Eyvah 14 şubat sevgililer günüymüş !!

Başka hiçbir yere uymadı dediğiniz mesajlar için.
uLtior
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by uLtior »

Anarsist bakarsakmı ne alakası var?
FrontsideAir
Gölge Ustası

Post by FrontsideAir »

Gorath wrote:Aziz Valentine günü diyede bilinen bir gün. Geçmişe, nasıl ortaya çıktığına dönecek olursak;

şu anda hatırlayamadığım bir ülkede vatani görevini yapmakta olan askerler bir zamanlar çok sık evlenir olmuşlar. Evlendiklerinde ise evlerini daha çok hasretle arar olmuşlar ve bu yüzden görevinden kaçanlar bile olmuş. Derken bu olayın farkına varan büyükler askerlerin evlenmesini yasaklamışlar. Ardından Askerleri bir dert almış yürümüş. Eh askerler öyle yanlızmışlar ki onlara bir kurtarıcı gerekliymiş. İşte bu kötü anda Aziz Valentine yumurtadan fırlamış ve askerleri gizli gizli evlendirmeye başlamış. Onlara sevginin değerini anlatmış. Bu gizli evlenmeler ile mutlu olan askerler görevlerini daha iyi yapmaya başlamışlar ve derken yine devlet büyükleri bu olay karşısında duramayacaklarını anlayarak yasayı iptal etmişler. İşte yasanın iptal edildiği o günü de Aziz Valentine günü ilan etmişler. Yani bir çok ülkenin sevgililer günü için kullandığı gerçek isim. Ayrıca bu gün sadece eşlerin birleşmesini değil, herkesin sevdiklerine seni seviyorum demesini gerektirir olmuş.
Aklıma nedense Soğuk Dağ geldi birden.

Konuya dönersek, sevgililer gününün tek bir anlamı var:

Sevgilisi olmayanların en çok üzüldüğü gün...

Code: Select all

Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.

Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..
Türklider
Seçilmiş Savaşçı

Post by Türklider »

Son cümlen pek ekşisözlük olmuş hahaha :D

Ben de keşke Afyon'da olsaydım da hatun tavlamak için şu 14 şubatı kullanırdım diye düşünmedim değil :D Neyse, geçti artık... :D

Saygılarımla...
Türklider...
Post Reply