Yıkımdan Sonra (Fallout sohbet)
Size yarattığınız karakter ile ilgili Marifette ekledim.
Yol Savaşçısı: Herhangi bir araç kullanırken herhangi bir ceza almadan silahını doldurup ateşleyebilir.
Mucit: Elinde alet takımı olmasa bile tamir yapabilir. Farklı parçaları toplayarak yeni aletler icat edebilir.
2,4,6 gibi çift sayılı seviyelerde marifet seçebileceksiniz. şimdilik Wahşi Batıdan beğendiklerinizi seçebilirsiniz buraya da yeni marifetler ekleriz.
Yol Savaşçısı: Herhangi bir araç kullanırken herhangi bir ceza almadan silahını doldurup ateşleyebilir.
Mucit: Elinde alet takımı olmasa bile tamir yapabilir. Farklı parçaları toplayarak yeni aletler icat edebilir.
2,4,6 gibi çift sayılı seviyelerde marifet seçebileceksiniz. şimdilik Wahşi Batıdan beğendiklerinizi seçebilirsiniz buraya da yeni marifetler ekleriz.
Bana 10DR fazla gibi gelmiyor. Gördüğüm kadarıyla zaten silahlar ve bıçaklar 90'lar civarında vuruyor ama guullarda neden DR olduğunu da anlamadım. Derileri çok kalınlaştığından mı, yoksa artık acıya alıştıklarından mı?devrimk wrote:Dosyayı yolladım.
İnsanlar 20'yi aşamıyor ama toplam 60 puan dağıtmış oluyor.
Ghoul'larda +5 Zeka, -5 Ã?eviklik var yani 1. seviyede en fazla 25 zekalı ve 15 çevikliğe sahip Ghoul olabilir.
Onlardaki DR fazla güçlü kaçmış olabilir bakalım oyun içinde göreceğiz.
Başlangıçta bazı artılara karşı eksiler koysanbelki iyi olabilir. İnsanlar bunlardan 3 tane alırken guul ve Mutantlar iki tane alır. İnsanları çeşitililiği de daha fazla olur bu sayede. Tabi bastiliğinden kaybedebilirde oyun.
Guullar için mesela, radyasyonla başka canlılar ile birleşmi te diyebiliriz. DR 10 yerine şöyle şeyler koyulabilir.
Bitkiler ile: Vücutlarını belli bölgelerinde bitkiler yetişir. Ã?ölün ortasında hayat pınarı gibidirler. Ama onların üstündeki hiç bir şeyden yemek isteyen olacağını sanmıyorum. DR:15, Fire DR-10, Ã?eviklik:-5, Social skills: -15
Hayvanlar ile birleşenler:Kürkleri çıkar. Bençeleri/Gagaları çıkar ve karanlıkta daha iyi görürler. Night vision, Melee damage +5, DR5, Ã?eviklik +5, Social Skills: -20, Int:-5
Hiç bir şey ile birleşmemişler: Luck +5, Social skills -5
Sosyal becerilerinden bence kaybetmeliler öünkü çok çirkinler. şİmdi bakıyorum da ben Dean'e göre daha etkin bir insanım. İnsanlarla ben konuşsam daha iyi olur
Ama benim için fark etmez. Ben guul oldum ya bana yeter
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka
Gulların derilerinin ve organlarının kuruduğunu, su oranının azaldığını düşünüyorum. DR'yi o yüzden verdim. Ayrıca susuzluğa da daha dayanıklı olmalılar fakat bunun oyun mekaniğinde bir artısı olmadığından yazmadım.
Dediğin bitki-hayvanla birleşme olayları Marifetlere konulabilir sonradan almak için.
Tam tersi gulların sosyal yeteneklerinin gelişmiş olduğunu düşünüyorum, olayları konuşarak çözmeye çalışan zeki yaratıklar.
Dediğin bitki-hayvanla birleşme olayları Marifetlere konulabilir sonradan almak için.
Tam tersi gulların sosyal yeteneklerinin gelişmiş olduğunu düşünüyorum, olayları konuşarak çözmeye çalışan zeki yaratıklar.
Bu marifetleri çok sevdim.
2. seviye biraz fazla savaşa yönelik ama herhalde savaşıp tamir gücümü artırmamam gerekir.
BU Vaultlara kasa, mezar, kasasığınak, Can kasası felan desek olur mu? Goullara da gulyabani? Ben mi çok kafama takıyorum acaba bu Türkçe karşılık bulma olayına. Vault aslında özellikle koyulmuş bir isim sanırım. Kasa, mezar bölmesi gibi anlama geliyor. Bu değişiklikler havasına daha çok mu katar, götürür mü?
Sistem yavaşça gelişiyor. Anca koşullu harektleri de ekleyebilirmiyiz. Mesela "şöyle olması durumunda hemen bunu yapmak üzere pusuya girdi." ya da "birisini korumaya başladı. Onun tehlikede olduğunu görene kadar ateş etmeyecekti"... gibi.
Alnından vurulmada olmasın bence
BU Vaultlara kasa, mezar, kasasığınak, Can kasası felan desek olur mu? Goullara da gulyabani? Ben mi çok kafama takıyorum acaba bu Türkçe karşılık bulma olayına. Vault aslında özellikle koyulmuş bir isim sanırım. Kasa, mezar bölmesi gibi anlama geliyor. Bu değişiklikler havasına daha çok mu katar, götürür mü?
Sistem yavaşça gelişiyor. Anca koşullu harektleri de ekleyebilirmiyiz. Mesela "şöyle olması durumunda hemen bunu yapmak üzere pusuya girdi." ya da "birisini korumaya başladı. Onun tehlikede olduğunu görene kadar ateş etmeyecekti"... gibi.
Alnından vurulmada olmasın bence
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka
Mutant'lara, mutant demeye devam edebilirz bence. Ya da ogre, dev gibi bir yakıştırma da yapabiliriz. Belki de biraz daha esprili yaklaşarak Hulk, yeşil kütle, yeşildev gibi şeylerde söylenebilir. Muti, onara karşı söylenince biraz kırıcı olabilir. (Yani kafamızı kırıcı
)
Eskisi ka
Eskisi ka
.
Devrimk (oyundan yanlış hatırlamıyorsam) bu arabaları alternatif enerjilerle yürütmüyorlar mıydı? Bir tamirci bizden elektromagnet-füzyon aküsü mü, neyse atıyorum, sallıyorum yani öyle bir şey istemişti; bulursan arabayı çalıştırırım demişti ama bulamadım ve bulsaydım arabayla dolaşabilecek miydik çok merak ediyorum aslında.
.
Devrimk (oyundan yanlış hatırlamıyorsam) bu arabaları alternatif enerjilerle yürütmüyorlar mıydı? Bir tamirci bizden elektromagnet-füzyon aküsü mü, neyse atıyorum, sallıyorum yani öyle bir şey istemişti; bulursan arabayı çalıştırırım demişti ama bulamadım ve bulsaydım arabayla dolaşabilecek miydik çok merak ediyorum aslında.
.
Evet iki parça bulmak gerekiyor bulunca arabayla gezilebiliyordu. Araba da silahlarda kullanılan "Fusion Cell"di galiba enerji pilleriyle çalışıyordu.dwaxer wrote:.
.
Seninkisi benzinle çalışıyor ama o tip Füzyon Cell'le çalışan modeller bulunabilir ya da o hale getirilebilir.
Bir de yollar bakımsız ve bozuk olduğundan seninki gibi arabalar buna uygun hale getirilmiş. Amortisörleri daha yüksek, lastikleri daha dayanıklı, motor aksamına kum, toz kaçmasın diye özel korunaklı hale getirilmiş.
Normal bir arabayla yolculuk yapmak isterseniz (yollardaki eşkiyalar hariç) arabanın bozulup yolda kalma ihtimali yüksek.
Last edited by devrimk on Mon Aug 24, 2009 11:57 pm, edited 1 time in total.