Ben Palpatine'in o savaşı Anakin'i karanlık tarafa çekmek için kaybettiğine inanıyorum.Aynı General Duko'yu Anakin'e bilerek öldürtmesi gibi.Aynı Anakin'i Luke'a bilerek öldürtmesi gibi (öldürtememesi) . Adam kahin sonuçta, her şeyinde ince bir hesap var.Efla wrote:Yoda'nın normal hareketleri bildiğim kadarıyla o asasıyla yürüyen yaşlı yaratığınki gibi. Fakat Force kullanımı konusundaki ustalığını dövüşte de gösteriyor. Sadece nesneleri hareket ettirmek için kullanmıyor dövüşürken bu kadar çevik olmasını sağlaan da sanırım force.
Bir yerden sonra muhabbetin kim kimi yenere dönmesi kaçınılmaz oluyor sanırım. =) Kim yener bilemem ama Mace Windu'nun palpatine karşı yoda'dan daha başarılı olduğu bir gerçek. Eğer Müdahale olmasaydı kazanıyordu. Hatırlatırım.
Konu yıldız savaşları gibi çok bilindik bir konu olunca spoiler uyarısına pek gerek kalmıyor. Büyüüük bir çoğunluk zaten izlemiş durumda. Zaten izlemeyip de bir şeyler merak edenler de sanırım başlığa bakmazlar. Yıldız savaşlarının ne olduğunu merak edip başlıkları takip edeceklerini sanmam ne olduğunu az buçuk herkes bilir. (Bilmeli ya da :p )
Ayrıca Yoda'nın Klon Savaşları'nda ilk bölümde mükemmel bir şekilde gücünü görebiliyoruz.Olduğu yerde oturup dev robotlardan birisini düşmanlara karşı kullanıyor.Ayrıca o bölümde yaptığı mükemmel konuşmaları da saymadım bile."Siz yardım edeceğiniz zamanı bileceksiniz." diyor ve gerçekten de biliyorlar.
O "Kehanet yanlış yorumlanmış olabilir." olayına gelince, orada kasıt Anakin'in kötü tarafa geçerek değişik bir denge getirmesi değil bence.Bence oradaki kasıt ANAKİN'in OğLU.Luke Skywalker.Ama tabiî tam emin değilim