Fikirleriniz için çok sağolun. Sırasıyla uygulanabilirliklerinden ve kendimce değerlendirmemden bahsedeyim.
Darkgnome
Fikir çok acaip. O kadar oyun oynamışlığım var böyle birşeyi ne duydum ne gördüm. Bazı oyunlarda okçu-savaşçı-büyücü üçgeninde değişebiliyorduk ama senin fikrin çok daha farklı ve orjinal. Bir tek benzer olarak abimin cep telefonunda bir oyun vardı, oyun sırasında topun biçimini değiştirirek hareket ediyorduk. Yeri gelince balon'a dönüşüp süzülüyor, yeri gelince balçık top olup aralardan geçiyorduk. Senin fikrin için ise, bir flash oyununa uygulanması zor gibi geldi bana. (benim seviyemde birisi için) Nedenlerine gelirsek:
- İlk olarak çok fazla farklı birim var, bunların hepsinin çizilmesi ve anime edilmesi çok zor olacak. Ayrıca mekanlar ve etkileşimde bulunacağımız karakterlerde farklı farklı. Bu oyunda çizer+animatör arkadaşın işi çok çok fazla.
- Çok sağlam bir arayüz gerekiyor oyuncunun aklını karıştırmamak için. Dönüşebildiğimiz karakter sayısı arttıkça neyi seçeceğimizi şaşırabiliriz veya rastgele seçimler yapabiliriz.
- Bir oyundan çok anket tarzına dönüşmesinden korkarım. Oyuncu yaptığı seçimlerde karakterleri kendisi yönetip sonuçlarına katlancak mı? Yoksa araya animasyon girip direk seçimi doğrultusunda yaşadıkları mı gözükecek? Yani canavar seçtiğimizde oyun bir anda hack&slash olcak belki ama onun dışındaki karakterlerde tüm oyun mekaniği bir anda değişecek. Bu hem yapması çok zor hem de riskli bir iş. Yaptıktan sonra hiç beğenmeyebiliriz.
Kısaca fikrin biraz daha geliştirilip, daha oyuncuyla etkileşimli hale getirilmesi ve belirli sınırlar altına alınması gerekiyor. Frpworld'ün ilk oyunu için biraz ağır oldu.
devrimk
O kadar çok oyun var ki öyle. Yani hack&slash bile yapcaksak, diğer bütün oyunlardan ayrılan bir tarafı olması taraftarıyım. Aklıma şöyle bir fikir geldi. Oyunda farklı farklı savaş sahneleri olacak bölüm seçme ekranında. Bu farklı bölümler, farklı zamanlardaki farklı savaşlardan alıntılar olacak ve oyuncu farklı karakterleri canlandırcak. Ã?rneğin bir bölümde tüccarları yağmalayan bir haydut'u canlandırırken başka bir bölümde kral'ı koruyan bir paladin, veya bir başka bölümde lord'a suikast düzenleyen katil'i oynarız. Hem oyun geliştirilebilir bir dinamiğe sahip olur. 1 sahne bile hazırlamışken oyun herkes tarafından oynanabilir olur ama zaman geçtikçe yeni sahneler ekleriz.
Dura
O tarz mekan işletme oyunlarını hep sevmişimdir. Genel bi isimleri vardı da şimdi unuttum

(dash di galiba, dinner dash vardı) Yalnız oradan oraya koşturma işini oyuncuya bırakmak bir flash oyun için fazla gelebilir. Sadece servis yapacak olsak bir nebze ama hem mutfak hem ahır hem odalar biraz yorabilir oyuncuyu. Daha çok bir han işletme oyununa dönüştürebilirsek daha güzel olabileceğini düşünüyorum. Yani biz sadece karar verme mekanizması olcaz. (tycoon oyunları gibi) Elimizdeki parayı mutfağı geliştirmeye mi harcayalım, daha çok masa mı kuralım, yeni eleman mı alalım, oda sayısını mı arttıralım, ahır, banyo gibi hizmetlere mi harcayalım, ozan kiralayıp müşterileri mi eğlendirelim, yoksa güvenlik güçlerini mi geliştirelim falan filan gerçekten fikir çok güzel ve geliştirmeye de açık.
Hanımız kendi başının çaresine bakarken biz hancımızla bir kahraman olma yolunda görevlere atılabiliriz. Hatta handan gelen paralarla yeni güçler, silahlar satın alırız. Tabi bu ikinci kısım han oyunundan bağımsız da olabilir senin dediğin gibi sadece izler taşır. Belki hanımıza gelen müşterilerin üzerine tıklayarak onların görevlerine devam etmek bile olabilir.
Ya da oyunu basit tutup sadece hanın işletilmesine, veya hizmet edilmesine de karar verebiliriz.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Güzel şeyler geliyor. Başka fikir yok mu?

Been there. Seen that. Got the scars.