaysıyla şehrin kuralcı leydisi tarafından çokça kereler cezalandırılmıştır. Ama şehre tek bir iş için gelen tüccarları ve gezginleri öyle yerlere gönderirki şehrin ticaretinin önemli bir parçasıdır. (Human bard)

Daeya: (Laydy of Law) Kuralın leydisi olararta anılır. Eli şehrin en ücra köşelerine dahi uzar ve hiç beklenmeyen bir anda düzen bozucuların karşısına çıkar. Aransayes ve şehrin delisi kendince sebeplerinden dolayı ondan korkmaktadırlar. Dünya dışı haberlerin ve dünya içi bilgilerin efendisidir. (outsider/insider/sidesider sider)

Efla: Asker Efla. Komutan Efla. Büyücü Efla. Zavallı Efla. Efla bu şehirde en çok adı anılan kişilerden biridir. ALTdüzen koruyucu ve onu daha yakından bilen pek çok kişi tarafından da zavallı Efla olarak anılır. şehirde Daeya güçlü ise bunun en büyük kaynağıdır Efla. şehirde herşeye elini uzatan, çekip çeviren hayatını şehire adamış bir bilge. Ancak bilgeliği ne kadar olursa olsun şehir dışına fazlaçıkamadığından hep dışarının güzelliklerini öğrenmek için deli gezgin ile sohbet zamanını kollar. (Fihter/Mage/Sorcerer/Mage/Mage)

Sacokhan: şehirle alakasını kesmemiş başka diyarların gezgini. Hakkında çok şey bilindği düşünülür ama hep daha fazlası çıkar. Çok mutluyken ağlar, ağlarkende gülmektedir, bazende tam tersidir. Efla'nın diyar dışı bilgi kaynağıdır ve şehrin Tokat'ın yakın arkadaşıdır. (Half satir... yok tam satir... Ejderha kasalı satir ranger)

Phantom: Aşkla küfür eden bir cüce demircisi. Hayatı boyunca hep bir Dwarven Defender olmak istemiş ama asla başaramamıştır. Demire her vuruşunda öylesine bir kaba zerafet vardır ki tanrıların elinden çıkmış en başarısız çalışma olsa bu olurdu herhalde denir. Bu sebeple onun yaptığı silahlara ve zırhlara RahiPCrafted denir. Her işlediği demirde hep kendi dışında başka bir dışsal varlığın eldeğmişliği vardır. (Dwarf(Aksisinden) Fighter/Dwarven def...(Az kaldı olacaktı ama))

Necros_Spellweaver: O her daim çıraktı. O kadar güçlendi o kadar söz sahibi oldu ve bilgileri boyutlşarı aştı en karmaşık düzleleri geçti, ancak ahali gözünde hala çırak olarak kaldı. İşte bu çırak öylesine hırsla çalışmaktadır ki belkide şehir hatta diyardaki en güçlü büyücü olmasına rağmen hala çırak olarak bilinmektedir. Adının başına Lord lakabı getirildi yine yemedi anlamadı ahali. (Human Apprentice/Epic Apprentice)

Darkgnome: Kasabanın delisiydi. Kasaba büyüdü artık şehrin deliliğine terfi etti. Her 10 sözünden 9'u boştur ama kalan 1 lafını görenler onu bilge sanırlar. Elinde değneği yere sürterken aklı havada gezmektedir şehrin içinde. Kuralların leydisinden daima korkmuştur. Kuralların leydisi ise ona şehrin ahalisinin bir kısmı gibi sempati duymaktadırç. Yoksa çekilecek karın ağrısı değildir. (Outsider/Teğet saydır/Ayakla top saydır 1, 2, 3, 4.... Commoner/epic commoner)

Off benden bu kadar. Herkesi yazacak halim yok ya. :D Ama zaman oldukça yeni yeni kişilikler eklerim bende kendi şehrime. Sizde kendi şehrinizi yaratın hadee.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
aransayes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by aransayes »

Çok güzel olmuş benzetmelerin. kendimi hiç bard olarak düşünmemiştim :plotting: Ellerine sağlık :clap:
Bir tek seni bana çok gördü dünya
İyiler bu savaşı kaybetmiş
Peki ben nası büyük adam olucam
Kötü olmak seni geri getirir mi acaba...
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Darkgnome yine çok güzel bir çalışmayla gelmişsin, gerçekten en içten duygularımla tebrik ederim seni. şu an internetim olmadığı için zor giriyorum internete fakat döndüğümde ikili bir çalışmayla bu çalışmayı genişletmeyi düşünüyorum ne dersin?

Çok hoşuma gitti gerçekten ama kendini tam anlatamamışsın daha doğrusu anlatmamışsın. O yüzden buraya seni ben yazacağım, benden öncede kimse yazmasın papaz olurum, Half-dragon tarafımı gösteririm. Ve unutmayınki dragon yüzümü görenler satyr halimi özleyeceklerdir...

Saygılarımla... :clap:
And i still wonder if you ever wonder the same!...
Phantom
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Phantom »

Gnomcum çok güzel olmuş ellerine sağlık ince noktaları kaçırmamışın hoşuma gitti valla. :)
Image
-------------------------------------------------------------

UNOFFİCİAL SİTE PSİKOPATI.
Daeya
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Daeya »

Bir kere daha takdir ettim seni Darkgnome'cum, ellerine sağlık çok güzel bir başlık olmuş, benzetmeler çok yaratıcı :D

Ben de daha uygun bir zaman bulduğumda bir iki kişiyi ele alarak yazarım :)
Do you know the terror of he falls asleep? To the very tors he is terrified. Because the ground gives way under him, And the dream begins...
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Darkgnome: Kasabanın çirkin(!) gnom mucidi. Gelip de soru sorduğunuzda daha çok soruyla geri dönersiniz. Ama cevapsız da kalmazsınız hani. Her zaman hiç düşünülmeyeni düşünür, yaratıcılıkta üst sınırı kendisi belirler fakat farkında değildir. Baykuşuyla birlikte sokaklarda görürseniz eğer, işiniz yoksa peşine takılın derim. Hayatınız boyunca görmediğiniz ilginçlikler görebilirsiniz... :D
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Yok artık daha neler saco.

Yılmax: Kulesine en az uğrayan devlet büyücüsü. Kimse bilmiyor diğer zamanlar nerede. Ya bir handa içiyor, ya bir ejderha kesiyor, ya da yatağında uyuyor. (Halfdrow İllusionist)

Marmelath: Aslında polymorph olmuş bir imp. şehirin düşmanı bir büyücünün familiarı. Büyülü bir dünyadan geldiği için büyüsel konularda herkesten çok şey bildiğini düşünür. Egosunun kurbanı olur ve planlarını aşırı tepkileriyle ele verir. Varlığı yok sayıldığı sürece zararsız olduğu bilindiğinden insanlar kim olduğunu bilsede fazla ilgilenmezler. (Familiar)

Yener: Fakirliğin yolunu seçmiş kişi. şehrin delisinden, Sacochan'a kadar pek çok kişi ile fikir alış verişi yapan, bulduklarını bilmeyenler ile paylaşan kişi. Yeterince tok olmadığından çıkan sesini duyuramaz, hatta açlıktan bazen ağzını açıp iki lafta edemez. şehirde bazen varlığıyla yokluğu belli olmaz.

Hadi ama arkadaşlar sizde yazın Saco gibi. Ben yeterice bilmiyorum işte sizi. İsterseniz kendinizi yazın, nasıl isterseniz öyle yapın.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Yılmax
Başbüyücü

Post by Yılmax »

Darkgnome wrote:Yılmax: Kulesine en az uğrayan devlet büyücüsü. Kimse bilmiyor diğer zamanlar nerede. Ya bir handa içiyor, ya bir ejderha kesiyor, ya da yatağında uyuyor. (Halfdrow İllusionist)
Amanın neler oluyor ben mi ben mi uğramıyorum canım :-o Yok yok ben buradayım da eeee başka işlerle uğraşıyorum bittiğinde güzel olucak be :D Herkesin hoşuna gidicek muhtemelen :wink: Ne mucitmi ne mucidi canım o Hastlisch'dir aha şurda dükkanı var bak yolu düz takibet ilk sağdan dön tapınağın hemen solundan gidrinmiydi yolun sonunda karşına çıkıcak. :schemes:
İnsan labirentte, içgüdülerini ince, keskin bir uç gibi bilemelidir, neredeyse bir hançerin, bir kılıcın ağzı kadar keskin, çünkü içgüdüler de hayatta kalmak için kullanılan silahlardır ve sık
aransayes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by aransayes »

Eldaril : şehrin vampiri. İlk geldiğinde beraber geldiği bir dostunu öldürmekten çekinmemiş, geceleri şehrin tenha köşelerinde insan avlayan biri. Fakat gündüzleri sosyalleşen, hikaye yarışmalarını kaçırmayan, kültürlü, edebiyattan anlayan bir vampir. Aynı onun gibi geceleri şehrin sokaklarında gezen aransayes i bir türlü avlayamamış olmaktan dolayı üzülen, köşe bucak kovalayan birisi.

Phantom: Aransayes i gördüğü yerde kafasını koparmaya yeminli, cücelerin en galiz küfülerini savuran kişi.

Darkgnome: şehrin delisi bile olsa espri anlayışı en iyi olanlardan, aransayes i her gördüğünde laf çakan, seviyeli muhabbeti iyi olan birisi. Deli haliyle nasıl bu kadar sakin durduğuna aransayes in şaşırdığı zat.

Ao: Kaslı cüssesinin içinde şair kalbi taşıyan, arada bir sinirden küplere binen ama yine de kimseyi kırmamaya çalışan nazik bir cüce.( cüce dedim diye kızma boydan dolayı değil :D zaten aynı boydayız ). Gece sakinlerinden yine :D

WizardofQuarks: şehirin gece sakinlerinden birisi. Bir drow a göre fazla nazik ve yine bir drow a göre fazla bilimle ilgilenen birisi. Aslen bir mucit olması gerekirken büyücü olmaya azmeden ve bu yolda da ilerleyen birisi. Sitenin fizik alanında tek ismi. Klasik müzik dinleyerek ruhunu sakinleştiren bir drow.
Lord Necros
Başbüyücü

Post by Lord Necros »

Darkgnome wrote:Necros_Spellweaver: O her daim çıraktı. O kadar güçlendi o kadar söz sahibi oldu ve bilgileri boyutlşarı aştı en karmaşık düzleleri geçti, ancak ahali gözünde hala çırak olarak kaldı. İşte bu çırak öylesine hırsla çalışmaktadır ki belkide şehir hatta diyardaki en güçlü büyücü olmasına rağmen hala çırak olarak bilinmektedir. Adının başına Lord lakabı getirildi yine yemedi anlamadı ahali. (Human Apprentice/Epic Apprentice)
Apprentice mi? Ben mi?! :mad: Sen ki iki yüzlü kara gnom! Karasın çünkü o banyo yapmaya yapmaya o kadar kirlenmişsin ki tenin kararmış! Üstelik gnomun kel! Yetmiyormuş gibi bir de baykuşu var! Üstelik o baykuş, gnomundan daha bilge! En azından gnom gibi iki yüzlü değil!

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
All power demands sacrifice...and pain. The universe rewards those willing to spill their life's blood for the promise of power.

Power demands sacrifice.
aransayes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by aransayes »

Calida: Bir gündüz bir gece ortaya çıkan, geri kalan zamanda ne yaptığı bilinmeyen sitenin gerçek delisi. aransayes in başına bela olan, ömründen ömür alan, en olmadık durumda ona iş veren, yapılmayınca köpüren kızan, geyik konusunda sınır tanımayn ve bu konuda aransayes i bile şaşırtan, çatlak sahtekar kahin :schemes:

Celerean ve Ombuspider : şehirde öss vebasına yakalanan kişilerden. 1 ay sonra kurtulmalarını ümit ettiğimiz, tekrar şehrin sokaklarında neşeyle hoplayıp zıplarken görmeyi umut ettiğimiz insanlar :D
EldariL
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by EldariL »

aransayes: şehrin Delisi. Gıcıklık ve Sevimlilik gibi iki uç noktayı birleştiren adam. şehrin, 'sopalık yumurcak' maskesi altındaki şeytanı :evillaugh: Sohbeti şen kendi şakrak şahsiyet :D tanışmayanların bulaşmaması gereken zat :evil:

yeminer: Lich the Melek :D bence lichliği sahte zaten :) bana kalırsa şehrin Sırıtık Yöneticisi. Bilmiorum öyle mi ama koca göbekli sevimli tüccarlara benzeyen bi ruhu olduğuna eminim :D Bay yardımsever... Ne zaman imdaaat diye yakasına yapışsanız elinden geleni ardına koymayan şahsiyet.

calida: şehrin Zillisi. Sohbeti matrak, kendisi çatlak şahsiyet :D

wizardofquarks: şehrin Aplası :D bunalım Einsteiniyesi... Ağzı iyi laf yapan sevimli drow kısı :evil: bu kadar ii kalpli olduu için 9 evden kovulan ve aramızda yaşayan şahsiyet :-P
Do you really want to see something from your worst dreams? I'll take you into the land of the dead, where you should never go alone and where the past has a frightening habit of repeating itself-for ever!
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Bu arada aklıma gelmişken daha bir rpsel olarak daha doğrusu anlattığınız kişileri ırklarıyla, sınıflarıyla belirtin, daha iyi canlanabilsin gözümüzde. Bir de "deli" sıfatı kapıldı yaratıcı olmaya çalışın :D
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

aransayes wrote:Celerean ve Ombuspider : şehirde öss vebasına yakalanan kişilerden. 1 ay sonra kurtulmalarını ümit ettiğimiz, tekrar şehrin sokaklarında neşeyle hoplayıp zıplarken görmeyi umut ettiğimiz insanlar :D
Sanırım sen şehri şimdiki Türkiye ortamında olarak hayal etmişsin. Benim düşündüğüm kurulum olan D&D tarzı oyunların şehirlerinden farklı bir kurulum.

Arkadaşlar kullanıcıları sakinlere dönüştürürken biraz sapmanın zararı olmaz yeterki şehrin içine yerleştirelim onları. Birilerini çok iyi tanımıyor olsanızda sizde nasıl bir intiba bıraktılarsa ona göre bir, sanki bu kişi şehrin ön plana çıkan sakinlerinden biri gibi yazın. Sanki bir oyuna kurulum hazırlıyoruz da onun önemli NPCleri gibi yani. Yoksa bu başlık "üstekki üye hakkında yorum yapma" benzeri bir başlık olur.

Hepinize yartımlarınız için teşekür ediyorum. :clap:
Eskisi ka
aransayes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by aransayes »

Söylediğin o cümle sonra benimde aklıma yatmadı :plotting: . Çok aceleye gelmişti ( suçlu kendisini bilir) yoksa daha dikkatli olurdum. :)
Post Reply