Lovecraft.
Lovecraft.
H.P.Lovecraft hakkinda ne düsünüyorsunuz? Dahi mi yoksa zirva zirva seyler mi yazmis.. Ne dersiniz?
-
The_KiRaTh
- Başbüyücü
-
Shadowmaster
- Kullanıcı

Deli bir dahi mi onu bilemeyeceğim; ancak talihsiz birikimlerinin ve bu büyük üstadın yöneldiği mitoloji konusu onun yazım yeteneğini sayesinde Poe'nun bıraktığı Gotik mirası almasını sağladı. Ayrıca şu da var ki, burada Poe'nun dahi olmadığını söyleyecek bir kişi bile çıkacağını sanmıyorum; buna dayanarak şiirde olmasa da hikayede benim en beğendiğim hikaye (Poe'nun ve Lovecraft'ın bütün hikayelerini okumuş olmam da göz önüne alınmalı) Lovecraft'tan ''Yabancı''dır. Bu durumda Poe'dan daha çok beğenmiş oluyorum Lovecraft'ı, evet 
Lovecraft'ın ''Duvardaki Fareler'', ''Cthulhu'nun Ã?ağrısı'' (hem bilgisayar, hem de rpg oyunları var), ''Herbert West - Diriltici'' (bir filmi de var), ''Erich Zann'ın müziği'', ''Yabancı'' hikayeleri en beğendiklerim arasındadır.
Ancak şu da göz önüne alınmalıdır; yalnızca ve yalnızca Tolkienartçısı romancıların (bundan kastım yalnızca Ravenloft, FR, Dragonlance gibi Elfler, nice börtü böcekler üstüne yazılan kitaplar) eserlerini okuyan okurun Lovecraft'ı beğenmemesi oldukça doğaldır.
Lovecraft'ın ''Duvardaki Fareler'', ''Cthulhu'nun Ã?ağrısı'' (hem bilgisayar, hem de rpg oyunları var), ''Herbert West - Diriltici'' (bir filmi de var), ''Erich Zann'ın müziği'', ''Yabancı'' hikayeleri en beğendiklerim arasındadır.
Ancak şu da göz önüne alınmalıdır; yalnızca ve yalnızca Tolkienartçısı romancıların (bundan kastım yalnızca Ravenloft, FR, Dragonlance gibi Elfler, nice börtü böcekler üstüne yazılan kitaplar) eserlerini okuyan okurun Lovecraft'ı beğenmemesi oldukça doğaldır.
Hold me near, unravel the stars
As I speed through the heavens
Speed through the night
For you are my blade and my rope
You are my
Lethe
As I speed through the heavens
Speed through the night
For you are my blade and my rope
You are my
Lethe
kendisinin bütün kitaplarını okumadım. Lakin bana pek başarılı gelmedi. Ancak burda göz önünde tutmamız gereken bir nokta var ki o da lovecraft'ın bu hikayeleri günümüzden çok önce yazmış olmasıdır. Poe'ya benzerlikler gösterir ancak üslubu, hikayelerindeki "korku" temaları ve öğeleri bugün çok az kişinin "korkunç" bulduğu şeylerdir. Kendi dönemi için hikayeleri bir dehanın eseridir ancak günümüzde bir "klasik" sayılması gereken kitaplardır, günümüzde o kadarda etkili olmayan ama kendi dönemi için çok üstün bir eser.
lovecraft ın romanlarını nasıl bir psikolojide yazdığını düşünmek bile istemiyorum
bilmeyenler olduğuna eminim adamın hayatından biarz bahsetmek istiyorum
hastalıklı,oğluna aşırı düşkün bir annenin gözetimi altında toplumdan kopuk, içine kapanık bir biçimde büyüdü ve hayatınının sonuna kadar böyle devam etti
hem annesi hem de babası aynı akıl hastanesinde öldüler
annesi oğlunu bir kız çocuğu gibi yetiştirmeye çalıştı,
hizmetçi çocuğu parka gezmeye götürdüğünde "çekiştirirken kolunu koparmasın" diye yanında geldi
akıl hastalığı ilerledikçe lovesraft a çok çirkin bir çocuk olduğu fikrini aşılamaya başladı
kendisini dinleyen herkese oğlunun insan içine çıkmaya utandığı için kitaplara gömüldüğünü söylüyordu
önce 18. yüzyıla daha sonra astronomi ve mitolojiye ilgi duydu
kendi iç dünyasında diğer tanrıların gerçekten yaşadığı evrenler kurguladı
bu bilgileri "cthulhunun çağrısı" kitabının önsözünden derledim
bilmeyenler olduğuna eminim adamın hayatından biarz bahsetmek istiyorum
hastalıklı,oğluna aşırı düşkün bir annenin gözetimi altında toplumdan kopuk, içine kapanık bir biçimde büyüdü ve hayatınının sonuna kadar böyle devam etti
hem annesi hem de babası aynı akıl hastanesinde öldüler
annesi oğlunu bir kız çocuğu gibi yetiştirmeye çalıştı,
hizmetçi çocuğu parka gezmeye götürdüğünde "çekiştirirken kolunu koparmasın" diye yanında geldi
akıl hastalığı ilerledikçe lovesraft a çok çirkin bir çocuk olduğu fikrini aşılamaya başladı
kendisini dinleyen herkese oğlunun insan içine çıkmaya utandığı için kitaplara gömüldüğünü söylüyordu
önce 18. yüzyıla daha sonra astronomi ve mitolojiye ilgi duydu
kendi iç dünyasında diğer tanrıların gerçekten yaşadığı evrenler kurguladı
bu bilgileri "cthulhunun çağrısı" kitabının önsözünden derledim
In our life, there is if
In our belief, there is lie
In our business, there is sin
In our bodies, there is die...
In our belief, there is lie
In our business, there is sin
In our bodies, there is die...
- Palin__Majere
- Kullanıcı

Bikaç kıtabını okudum bir arkadaşımtam hastasıdır. Kitapları bazen sıkıcı olabiliyo ama yarattıgı alem inanılmaz ondan sonra cthullu mitosunda pek çok yazar onu takip etmiştir. Hastası olan arkadaş oynunu oynatıyodu bize bir süredir oynayamıyoz ama çok zevkli hakkaten en son bi evim bodrumundaydık bi yarık açıldı içerden etleri çürümüş bir yüz bize baktı ve karanlıga karıştı under dark gibi bi yer heralde yaw bak şimdi gaza geldim.
Kargaşada doğdum...Entropi ile yoğruldum...
Kaosdur akan kanım... Karmaşadır her adımım...
Bildiğim tek gerçeklik... Evren kaosdur,düzense hiçlik...
Antimodes the Wild
Antimodes the Wild
Dünyamızda geçiyor ama aynı zamanda geçmiyor Lovecraftın yarattıgı ve bu dünyanın bir yansıması olan bir yerde geçiyor Cthulhu Mitos da yani. 3 ayrı zaman diliminde oynanabiliyor 1800'lerin sonu, 1920-30'lar vede günümüz. İlk ikisi Lovecrafttın pek çok hikayesinin geçtigi dönemler.Norticus wrote:cthulhu frpsi çokduyuyorum, ama hakkında bilgim yok
nasıl bir şey, dünyamızda mı geçiyor?
class, sistem falan nasıl?
Sisteme gelince Chasium firmasının sisteminde, Elric ve Nefillim de bu firmanın, (Nefillim'i dogru yazmamış olabilirim ve önce fransızlar çıkarttı sonra chasium aldı). Temelde 100'lük zar üstüne, skill check üzerine kurulu. Daha sonra chasium sadece cthulhuyu, ki bu arada frp degil hrp horror role playing yani korku rol yapma oyunu, d20 sisteminde tekrar çıkarttı.
Nasıl bir oyun olduguna gelince en başta benim ilgimi çekti ben oynatayım dedim ma zevk vermedi fakat sonra bir arkadaşım ben oynatayım dedi ,ki bu arada tam bir Lovecraft hayranı olmuştu ve durmadan okuyodu, ve oyun mükemmel oldu çok zevkli geçmeye başladı seyanslar. Yanlız 3 husus önemli:
1- İngilizceniz azsa ve RPG de acemi iseniz oynayamazsınız yada zevk alamazsınız.
2- Oynuyanlar degilsede oynatan cthulhu mitosa son derece hakim olmalı Lovecraft'ın ,ve izinden giden yazarların, iyi bir okuyucusu olmalı.
3- Oyunda neredeyse her combat ölüm getiririr tamamen araştırma ve roleplay üzerine kurulu arada şöyle saglam combat ister benim canım yoksa ne yapayım ben öyle oyunu diyosanız hiç yanaşmayın.
Kargaşada doğdum...Entropi ile yoğruldum...
Antimodes the Wild
Antimodes the Wild
-
Ghost_OF_A_Rose
- Site Yazarı

O dil kimde varya...kaleminin gücü kendini aşar o adamın. gerilim kelimesinin en farklı anlamları gizli onun yazılarında. okuduğunuz her sayfada mı gerilir ruhunuz...üzgünüm ama üstüne gerilim yazarı tanımıyorumm..
Yaşam; ölümle onur arasında gidip gelen ince bir çizgiden ibaret..."Toprakla birim" kabul ediyorum bu sözü...