AT
-
KiNg_Of_DaMnEd
- Kullanıcı

AT
arkadaslar arnizda at severler varmi??
hatta altili oynayanlar falan??
hatta altili oynayanlar falan??
ATLAR...
Atlar güzel hayvanlardır ve de asildirler...Binicilik dersi almayı hep istedim;ama ne yazık ki hiç fırsatım olmadı.
Ayrıca bilmem hiç duydunuz mu,bizim "ad" olarak kullandığımız kelimenin aslı "at"tan gelmektedir.Bildiğiniz gibi özellikle İslamiyet öncesi veİslamiyetin ilk dönemindeki Türkler'de atın çok hem de çok önemli bir yeri vardı...İki Yiğit karşılaştığında birbirlerin ilkin "at"larını;yani atlarının adını sorarlarmış..."At,Avrat,Silah"...ve bunlar tabiiki neyi getirir sonsuz özgürlük...Avrat kısmı tabi biraz düşündürmüyor değil;hani karı dırdırı meselesi...

Ayrıca bilmem hiç duydunuz mu,bizim "ad" olarak kullandığımız kelimenin aslı "at"tan gelmektedir.Bildiğiniz gibi özellikle İslamiyet öncesi veİslamiyetin ilk dönemindeki Türkler'de atın çok hem de çok önemli bir yeri vardı...İki Yiğit karşılaştığında birbirlerin ilkin "at"larını;yani atlarının adını sorarlarmış..."At,Avrat,Silah"...ve bunlar tabiiki neyi getirir sonsuz özgürlük...Avrat kısmı tabi biraz düşündürmüyor değil;hani karı dırdırı meselesi...
Ã?ıktım açık alınla,yirmibeş yılda yirmibeşbin savaştan;
Ne bileğim,ne de ruhum,ama yüreğim burkulur insanlığın çarpıklığı ve ruhsuzluğundan.
Kendisiyle beraber insanlığÄÂ
Ne bileğim,ne de ruhum,ama yüreğim burkulur insanlığın çarpıklığı ve ruhsuzluğundan.
-
KiNg_Of_DaMnEd
- Kullanıcı

atalarımızda her zaman haklı olacak değiller ya...Avrat kısmı tabi biraz düşündürmüyor değil;hani karı dırdırı meselesi...
aslında ben ata binerdim,özellikle memlekette ama uzun zamandır artık binemiyorum.çünkü binebileceğim bir at yok ve bir şey daha söyleyeyim.eğerli ata binemiyorum.gerçi bunun bazı sakıncaları yok değil ama yinede ata eğer vurmadan binmeyi severim.
altılı ganyan olayındaysa hiç oynamadım ama sağolsun arkadaşlarım çok oynadıkları için bende az buçuk bilirim
-
KiNg_Of_DaMnEd
- Kullanıcı

ULAN şİMMDİ...
Ã?ıktım açık alınla,yirmibeş yılda yirmibeşbin savaştan;
-
fingolfin
- Seçilmiş Savaşçı
Duymamıştım, pek de mantıklı gelmedi açıkçası kulağıma...Ayrıca bilmem hiç duydunuz mu,bizim "ad" olarak kullandığımız kelimenin aslı "at"tan gelmektedir
Bu da biraz yakışıksız bir tabir olmuş gibime geldi...Avrat kısmı tabi biraz düşündürmüyor değil;hani karı dırdırı meselesi...
Atlara gelince bence de asil hayvanlar... Açıkçası 6lı ganyanda onlarn bu şekilde kullanılmasından pek hoşlanmıyorum.
-
KiNg_Of_DaMnEd
- Kullanıcı

evet bu konuda sonuna kadar haklısın...
fındık fıstıkla besleniyorlar hayvanlar
özel beslenme programları var ve barınma imkanları en iyi olan yerler,ayrıca şunuda unutmamak lazım ki dünyada hayvanlar üzerinden yapılan yarışmalardan en iyileri at yarışları oluyor ve bu hayvanlar bunun karşılığını alıyorlar.ispanyadaki boğa güreşlerini veya ülkemizdeki köpek yarışmalarını düşündükçe at yarışlarının aslında iyi olduğunu söyleyebiliriz bile..
fındık fıstıkla besleniyorlar hayvanlar
özel beslenme programları var ve barınma imkanları en iyi olan yerler,ayrıca şunuda unutmamak lazım ki dünyada hayvanlar üzerinden yapılan yarışmalardan en iyileri at yarışları oluyor ve bu hayvanlar bunun karşılığını alıyorlar.ispanyadaki boğa güreşlerini veya ülkemizdeki köpek yarışmalarını düşündükçe at yarışlarının aslında iyi olduğunu söyleyebiliriz bile..
-
KiNg_Of_DaMnEd
- Kullanıcı

-
fingolfin
- Seçilmiş Savaşçı
fındık fıstıkla mı besleniyorlar, hiç sanmıyorum; özel diyetleri var, dilediklerince yemeyk bir yana yarış öncesi yorulmasınlar diye özgürce dolaştırılmıyorlar bile.. sürekl bir kısıntı halinde yaşamları; aslına bakarsanız sahibinin sevgi ve saygı duyarak baktığı bir sütçü beygiri bile yarış atlarından daha saygın ve mutlu olsa gerek...
-
KiNg_Of_DaMnEd
- Kullanıcı