kendisiyle çok geç tanışma fırsatım oldu (Androner, kafasını duvarlara vurur). böyle mükemmel konu ve kurgu dizisi olan Çizgi roman serisini herkese tavsiye ediyorum.
martin mystere okuyan başka arkadaşlar varsa, yorumlarınızı bekliyorum.
Martin Mystere
Hareketli çizgiromanları sevenlerin çokta hoşlanacağı bir çizgiroman değil bence. Hayal gücü ile harmanlamış bilimkurgu diyeceğim ama bazı serilerindende fantastikliği artırabiliyorlar. Düşünülerek ve süprizler içeren hikayeleri ile bazen sıkılırken ve yazıları atlarken, bazen sonra ne olacağını ölesiye merak ediyorsunuz. Sonunda ise o sıkılığta atladığınız bölümlerde son ile ilgili ip uçları görmeniz de olası. Gerçekten bir sınıfa sokmakta zorlandığım bir tür.
İlgililerine tavsiye edebileceğim fantastik olgulara kendini daha çok kaptırmış olan Dylan dog.
Bence.
İlgililerine tavsiye edebileceğim fantastik olgulara kendini daha çok kaptırmış olan Dylan dog.
Bence.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka
çok fazla hareketli değil, o konuda haklısın. beni en çok etkileyen kısımları hikayelerinin gerçeklerden yola çıkıp belirli bir aşamadan sonra kurgu kısmına geçmeleri. yani adamlar hikayeleri yazmadan önce ciddi bir araştırma yapmışlar.
Ã?rneğin ilk bölümlerinde Yunanistanda bulunan meteoron manastırından bahsediliyor, martin oraya gidiyor, elemanın biri manastırdaki kütüphanedeki kitapların birinin arasından eski bir yazıt buluyor. şimdi orada gerçekten öyle bir manastır var, kütüphanesi de vardır, ama kitapların arasından yazıt çıkması kurgu tabii.
başka bir konu da excalibur hikayelerinden bahsederken tarihe atıfta bulunulur. Hitlerin de böyle güçlü objeleri araştırdığından bahsedilir, ki gerçekten araştırmıştır da. bu konuyla ilgili pek çok oyun-film bulabilirsiniz (indiana jones and the last crusade, hellboy). martin de bu konudan yola çıkarak bir kurgu yapıyor, ordan noel babayla ilgili hikayelerden bahsediyor (Saint Clause).
Martin Mystere'in benim en çok hoşuma giden kısmı hikayeleri ve kurguları. Ama aşırı fantastik bölümlere kaçtığı zaman ben de sıkılıyorum.
Ã?rneğin ilk bölümlerinde Yunanistanda bulunan meteoron manastırından bahsediliyor, martin oraya gidiyor, elemanın biri manastırdaki kütüphanedeki kitapların birinin arasından eski bir yazıt buluyor. şimdi orada gerçekten öyle bir manastır var, kütüphanesi de vardır, ama kitapların arasından yazıt çıkması kurgu tabii.
başka bir konu da excalibur hikayelerinden bahsederken tarihe atıfta bulunulur. Hitlerin de böyle güçlü objeleri araştırdığından bahsedilir, ki gerçekten araştırmıştır da. bu konuyla ilgili pek çok oyun-film bulabilirsiniz (indiana jones and the last crusade, hellboy). martin de bu konudan yola çıkarak bir kurgu yapıyor, ordan noel babayla ilgili hikayelerden bahsediyor (Saint Clause).
Martin Mystere'in benim en çok hoşuma giden kısmı hikayeleri ve kurguları. Ama aşırı fantastik bölümlere kaçtığı zaman ben de sıkılıyorum.

Martin Mystere'i ilk okuduğum zamanlarda 14-15 yaşlarındaydım. Yani yaklaşık 10 sene öncesi, o zamanlarda çizgi romanlarda ilk aradığım şey yaşında verdiği kan kaynamasıyla
aksiyondu. Aradığım aksiyonu Martinde bulamayınca Zagor, Teks, Batman, X-Men, Spiderman gibi çizgi roman dizilerine yönelmiştim, Martin in maceraları sarmamıştı beni. Hatta Dylan dog uda beğenmemiştim.
Ama zamanla aradan yıllar geçtikten sonra Martin Mystere'in içerisine gerçek tarihte katılarak oluşturulan hikayeleri inanılmaz hoşuma gitmeye başladı ve bir anda favorim oluverdi. Ã?ünkü artık çizgi romanlarda combata, aksiyona doydum benim için artık sürükleyici bir hikaye daha önemli. Elbette her bölümü harika demiyorum ama pek çok bölümü iyidir Martin' in.
Bence sizde Martin 'e bir şans verin belki sizde ilerde seversiniz onu
.
Ama zamanla aradan yıllar geçtikten sonra Martin Mystere'in içerisine gerçek tarihte katılarak oluşturulan hikayeleri inanılmaz hoşuma gitmeye başladı ve bir anda favorim oluverdi. Ã?ünkü artık çizgi romanlarda combata, aksiyona doydum benim için artık sürükleyici bir hikaye daha önemli. Elbette her bölümü harika demiyorum ama pek çok bölümü iyidir Martin' in.
Bence sizde Martin 'e bir şans verin belki sizde ilerde seversiniz onu
[b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495]