Aslında bir yandan korkum artıyor.DnD'yi de Knight-Silkroad gibi bir hale çevirmesinler :S
Hayır; çünkü onu oynayan insanlar (özellikle sr) daha çok grafiklere bakıyorlar. İzledim, grafikten yana pek bir şey yok. Ve öyle oyunları sevenleri cezbedici pek bir unsur bulunmuyor. Biraz minyatür gibi geldi... Bilmiyorum piyasaya sürerken güzelleştiredebilirler ama inşallah olmaz, kötü grafikler olur umarım!
4th edition FR da geçecek ve gelişen bir sistem. FR da geçecek derken 3th edit. nasıl greyhawk ta geçtiyse 4'th edit. için base setting FR olacak.
Ama grafik falan demişsiniz bunun bilgisayar oyunları ile bir alakası yok.
"What is locked can be opened; What is hidden can be found; What is yours will be mine."
Olacak, olacağına dair (ilişkin mi desem ) bir his var içimde.İlk önce basit alttan yazarak olacak, ardından tıklamalı olacak, ardından ise, evet, Silk Realms???
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
karakter hero olmasın bildiğiniz adam olsun sonuçta onu hero yapcak olan biziz öyle başladığı andan ihtibaren sokak çetelerini birbir kesebilen bir adam olmasın yani.
Bunun nedeni tamamen online oyunlar, ben 3rd editiondan memnundum. Ayrıca büyü okullarının kapatılması kötü olmuş, tüm prestige classları falanda kaldırmaya kalkmasınlar sonra.
Dragonfire wrote:4th edition FR da geçecek ve gelişen bir sistem. FR da geçecek derken 3th edit. nasıl greyhawk ta geçtiyse 4'th edit. için base setting FR olacak.
Ama grafik falan demişsiniz bunun bilgisayar oyunları ile bir alakası yok.
İnternet üzerinden oynanabilinecek. Bir DM olayları kontrol edecek (işte canavarları, itemları felan belirli yerlere koyucak. Eğer dungeondaysalar buna göre meşale bile hazırlanmış) ve diğer oyuncular aynen haritada oynuyormuş gibi her biri 5ft olan kareler üzerinde ilerleyecekler. Minyatür ilerletmek gibi aynen.
Artık 10. level a kadar normal seyir devam ediyor. Sonra karaktere has bir yol seçiliyor. Bu yol size artı feat, saldırı büyü vb. özellikler kazandırıyor.
21. levelden sonra bir yol daha seçiyoruz.
Bu yol ile ise efsaneleşmeye başlıyoruz. Ölümsüzlük , extra saldırı yetenekleri vb. cok farklı özellikler kazanıyoruz.
Aslında kalkmadı prestige classlar. Sadece adı değişti ve varyasyonları arttı.
4th edition da yenilmez büyücülerin gücü sınırlandırıldı. Buyu okullanın cıkarılmasının nedenlerinden bir de bu.
Hmm... İlk başta pek iyi gözle bakmıyordum, o bilgisayar ortamına yönelik kurallar olacak, basitleştirilecek diye ama. Mükemmel bir sistem gibi olmuş! Basitleştirme yerine detaylandırmışlar. Benim hoşuma gitti yani. Özellikle şu '5 zarda 3 başarı' olayı. Yani tek bir yetenek gerçekliği daraltıyordu, böyle dha güzel olmuş. şu 10. ve 21. seviyede seçilen 'kendine has yol' olayını açar mısın? Anladığım kadarıyla artık epik karakterler için ayrı kitaplar yok, yanılımıyorum değil mi?
Biraz yanlış anlamışsın gibi.
Zira belli bir manayla, örneğin A özelliğini mana'n yettiğince kullanabilirsin. Ama 4th editionda güçler tek kullanımlık olacak, günlük ya da encounterlık şeklinde. Yani bir özelliğini kullandıktan sonra onu tekrar kullanamayacaksın ama elinde kullanabilmek için daha başka özelliklerin olacak.
Yani her duruma karşı hazırlıklı olabilecek misin anlayamadım? Mesela bir wizard normalde slotlarından birine durup durmadık yere identify hazırlamaz. Ama 4e de bu encounter ve günlük olarak mı ayrılacak? Encounter için savaş büyüleri hazırlarken günlük için identify hazırlayabilecek misin? Yoksa ben mi saçmalıyorum?
Büyü sistemiyle alakalı çok bir bilgim yok zira konuyla alakalı çok bir preview görmedim. Demo dökümanlarından da çok bir şey çıkaramadım.
şu an büyüler bile çok değişik görünüyor. Yani örneğin magic missile dediğimiz hadise büyücülerin at-will güçlerinden biri haline getirilmiş. Yani istediği kadar kullanabiliyor. En azından Keep on the Shadowfell'de gördüğüm karakter kağıtlarına göre öyle. Tabii buna çok net yanıt vermek için asıl kural kitabını görmek gerek.
Güç sistemi acayip değişti ama, öyle bir durum mevcut. Identify'ı wizard utility power yapmış olabilirler örneğin tamamen apayrı şekilde.
Ama dediğim gibi bu tarz soruların cevaplarını ben veremem, en azından şimdilik, belki başka arkadaşlar benden daha bilgilidirler.
Benim söylediğim daha ziyade fighter, warlord ve rouge gibi martial güçler kullanan sınıflar içindi.