EDEBİYAT MI YOKSA OYUN MU?

Genel olarak Fantastik Edebiyatla ilgili tartışmalar için…
ketchup
Kullanıcı
Kullanıcı

EDEBİYAT MI YOKSA OYUN MU?

Post by ketchup »

Herkesin bir tercihi vardır,ben rp yapmaktansa fantazi edebiyat ile ilgilenmeyi tercih ederim.

Benim merak ettiğim şey ise şu oluyor,acaba önünüze iki seçenek sunulsa ve edebiyat mı frp mi denilse siz hangisini tercih ederdiniz ve bunun nedenini nasıl açıklardınız???
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

kesinlikle rp derdim. çünkü belli bi sosyallik sağlıyo. hele rp arası geyik seansları tadından yinmez. tabi bi de alkollü rp olayı var ki ona hiç girmiyim. yani insan olsun, ortam olsun ister benim bünyem.
War, war never changes...
fingolfin
Seçilmiş Savaşçı

Post by fingolfin »

bene ayrım yapmamak lazım... ikisinin de yeri ve tadı ayrı!
Quel-Shin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quel-Shin »

bir düşünsenize,rp yaparken edebiyat yaptığınız olmuyo mu hiç?

Ve aslında edebi ürünler de yazarın bir çeşit rp ürünü değil midir?
Ghost_OF_A_Rose
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by Ghost_OF_A_Rose »

valla ben fingolfin'e katılıyorum kesinlikle ikisininde yeri, tadı arı. edebiyatı ayrı br zevk, oyunu ayrı bir zevk. Gerçi aslına bakılırsa oyundada edebiyat yapıyoruz.

Düşünsenize karşılıklı konuşmalarda hiç düzgün, sıradan cümleler var mı (eğer gereksiz karakterler değilse). hep düzenli, zarfi ve etkilemeye yöneliktir cümle dizilişleri. Ama ikisi de lazım bence... :D
Yaşam; ölümle onur arasında gidip gelen ince bir çizgiden ibaret..."Toprakla birim" kabul ediyorum bu sözü...
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

ben kendi adıma ikisini birbirinden ayıramam

şu anda edebiyat yönüyle daha fazla ilgili olsam da
oyun edebiyatı destekler
edebiyat oyunlara zemin, inanılırlık, gerçeklik sağlar
porco
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by porco »

ben size tek bi cümle söylemek istiyorum yorumunu kendiniz yapın

acaba fantastik edebiyat olmadan rp olabilirmiydi??

sizden bunu düşünmenizi istiyorum fakat düşünürken rpyi sadece bi oyun ya da eğlence aracı olarakdeğil bir uğraş bir sanat olarak düşünün vede bunun doğuşunu düşünün :!:
aslında benim bir imzam yok; çünkü beni tanıyanlar bana ihtiyacı olanlardır, bana ihtiyacı olanlar ise benim ihtiyacım olanlardır.
Antimodes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Antimodes »

Ben rp oyuncusuyum şik oynumu oynadıgımda daha lotr yi okumamıştım ama ikisi birbiriyle kıyaslanacak olaylar degil bencede, yanlız bir noktaya deginmek istiyorum.

TSR ın yada şimdi WOTC un kendi alemleri için yazdırdıgı ,yazdırdıgı diyorum çünkü çogu öyle ki %90 ı bence kötüdür, kitapları okumak bence rp oyunculuguyla ilgili yani fantezi edebiyatı okuyucusu olmakla uzaktan yakından ilgisi yok. Kitapların yazım kalitelerine bakınca bunu görmek mümkün açıkcası bazı alem kitaplarını eger oyuncu degilse bir insan niye okur anlamıyorum, çok sıkıcı olanlar var aralarında. Ha oyuncuysan o ayrı o zaman o alemle ilgili bilgin genişler filan diye sabredip, hatta bazen sabredemediklerimde olmuştur :) , okuyosun.

Sonuçta lotr elric serileri ne bilim david eddings avolon serileri bular fantezi edebiyatı çok az sayıda da olsa bir kısım alem kitabıda, dl serisi gibi, bu kategoriye girsin hadi ama gerisi bence rpg ile ilgili yani onları okuyarak fantezi edebiyatı okuyorum demek bence pek dogru degil çünkü bence o kitaplar edebi eserden çok bir nevi alem yan kitabı, içinde kural amlatan bazı yan kitaplar gibi.
Kargaşada doğdum...Entropi ile yoğruldum...
Kaosdur akan kanım... Karmaşadır her adımım...
Bildiğim tek gerçeklik... Evren kaosdur,düzense hiçlik...
Antimodes the Wild
porco
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by porco »

antimadoes bak ben kendi şahsım adına kouşmak istiyorum bu noktada şahsen ben senin söylediğin (umarım doğru anlamışımdır ) dragon lance serisini daha okumadım ve diğer eserlere daha önem verdim fantastik edebiyat zaten lotr la başlayan birşey değildir öncelikle(senin içn asla böyle konuşmam üstüne alınma lütfen ) insanların bunu akıllarına alması gerekir ben şahsen etrafımda olaylar oldukça deliye dönüyorum şimdi bir örnek vericem ben arkadaşıma bişey anlatırken üçüncü bi şahıs geldi ve biz adama FRP nin ne olduğunu anlatamadınk ve ensonunda çocuk şöyle bi yorum yaptı" haa hani şu filmi varlı yüzüklerin efendisi onun oyunumu" :mad: yaniben deliye döndüm o noktada insanlar lortr u frp olarak yorumlamasınlar lütfen benim esas söylemek istediğim bu noktada ilk oyununu oynamak için kalın rıomanlar okuman gerekli değil ha okusan kötümü olur binkat iyi olurbelki ama ben bu olaya çocuk romanlarından başlamıştım hani asterixler falan olay ne biliyomusun asıl olay bunu bi zaman geçirme aracı olarak düşünmek ben şahsen (bu konuda sana katılıyorum) çok olmasada sırf oyun amaçlı yada akıcı polmayan sırf parakazanma aracı olarak yazılmamış kitaplar biliyoru toplasan 6 yazar ya çıkar ya çıkmaz ama sen gerçekten bu olaya hakettiği hassasiyeti gösterir ve gerçek bir araştırma yaparsan piyasada olan ve gayet hoşuna gidecek kitaplar bulmakta zorlanmazsın ben şahsen daha toplam 2 oyun anca oynamışımdır( ciddi anlamda) ben olyın edebiyat kısmıyla okumaktan zevk alma kısmıyla ilgileniyorum

ama tabiki bunlar benim düşüncelerim lütfen üstünüze alınmayın burdaki hiçbir söz size söylenmemiştir konuyu dğıttığım için çok özürdilerim herkesten fakat bu onuda sizi tatmin edemediysem bana özelmesajdan ulaşarak sorularınızı sorabilirsini iyi okumalar :!: :!:
aslında benim bir imzam yok; çünkü beni tanıyanlar bana ihtiyacı olanlardır, bana ihtiyacı olanlar ise benim ihtiyacım olanlardır.
biluanders
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by biluanders »

ben edebiyatla ilgilenenlerdenim.kitapları okurken mekanları,olayları, :kişileri okadar çok yaşıyorum ki rp ihtiyacı duymuyorum.. :)
ne zaman içime biraz fazla baksam,yükseklik korkum depreşir....
porco
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by porco »

ya aslında olay zaten kitabı yaşamaktan geçiyo gen kitabı almadan önce ortasından bi yerde üç sayfa okurum eğer beni içine çekebilirse o kitabı alaırı işin zevki yaşamakta hissetmekte hatta hiç unutmuyorum bi kitapta yemekleri öyle bi anlatmışlardıki o börekten bulmak için ne kadar uğraştım tabi antaklyada el açması ve domuzlu çıtır çıtır... börek yapmıyolar bu olay benim için büyük bşi hayal kırıklığıydı :D
biluanders
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by biluanders »

bana gelseydin.ben sana kendi ellerimle yapardım istediğin böreği :) tabi sonra seni hangi hastane köşelerinden toplardık bak orasını bilemem işte :D
ne zaman içime biraz fazla baksam,yükseklik korkum depreşir....
porco
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by porco »

biluanders wrote:bana gelseydin.ben sana kendi ellerimle yapardım istediğin böreği :) tabi sonra seni hangi hastane köşelerinden toplardık bak orasını bilemem işte :D
e hayatım malzemesini bulsam ben en babasını yaparım zehirlenmeme gerekyok :D ama allah kahretsin domuz un löp etini her yerde satmıyolar satılanda benim işime yaramaz bana 250 gram falan lazımdı :twisted:
Antimodes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Antimodes »

biluanders wrote:ben edebiyatla ilgilenenlerdenim.kitapları okurken mekanları,olayları, :kişileri okadar çok yaşıyorum ki rp ihtiyacı duymuyorum.. :)
Rol yapma oynu oynamakla fantezi edebiyatı okumak farklı iki olay burda şunada deginmeden geçemiyecem rol yapma oyunları sadece fanteziyle sınırlı degildir bilim kurgu , korku, occult (anlamını biliyorum ama türkçe kelime karşılıgı ne bilmiyorum ,klan degil, pyros eger okursan ve bir mesajla bana karşılıgını atarsan sevinirim) gibi türleride vardır. Yani aslında soru yetersiz rol yapma oyuncusu bilim kurgu okuyucusu olup o tip alemlerde de oynayabilir.

Sonuçta bu degerlendirme dogru degil çünkü rol yapma oyunu hobidir ihtiyacla alkası yoktur tıpkı roman okumak gibi hele birini yapıp digerine ihtiyaç duymuyorum demek bana biraz mantıksız geldi.
Kargaşada doğdum...Entropi ile yoğruldum...
Kaosdur akan kanım... Karmaşadır her adımım...
Bildiğim tek gerçeklik... Evren kaosdur,düzense hiçlik...
Antimodes the Wild
porco
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by porco »

gerçektende birinci söylediğin doğru bu konuda kendimi kınıyorum fakat benihtiyaçı zorunluluk anlamında kullanmadım tabiki bir hobidir ve de kimse bunun aksini söyleyemez benim yazdıklarım sadece benim düşün celerimdir vede ben şahsen bir şeye bir aktiviteye yada kitap yani ne olursa olsun o yaptığım şey bitene ya da ben o aktiviteyi zorunlu olarak bırakmam gerekene kadar o olaya kitlenirim bu benim göörüşüm o şeyi iyi yapmak için böyle yaparım ayrıca oyun konusundada bir kitabı yaşarken BAZEN ki bu ruh haline bağlıdır ben bir kitabı okumayı bir masa başında gereksiz konuşmalar ve sürekli anlamsız geyikler içinde geçiliren 5 saate tercih ederim ama bazı zamanlar olur bir kitap okumak yerine 6 saat boyunca durmadan geyik yapabilirim yani bunun kişiden kişiye değişeyn bir yapısı var umarımki anlata bilmişimdir ayrıca bana açıklarımı gösterdiğin için teşekkür ederim antimodes bundan sonra daha kapsamlı düşünerek yazmaya çalışıcam
Post Reply