Frodo'nun Arayışı
Frodo'nun Arayışı
böyle bir kitap görüldüğünü söyledi bi arkadaşım
gören duyan varmı, nedir ne değildir?
gören duyan varmı, nedir ne değildir?
In our life, there is if
In our belief, there is lie
In our business, there is sin
In our bodies, there is die...
In our belief, there is lie
In our business, there is sin
In our bodies, there is die...
ben bu kitabıı okudum,biraz lotr'un gelsefik yönünü açıklamaya çalışmış,mesela gandalf büyüye fazla başvurmamasının sebebini anlatıyor,frodonun yolculuğa çıkma sebeplerini samin pippinin on akatılma nedenleri gibi fantastik dünyanın gerçek hayatta uygulanabilecek temel öğretilerini açıklıyor....mesela diyor ki,gandalf büyüye başvurmuyor çünkü büyü olayın kolay çözümü olur ama hayatta zoluklar karşına çıkınca büyü yapamazsın ama onunla mücadele ederek o zorluğu aşarsın....
(konuyu baya dağıtmış olcam ama söylemeden geçersem çatlıycam patlıycam bana monitör başında bişeyler olcak en sonunda )
ya insanlar ne yapcaklarını şaşırdılar valla milletin gözünde paradan başka bişey yok ( %75 kadarının
) lotr'in filmi çıkmadan önce ortada ne belgesel vardı nede kitapları insanlar tarafından bu kadar çok okunuyordu
eminin o belgeselde o amaçla yapılmıştır tabiki bizim için böyle şeyler iyi yapılmalıda ama para amaçlı olarak değil insanları bilgilendirmek ya da ilgilenenleri mutlu etmek için pyros sana dönünce eminim o belgeseldeki ilginç yorumlar bu yüzdendir yanlışsam lütfen düzeltin
ya insanlar ne yapcaklarını şaşırdılar valla milletin gözünde paradan başka bişey yok ( %75 kadarının
eminin o belgeselde o amaçla yapılmıştır tabiki bizim için böyle şeyler iyi yapılmalıda ama para amaçlı olarak değil insanları bilgilendirmek ya da ilgilenenleri mutlu etmek için pyros sana dönünce eminim o belgeseldeki ilginç yorumlar bu yüzdendir yanlışsam lütfen düzeltin
bana daha çok "allegori yakıştırması ve gerçek dünya bağdaştırması maskeleriyle" katı insanları da filme çekme politikası gibi geliyor bütün bunlar
yani middle earthe "eskiden bizim dünyamızın hali"
saurona "hitleri temsil ediyor"
yapılan savaş da ikinci dünya savaşı deyince yüzüklerin efendisinin inanılırlığı artacak sanki . . .
yani middle earthe "eskiden bizim dünyamızın hali"
saurona "hitleri temsil ediyor"
yapılan savaş da ikinci dünya savaşı deyince yüzüklerin efendisinin inanılırlığı artacak sanki . . .
Valla daha çok 3. film ve işte yok psikolojik yok perde arkası falan diye National Geographic'in belgesel DVD'si var.(Sanki surround sistem ve görüntü lazım da DVD olmuş.)Kitapevlerinde falan satılıyor.Bir LOTR fanı olarak bile hiç mi hiç almayı düşünmüyorum.
Hiç bir kötü varlık özgür olduğunu iddia edemez.
Ã?ünkü ''özgürlük ağacı'' zorba ve zalimlerin kanıyla sulanır.
Ã?ünkü ''özgürlük ağacı'' zorba ve zalimlerin kanıyla sulanır.