Soru!

Her tür taktik, zırh, silah ve savaşçıları ilgilendiren konular için...
fingolfin
Seçilmiş Savaşçı

Soru!

Post by fingolfin »

Birden fazla düşmanla nasıl çarpışılır. Mesela atıyorum paladin'siniz.. Karşıdan 3 kişi geliyor. Aranızda 100m falan var.. Sizi kuşatmak için hafif açılıyorlar. Ne yaparsınız??
Azalin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Azalin »

valla galiba dar görüşlüyüm...ama ....paladinsem en irisinden başlayarak ayıklarım adamları.... sırayla...
Sonsuz gücü elinde tutanın içindeki boşluktan daha büyük ne olabilir?

Tanrıların getirdiği çaresizliğe tanık olun...
The_KiRaTh
Başbüyücü

Post by The_KiRaTh »

Arada mesafe açık olduğu için, ilk yapılması gereken düşmanın sizi sarmasına engel olmaktır... Bunun için kanatlardan birine doğru hareket mantıklı bir harekettir. Muhtemelen size doğru döneceklerdir. Ancak hızları muhtemelen eşit olacağından efektif bir şekilde çevrenizi saramayacaklardır... Ondan başka açılan düşman, eğer gereğinden fazla açılırsa, en doğru hareket muhtemelen, ortadakine saldırarak onun arkasına doğru hareket etmek olur. Burda da artık çevrenizi saramazlar.

Mümkün olduğu kadar düşmalarla teker teker uğraşmaya çalışmak gerekir. Toplu halde uğraşıldığında ise her seferinde sadece birine yoğunlaşmak daha mantıklıdır genelde...

Teker teke uğraşabilmenin de bazı yolları vardır... Mesela yaklaşan düşmandan kaçıyor rolü yapmak sizi tam güç kovalamalarına yol açar genelde... İnsanlar da genelde aynı hızda koşamayacaklarından ani bir geri dönüşün ardından düşmanlarla teker teker uğraşılabilir...

Başk bir teknik ise hareketli dövüşmektir. Bur da da amaç dövüşürken sürekli hareket halinde olup, düşmanlarınızı birbirlerinin önüne geçirerek hepsinin aynı anda savaşmasına mani olmaktır.

Vs vs... Daha bu yazı uzar gider, acele yazdım, anlaşılmayan varsa belirtirseniz açıklamaktan/düzeltmekten zevk duyarım...
Tecrübe yenilen kazıkların bileşkesidir...
fingolfin
Seçilmiş Savaşçı

Post by fingolfin »

ben de öyle düşünmüştüm en mantıklı hareket kanatlardakilerden birince charge yapmak gibime geliyor... tek kişiyi saf dışı bıraktıktan sonra savunmaya çekilip karşı tarafın hatalarını aramak lazım sanki..
Drizzt_Dourden
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Drizzt_Dourden »

bence bu birazda karsıdan gelenin ne olduna baglı...mesela goblin veya orksa en yakında kim warsa direk dalarım...ama 3 insan fighter vb. geliosa taktik yaparım..vurkaç veya bi kanada charge yaparım
Norticus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Norticus »

bence goblin bile olsa hafife alınmayıp taktik yapın
etrafını saran 5 goblin, bir hamlede ıslkalaman sonucu seni paramparça edebilirler
ister zar mantığıyla sayısal düşün, ister rp mantığıyla...
In our life, there is if
In our belief, there is lie
In our business, there is sin
In our bodies, there is die...
Drizzt_Dourden
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Drizzt_Dourden »

dogru ama mesela corax ı parçalicak 5 goblin düşünemiyorum mesela...zar atıslarında olabilir ama rpde zor gibi..veya drizzt hic taktik yapmadan kesebilir hepsini.(gerci o yinede yapar ama olsun)
Tufan
Kullanıcı
Kullanıcı

...

Post by Tufan »

Bana kalırsa,eğer karakteriniz daha gerçeğe yakınsa ve Zindan Efendiniz de inatçıysa,en iyisi vur-kaç taktiğidir.ama açık alandaysanız ve karşınızdakilerin elinde yay vs. varsa en iyisi ya saklanacak bir yer bulmak,ya da kalkanınızı(ki bence kalkan Frp'de şarttır.Ã?ift el kılıç veya dev gibi bir balyoz vb. hem yavaştır;özellikle birçok düşmana karşı,hem de savunmanız çok kısıtlıdır-hatta yoktur...)siper alarak heriflere yakından dalmaktır.
Ã?ıktım açık alınla,yirmibeş yılda yirmibeşbin savaştan;
Ne bileğim,ne de ruhum,ama yüreğim burkulur insanlığın çarpıklığı ve ruhsuzluğundan.
Kendisiyle beraber insanlığÄÂ
Tufan
Kullanıcı
Kullanıcı

...

Post by Tufan »

...Hele hızınız vb. de iyiyse vur-kaç taktiği en iyisi.Üstelik her hamleden sonra düşünme payınız ve mekan değiştirme(mesela yakında bir yükselti varsa-birebir dövüşte size avantaj sağlayacaktır)olasılığınız olacaktır.Tabii ki bu yukarıda belittiğim gibi menzilli silah taşayan bir gruba sökmez.
Ã?ıktım açık alınla,yirmibeş yılda yirmibeşbin savaştan;
Ne bileğim,ne de ruhum,ama yüreğim burkulur insanlığın çarpıklığı ve ruhsuzluğundan.
Kendisiyle beraber insanlığÄÂ
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Eğrerki ayı gibi güçlüysem ve iki yandan gelen adam birbirine iki kiliç uzaklıkta ise ortadakive charge eder klıcımı batırır ve onuda sürüklemeye başlarım. Bakarsın diğer ikisi "ne yapıyor bu adam yahu :? 8O " diyerek sarsakça bir saldırı yapar ve diğerinede vurur :P . Böylece iki adam birden egale olur :twisted: . (Savaşçıyken böyle kumarlar oynamayı çok severim)
Elimde yay var ise oklarım ama herhalde soru yok diye düşünelerek soruldu.
Paladinsem ve yüksek seviyeysem hold person atarım.
Ayrıca diğer arkadaşların yazdıkarıda sonderece iyi düşüncekler.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
KiNg_Of_DaMnEd
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by KiNg_Of_DaMnEd »

büyücü olsaydim bir fireball ortaya is tamam :)
ama paladin olunca kanatlarda olan bir tanesine charge eder saglam koyardim o muhtemelen ya yaralanir ya da düserdi ortadai daha yakin oldugundan ilk o gelir ona bi block kanattan gelene bir tekme ( o da erde ) önce düsene dörek bir kilic darbesi(ölür muhtemelen) hemen ardindan ortadakine bir block daha kanattaki yine gelirs ona bir tekme daha (yine yere düser) otadakine söle okkali bir kiliç darbesi (ölür ya da agir yaralanir) en souncuyu da halettim ve bu kadar :)

*bunlari yazarken last samurai tekniklerini kullandim ve tabi zarinda iyi dex inde yüksek olmasinin olusturdugu bir güç var :)
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Film gibi yazmışsın ama ayrıntıları rica edeceğim :mrgreen: .
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Anchorite
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Anchorite »

Bir an duraklamadan "..... (Bir tanri adi) adina öleceksiniz." falan gibi bir paladin lafiyla bütün gücümle bagirir, gözüme kestirdigim ilkine durmadan hemen saldirirdim, bir de evilsa.. Smite'i basar öldürücü bir darbe vurduktan sonra büyük ihtimalle kaçan diger ikisine söyle bir bakardim...

Paladin ve savas teknigimi... Daha neler birak onlari arkadalarinda tanriyi hiç hissetmemis, her savasta korkulariyla ugrasmak zorunda olan savasçilar düsünsün.. :wink:
Hükümlü
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Hükümlü »

Bunun her zaman geçerli olamayacağını bilmen gerekir zavallı dostum ;)
karşındakiler her zaman bir şövalye gibi onurlu olamazlar veya ikinici sınıf karete filmlerindekiler gibi aptal. sen tekiyle uğraşırken diğerlerinin ikinizin etrafında fırfır döneceğini mi zannediyosun? sen onunla ilgilenirken arkadaşları sana arkadan kılıçlarını saplayacaklardır. :D öyle değil mi? her zaman bu gibi göz boyamalar işe yaramaz. özellkile karşındaki açsa veya bir fanatikse. bu durumda tecrüben fazla değilse tabanları yağlaman en doğru davranış olacaktır.
--------------------------------------------------
Mutluluğun ve üzüntünün ötesinde...
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Paladin olmasa hile hurda, dikkat dağıtma ("dikkat et arkanda bir ayı var" veya "şimdi ateeeeeeeeş!" gibi) yapılır ama paladinin bir zayıflığı işte bu.
Eskisi ka