Parası olan bir insanın bunu harcaması kadar doğal bişey yok. Eğer acil bir ihtiyacın yoksa aynı ayakkabıdan istersen 10 tane al ama çevremde öyle insanlar görüyorumki yukarıda söylediğim söze tam uyuyor.
Geçen gün metroda birini gördüm. tam karşıma oturmuştu ostim tarafından geliyordu ulusta indi. Ã?nce yazık dedim çünkü üstünde başına bişey yoktu hatta ayakkabıları çok kötü haldeydi üstelik bu kış vakti ne yapıyor diye düşündüm. görünüş itibariyle ostimde bir dükkanda yada inşaata ameledir. sonra pat adam cep telefonunu çıkardı elinde 600 milyonluk fotograf çeken bilmem ne yapan bir telefon biraz elinde oynadı geri cebine koydu. Hava yapıyor aklı sıra.
Ulan salak o telefonu alana kadar daha ucuz bir telefon alda git kendine bir ayakkabı al. Sen ayağına ayakkabı alamıyorsun ne yapacan o telefonu parçalanmış ayakkabılarının resminimi çekeceksin. O adam o halde olduğuna göre o adamın karısı çoçuğu falanda aynı haldedir kendine acımıyorsa onlaradamı acımıyor.
Sonra başka bir olay bizim şirkette temizlik elemanı. taş çatlasa 400 milyon alıyordur. Elinde iki aylık parayla alabileceği bir telefon resim çekmiş millete onu gösteriyor. Oda aynı perişan halde.
Bizim milletimizin bu aç gözlülüğü ve hava atma ihtiyacı beni çok sinirlendiriyor. Başka bir olayda normal geliri olan bir tanıdığım marka olmayan bişey giymezmiş. İyi tamam senin paran. ne istiyorsan onu giy. tutmuş başka birini giydiği mont marka değilnmiş diye onu eleştiriyor hatta tavırlarıyla neredeyse aşşağılıyor. üstelik o adamın marka olmayan montu onun marka olanından çok daha şık.
İşte iki farklı insan ama aynı kafa yapısı. Bunun elbetteki eğitim ve kültürle alakası var. ve bu kültüsüz eğitimsiz topluluk giddikçe artıyor ben bu durumdan çok rahatsızım. sadece bunu nurada dile getirip sizinde görüşlerinizi almak istedim.
Teşekkürler