Ocakbaşı Almanağı 2008

Baştan aşağı kendi özgün hikayelerinizi yazmak için…
Post Reply
Firble
Forum Yöneticisi

Ocakbaşı Almanağı 2008

Post by Firble »

Daha zaman var ama şimdiden başlığı açmam sanırım daha iyi olacak arkadaşlar... Geçen sene buralarda olanlar biliyordur zaten. 2007 yılında yazılmış ocakbaşı eserlerini bir araya toplama çalışması yapmıştım. Sonuçta ortaya çıkan almanağa şu adresten göz atabilirsiniz.
http://frpworld.com/modules.php?name=Do ... oad&cid=29

Bu sene yeniden bu defa 2008 almanağı hazırlamayı düşünüyorum ocak ayında... Tabii bu işi yapabilirim diyen arkadaş olursa ona sonuna kadar yardımcı olurum. Bana yardımcı olacak arkadaşlar da ayrıca beni çok mutlu eder.

Arkadaşlar muhtemelen ocak ayının başında ocakbaşının her hangi bir yerinde bir esere katkı sağlamış herkesin ismini yazacağım. Sonra da her hangi bir nedenle her hangi bir yazısının yayınlanmasını istemeyenin olup olmadığını soracağım...

Ancak bazı genel noktaları şimdiden yazayım...

Geçen senenin almanağına 2007 yılının aralık ayında biten öyküleri ocak ayında devam edebileceklerini düşünerek koymamıştım. Bu sene de çalışmaya ocak ayında başlacağım ve son bir ay yani aralıkta biten öyküleri koymayacağım almanağa ocakta da devam edebilirler diye düşünerek.

Geçen seneye ek olarak yeni bir bölüm olacak sanırım.... Ortak Ã?yküler bölümü... Buraya güzel bir resim de düşünmek lazım...

Arkadaşlar ilk almanağı inceleyip biçimsel olarak önerileri olanlar da önerilerini paylaşırlarsa çok mutlu olurum.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Possessed
Site Çizeri

Post by Possessed »

Ben geçen yılkiyle ilgilenmedim. şimdi indirip açtım da, çok güzel bir çalışma olmuş. Sitedeki bütün öyküler kategorize edilerek yerleştirilmiş. Çok faydalı bir kaynak. Herkesin bakmasını öneriyorum bu kaynağa. Bu yıl da hazırlanmalı böyle bir almanak.

Ortak Ã?yküler dediğin nedir Firble?
I am Lord Amean, The King of North, Leader of Zederus..
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Ortak öykülere resim deyince aklıma direk şu geldi: http://dragonlance.vanhardeveld.com/lance61x.gif

Tabii ki aramızdan birisinin çizmesi çok daha iyi olacaktır.

Possessed, ocakbaşı başlığı altında bir kaç hikaye var böyle. Hep birlikte toplanıp bir hikayeyi yazıyorduk. Herkes kendi karakterini ve abartılı olmayacak biçimde etrafta olan biteni kontrol ediyordu. Bir nevi FRP oynuyorduk, ama DM'siz ve zarsız yapıyorduk bunu.
Image
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Geçen sene Firble harika bi iş çıkarmıştı ilerim bu sene de güzel bişeyler çıkar. Benim çok ufak bi yardımım dokunabilmişti. şunu yaparım diyemiyorum ama genel destek her zaman veririm biliyosunuz arkadaşlar. Resim için şu da fena değil :) :

Image
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aegron Linwelin »

Bende yeni okudun 2007 yi indirip. Cidden güzel olmuş. Ama bence daha iyi resimler bulunabilir. Yada birkaç kişinin çizdiği resimleri farklı başlıkların altında koyabiliriz :D
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

firble eğer yardım istersen bu seneki almanak için pdf ve grafik çalışmalarını ben yapabilirim.
Image
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Bunlar fena değil tabii ama üstteki yazıyı silmek gerekiyor. Yine de bizim kendi resimlerimiz olursa çok iyi olur.

Illyra ve Possesed desteğiniz tabii çok faydalı olur.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

ortak öyküler olacaksa ben yeşeren umutları düzenlemeye başladım bile. imla hatalarını düzeltiyorum ve bir kaç yerde isimlerde sorunlar çıkmış. onları değiştiriyorum.
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

3. hikayeden ne haber :P
Image
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

bir saattir uğraşıyorum. amma imla hatası yapmışız? :)
ilk bölümü bitirdim, 3 sayfa idi o da.
algenia'nın goblin gardiyanı boğazladığı an ilk bölüm bitiyor :) bilmem hatırlayan olur mu?
:)
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

İyi o zama Catboy Yeşeren Umutlar senin... İstersen tüm ortak öyküleri vereyim diyeceğim ama çok mu ağır olur... Eğer yapacaksan senden ricam her ortak öyküye az ya da çok katkı sağlamış herkesin ismini de yazabilirsen çok iyi olur. Gerçi onları ben de toplayabilirim.
HARBE GİDEN
Post Reply