Combo!

Kadim Sanatlarla uğraşanlarla tartışabilmek için…
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Dragonfire wrote:Cok kasmissiniz Pyromantizm ile atesin dumanini ve alevini azaltabilir ama ayni derecede isinabilir kamp kurabilirsiniz. Biz hep oyle yapariz.
Pyromantism?????? 8O :? 8O
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
Dilbao
Başbüyücü

Post by Dilbao »

Sorun anlaşıldı. Herkes farklı bir sistemden bahsediyo. Belli bir sistem belirleyin onun üzerine konuşulsun. Yoksa herkes boşa birbirinin tezünü çürütmeye çalışacak.

The_KiRaTh: Senin yazdığın cümle 2nd daki Light, 3 ve 3.5 da artık öyle değil. Karanlık/aydınlık arasındaki birbirini aşma sorununu lvl ile anlatmış adamlar. Karanlık/aydınlık büyülerinden herhangi birisi kendinden daha düşük olanı negate eder demiş ve bitirmişler. Ayrıca radius ile oynayabildin diyelim, sorun onda da bitmiyo, çünkü süre sorunu var. Permanency atarım dersin ama 3 ve 3.5 da karanlık/aydınlık büyülerinden hiçbirine yapılamamakta permanency.

Ayrıca 2nd forever filan değil. Ã?ünkü bir gerçek var ki o da hatalı olması. Ã?oğu kural saçma kullanımlarla (yukarıdaki örnekte olduğı gibi) orataya çıkabiliyordu. Bu nedenle revize edilde. Mantıklı olan da buydu zaten.

Oren_Dautry: Grease yanıcı değildir. Sadece yüzeyi kaygan yapar. Ama web yanıcıdır. Web+yanıcı bişi güzel şeyler yaratabilir...

Dragonfire: Pyromancy demek istedin herlade. Sonuçta kural karmaşası yaratmayalım, belli bir sistem üzerinde konuşulmazsa herşey boşa gidiyor...
"Lovefull Evil"
The_KiRaTh
Başbüyücü

Post by The_KiRaTh »

şimdi 3e nin hatası yok mu dicem, yine 3e 2e kavgası çıkacak... Bu benim tercihimdir, kimsenin karışmaya hakkı yoktur diyorum ve kapatıyorum...

Ewt, sistemler yüzünden karmaşa çıkıyor haklısın... O zaman insanlar ya sistem söyleyerek anlatsınlar combolarını, ya da genel geçer durumlarda onu belirtsinler lütfen...
Tecrübe yenilen kazıkların bileşkesidir...
Dragonfire
Seçilmiş Savaşçı

Post by Dragonfire »

Hayır Pyromantizm dan bahsediyorum pyromancy gibi bir okul (5'th age) değil sadece bir tarz ve en önemli özelliği budur.
"What is locked can be opened; What is hidden can be found; What is yours will be mine."
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Yav şuna bak combo başlığını görmedim yukarı yeni başlık açtım. Neyse o silinir umarım başka arkadaşların kafası karışmaz. Neyse yazdıklarımı buraya olabildiğince geçireyim.

Transmute dust to water kullanırken tam plaka giymiş yükseğinci seviye bir fighterın ayğının altına atılırsa boğulup ölür. Hatta etrafınız çevriliyken fly ardından transmute... işe yarar. baktınız ölmediler transmute water to dust ile çamur içinde boğarsınız.

Stone to mud ilede yer altındayken en güçlü büyücüler bile çamur tabakası altında bırakuılarak öldürülebilir. Stone shape debuı şekildekullanılırmı bilmiyorum.

Grease büyüsünün çizme altına, kılıca(ki bu an bilineni), büyücünün component tutan eline yapılmasıda güzel sonuçlar doğurur.

Stone to flesh ardından pover word kill ice wind dale de gördüğüm bir comboydu.

Hatırladığım kadarıyla 2e de darkness içine yapılan light büyüsü darness'ı tamamiyle ortadan kaldırıyordu. (Bu anlayacağınız üzerebir kombo değildir. Kiratın yazdığına karşı yazdım)
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
The_KiRaTh
Başbüyücü

Post by The_KiRaTh »

Keşke herkes gibi kiratha muhalefet olmadan önce bir araştırıp okusanız...

En azından yukarda yazdıklarımı okusanız...
erethan
Başbüyücü

Post by erethan »

ya bu fikirler yeterince parlaksa ki light ve darkness iyiymiş benim oyunum olsa kuralları biraz esnetir ve kabul ederim hatta üstüne xp bile koyarım tuz niyetine
The_KiRaTh
Başbüyücü

Post by The_KiRaTh »

kural esnetmeye gerek yok ki?!? Kurallar dahilinde yapılabiliyor pek ala...
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

kirathcığım,
bu senin dediğin 2nd e için geçerli 3rd ve 3.5'da darkness büyüsü light (ki adı daylight gibi bir şeydi) büyüsünü counter ediyor bildiğim kadarıyla
The_KiRaTh
Başbüyücü

Post by The_KiRaTh »

Haklısınız. Ben 2e deki büyülerden bahsediordum. 3e de aynısı geçerli olmayabilir...
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

bunu imzandan anlayabiliyoruz :D

zaten seninle diğer kullanıcılar arasında çıkan çoğu tartışma 2e, 3e farklılıklarından kaynaklanıyor

sen söylüyorsun baştan ben 2e için konuşuyorum diye
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

clericlerden bir alternatif kullanım. kemere weight chest yaparak adamı dizleri üstüne çökertme. (Aynı zamanda duygusal hasar da veriyor!)

Water to dust ardından lightning bolt ile kızartma veya ice storm (Adını unuttum ama 5. seviye 5d6 vuruyor) ile süper fresh tarzı adventurer veya monster.

Tek bir comboya takılmayalım bırakıp olup olmayacağına DM karar versin.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Post Reply