Sihirli Yüzükler Üzerine

Kadim Sanatlarla uğraşanlarla tartışabilmek için…
galadlirim
Seçilmiş Savaşçı

Post by galadlirim »

evet benim yüzüğüm en güçlüüüsüü olucak :-P
ayrıca dragonfly ozanlar haklı, burada laf salatası yapılmıyor :|
Gözlerimi kapadım ve geçmişi hatırladım
Bizi biz yapan yıldızların ve denizlerin parıltısını içimde buldum
Söylediğimde şarkımı unutulmadı sözlerim
şarkılara konu olmuş zaferlerim,hatÄ
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

Konunun gayet yerinde tartışıldığını düşünüyorum ve büyü kulesinde olması gerektiği gibi büyülü özellikleri ve büyüyle nasıl oluşturulacağı tartışılıyor ve olması gereken de bu. Tekno yüzüklerden bahsedilecek yer de agora olmalıdır sanırım o yüzden bu başlıkta gereksiz hiçbirşey göremedim. hatta arkadaşların böyle bir çalışma yapması beni memnun etti.

gelelim konuya :D büyülü bir yüzük yapmak istiyorsanız bu konuda yetenekli bir büyücü olmalı ya da öyle bir büyücüyü kiralamalısınız.

aslına bakarsanız ben illa büyücü olmak konusunda emin değilim. sanırım bir rahip de kendi inancının gücünü içinde taşıyıp dvine büyüler barındıran yüzükler yapabilir.
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
Dragonfly
Kutsanmış Kişi

Post by Dragonfly »

Yüzük yapıldığında umarım geç kalmamış olursunuz...
Tek temennım bu...
Dragonfly ;
Keeper of the Grove, Forest King
<u>Domains</u>:Animal,Earth,Plant,Protection
Doğanın Tapınağı
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

: ) Geç olması hiç olmamasından iyidir bence.. Peki size güzel bir soru ile yardımcı olmaya çalışayı bir yüzüğe nasıl bir irade kazandırılır sonra bu iradenin insanı nasıl tutsak edecek kadar hatta zamanla hayalete dönüştürecek kadar güçlü olacağını tartışabilirsiniz ama ilk soru bence bu olmalı??
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Dragonfly
Kutsanmış Kişi

Post by Dragonfly »

Yüzüğe ciddi anlamda birinin ruhu aktarılırsa sanırım bu konu halledilmiş olur...
Dragonfly ;
Doğanın Tapınağı
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Olabilir yaa güçlü birinin ruhu olması gerekiyor değil mi yoksa aktarıldıktan sonra güç kazanabiliyo mu ruh???
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Dragonfly
Kutsanmış Kişi

Post by Dragonfly »

Ruhun güç kaybetmesi yada kazanması söz konusu değil eğer kapatıldığı yüzükün sahibi onu besleyecek kudrete sahıp değilse...
Yanı yuzuk sahipsiz bir hiç..
Dragonfly ;
Doğanın Tapınağı
Palisdan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Palisdan »

Peki başka bir noktaya değinelim, bir kişinin -bu noktada sanırsam kurban edilecek kişinin veya varlığın- ruhunun "tamamının" feda edilmesi zorunlu mu?
Bana sanki bu yapılacak olan ayinin türüne göre değişirmiş gibi geliyor. Mesela yüzüğü yaparken bir kişiyi kurban ettikten sonra gerekli ruhbani/kadim büyüyü uygulayarak onu yüzüğün içine hapsedebiliriz (aslında bu biraz lanet gibi, o yüzük kendini içeri kapatan ırka karşı nefret besleyebilir gibi geliyor. O ruhtan kime hayır gelir? Veya kim içeriye gönüllü olarak kendini hapsettirir?). Ancak Sauron örneğinde olduğu gibi kişinin yüzüğün içine tüm ruhunu hapsetmesi sanırsam gerekmiyor da, bir kısmını verip yüzüğü kendi ruhuna bağlayarak yüzük üzerindeki kontrolünü artırmak olası görünüyor, fakat kendi ruhunu bedeninde tutmak yerine yüzüğe aktarırken kazanılan güç nedir?

Ayrıca konu zaten bir büyülü yüzüğü kimin yapabileceği. Bence ruhbani veya kadim her türden büyüyü yapabilenler eğer yeterince güçlülerse yüzük yapabilirler. Psionicler (siyonisist diye çevrilmiş galiba) de acaba kendi büyüleriyle yüzük yapabilirler mi? Ya da ki enerjisi ile monklar (bunlar da galiba keşiş)?

Veya daha ilginç bir şeye değineyim. Buzyeli Vadisi kitabında savaşçı bir cüce olan Bruenor mithril madenini bir çekiç şeklinde biçimlendirip bir parşömeni okurken çevreye serptiği elmas tozlarını bu materyale toplatmasıyla Wulfgar'ın ellerinde +4 güce sahip olabilen ve atıldıktan sonra sahibine geri dönen bir büyülü nesne yaratabilmişti. Mithril büyülü bir madendir ve doğal haliyle dövüldüğü zaman ekstra bir büyü ilavesi olmadan +2lik güç verir ama Aegis-fang (bu çekiç) (özellikle Wulfgar'ın ellerinde asıl gücünü kazanmakla birlikte) +4e çıkarılabilmiş. Bunu yapan kim? Cüce bir savaşçı ve silah yapma ustası. Neyle yapıyor? Bir parşömen artı elmasla. Ama savaşçılar büyü yapabilir mi? Biraz çelişme var gibi duruyor ama çelişmenin bizim bilgisizliğimizden kaynaklandığını düşünüyorum.
Taşlar unutana dek...
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Yaa rahipler mi yüzüğü yapabiliyorlar yoksa büyücüler mi rahiplerse ne tip bir tanrı gerekiyor örneğin galiba ay kılılarında ilahi bir güç kılıcı yapıyor. Ama elflerle ilgili bir güç.. Ancak galiba büyücülerin de böle bi şey yapması mümkün olabilir. Ya da bana öle geliyo..
HARBE GİDEN
Dragonfly
Kutsanmış Kişi

Post by Dragonfly »

Yüzüğe konulacak yada hapis edilecek yüzük bence o anda lanetlenecek bir olmalı ki yüzüğünde ama cı bir ruhu yaşatmak ama takan kişiyede hükmetmek...
Yüzüğe konulacak ruh lanetlenmiş bir ruh olabılır yada insanlara hükmetmek için kendını bılerek içine hapsetmiş bir ruh ta olabılır...
Taskan kişiyi etkisi altına alan bır yüzük bu daha iyisanrım bır bakıma char eden bır yuzuk ve ruhun kontrolune gırıyor...
Dragonfly ;
Doğanın Tapınağı
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

eğer güçlü bir büyücü benliğinin bir kısmını bu yüzüğe aktarmaya karar verirse de olabilir ya da lich olmask istemediği halde hala yaşamak isteyen ve ölmek üzerte olan bir büyücü benliğini bu yüzüğe aktarabilir.
güç amacın, k
Dragonfly
Kutsanmış Kişi

Post by Dragonfly »

Sadece büyücülermi bunu yapar aklıma takıldı yani yüzüğe konucak ruh normal bir insan rütbeli bir paladin,bir barbar,ne bileyim bir ozan bile olabiir...
Dragonfly ;
Doğanın Tapınağı
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

ya aslında olabilir ama genelde büyücülerin enerjileri dah afazladır o yüzden onlar tercih edilir.
güç amacın, k
Palisdan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Palisdan »

Burda sanırım bir de enerji kavramı devreye giriyor. Yüzüğe girecek ruhun enerjisinin yüksek olmasının kazandırdığı avantaj ne oluyor peki? Yüzüğün iradesi mi daha güçlü oluyor yoksa büyüsel güçleri mi? Ve bir büyücü hem yüzüğe büyü kazandırırken hem kendisini nasıl kurban edebilir?
Taşlar unutana dek...
Dragonfly
Kutsanmış Kişi

Post by Dragonfly »

Yok şimdi yüzüğe girecek ruh mutlaka ilemleri yapandan farklı olmalı ki daha kolay olasun...

Mesela bıirini etkisi altına almış(her şekılde olabılır) bir büyücü o kişinin ruhuu kullanabılır...

Birde çeşitli yüzük yapılcağını düşünürsek bir katilin ruhu,bir rahibin ruhu,bir hayvanın ruhu bile bu iş için kullanılabılır...
Dragonfly ;
Doğanın Tapınağı
Post Reply