İlkbahar Ocakbaşı Teması Ne Olsun?
İlkbahar Ocakbaşı Teması Ne Olsun?
Arkadaşlar Bogus yokken birisinin bu başlığı açması gerekiyordu sanırım. şimdiden seçenekleri tartışırsak sanırım karar vermek daha kolay olacak...
Benim aklıma gelen ilk fikir hayaletler ya da periler... Ormanlar bir konu olabilir mi bilmiyorum ya da ağaçlar...
Bir de o kadar talep olmayabilir ancak aslında içimden en çok geçen tema ozanlar...
YENİYETME İLKBAHAR OZANLARI ya da GENÃ? İLKBAHAR OZANLARI olabilir mesela... Ancak sanırım kararı beraber vermek daha doğru olacak.
Benim aklıma gelen ilk fikir hayaletler ya da periler... Ormanlar bir konu olabilir mi bilmiyorum ya da ağaçlar...
Bir de o kadar talep olmayabilir ancak aslında içimden en çok geçen tema ozanlar...
YENİYETME İLKBAHAR OZANLARI ya da GENÃ? İLKBAHAR OZANLARI olabilir mesela... Ancak sanırım kararı beraber vermek daha doğru olacak.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Bana kalırsa siz bu tema işini gündeme getireceğine sitenin halini yine nasıl eskisi gibi aktif hale getirebiliriz onu tartışın. Bu temayı takan yok zaten. Artemis yazıyor diğerleri okuyor. Ne anladım ben bundan. Artık birimizin de doğru düzgün siteyi eleştirmesi gerek diye düşünüyorum. Bir hafta site yöneticisi siteye girmiyor. Sonra giriyor aklına gelen ilk şey de yeni tema oluyor: Yok ozanlarmış da yok ağaçlarmış. Sanki kendileri yazacak da temaya uygun öykü. Hak veren olursa en azından bi belli ederse sevinirim. Sitenin hali vahim çünkü.
Catboy tamamen arkandayım, bu sitenin yöneticisinden çok girmek bu siteye acı veriyor inanki, özellikle hala oyun açıp oynayan ve oynatan arkadaşlara teşekkür etmek düşüyor sadece.
Bence bir hikaye yarışması yapılacaksa konu kısıtlaması yapıp da zaten yazmak isteyen yegane insanları uzaklaştırmayalım.Açıkçası bütün konulara açık olsun ki daha fazla giren olsun.
Ayrıca yöneticilere duyurulur.Eğer diyar içi oyunlar en kısa sürede başlamazsa gerçekten sitenin hali vahim.
Bence bir hikaye yarışması yapılacaksa konu kısıtlaması yapıp da zaten yazmak isteyen yegane insanları uzaklaştırmayalım.Açıkçası bütün konulara açık olsun ki daha fazla giren olsun.
Ayrıca yöneticilere duyurulur.Eğer diyar içi oyunlar en kısa sürede başlamazsa gerçekten sitenin hali vahim.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
Catboy sana bu konuda tamamen hak veriorum.
temaya artık katılım sadece bir kac kisiden olusuor.Yeni bir baslık acıp sitenin durumunu gözden gecirsek fena olmaz eger fikrim kafanıza yatarsa bu baslıga yazarsınız arkadaslar.Böyle nereye kadar gidebilir ki bu site.Bir seyler yapmanın zmnanı geldi die düsünüorum
saygılarımla....
temaya artık katılım sadece bir kac kisiden olusuor.Yeni bir baslık acıp sitenin durumunu gözden gecirsek fena olmaz eger fikrim kafanıza yatarsa bu baslıga yazarsınız arkadaslar.Böyle nereye kadar gidebilir ki bu site.Bir seyler yapmanın zmnanı geldi die düsünüorum
saygılarımla....
-
Artemis Entreri
- Kullanıcı

Arkadaşlar unuttuğunuz bir şey var. Firble'ın bildiğim kadarıyla site yönetimiyle bir alakası yok. Bu başlığın açılma sebebi de büyük ihtimalle Bogus'un gözünü arkada bırakmamaktır. Bogus şu an burada olsaydı ocakbaşı bu kadar boş kalır mıydı? kalmazdı bence. O yüzden onun saygısına dahi olsa ilkbahar ocakbaşı temasının açılması gerektiğini düşünüyorum. İsteyen girer birşeyler karalar içeride.
Kış Ocakbaşı temasında ise, neden böyle oldu bilmiyorum. Sanırım konu pek tutulmadı. Halbuki ben çok umutluydum korsanlar konusunda. Başta bir iki şey yazdım ama okulumun yoğunluğunu bahane ederek gerisini yazamadığımı da belirtmem gerekir.
Firble'a çıkışmak çok saçma. En başından beri bir üye olarak elinden geleni yapmaya çalışıyor. Sürekli şikayet etmek yerine belli oluşumlara katkıda bulunup, yeni oluşumlar yaratmaya çalışıyor. Siteyi aktif hale getirmek için aktif üye gerekir. Aktif üye için kaliteli başlıklar gerekir. Kaliteli başlıklar, kaliteli üyeyi gerektirir.Ve bence Firble'da bunlardan önemli bir tanesi... İçinizde siteye yönelik bir isyan biriktiyse doğru yere püskürttüğünüze emin olun derim.
Saygılarımla.
Kış Ocakbaşı temasında ise, neden böyle oldu bilmiyorum. Sanırım konu pek tutulmadı. Halbuki ben çok umutluydum korsanlar konusunda. Başta bir iki şey yazdım ama okulumun yoğunluğunu bahane ederek gerisini yazamadığımı da belirtmem gerekir.
Firble'a çıkışmak çok saçma. En başından beri bir üye olarak elinden geleni yapmaya çalışıyor. Sürekli şikayet etmek yerine belli oluşumlara katkıda bulunup, yeni oluşumlar yaratmaya çalışıyor. Siteyi aktif hale getirmek için aktif üye gerekir. Aktif üye için kaliteli başlıklar gerekir. Kaliteli başlıklar, kaliteli üyeyi gerektirir.Ve bence Firble'da bunlardan önemli bir tanesi... İçinizde siteye yönelik bir isyan biriktiyse doğru yere püskürttüğünüze emin olun derim.
Saygılarımla.
Been there. Seen that. Got the scars.
Aslında sonuna kadar haklısın fakat ben Firble'a karsı bir isyanda bulunmadım.Sakın yanlış anlamayın söylediklerimi kimseye suc bindirmek gibi bi niyetim yoqtu zaten Frible'a da suc atmadım ki ben.
Firble tabiki dogru olanı yapıor.Sonucta bu etkinlik sitede bir gelenek haline geldi ve her kez bu gelenege uymak zorunda.İster katılarak ister katılmayarak.
Söylediklerim yanlış anlasıldıysa eger cok özür dilerim öyle bir amacım yoqtu.Fakat artık sitede pek fazla tat kalmıyınca sinirlenip buraya bir kac sey yazdım.Sitenin düzelmesi icin benim üstüme düsen görev ne ise yerine getirmeye hazırım ben.
Yanlıs anlasılma olduysa eger gercekten cok özür dilerim...
Saygılarımla...
Firble tabiki dogru olanı yapıor.Sonucta bu etkinlik sitede bir gelenek haline geldi ve her kez bu gelenege uymak zorunda.İster katılarak ister katılmayarak.
Söylediklerim yanlış anlasıldıysa eger cok özür dilerim öyle bir amacım yoqtu.Fakat artık sitede pek fazla tat kalmıyınca sinirlenip buraya bir kac sey yazdım.Sitenin düzelmesi icin benim üstüme düsen görev ne ise yerine getirmeye hazırım ben.
Yanlıs anlasılma olduysa eger gercekten cok özür dilerim...
Saygılarımla...
-
Artemis Entreri
- Kullanıcı

Mesela Bogus, mevsimlik olarak ocakbaşını hareketlendirmek için TEMA oluşumunu başlattı. Güzel bir fikirdi, fazla tutmadı önemli değil, sonuçta aklına birşeyi koydu ve yaptı. Belki ilerde sayfalar dolusu hikayeler yazılır bu temalara.
Siteyi hareketlendirmek de bogusun yaptığı gibi şeylerle mümkün. Aklında güzel bir fikir varsa, hangi başlığa uyumlu ise orada sunup bir projeyi hayata geçirebilirsin. Gerekli desteği yönetimde yada üyelerden görebilirsin. Göremesen dahi peşini bırakma derim. Yeterki bir fikrin olsun.
Siteyi ayakta tutan en önemli öge yönetimden önce üyelerdir, bence.
Siteyi hareketlendirmek de bogusun yaptığı gibi şeylerle mümkün. Aklında güzel bir fikir varsa, hangi başlığa uyumlu ise orada sunup bir projeyi hayata geçirebilirsin. Gerekli desteği yönetimde yada üyelerden görebilirsin. Göremesen dahi peşini bırakma derim. Yeterki bir fikrin olsun.
Siteyi ayakta tutan en önemli öge yönetimden önce üyelerdir, bence.
Been there. Seen that. Got the scars.
Önemli olan nokta da bu sanırım. Sanırım bir süre sonra bu tür sözleringerçekleşmesi için birşeyler yapmak gerekecek. Herkes için yoğun olan şu sınav dönemleri bitsin bir hele...WeS_DeX wrote:Sitenin düzelmesi icin benim üstüme düsen görev ne ise yerine getirmeye hazırım ben.
Herkese oldukça fazla eleştirme hakkı tanıyoruz. Fakat bu eleştirmelerin daha geçerli olması için de sizlerin ciddi katılımları gerekecek. Yöneticilerin yaptığı iş aslında sitenin dinamiklerini destekleyip kontrol etmek. Ama sitenin dinamikleri zayıflayınca yönetim de zayıflıyor haliylen.
Ne güzel söylemiş ArtemisArtemis Entreri wrote:Siteyi ayakta tutan en önemli öge yönetimden önce üyelerdir, bence.
Bu başlığı çok da fazla meşgul etmek doğru olmaz sanırım çünkü başlığın kendi içinde tartışılması gereken güzel bir amacı var. Bogus çok güzel birşey başlattı falakat neticesinde talihsizlikler yüzünden sonuçları beklenen kadar verimli olamadı.
Yine de bu güzel fikri devam ettirmek gerektiğini düşünüyorum. Burası bir forum birşeyi tartışmak için başka bir şeyi tartışmayı bırakmamıza gerek yok. Neler yapılabileceğine dair bir fikri olanların fikirleri bir başlıkta yer alıp tartışılabilir.
Her türlü fikri eleştiriyi özel mesajla kabul edebilirim. Hatta yönetime çemkirmek isterseniz de bana yazabilirsiniz =)
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Order is the dream of man.
Arkadaşlar burada başlatılmış tartışmaya girmek istemiyorum çünkü yeri burası değil. FRPWORLD de sitenin daha iyi hale nasıl gelebileceği defalarca tartışıldı. Bir daha tartışılmasında da sakınca görmüyorum ancak doğru mekanda...
Temaya gelince vampirlerle ilgili dört ya da beş hikaye yazıldı ki bence iyi bir sayı... Korsanlar temasına gelince daha kış bitmedi. İlkbaharda sitede yeni bir tema olmasını isteyen arkadaşlar fikirlerini umarım buraya yazarlar.
Not: Catboy mesajından benim site yöneticisi olduğumu zannettiğin izlenimini edindim. Site yöneticisi değilim. Sıradan bir üyeyim senin gibi.
Temaya gelince vampirlerle ilgili dört ya da beş hikaye yazıldı ki bence iyi bir sayı... Korsanlar temasına gelince daha kış bitmedi. İlkbaharda sitede yeni bir tema olmasını isteyen arkadaşlar fikirlerini umarım buraya yazarlar.
Not: Catboy mesajından benim site yöneticisi olduğumu zannettiğin izlenimini edindim. Site yöneticisi değilim. Sıradan bir üyeyim senin gibi.
HARBE GİDEN
-
Dreamscape
- Kullanıcı

-
Artemis Entreri
- Kullanıcı

-
Dragon_Knight
- Kullanıcı

'Özgür Ruhlu Ozanlar' gibi bir şeyler bulup temayı serbest bırakabiliriz aslında.Ama illa bir tema olsun diyorsanız
Artemis Entreri wrote:Konu "hüzün" olabilir... Kışın bitmesini hiç istemiyorum çünkü
Neden insanlar bu kadar acımasız ?<br>Neden dostum düşmanımdan farksız ?<br>Neden kaybedilince değerler anlaşılır ?<br>Neden güçlü hep duygularla oynaşır?<br>
Gerçekten tema eğer hüzün olursa şu ana kadarki en güzel tema olur.Zaten temanın, bir ırk ya da bir sınıf olması saçma geliyordu.Bir duygu olursa eğer çok daha güzel olabilir.zaten duygusal bir tipim ve ağlama havasındayım.Çok kötüyüm, tam bana göre 
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury