T-shirt

Başka hiçbir yere uymadı dediğiniz mesajlar için.
Post Reply
Darktimes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darktimes »

40 lirayı 3-5 sene için fazla görmüyorum.Ayrıca bir hatıradır, bir karizmadır bu.Bir buluşma sırasında birbirimizi rahat tanıyabilmektir, "Bu haftasonu içmeye" adlı başlıktaki gibi kırmızı karanfil taktırtmaya gerek kalmadan buluşmanın keyfine doyabilmektir :)

Evet yazı falan da olabilir, hoş durabilecek herşeye ben hazırım.Tabi Possessed'e de iş düşüyor bu konuda.Ama t-shirtü yaptırmak isteyenler ile ortak karara varalım: Ejderha eskizi kesin olsun!

Aslında 10 kişi için beklemekten de sıkıldım.Beklemekten bu konu bu kadar askıya alınmadı mı zaten ? İşin kötüsü herkesin yaptırmasının çok daha hoş olması, hem maddi anlamda hem de birlikte bir aktivite yapılacak olası durumda birbirimizi daha rahat bulabilme, tanıyabilme konusunda.

Tabi bir adım daha ilerleyebilmek için Possessed'in bu konuya bakması lazım.Olması bile ben onun eskizi ile frpworld logosuna razıyım.Tabi biraz daha ön kısmı doldurma adına hoş birşeyler yapılabilir.Takma adın gereksiz olduğunu düşünüyorum hem özel olmasından fazla uğraş gerektirir hem de bence bir örnek oluşu daha hoş.Aynı görüşüm avatar baskısında da geçerli.
Ultima bırakılmaz, ara verilir ;)
Dura
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Dura »

tish-o nun kalitesi test edilip onaylanmıştır tarafımca.. adamlar zaten tekstil firması ve bu işi kendi ürünleri üzerine basmaktalar.. geçenlerde (2 ay kadar önce) kendi tasarladığım bir grafiği yaptırdım sweatshirt olarak.. mükemmel diyebileceğim bir kalitede basmışlar.. sweat'in kalitesi de cabası..

sağda - solda, fotoğrafçılarda vs yapılan baskılar kısa ömürlüdür.. hiç düşünmeyin.. bunlarınki yıkamaya karşı da dayanıklı bir baskı.. sanki mağazadan fabrikasyon tshirt almışsın gibi bir baskı.. sonradan yapılan plastik baskıların kalitesizliği ve uyduruk duruşu yok.. eğer yapılacaksa tish-o yu tercih edebiliriz..

hem ayrıca kolaylık olur bir yandan da.. sevgili possessed grafiği hazırlar, isteyenlere yollar.. herkes kendi t-shirt'ünü yaptırır.. istersen kapişonlu hırkaya vs bastır.. böylece kimseyi beklemek de gerekmez.. isteyen zaten bastırır ve giyer göğsünü gere gere..

ben varım her türlü.. ama bitti demeden önce hazırlanan grafiği görelim.. belki önerilerimiz olabilir naçizane..
Aurë entuluva...!!
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Vallahi eger elimden gelirse ben de almak isterim Tisortu.... Ama iste ne zaman nerede olacagim bile belli olmayabiliyor bazen.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Darktimes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darktimes »

Ã?nerileride madem bir çırpıda yapalım bitsin gitsin şu iş.Bir de tish-o daki boyutları ayarlayalım herkesin aynı boy olsun kanımca.Benim bu konularda tahmin yeteneğim kötü olduğundan bir rehbere ihtiyacım var.Bu hususta siteyi tecrübe etmiş olan Dura, baskıların büyüklük boyutlarını hazırlayabilir tabi ricamızla birlikte.Dediğim gibi fikirler, öneriler kısmını biraz hızlı tartışabilirsek sonuçlandırabiliriz diye düşünüyorum.
Possessed
Site Çizeri

Post by Possessed »

Evet sonunda gördüm burayı arkadaşlar :D

Ya iltifatlarınıza çok teşekkür ederim, o ejderi öylesine yapmıştım ama biraz uğraştırmıştı, beğenmenize gerçekten çok sevindim.

şimdi ben de bir fikrimi diyeyim. Ejder resminin (ya da herhangi bir resmin) arka tarafa basılmasına karşıyım. Ã?ünkü bir kere ben görmeyeceğim, arkamda olacağı için sadece arkamda duranlar görecek. İkincisi mont falan giyince hiç görünmeyecek. Üçüncü olarak da arkaya baskı yapmak ekstra para demek, masraftan kaçınma taraftarıyım, doğru düzgün görünmeyecek bir resim için baskı parası vermeyelim.

şimdi, ejderin biraz daha yüksek çözünürlüklü arka plansız hali var bende. Genelde photoshopta boyama yaptığım için arka plansız çizerim hep, arka planı ayrı layerda eklerim. Ama ne kadar büyük bir çözünürlük istediğinizi bilmiyorum. Bogus istersen mail adresini özel mesajdan at bana. Ben de sana resmin en büyük halini atayım. Yalnız gene de küçük gelirse bir daha çizeceğiz... :roll:

Bir de Bogus logoyu beyaz çizgilerle yorumlamamı istemişsin, bu sayfanın üstündeki bannerın sağ tarafındaki logoyu mu kastettin? Yarın bir bakabilirim, şu saatte uğraşasım yok pek. :D

Son diyeceğim de, takma ad/avatar yerleştirimini ben de istemem. Bir sürü avatar falan çok karışık durur, güzel olmaz.

Tish-o hakkında da Dura'dan yorum almamız çok iyi oldu, bence burayı deneyelim. Hem o fotoğrafçılardaki dandik baskılı tişörtlerden bende de bir tane vardı eskiden, yani tırnakla kazısan çıkacak o baskı. Hiç düşünmeyin derim.
I am Lord Amean, The King of North, Leader of Zederus..
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Benim önerim ön tarafta bir ejderha, arkada ise FRPWORLD amblemi olması şeklinde. Yukarıdaki Japon Yenini kastediyorum. Eğer iki tarafta da olması çok masraflı olacaksa eğer ön tarafta Japon Yeni olması iyi olur bence. Yani eğer bu FRPWORLD tişörtü ise FRPWORLD'ün amblemini taşımalı.

Ben de tişörtü alıcam ayrıca :)
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Dura
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Dura »

resim önde olsun bencede..

ancak hakkaten nedir bu japon yeni olayı..? nasıl bi bağlantısı var FRPWORLD le onu bilemedim..
Aurë entuluva...!!
Bogus
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by Bogus »

Logo olarak Japon Yen'ine benzeyen şeyi kastediyordum evet...

Nereden nasıl gelmiş buraya ben de bilmiyorum. Sanırım bu konuda da zamanında bazı tartışmalar dönmüştü burada. Logomuz hiç bir şey çağrıştırmıyor bana ama yine de estetik olarak hoşuma gittiğini itiraf etmek zorundayım. Sitedeki biraz klasik, Possessed'in ejderhasının tarzına uygun bir şekilde yorumlanmış halini görmeyi gerçekten çok istiyorum. Hem bu logoyu başka şeylerde de kullanabiliriz daha sonra.

Bence elimizde bir de ona uygun logo olsun, en son Dura'nın dediği gibi neler yapabileceğimize bir bakalım.

Bir konuda daha Dura'nın söylediklerine katılıyorum. Eğer 3-4 kişi yaptıracaksak t-shirti gerçekten organize hareket edip diğerlerini beklemeye gerek yok. İsteyen istediği gibi yaptırsın. Ama daha toplu bir hareket olacaksa, sitenin resmi t-shirti olacaksa o zaman bekleyelim ve hepimiz tek bir modele razı olalım derim. Ã?ylesi biraz daha havalı sanki.

Bir de ne zamandır yapmadığımız hikaye yarışması, ıvır zıvır gibi şeylere de ne hediye vereceğimizi düşünmek zorunda kalmayız böylece.

Ã?özünürlük ne kadar çok olursa o kadar iyi sonuçlar elde ederiz. 1000x1000 olabilir mesela.

e-mail adresim gizli değil zaten, daha önce defalarca buradan paylaştım.

canozer82@yahoo.com
<div><strong>Çığlıkta henüz umut vardır, çığlık atmak güç ister. Tehlike, fısıltıdadır. Çünkü fısıltı bir tükenişin ifadesidir.</strong></div>
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

T-shirt baskısı için 150 dpi çalışmak yeterli olur. Photoshop'ta istediğiniz ölçüyü santim olarak yazdıktan sonra dpi'i 150 yaparsanız gerekli piksele ulaşmış olursunuz.
Darktimes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darktimes »

Bogus wrote:Nereden nasıl gelmiş buraya ben de bilmiyorum. Sanırım bu konuda da zamanında bazı tartışmalar dönmüştü burada. Logomuz hiç bir şey çağrıştırmıyor bana ama yine de estetik olarak hoşuma gittiğini itiraf etmek zorundayım. Sitedeki biraz klasik, Possessed'in ejderhasının tarzına uygun bir şekilde yorumlanmış halini görmeyi gerçekten çok istiyorum. Hem bu logoyu başka şeylerde de kullanabiliriz daha sonra.
Evet bence de logo da hoş ama t-shirte bastırılıp bastırılmayacağı önemli.Ben derim ki kullanalım, tabi onu kullan bunu kullan derken de maddi sarfiyata girmiş oluyoruz deniyor.Hak da vermiyor değilim.Sanırım en iyisir arkada frpworld logosu basılı, bir de basılı değilken fiyatları alabilirsek uygun çözünürlüğe göre de karar yapmamız kolaylaşır diye düşünüyorum.
Bogus wrote:Bir konuda daha Dura'nın söylediklerine katılıyorum. Eğer 3-4 kişi yaptıracaksak t-shirti gerçekten organize hareket edip diğerlerini beklemeye gerek yok. İsteyen istediği gibi yaptırsın. Ama daha toplu bir hareket olacaksa, sitenin resmi t-shirti olacaksa o zaman bekleyelim ve hepimiz tek bir modele razı olalım derim. Ã?ylesi biraz daha havalı sanki.
Hep beraber olmanın getirdiği bir havanın varlığına ben de inanıyorum.Herkes en azından t-shirt yaptırsın bence.Kumaşın inceliği nedeniyle maliyeti de düşük olur.Yazın(genelde yazın oluyor) gerçekleşecek frpworld buluşmaları için de etkili olur.Ayıca t-shirtü soğuk havalarda da olsa içinize giyebilirsiniz farklı bir seçenek olarak.Bence herkes bir t-shirt alsın.İsteyen fantezisine göre farklı şeyler de deneyebilir sonra :wink:
Possessed
Site Çizeri

Post by Possessed »

Yahu ben de merak ediyorum bu bannerı kim hazırladı, logo nereden çıktı falan...

Neyse mevcut bir logomuz var, onu bir yorumlamayı deneyelim.

Yalnız Bogus şimdi baktım, ben onu 72 çözünürlükte 800x800 çizmişim. Biraz küçükmüş... :| Gene de atıyorum mail adresine, bir bakarsın. Zaten biraz bunu düzeltmek lazım, bu haliyle basılmasın. Attığım resim arka plansız png formatında, ilk açınca beyaz beyaz görünmüyor pek, söyleyeyim. :)

Acaba Flash'a atıp vektörledikten sonra boyutunu büyütüp bassak nasıl olur bilmiyorum. Bir denemek lazım.

Bu arada ben de tek tip bir tişörtten yanayım, öyle yapalım.
I am Lord Amean, The King of North, Leader of Zederus..
Bogus
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by Bogus »

Gönderdiğin resme baktım.

Ã?özünürlük olarak 72 düşük. Sitede 200 dpi'a orta seviye demiş. devrimk'nın dediği gibi 150-200 arası bir şey olsa yeterli.

Arka plansız ejderha çok güzel gözüktü! Ancak boyut küçük geldi.

şimdi düşüncelerimi maddeler halinde özetliyorum:

1- Minimum 1000x1000 olmalı. Br de tişört dikdörtgen. Baskı kare olacak. Eğer öne basarsak alttaki frpworld yazısı göbeğin üstüne geliyor. Yazı orada hoş gözükmez.

FRPWORLD yazısı altta olduğunda t-shirtte baskının kutu efektini çok arttırıyor. Resmin solundaki kanat zaten keskin kesilmiş, alttan da yazı ile dümdüz kesildiğinde iyice kare gibi kalıyor ve dediğim gibi yazı göbeğe denk geliyor.

Yazı çıkartılsa, ejderha tüm ön tarafı kaplayacak şekilde büyürse çok ciddi söylüyorum Possessed sen bu t-shirtten para kazanırsın. Göster istiklalde t-shirtçülere, ver eline 10 tane numune maksimum bir haftada gider iddia ediyorum.

(Tek taraflı baskı, minimum 3 adet t-shirt olunca tanesi 26 TL)

2- Possessed eğer tekrar çizeceksen 1200x1600 gibi bir şey kullanabilirsin. Küçüğün çaresi yok ama büyüğün var. Bu arada henüz siteye bu boyda bir resim yüklemeyi başaramadım ama denemeye devam ediyorum. (1024x1360) da olabilir. 3/4 olsun yani. Bu formatta ejderhanın asıl göze hitap eden yerleri olan kanatları dışarda bırakırken sıkıcı gövdesini uzatmanın yaratacağı olumsuz görüntüyü düzeltme işini senin resim dehana bırakıyorum.

3- Son olarak eğer baştan çizeceksen sağ, sol ve alta doğru giderken çizimindeki detayları azaltabilirsin. Böylece kutu efektini biraz daha kırmış oluruz. Dışa doğru gidildikçe detaylar azaltıldığında sanki tüm t-shirt arka planmış izlenimi daha güzel veriliyor.

FRPWORLD yazısını illa ki de kocaman harflerle öne yazmak zorunda da değiliz. İmza gibi frpworld de yazılabilir veya bir kemiğin üzerine küçücük siyah boşlukla frpworld.com yazısı da bırakılabilir. Eğer arkaya logo koyacaksak öne frpworld yazmaya gerek olmadığı düşüncesindeyim.

Aynı teknikle çizilmiş, bizim logoya dolanmış -veya bir şekilde ilişkilendirilmiş- yine buna benzer çizilmiş bir ejderha da olabilir.

Aklıma gelen fikirler bunlar.
<div><strong>Çığlıkta henüz umut vardır, çığlık atmak güç ister. Tehlike, fısıltıdadır. Çünkü fısıltı bir tükenişin ifadesidir.</strong></div>
Dura
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Dura »

t-shirt (veya sweatshirt) ün rengini ne düşünüyoruz..? bu konuda bir karar varsa da ben göremedim.. resmi gösteren bu fon rengi olacaktır çünkü..
Aurë entuluva...!!
Darktimes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darktimes »

t-shirt (veya sweatshirt) ün rengini ne düşünüyoruz..? bu konuda bir karar varsa da ben göremedim.. resmi gösteren bu fon rengi olacaktýr çünkü..
Ben kesinlikle ve kesinlikle siyah üzerine beyaz baskı ve/veya yazı düşünüyorum.Yani başka bir düşüncenin kafalara hakim olduğunu düşünemiyorum bile.Haksız mıyım ?
(Tek taraflı baskı, minimum 3 adet t-shirt olunca tanesi 26 TL)
3 tane kesin alırız ama arkaya veya öne küçük bir frpworld.com yazısıyla ne kadar bize mâl oluyor ? En fazla 30 olur diye düşünüyorum.Ama yazıyı da yabana atmayın görünecek şekilde olabiliyorsa olsun.Neticede giydiğinizde bu sitenin reklamı olacak, buraları aktif üyelerle dolacak.Tabiki bu t-shirtlerin alınmasıyla doğru orantılı olarak ama yine de etkisi olur diye düşünüyorum.Belki de sırf t-shirt için bu siteye üye olunacak ve t-shirt alınacak.O yüzden frpworld.com yazısının görünür bir yere uygun büyüklüklerle yazılmasından yanayım.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Evet, resmin siyah olması bence de en mantıklısı olacaktır. Hem siyahın üstünde renkler daha hoş durur.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Post Reply