MERİMAC'IN DÖNÖşÖ(Tanıtım Ve Yorum)

Baştan aşağı kendi özgün hikayelerinizi yazmak için…
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

MERİMAC'IN DÖNÖşÖ(Tanıtım Ve Yorum)

Post by Aegron Linwelin »

MERİMAC'IN DÃ?NÃ?şÃƒ?(Yorum ve Tanıtım)

Merimac öykümüzün başkahramanı(isimdende anlaşılacağı gibi).
Merimac itibarının kaybetmiş bir büyücünün saygınlığını geri kazanmak için yaptıklarından bahsediyor. Yalnızlık ve mutsuzluk içinde olan Merinac gizemli birinden aldığı bir teklifi kabul edecek ve son 3 yılının acısını çıkartacaktır.

Ã?yküyü 3 ana bölümden oluşturucam. Ama ana bölümlerde kendi arasında ayrılacak.
Uzun bir çalışma olucağa benziyor ama eğlenceli olucağından eminim. Ã?yküyü yazmaya basladım bolum bolum ayırdıktan sonra koyacağım. Birkaç gün sonra Merimac ın başından geçenleri hep birlikte görcez.

Yorumlarınız iyi ve kötü eleştirileriniz burada yazmanızı rica ediyorum. Ã?yküyü yazdığım sayfadan yorum yapmamanızı talep ediyorum. Ayrıca uzun alıntılar yaparak yorum yapmayalım. Sadece anlatılmak istediğimiz bolumu alarak yorumumuzu yaparsak sevinirim…
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Bu arada yazmış olduğum öykü warcraft tan esinlenerek yazlımştır. 2.bolume kadar warcraft bağlı yazıcam sonra ise kendi emeklerimle devam edicem karakterler isimler ve olaylar aynı değil. Warcraftın serisini okuyanlar anlayabilir.
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

warcraft kitaplarını okumadım, ama warcraft 3'ü bitirdim ve merakımdan tarihçesinin bir kısmını da sitelerden öğrenmiştim. ondan warcraft evreni hakkında yeterli bilgiye sahip olduğumu düşünüyorum. olaylar warcraft kitaplarından ayrı olsa da evren aynı olacak değil mi? yani ırklar, şehir adları vs.
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Irklar aynı ama şehirleri aynı kullanmayı düşünmüyorum ama yanlarında hangi ırkların yerleşim yerlerinin yazan bir tanıtım yazısı koyucağım buraya haritayla birlikte.

Ayrıca temel ırklar dışında grifon, ejderha biniclerinide öyküde ön planda tutmaya çalışıcağım.
Belki isimleri değiştirmem ama şehirlerin oylede çok ozenti gibi olur. Bilemiyorum şu an haritayı tam oalrk çizemedim daha. O zaman belli olur. Buraya ayrıntılı harita, karakterlerin özellikleri, isimleri.... vs. koyucam. Ã?ykününde ilk bolmunu bir hafta içinde yazıcam. Bayrama denk geldiği için bu kadar uzun sürüyor. Daha sonrada her hafta bir bolum olcak diye düşünüyorum. Bolumler kısa olmayacak tembellik yapanlar için okuması zor olabilir ama çok güzel olucağından eminim.
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

O zaman ölüm zamanına rakip öykü-dizi çıktı desene! :D
ben de her hafta dizi gibi düzenli olarak bir bölüm yazıyorum da ondan dedim. :)
bekliyoruz öykünü, güzel olacağına eminim. :)
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Ok insallah seninki kadar tutar. Ama cidden güzel olcak bence. 2008 alamğında bizim oykuler konur. İyi olur yani :D
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Image
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

ya resim nasıl koyuyoruz ya ben anlamadım
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

bu aralık ayında başlatılan veya önceden başlayan ama üstüne devam yazılma ihtimali olan öyküler sanırım almanağa alınmayacaklar. bu durumda senin öykün de benim öyküm de almanağın içinde bu sene değil de 2009 almanağın da kendilerine yer bulacaklar :)
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

MERİMAC'IN DÃ?NÃ?şÃƒ?

KARAKTERLER

Merimac: Uzun boylu, siyah saçlı ve iri yapılı birinsan büyücü. Ã?ykümüzün baş kahramanı. Olağanüstü yeteneklerine rağmen önceki görevindeki başarısızlığından dolayı(daha doğrusu görev başarı ile sonuçlanmıştır ama iki masum yardımcı ölmüştür) gizemliler tarafından Rugas yakınlarındaki bir elf kasabasına sürülmüştür. Ayrıca yüksek büyücülük ünvanı alınmıştır.

Veressa: Kısa boylu, sarı saçlı ve hareketli bir elf kadındır. Merimac'a yardımcı olucaktır ve öykümüzde Merimac'a çok yardımı dokunacaktır. Anne ve babasını bir ork istilasında kaybetmiştir. Bu yüzden orklara büyük kin duymaktadır.

Grost: Kısa boylu, siyah uzun saçlı ve cesur bir cücedir. Eski grifon binicisidir. Başına gelen talihsiz bir olaydan dolayı grifonu hayatını kaybetmiştir.(Grifonlar ölümsüz yaratıklardır. Onları sadece ölümyıldızının alevi öldürebilir) Riforda yaşamaktadır ve demircilikde ustadır. Merimac'a yardım edeceklerden biri.

Reivar: Merimacın eski dostudur ve grifon binicisidir. İlerki bölmlerde ejderhalar konusunda büyük yardımı dokunacaktır.

Karieps: Bir ejderha binicisidir ve az sayıda bulunan iyi ejder binicilerinden biridir.(Ã?oğu kötülğü seçmiştir.)

şu anlık karakterler bunlar. İlerde karakter eklemem gerekirse özelliklerini burada belirtirim.

IRKLAR VE YÃ?NELİMLERİ

*Elf, insan ve cüceler iyi yönelimi tercih etmiştir ve morlos kıtasında hayatlarını bir uyum içinde sürdürmektedirler. Yaklaşık 3 yıldır tedirgin yaşamaktadırlar.

*Orklar ve ölümsüzler kötü yönelimi tercih etmişlerdir ve elagrin kıtasında dağınık olarak yaşamaktadırlar. 3 yıldır büyük savaş için hazırlanmaktadırlar. Ölümyıldızı ellerinde olduğu için ejderhaları kendi saflarına çekmişlerdir.(Büyük bir kısmını)

IRKLARIN BAşKENTLERİ(ANA MERKEZLERİ)

İnsanlar(Karanin)
Elfler(Rugas)
Cüceler(Rifor)
Orklar(Morgon)
Ejderhalar(Lasibra)
Ölümsüzler(Ölümsüzler Diyarı olarak geçer)

IRKLARIN ANA TEMSİLCİLERİ(HÃ?KÃ?MDARLARI)

Orklar(Leguvas)
Elf(Rihoin)
İnsan(Vordin)
Ejderhalar(Ölümyıldızı)
Cüceler(Aşimar)
Ölümsüzler(Serugor)

GİZEMLİLER

Dünya adaletini sağlamak için tanrılar tarafından seçilen 6 büyücüden oluşan konseydir. Gökde sürekli hareket halinde bulunan ve yeri belli olmayan bir kale de yaşarlar. Merimac'a yardım edicek olanlardan biri gizemlilerden bir büyücüdür.

Not: Senaryo ve herşey bana aittir. Alıntı değildir en kısa zamanda da öyküyü okuyabileceksiniz.
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Image
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Ã?ykü anlatımında haritadanda yaralanıcam aralara harita koyabilrim yani :D
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Bölümler daha başlangıç şeklinde olduğu gibi bir kaç bölüm daha ilerlesin öyle bir yorum yazmak istiyorum. yoksa okudum bölümleri de daha eleştiri yazacak düzeyde pek fazla ilerleme yok öyküde. ama bana kalırsa direk wow haritasını alıp üzerinde şehir isimlerini yazman çoğu kişiyi öyküdne soğutucaktır. çünkü gizemliler dediğin bölgede gerçekte night elflerin yaşadığını bilen birine öykün pek sıcak gelmeyebilir. ben böyle düşünüyorum sadece ama asıl wow ve warcraft oyunlarının suyunu çıkartanlara sormalı!
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Doğru söylüyorsun ama ben ne yapayım ki. En uygun harita oydu biraz anlayış göster :D
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

catboy7402 wrote: ama bana kalırsa direk wow haritasını alıp üzerinde şehir isimlerini yazman çoğu kişiyi öyküdne soğutucaktır. çünkü gizemliler dediğin bölgede gerçekte night elflerin yaşadığını bilen birine öykün pek sıcak gelmeyebilir. ben böyle düşünüyorum sadece ama asıl wow ve warcraft oyunlarının suyunu çıkartanlara sormalı!
Aklıma gelmişken warcraftın kendi kitabında orada night elfler yaşamıyor. FArkındaysan savaş sonra çizilmiş bir harita bu. Night elflerin varlığından tam oarlak bahsetmeyi düşünmüyorum bile. Savaşta soyları tükenmiş oalbilir felen yani :)
Post Reply