Yoda Hayranları Buraya

Başka hiçbir yere uymadı dediğiniz mesajlar için.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Efla wrote:Yoda'nın normal hareketleri bildiğim kadarıyla o asasıyla yürüyen yaşlı yaratığınki gibi. Fakat Force kullanımı konusundaki ustalığını dövüşte de gösteriyor. Sadece nesneleri hareket ettirmek için kullanmıyor dövüşürken bu kadar çevik olmasını sağlaan da sanırım force.

Bir yerden sonra muhabbetin kim kimi yenere dönmesi kaçınılmaz oluyor sanırım. =) Kim yener bilemem ama Mace Windu'nun palpatine karşı yoda'dan daha başarılı olduğu bir gerçek. Eğer Müdahale olmasaydı kazanıyordu. Hatırlatırım.

Konu yıldız savaşları gibi çok bilindik bir konu olunca spoiler uyarısına pek gerek kalmıyor. Büyüüük bir çoğunluk zaten izlemiş durumda. Zaten izlemeyip de bir şeyler merak edenler de sanırım başlığa bakmazlar. Yıldız savaşlarının ne olduğunu merak edip başlıkları takip edeceklerini sanmam ne olduğunu az buçuk herkes bilir. (Bilmeli ya da :p )
Ben Palpatine'in o savaşı Anakin'i karanlık tarafa çekmek için kaybettiğine inanıyorum.Aynı General Duko'yu Anakin'e bilerek öldürtmesi gibi.Aynı Anakin'i Luke'a bilerek öldürtmesi gibi (öldürtememesi) . Adam kahin sonuçta, her şeyinde ince bir hesap var.

Ayrıca Yoda'nın Klon Savaşları'nda ilk bölümde mükemmel bir şekilde gücünü görebiliyoruz.Olduğu yerde oturup dev robotlardan birisini düşmanlara karşı kullanıyor.Ayrıca o bölümde yaptığı mükemmel konuşmaları da saymadım bile."Siz yardım edeceğiniz zamanı bileceksiniz." diyor ve gerçekten de biliyorlar.

O "Kehanet yanlış yorumlanmış olabilir." olayına gelince, orada kasıt Anakin'in kötü tarafa geçerek değişik bir denge getirmesi değil bence.Bence oradaki kasıt ANAKİN'in OğLU.Luke Skywalker.Ama tabiî tam emin değilim :D
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

George Lucas star wars'un 3. filminin dvdsindeki bir ekstrada yaptığı açıklamada güce dengeyi getiren kehanetteki kişimin anakin olduğunu açıklıyordu, yani fanlar istediğini düşünebilir ama benim dediğim doğru sonuçta gibisinden laflar ediyordu. :D

Hatta bazı fanlar kelle avcısı Boba Fett veya Kont Dooku'nun asıl güce dengeyi getiren kişi olduğunu iddia etmişler de lucas kıs kıs gülüyordu sadece bu yorumlara :D
Possessed
Site Çizeri

Post by Possessed »

Boba Fett Yıldız Savaşları evreninde en sevdiğim karakterlerden biridir; ama güce denge getirme olayına gülerim :D
Edmond wrote:Ben Palpatine'in o savaşı Anakin'i karanlık tarafa çekmek için kaybettiğine inanıyorum.
Aynen Edmond gibi düşünüyorum. Windu'nun yanındaki jedi ustalarının hazin sonlarını hatırlatırım, Windu'yu da öyle harcayabilirdi; ama Windu ona lazımdı!
I am Lord Amean, The King of North, Leader of Zederus..
lightflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by lightflarer »

Code: Select all

Vader kehaneti iki kere gerçekleştiriyor aslına bakarsanız. Birincisinde binlerce Jedi'yı katlederek geriye sadece 2 adet kocaman bir orduya sahip sith ve bir kaç yüz kaçak jedi bırakıyor. İkincisinde de Palpatine'i kendini feda ederek öldürerek Sith düzenini yok ediyor ve sadece 5-6 tane kalmış Jedi'ların karşısında daha varlıkları bile bilinmeyen bir kaç Dark Jedi tarikatı bırakıyor.
Bu arada dediğim gibi Star Wars'un kitaplarını, çizgi romanlarını ve oyun senaryolarını takip edenler varsa, Palpatine ve Yoda'nın bile Luke Skywalker, Darth Krayt ve Galen Marek gibileriyle boy ölçüşemeyeceklerini bilirler. En güçlü Force User Yoda falan diyenler filme göre değerlendirmezlerse çok süper olur :D :D
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Bilemiyorum ama George Lucas (ben adamın röportajlarını tekip ederdim bir zamanlar, hiç kaçırmazdım da.) benim için star wars, 6 tane film, clone wars anime serisi, clone wars animasyın filmi ve şu anda devam eden animasyon dizisi ve Force Unleashed isimli oyundan ibaret demişti. Diğer oyunlar, çizgi romanlar ve kitapları ben senaryosuna katkıda bulunmadığımdan dolayı canon (yani kesin bilgi) adı altında geçmiyor diyor. Kotor serisi bile Lucas'a göre star wars serisi için canon değil ve jedi academy serisi.

Yani o kitaplar ve oyunları pek göz önüne almamak gerekli bazı konularda.
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Normalde kitaplar yazılır ondan sonra filmi çekilir o zaman lightflarerın dediği gerçekten doğru oluyor. Kitaplar daha net bilgi sağlar.

Fakat george Lucas Star wars dünyasını beyaz perdede kurdu. şimdi ise televizynda devam ediyor. Kitaplar ikincil kaynak. Yani filmlere bakarak konuşmak yanlış olmaz bence.

Bir de şöyle bir durum var. Herkesi tabi ki kendi zaman diliminde değerlendiriyoruz. Yodaya en büyük force kullanıcısı demek doğru olur mu bilmiyorum ama haksızlık olmayacağı kesin. KEndi yaşadığı dönem içerisinde tek rakibi palpatine bence.

Ama gariptir ki Palpatine de Yoda da doğrudan bir yenilgi almıyor gibi. Darth VAder'ın da imparatordan korktuğu bir gerçek yani imparatrn hala daha güçlü olduğunu söyleyebiliriz o dönemde darth vaderdan ama gafil avlanıyor birazcık imparator.

Luke skywalker sonradan özellikle diğer eserlerde epey güçlü yapılmış. O zaman yodadan daha güçlü olduğunu belki savunabiliriz ama bu fatih sultan mehmetle oğuz kaanı karşılaştırmak gibi olur. Farklı dönemler...

Hem diğer bir yandan Quigon jin de bence yuk yüce bir insandır :D Zira bir dönem (öldükten sonra) yodaya bile hocalık yapıyor. Sonra luke'u kabul etmesi için yodayı ikna ediyor. Yani adamın forcu başka dünyadan bile çalışıyor buna ne diyeceksiniz :D
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Possessed
Site Çizeri

Post by Possessed »

Evet; kitaplara ve çizgi romanlara bakarak değerlendirme yapmak biraz yanlış olur... Bu eserler kendi aralarında, hatta orjinal filmlerle bile çelişebiliyor. Bir çizgi roman kendi kapağıyla çelişiyordu :S Kapağın çizeri söylemişti :D Gerçi Lucas denetliyor ama her şey de Lucas'ın tam kafasındaki gibi olmuyor. Her noktayı da denetleyemiyor. Bu kitapların büyük bir çoğunluğunu okuyan bir arkadaşım vardı, o aralardaki ufak çelişkileri bulup söylüyordu bana.

Bana sorarsanız, ben asıl referans olarak filmleri alırım. Sonra kitaplar ve çizgi romanlar. Bence de öyle olmalıdır, çoğu filmin aksine Yıldız Savaşları filmlerden kitaplara uyarlanmıştır. Aralarda kopmaların olması da doğal.
I am Lord Amean, The King of North, Leader of Zederus..
Post Reply