Türkiyede Fantastik Edebiyat

Başka hiçbir yere uymadı dediğiniz mesajlar için.
Post Reply
FreyaImplorer
Kullanıcı
Kullanıcı

Türkiyede Fantastik Edebiyat

Post by FreyaImplorer »

Evet bildiğiniz türkiyede yazılmış bir kitap var mı?şöyle türk yazarı olan falan.Yoksa şu kulaktan kulağada yazılır bi tane :P .......Her neyse Gerçekten var mı?
Jacta alea est.
Palisdan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Palisdan »

Türk yazarlar hakkında en fazla gayretli gördüğüm Xasiork Yayınevi'dir. Türk yazar mı diyordun, dur sayayım; Orkun Uçar, Sibel Atasoy -bu yayınevi sahipleri-, Nefrin Tokyay, Evren İmre ve daha adını bilmediğim çok kişi. Özellikle Orkun Uçar'ın Kızıl Vaiz ve Kara Gezgin kitaplarını (9 kitaplık derzulya serisinin ilk iki kitabı) tavsiye ederim, ben bir sonraki kitabın çıkmasını sabırsızlıkla beklemeye başladım şimdiden. :D

Onun dışında biraz da dedikodu yapayım. Diyardaşlardan Gorath'ın da yazmakta olduğu kitapları olduğunu duydum, sorarsa benden duydunuz ona göre. :D Hatta müthişmişler diye de ilave edin. :D
Taşlar unutana dek...
Gorath
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Gorath »

Sormama gerek kalmadı Palisdan senin söylediğini gördüm...

Xasiork ölümsüz öykü yayımevinin kapatıldığını duydum. Sanırım Orkunun kitaplarının devamı gelmiyecek. Barış Müstecaplıoğlunun Perg efsanelerini okumanı tavsiye ederim. Irk sayısının azlığına rağmen oldukça iyi bir kitap...
Hayatın anlamsız oyunlarında anlamlı bir kapı açmak için sadece gözlerini kapat ve... hisset...

Hisset yaşamak için olan savaşını, böylece elde edersin o sonsuz anlamı...
chosen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by chosen »

yazarı şimdi aklımda deil ama bende türk bi yazardan
keşişin on günü die bi kitap okudum ama pek sıkıcı geldi dorusu
perg serisini bi ark daa sevmiş dedikleri kadar ii mi kine??
Ozan gülüyordu olanlara. Kahkahası karanlığı deliyordu. Durdu bir an sonra yine kahkahası duyuldu. Bu seferki olacak olanlara atıftı...
Gorath
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Gorath »

Süper olmasada oldukça iyi. Bence okumalısın....
Hayatın anlamsız oyunlarında anlamlı bir kapı açmak için sadece gözlerini kapat ve... hisset...

Hisset yaşamak için olan savaşını, böylece elde edersin o sonsuz anlamı...
The_Exile
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by The_Exile »

Kısa ve öz söyleyeyim,
Türkiyede fantastik edebiyat yok.
Sadece birkaç emekleme var onlarında nasıl sonuçlanacağını gelecek gösterecek.
Ama sadece fantastik edebiyat değil genel olarak Türk Edebiyatı bir düşüş içerisinde.
3.Dünya ülkesi olarak Türkiye okur yazar oranı olarak kendisi gibi üçüncü dünya ülkeleri arasında bile aşağı sıralarda yer alıyor.İyi Türk yazarlarının yetişmemesinin sebebi halk edebiyatla içiçe değil.Edebiyattan habersiz büyüyor ve ölüyor.

Okumayan bir halktan yazar çıkmaması gayet doğal.
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Tabii bunun nedenlerinden biri de türk edebiyatına duyulan ilgisizlik. Tıpkı müzikte türkçe müzik dinlemeyen arkadaşlar gibi.
Hatta türk edebiyatını beğenmeyen arkadaşların ciddi bölümünün türk yazarı olan bir kitap alıp okumayı çok fazla denemediğini idda ederim (belki beni mahçup ederler)
Bir de belki bizim aydın kesimimiz roman yazarlığından gittikçe uzaklaşıyor bu da neden... Ama sanırım şu anda ünlü yazar olarak Ahmet Altan var değil mi? Tabii hala yaşıyorsa Gülten Dayıoğluna her zaman tapmışımdır.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Post Reply