Forgotten Realms&Dragonlance

Mucit Gnomların hayal makineleri, pc, konsol oyunları hakkında her sey..
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

sıkaylensırın dediklerine katılıyorum ama dedii bişiyin altını özelliknen çizmek istiyorum:
sıkaylensır wrote:dragonlance düşük level bir dünyadır
ewt, her crpg oyuncusu, karakterinin gelişmesini güçlenmesini ister. Oyunnar da buna uygun olarak hack&slash mantıına dayalıdır (folautu bunun dışında tutuyorum tabi :wink: ). 10. levıl bi karakter düşünün. FRda bu karakterin esamisi okunmuyo olabilir; ama bildiiniz üzere 10.levıl bi karakter, DLde kabuslara girecek derecede güçlüdür. Bu nedennen, FRda oyun yapmak, crpg mantıına daha uygundur.
War, war never changes...
ElvenBard
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ElvenBard »

SSI 90'larda Dragonlance oyunları çıkarmıştı, o zamandan bu zamana bir tane bile Dragonlance'de geçen oyun yapılmadı. Ancak şunu da kabul etmek gerekir ki DL daha çok yazarlarına ait bi dünya, FR kadar geniş değil ve sürekli bağlı kalmak zorunda olduğunuz orjinal karakterler ve hikayeleri var. İşin içinde telif hakkı sorunları olduğunu da düşünüyorum ki yeni bir Dragonlance oyunu yapılacaksa bu mutlaka DL yazarlarının birinin elinden çıkan senaryoyla olacak.
Çok da meraklısı ve bekleyeni olduğu için çıkacak oyunun hayal kırıklığı yaratma ihtimali de ayrı konu tabi, bu işe kalkışabilecek bikaç firma var bu iş onların cesaretine bağlı biraz :D
<em>Grave digger, when you dig my grave.. could you make it shallow? So that i can feel the rain..</em>
Shevarash
Seçilmiş Savaşçı

Post by Shevarash »

Skylancer wrote:arkadaşlar tsr'ın neden forgotten realms üstüne düştüğünü anlamak, neden oyunların ağırlıklı fr tabanlı olduğunu kavramak için "dragonlance'e aşığım" duygularımızı bir kenara koyup mantıklı düşünmemiz gerekir. öncelikle forgotten realms settingi ve faerun yüzölçümü dünyadan daha büyük olan bir kıtadır ve bu genişlik beraberinde dünyanın yaratım aşamasındaki level sınırlaması olmaksızın çeşitlilikle birleştiği vakit size üzerinde onyıllarca çalışabileceğiniz bir dünya sunar. forgotten realms'in hiçbir kısıtlaması ve sınırlaması yoktur.
peki ya dragonlance? dragonlance düşük level bir dünyadır, ansalon'un yüzölçümü çok düşüktür ve bugüne kadar çıkarılan kitaplar ile bilirkte dragonlance'deki neredeyse her taşın altında ne bulunduğu yazılıp çizilmiştir (bkz: atlas of dragonlance). yani dragonlance "bitmiş", "tükenmiş" bir dünyadır.

yanlış anlamayın, biri iyi öbürü kötü demiyorum, hatta fanatik bir dragonlance okuyucusuyumdur ama dediğim gibi dragonlance "okunur", "oynanmaz"...ve sunduğu sınırsız olanaklar ile forgotten realms kesinlikle ticari ve duygusal açıdan çok daha karlı bir yatırımdır. kimse çıkıp "ama frp, ticaret olmaz, duygu sevgi bağlılık" demesin. kapitalist bir dünyada yaşıyoruz, kar herşeydir bu dünyada ;)
Arkadaş herşeyi net bir biçimde açıklamış. Hepsine ek olarak bir de Ansalon`un her yanında kitap karakterlerini görme ve hikayeleri aktif bir biçimde etki edebilme şansınız vardır. Tabii ki oyunun geçtiği tarih te önemlidir ancak son olaral burock`un da dediği gibi düşük levelli bir dünya olması nedeniyle her zaman level 6-10 arası bir grubun , çok kritik işler yapıp tüm hikayelerdeki gerçekliği değiştirme şansı da vardır ki bu da pek tercih edilmez.

Ã?rneğin Baldurs Gate serilerinde yolunuz cinayet tanrılığına kadar gitmesine rağmen olup biten olaylar tüm kıtanın çok küçük bir bölümünü etkiliyordu. Bu da malesef DL için neredeyse imkansız birşey.
Türklider
Seçilmiş Savaşçı

Post by Türklider »

Zaten eğer bir convention'a katılan olursa, genelde DL oyunlarının "raistlin'i görelim, Soth'un elini öpelim" şeklinde, maceradan uzak ve turistik geçtiğini, ve hatta one-shot harici adam gibi oynanmayacağını da fark etmiştir. Bilgisayar oyunu için de turistik oyun tam bir fiyasko olacağından da tercih edilmiyor olabilir...

Saygılarımla...
Türklider...
Shevarash
Seçilmiş Savaşçı

Post by Shevarash »

:lol: Hakikaten oynanan DL oyunlarının çoğu için doğru bir kelime olmuş : turistik :lol:
Post Reply