Arena - D&D ...(muhabbet)

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Arena - D&D ...(muhabbet)

Post by dwaxer »

.
.
Arkadaşlar ufaktan bir fantastik arena ligi kurmak istiyorum. Böylece DM.lik provalarımı da yapmış olurum. Hatam olursa, uyarırsanız müteşekkir olurum.

- Arena deyince anladınız herhalde olayı; daha çok combata dayalı bir oyun.
- Katılmak isteyen normal 1.level D&D karakterini hazırlayacak (şimdilik prestij, multiclass filan olmasın, acemiyim ne de olsa) Daha sonra arenada monsterlar ile kapışacak. Kazanırsa bir level atlayacak ve adını Frpworld Arena-D&D şeref tablosuna yazdıracak. :D
- Her level artışında gittikçe artan para ödülleri olacak ki, bu paralarla karakterinize weapon, armor, magic item, vs alabileceksiniz.
- Ayrıca resmi arena karşılaşmalarına ek olarak magic item kazanma ihtimali olan bonus görevler olacak. Arena savaşında kaçmak yok ama bonus görevlerde kaçabilme, yani canlı çıkabilme imkanı var.
- Karakterleri Redblade programı ile hazırlayalım:
Abilities bölümünde şu skorları elimizle dağıtalım: 16-15-14-13-12-11 Evet, bu sayıları karakterinizin özelliklerine dağıtabilirsiniz.
Level atladıkça hit pointi oluşturan HD zarını maksimum atmış gibi kabul edeceğiz.

Silah, armor, vs bedava alabilirsiniz (ama magic olmasın ve fiyatı 200gp den pahalı olmasın) ancak gereksiz eşya almayın örneğin yatak, çadır, vs. (özel bazı eşyalara gerek olan görevlerde ben temin ederim gerekeni)
Skilleri, featleri seçerken combata uygun seçelim; craft, diplomasi gibi skillerin faydası olmayabilir.
Katılan herkese bir adet “Wand Cure light Wounds x50” müessesenin hediyesidir. (use magic device gerekebilir dikkat! )
İlk arena dövüşünde eğer oyuncu HPsi kendinden daha büyük bir monster ile dövüşecekse, -şartları dengelemek için- oyuncuya Bear’s Endurance (Con:+4) iksiri vereceğiz. Tabii sadece ilk level için, sonrasında kazandığı ikramiyelerle alabilir bu tarz iksirleri.
Wizard ve Sorcererin familiarı da beraber savaşıyor ve slot hakkını harcamadan otomatik olarak “mage armor” yapmış olarak başlıyorlar dövüşe.
Bard ve Rogue için “Dagger of Venom” başlangıç hediyesi.
Druid, animal companion ile beraber çıkıyor ringe.

Kural: 20 raundda bitmeyen oyunlar iptal olur; ara görevse başarılamamış sayılır, eğer arena dövüşüyse oyuncu aynı seviyede 2 kere daha (ister aynı rakip ister farklı) şansını dener. Toplam 3 kerede yine de bitiremezse kaybetmiş sayılır.

şartlar böyle; sonradan eleştiri ve yorumlarınız doğrultusunda tekrar değiştirilebilir, düzenlenebilir.
Tek başına arena dövüşleri yapabileceğiniz gibi, birkaç arkadaş grup kurarak ikişerli, üçerli vs de çıkabilirsiniz arenaya.
Düelloları, arenayı size krokileriyle göstereceğim, konum vs tıpkı masaüstü gibi açıkça görünecek strateji kurabilmeniz için.
Monsterleri de dövüşten önce resmiyle, özellikleriyle vereceğim ki, rakibiniz hakkında bilgi sahibi olasınız.

.
“Ara Görevler”den bahsetmek istiyorum.
kural: 3 adet Ara Görev bitiren +1 level atlar.
Ara Görev: Her level atladığında oyuncu -eğer isterse- bir ara görev seçip oynayabilecek. Bu ara görevler level atlattırmıyor, sadece hazine ödülleri var. Yani haritaya girip hazine sandıklarını buluyorsunuz ve çeşitli maddi imkanlar kazanıyorsunuz. İstersen oradaki hiçbir düşmanı öldürmeden de hazineyi alıp çıkabilirsiniz. Haritaya girdiğiniz noktaya (başlangıç noktası) geri dönüp haritadan çıkabilirsiniz. Yani örneğin yaralısın ve daha fazla riske girmek istemiyorsun, hazineyi bırakıp başlangıç noktasına (hatta koşa koşa) kaçabiliyorsun. Dediğim gibi bu görevler tecrübe vermiyor, sadece çeşitli para ve hediye veriyor. Ve bu hediyeler sadece hazine sandıklarında duruyor. (Ben her seferinde kaç sandık olduğunu baştan söylüyeceğim ip ucu olarak; söylemezsem sadece 1 sandık var demektir)
Ara görevler en fazla 20 round sürebilir. 20 turda hazine sandığı bulunup açılamadıysa, görev başarılamamış demektir
Oyuncuların levelleri yükseldikçe, Ara görevlerin sayısı da zamanla artacak.

Ara görevler:
Haydut Kampı: Yakınlardaki bir haydut çetesine baskın yapıp çalıntı mallara el koyma.
Hazineler: 100d20 gp,
1d4 adet Cure light wounds potion,
1d2 adet Bull’s strength potion.
İp ucu kelimeleri: Goblin, Orc, Kobold.
Worg ini: 2 adet worgun (adam başı) yıllardır öldürdükleri maceraperestlerin üstlerindeki bütün mücevherler inlerindedir. Karanlık mağaraya girecek cesareti ve worgları yenecek yeteneği olanları bekleyen ödül ise;
Hazine: 100d30 gp,
1d4 adet +1 weapon (random),
1d3 adet +1 armor (random)
İp ucu kelimeleri: Worg cave, Dark.
Simyacının Laboratuvarı: Hayatını iksirlere adamış bir simyacının laboratuvarını basıp iksirlere el koyma.
Hazine: 100d40 gp
Random olarak: 5d6 adet (50-750)gp fiyatlı iksir,
4d5 adet (750-1000)gp fiyatlı iksir,
2d5 adet +1000gp fiyatlı iksir.
İp ucu kelime: Gnome
Büyücünün Kulesi: Büyücünün kulesini basıp malzemelere el koymak.
Hazine: 100d50 gp,
random olarak: (+1 Cha ya da +1 Int ya da +1 Wis) veren 1d2 adet sihirli eşya,
2d10 adet Level(1-5) Arcane spell scroll
1d10 adet Level(5-9) Arcane spell scroll
2d10 adet Level(1-5) Divine spell scroll
1d10 adet Level(5-9) Divine spell scroll
İpucu kelimeler: Wizard, tower.
Piramidin Sırrı: Eski zamanlardan kalma piramidin karanlık labirentlerinde acaba ne hazineler saklıydı?
Hazine: 100d60 gp
1d4 adet +2 weapon (random),
1d3 adet +2 armor (random)
1d2 adet (0-12000 gp) fiyatında Ring (random)
1d2 adet (0-12000 gp) fiyatında Wand (random)
1 adet (0-12000 gp) fiyatında Rod (random)
İpucu kelimeler: Dark, Mummy.
.

.

şimdilik bu kadar, katılmak isteyen varsa buraya yazsın lütfen! :mrgreen:

.
Last edited by dwaxer on Wed May 07, 2008 1:12 pm, edited 15 times in total.
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Irk seçimi serbest mi? Ben Wulfgar'la katılmak istiyorum. :D
Birde verdiğin sabit statlara ırkın + yada - leri sonradan mı eklenecek?
Wulfgar Snowtiger, Shifter, Barbarian 2/ Ranger 2 /Warshaper 2
Str: 31
Dex:14
Con:26
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Ben Fireball Edmond ile katılmak isterdim fakat 1. lwl'de hiçbir işe yaramaz sıradan bir büyücü olur o :S

Ã?yleyseee, Necros'un oynundaki gibi bir Fighter'la başlayalım :)

Human Fighter :)
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Tersyuz wrote:Irk seçimi serbest mi? Ben Wulfgar'la katılmak istiyorum. :D
Birde verdiğin sabit statlara ırkın + yada - leri sonradan mı eklenecek?
Tersyuz şimdilik PHBtaki sınıf ve ırklardan seçelim karakterleri, biraz sınırlama gibi gelebilir ama benim için kolaylık olur, ne de olsa daha önce DMlik yapmadım, zaten şaşırdığım yerler olacak bir de değişik ırklar yüzünden şaşırmayayım. (wulfgarla katılma yeni bir karakter yarat, zaten o arenada canavarlara yem olunca başka bir tane yapacaksın, başka, başka :-P )
şaka bir yana, şimdi sen katılıyor musun dövüşlere? :schemes:

Statları Redblade de yerine yazarken, daha doğrusu "abilities" bölümünde sağ taraşta ( + - ) lere tıklayarak statların sayısal değerini yükseltirken, yandaki bonuslar da artıyor zaten. Orda minik bir pencere açılıyor ya, onu kapatabilirsiniz.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

:D
:D

İyi; arkadaşlar karakterlerinize 4-6 harfli telaffuzu kolay isimler verin lütfen ve fazla duygusal bağ kurmayın, ne de olsa Arenadan şimdiye kadar yaşını doldurup da emekli olan çıkmadı. :schemes:
.
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Yaratıkların resmini vermek güzelde, bilgilerini vermek doğru değil bence.
Mesela adam knowledge (religion) verdiyse, skillinin yüksekliği kadar karşısına çıkan undead hakkında bilgi verebilirsin daha doğru olur.

Feat seçerkende phbmi var sadece?
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Tersyuz wrote:Yaratıkların resmini vermek güzelde, bilgilerini vermek doğru değil bence.
Mesela adam knowledge (religion) verdiyse, skillinin yüksekliği kadar karşısına çıkan undead hakkında bilgi verebilirsin daha doğru olur.

Feat seçerkende phbmi var sadece?
Hepsi PHBden tersyuz. :mrgreen: Monster bilgilerini filan sizin iyiliğiniz için veriyorum, gladyatörlük kolay değildir. Ben sizin tarafınızdayım ne de olsa. :schemes:
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Peki stat dağıtımı kaç puan üzerinden yapılacak? 32 mi :angel: 32 di mi :D 32, 32. Sen bi abilik yapıp 32 puan verirsin diye düşünüyorum, yanlış mıyım :D
Image
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

AlenthasLeasess wrote:Peki stat dağıtımı kaç puan üzerinden yapılacak? 32 mi :angel: 32 di mi :D 32, 32. Sen bi abilik yapıp 32 puan verirsin diye düşünüyorum, yanlış mıyım :D
:D AlenthasLeasess, statları verdim zaten 16-15-14-13-12-11 puanlarını karakterin ihtiyacına göre dağıtıyorsun.
.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Büyücü düşünen arkadaşlara "Thougness" featini şiddetle öneriyorum +3 hit point veriyor.
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Hmm illa öyle mi olacak :D 18 yapamıyor muyuz :P
Image
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

AlenthasLeasess wrote:Hmm illa öyle mi olacak :D 18 yapamıyor muyuz :P
:D Yok, her defasında aynı formül. 11den 16ya birer arttırarak.
.
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

AlenthasLeasess wrote:Hmm illa öyle mi olacak :D 18 yapamıyor muyuz :P
Half-orc barbar yaparsan 18 str ile başlayabilirsin.
Arena olunca en mantıklısı fighter ya da barbar gibi gözüküyor, fakat değişiklik olsun insan sorcerer olarak şansımı bir deniyeceğim. İşin doğrusu Complete Arcane kitabından almak istediğim feat ve var aslında ama phb ile idare edeceğiz.
Belirli bir sayıda katılım olmasını bekliyecek miyiz yoksa arena dövüşleri başlıyacakmı?
Karakter kağıdını burayamı yazacağız?
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Tersyuz, Arena - D&D ...(karakterler) başlığı altına hazırladığın karakteri koyabilirsin.
Half-orc barbarianın str neden 18 oluyor?

İlk dövüş için şu gruplardan birini tercih ediyorsun, sonra rakip kurrası çekilecek. Silah tercihlerini rakibin belli olduktan sonra yapabilirsin, yanına birkaç silah alabilirsin. Bunları belirttiğin anda ben gerekli düzenlemeyi yapacağım zaten. Sıradan silahlar, zırhlar, vs bedava.

Bence ilk dövüş en önemlisi, bunu atlatırsan işin kolaylaşır, biraz da zar-şans meselesi. :mrgreen: şimdi dövüşeceğin grubu seç bakalım:

Level-1-2 Monster

A Grubu: Azer, Darkmantle(2), Imp, Elf warrior, Hobgoblin, Kobold(2), Locathah, Aasimar warrior, Ghoul.

B Grubu: Bugbear, Dretch, Drow, Goblin(2), Halfling, Krenshar, Pseudodragon, Triton, Zombie (human), Vargouille.

C Grubu: Choker, Quasit, Dwarf warrior, Formian worker, Gnoll, Lizardfolk, Orc, Sahuagin, Sprite(2), Troglodyte.

D Grubu: Gnome (Svirfneblin) warrior, Stirge, Skeleton (human w.), Merfolk, Homunculus, Shocker Lizard, Fungus, Lemure, Grimlock,

.
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

A grubunu seçtim, Summoner bir sorcerer yapıyorum. Birazdan biter, şansımı bir deniyeyim. Ölürsem başka karakter yapacağım. :D

Halforc niye 18 oluyor?
16'yı STR'ye veriyorsun Half-orc +2 STR eklenince 18 oluyor.
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12