Sihirli Yüzükler Üzerine

Kadim Sanatlarla uğraşanlarla tartışabilmek için…
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

şu var hapsedilecek kişinin güçlü olması hem avantaj hem de dezavantaj olabilir. güçlü kişiler için çok iyidir yüzükle büyük güce ulaşırlar ama güçsüzler onun kontrolüne girer bence bu oldukça adil ve hoş(sakın adaleti önemnsediğimi sanmayon bu sadece bir beyandı :D )
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
Dragonfly
Kutsanmış Kişi

Post by Dragonfly »

Eveet buda istenmeyen bır sorun olabılır iradesine yenik düşen güçsüz birisi bu yüzüğü kötü amaçlı(güç kazanma hırsı) kullanabılır.

Ahanda yüzük kişiye hükmetmeye başladı bile :)
Dragonfly ;
Keeper of the Grove, Forest King
<u>Domains</u>:Animal,Earth,Plant,Protection
Doğanın Tapınağı
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

eh bu tür şeylerde olayın tadı tuzu değil mi abi. her şeyin bedeli var(ya ben bu sözü bu aralar çok kullanmaya başladım ya :P )
güç amacın, k
Palisdan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Palisdan »

Evet degisik yöntemler ve seçilecek ruhlar mevcut. Mesela yanlis bilmiyorsam golem yapilirken bir earth spirit çagrilip kandirilarak golem bedeninin içine hapsediliyor ve böylece golem hem güçlü oluyor hem de idame edilebilmesi çok daha kolay oluyor. Ne dersiniz benzeri bir yöntemle yüzügü hem güçlü hem de hükmedilebilir yapmak mümkün müdür?
Ruh hapsetmeden yüzügün ulasabilecegi güçlerin sinirlari nelerdir veya? Ã?ünkü benim bildigim kadariyla iradesi olmayan (içine ruh hapsedilmemisle esdeger sanirsam bu) yüzüklere hükmetmek irade gücünden çok büyücülük bilgisi gerektiriyor ve dolayisiyla çok daha kolay. Siz ne dersiniz?
Taşlar unutana dek...
galadlirim
Seçilmiş Savaşçı

Post by galadlirim »

bence hem güçlü bir büyücü olmalı hemde çelik iradeli ..işte o zaman aşarr!
Gözlerimi kapadım ve geçmişi hatırladım
Bizi biz yapan yıldızların ve denizlerin parıltısını içimde buldum
Söylediğimde şarkımı unutulmadı sözlerim
şarkılara konu olmuş zaferlerim,hatÄ
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

aslına bakarsan büyülü aletlerin kontrol edilmesinde önemli olan silahın egosudur. egoyu da alete yiklenen büyüler ve onu yapmak için ne kadar Xp harcandığı belirler. mesela drizzt deki o taş(adını hatırlamıyorum ama hani bi çırak bulup çok güçlü oluyodu ya) onda mesela 3 ya da 4 kadim lich in tüm Xp si var yani egosu aşmış bir büyülü alet ve neredeyse kimse bu aleti kontrol altına alamaz.
güç amacın, k
Palisdan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Palisdan »

Evet büyücü hem güçlü hem de çelik iradeli olursa yüzükleri kontrol edebilme konusunda pek çok kişiden daha fazla önde gider. Hem yüzüğün doğasını anlayabilecek ve ona göre davranacak bilgiye sahip olur hem de bu gücü kazanırken edindiği disiplinin verdiği irade sayesinde (çoğu durumda böyle olur) yüzükle arasındaki zihin savaşını kazanması daha olası olur.
Peki alete büyü yüklenince ruh olmaksızın irade kazanabilir mi demek bu? Crenshinibon'un lichler tarafından güneşin gücü kullanılarak yapıldığı söyleniyordu ve alet oldukça güçlü. Özel kule, yıkım ışını gibi önemli güçlerini saymasak bile 144 levellik büyü yapmaya olanak sağlıyordu yanlış hatırlamıyorsam. (16x9, 6x24 vb) ve güneş altında kalınca bu gücü günde 20 tazeliyordu. Muazzam bir güç kesinlikle.
Bir de lichlerin Crenshinibon'un içine istemeden çekildikleri gibi bir şeyler hatırlıyorum sanki. Bir büyücü büyülü eşyayı yaparken ayin sırasında isteği dışında bir eşyanın içine çekilebilir mi? Böyle beklenmeyen sonuçlar olası olabiliyor mu?
Taşlar unutana dek...
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

evet bu olası zaten bu taş oluşturulurkrn de aynı durumla karşılaşıldı. lichler taşa çok aşırı bir güç yüklediler ve taş benlik yani ego kazandı ve lichleri kendisine kattı.
bu arada haklısın sihirli bir eşya içine kimse hapsedilmesede ego sahibi olur ama bu ego genelde onu yapanın amaçları doğrultusundadır. saf kötü birisinin oluşturduğu büyülü alet kötülüğün malıdır ve egosu bu yöndedir ama illla kendisaini yapanı dinleyecek diye bir şart kyoktur tabi buna golem vs koruma amaçlı yapılan şeyler dahil değil.
güç amacın, k
NOOB
Kullanıcı
Kullanıcı

RUH VAR!!

Post by NOOB »

şunu söylemek gerekiyor bu durum da ki yüzüğü yapan kişi yüzüğe kendi ruhundan bir parça koyar , ruhunu koymaz , o parça yüzüğün gücünün merkezidir, diğer kalanı ise ona bağlı olan giğer kadim güçlerdir, yüzüğe sahip olan bu güçlerin bazılarını kontrol edebilir ama ruhun sahibi yüzüğün tüm gücünü en etkin şekilde kullanabilir, aynı sauronda olduğu gibi yüzük sahibini, sahibide kendi parçasını arıyor!!!!!!
Korku olgunlaştırır,
Korku yüceltir,
Korku anahtardır,
Bu yüzden,KORKUN BENDEN!!
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

evet bu sanırım doğru. bu arada bu konu da ki en iyi örneklerden birisi sanırım cyric'in elindeki silah. bu konuda bilginiz var mı özellikleri nedir?
güç amacın, k
Palisdan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Palisdan »

Peki ruhunu koyan kişiden bir eksilme oluyor mu? Kendisinden bir parça katıyor yüzüğe ama ne feda ederek bu parçayı koyuyor acaba? İnsan büyücülerin bu tip törenler sırasında ani yaşlanmalar yaşayabildiğini duymuştum acaba böyle bir ruh fedası mı söz konusu oluyor? Fazla feda edilirse kişi ölüyor ve benzeri.
Cyric'in elindeki silah derken neyi kastediyorsun yeminer? Time of Troubles zamanında içinde Mask'ı taşıyan daha doğrusu onun avatarı olan kılıç mı? Ã?yleyse o kılıç Mask'ın beden almış bir hali olarak faerun üzerinde zuhur etti diyebilirim. Bu avatarların oluşturulması bir tanrı için bile aşırı kolay bir iş değildir, bir avatarın yıkımı tanrıya güç kaybettirir o nedenle. Hele bir yarı tanrının oluşturacağı mesela kılıç şeklindeki avatarın kırılması onu kayda değer bir süre boyunca yeni avatarını oluşturana kadar faeruna ayak basamamasına neden olabilir.
Ancak Cyric'in elindeki kılıç Shadowwhistle'ın (galiba böyleydi adı) amacı ve arzusu eğer ben yanlış anlamadıysam kan dökmekti ve o açıdan garipsemiştim. Nasıl olur da Mask'ın faerunda zuhur etmiş halinin amacı sadece ve düz bir şekilde kan dökmek olur? Yoksa Cyric diğer gereksinimleri yerine getiriyordu da sadece kan dökmeyi yerine getirmediği için mi sorunlar çıkıyordu aralarında daha tam anlamış değilim. Fikirlere de minnettar kalırım tabi.
Taşlar unutana dek...
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

bunu öğrendiğim gerçekten iyi oldu. kılıcın gerçek doğasını bilmiyordum. teşekkür ederim. kan dökme meselesine gelince oldukça saçma geldi. mask gibi birisinin sadece kan dökmek istemesi aşırı saçma. maskın sadece çıkarlaruna ters düşenleri öldürmek isteyeceğini düşünüyorum önüne gelen herkesi sadistçe bir tutkuyla değil.
yorumum sa belki bir yanlışlık olmuş olabilir ya da kılıcı oluştururken diğer tanrıların da yaptığı gibi başka bir ölümlünün ruhundan yararlanmış olabilir. mesela bane fzuul (böle mi yazılıyodu bilmiyorum ama)u kullanıyor ama bu da bana pek doyurucu gelmedi çünkü hiçbir ölümlü ruh bir tanrıya o kadar hükmedemez. oysa kılıç tamamen kan alma arzusuyla dolu.
güç amacın, k
Palisdan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Palisdan »

Evet olayın saçma yani orası, Mask'ın avatarı olan kılıç nasıl kan dökmek için yanıp tutuşur, öyle anlar vardı ki müttefiklerini bile zararına olacağını bildiği halde öldürmesi için Cyric'e yalvarıyordu. İlüzyonla ilgili kısımlar güzeldi ama Cyric'i ikna edebilmek için her türlü tricke başvuruyor ve güzeldi de.
Yorumun fena değil bence. Fzoul'un bedenine Bane girdiğinde -ama Fzoul'un ruhunu ezmeden- Bane'in vücudunun hareketlerinde -eğer kendini zorlarsa- Fzoul etkiyebiliyordu. Fakat kılıcın davranışlarına etkimek farklı bir şey onun amacını belirlemek farklı bir şey. Gerçi orda Mask inananı olan birisini öldürtmüyordu, Bane inananlarını (ve de bazı hobbitleri) öldürüyordu. Acaba aslında Mask'ın istediği kan içmek değil de (ki kendisi amacının böyle olduğunu söylemişti) Mask inananı olmayanları öldürmek olduğu söylenebilir mi?
Bir kılıç içindeki avatar bilincinin ne kadarına sahip onu da sorgulamamız gerekebilir burda. Kişi ruhunun bir parçasını büyülü eşyaya kattığında o eşya içerisindeki varlık ve bilinç seviyesi ne kadardır, ne kadar olabilir?
Taşlar unutana dek...
Dragonfly
Kutsanmış Kişi

Post by Dragonfly »

Pekiii yüzük kendisini takanın iradesine göre kendisini ayarlasa ne olabilir bunu şimid düşündüm.şey gibi düşünün lüks bir bmw gibi anahtarı takınca sahibini yanıyan bir araba aynısı yüzükte olsa birden fazla takanı olan bir yüzük sahibini tanısa ve ona göre çeşitli güçler ve yeni iradeler kazandırsa yada tam tersi yoketse????

Ã?topik ama aklıma takıldı...
Dragonfly ;
Keeper of the Grove, Forest King
<u>Domains</u>:Animal,Earth,Plant,Protection
Doğanın Tapınağı
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

Abi bana sıradışı geldi. Garip olurdu derim sadece. Aslında bu güç yüzüğünde olmuyor değil. Normal birisi taksa sadece görünmezlik veriyor ama kudretli birisi takarsa inanılmaz büyük bir güç. ama bu senin bahsettiğin konu mu şüpheliyim.
güç amacın, k
Post Reply