En iyi lider

Genel olarak Fantastik Edebiyatla ilgili tartışmalar için…
Fioner
Kullanıcı
Kullanıcı

En iyi lider

Post by Fioner »

Lider dediğin böyle olur dediğiniz fantastik kurgu kahramanlarını yazınız. Bence Middle-Earth'ten Feanor, Dragonlance'den Tanis, Forgotten Realms'ten Jarlaxle.
Shevarash
Seçilmiş Savaşçı

Post by Shevarash »

İyi konu doğrusu, üstelik tamda bu günlerde psikososyal alanlarda liderlik ile ilgili ayrıntılı bir çalışma hazırlıyordum güzel denk geldi :)

Ben kapsamı biraz daha geniş tutacağım, Tanis ve Jarlaxle konusuna katılıyorum. Feanor ise insanlarını sürüklemesine rağmen genel liderlik vasıflarına uymuyor, dikkatsiz ve tehlikeli. LotR dünyasından örnek verecek olsaydım Fingolfin`i gösterirdim sanırım.

Esas iyi örnek olarak X-men Cyclops`u söyleyebilirim. Tüm çalışmalardaki neredeyse bütün olumlu liderlik özelliklerini ayıklayarak bu karaktere vermişler sanki...
uLtior
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by uLtior »

speedy gonzales hem bir kahraman hemde bir liderdir. aksini soyleyen olursa galyana gelirim.:)
Türklider
Seçilmiş Savaşçı

Post by Türklider »

En iyi lider Türklider hahaha :lol:

Bana soracak olursanız da Feanor liderlik konusunda biraz kötü. şu an aklıma bi isim gelmiyor ama şu Forgotten Realms kitaplarını bitireyim mutlaka bir şey yazacam, söz.

Saygılarımla...
Türklider...
Sylvos
Seçilmiş Savaşçı

Post by Sylvos »

Türklider wrote:En iyi lider Türklider hahaha :lol:
Yemin ediyorumki aynısını yazacaktım :D

Ravenloft' ta Strahd (eh, yeterince açık), Ejderha Mızrağın' da Lord Soth (Tanis de kimmiş yahu?? İsteyenler Kara Gül' ün şövalyesi kitabında kim daha iyi lidermiş bir bakabilir.), Unutulmuş Diyar' da Jarlaxe (bu elemanın bir örgütü var. Gerçekten mükemmel..), Orta Dünya' da Fingolfin
-I grow tired of shouting battle cries when fighting this mage. Boo will finish his eyeballs once and for all, so he does not rise again! Evil, meet my sword! SWORD, MEET EVİL!!
Gorath
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Gorath »

Sheverash'ın söylediklerine katılmamak elde değil. Cyclops ise kesinlikle en iyi liderlerden birisidir. Ama aklıma Kara Kule den Roland geldi bunlara ek olarak.
chosen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by chosen »

lider deyince aklıma ilk gelen insan direk Sparhawk, grubuna olan bağlılığı , amaçtan şaşmaması, arkadaşlarının ona güveni falan filan, benim oyum kesinlikle Sparhawk'a :!:

fikir ve saygılarımla...
Ozan gülüyordu olanlara. Kahkahası karanlığı deliyordu. Durdu bir an sonra yine kahkahası duyuldu. Bu seferki olacak olanlara atıftı...
Gorath
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Gorath »

Hatta biraz daha genişletirsek Lider dediğimizde aklımıza ilk önce David Eddings gelir :P Adamın tüm kitaplarında bir lidere rastlamak mümkün;

Althalus
Belgariath
Garion
Sparhawk

:D
Shevarash
Seçilmiş Savaşçı

Post by Shevarash »

Soth konusuna katılmıyorum, eğer birini izleyeceksem (ki olmaz ya diyelim oldu :P) beni kendi ahmaklıkları yüzünden banshee yada iskelete dönüştürmeyecek birini izlemeyi tercih ederim :lol:
Beckett
Seçilmiş Savaşçı

Post by Beckett »

Yeni gördüm başlığı ama Shevarash kesinlikle lafı ağzımdan almış.Cyclops büyük bir liderdir.Eğer öyle olmasa X-Team i yönetemezdi zaten.Her defasında en mantıklısını en doğrusunu yapıyor ve aklı ile yönlendiriyordu olayları.Eğer dediklerim yanlış olsaydı Ultimate serisinde "The Blue Stars Team"(sanırım buydu yaa unuttum :???: ) liderliğini ona vermezlerdi.

Ama dersenizki başka yokmu diye 1-2 tane daha söyleyebilirim.İlk olarak Gandalf derim.O da çok iyi bir liderdir.Zaten geçmişini ve kişiliğini burda tartışmaya gerek yok.Yaptıkları herkesin gözü önündedir ve bana göre gerçek bir liderdir.İkinci olarakta Turin derim,çünkü o hem güçlü hemde dostlarına çok bağlı bir karakterdi.Ã?ete grubunu yönetirken yaptıklarına şahit olup aksini söylemek olmaz.Aynı zamanda duygusal bir kişiliğide var,yani arkadaşları için kendini feda edebilcek bir yapıya sahip.Ee bunu başkalarıda yapıyor diyebilirsiniz,ama nedenini benimde bilemediğim bir şekilde Turin insanı kendine çekiyor :)

Fingolfin konusunda ise küçük bir söz söyliyecem.Fingolfin Middle-Earth e gelmiş en büyük kraldı bence.Yani ondan sonra onun gibisi bir daha gelmedi.Ve onun ölümü beni aşırı derecede duygulandırmıştı.Yani sen git tek başına bir tanrıya meydan oku ve onunla kendi mekanında dövüş ve asil bir şekilde öl.Bu ne cesaret bu ne güçtür.Doğrusu Fingolfin'e sinirlenmiştim de.Yani bunu yapmamalıydı o ölmemeliydi :cry: Onun ölümü beni o kadar sinirlendirmişti ki hayatımda ilk ve son kez Tolkien ustaya kızmıştım.Gerçekten Fingolfin benim *kahraman* sınıfına soktuğum tek karakterdi,ondan sonrası gelmedi ve gelemezde...
Bu İsaret Kaos Tanrısının
Bu,Kılıcların Tanrısının
Bu,hayatın
Bu da olumun
..... Bilmen gereken bunlar.....
Geliyor zamanı Tanrıların;
Hayatın ve Olumun...
feanin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by feanin »

Starwarstan Quigon Jinn(kısa ve öz,zaten dicekleirmi başkalrı demiş hep :) buda deişik bi bakış açısı olsun dimi :) )
"Sadece zayıflar,büyülü eşyalara ihtiyaç duyarlar"

Raistlin Majere
trulias
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by trulias »

arkadaşlar birazda nostaji; nasıl unutursunuz ya otorobotlardan Optimus Prime ı :) paladinden daha iyi, bilinen bütün karakterlerden güçlü ( adam bilinmiyen alaşımdan olucak o kadar :D ) daha ne olsun.
birde starwars tan usta Joda ile warcraftan Thrall var.
tulkastor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by tulkastor »

Zaman Ã?arkından Rand adam delilikle boğuşsa biel yinede çok karizma ve tam bir lider,piskopat bişi,çok karizma yaw,burdan okumayanlarada zaman çarkını tavsiye ediorum süper kitaptır :D
uLtior
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by uLtior »

trulias wrote:arkadaşlar birazda nostaji; nasıl unutursunuz ya otorobotlardan Optimus Prime ı :) paladinden daha iyi, bilinen bütün karakterlerden güçlü ( adam bilinmiyen alaşımdan olucak o kadar :D ) daha ne olsun.
birde starwars tan usta Joda ile warcraftan Thrall var.
OPTIMUS PRIME STATS

Strength: 10
Intelligence: 10
Speed: 08
Endurance: 10
Rank: 10
Courage: 10
Firepower: 08
Skill: 10

PROFILE
If he had been on Earth, he would be a doctor, a mechanic, a scientist and a warrior. But on Cybertron there is no difference between these professions. So Optimus uses his skills to heal and repair- which are the same things to Autobots- to improve the world around him and, if necessary, to fight
BrokenBlade
Süresiz Banlanmıştır

Post by BrokenBlade »

LotR en iyi lider Saruman'dır.Hep iyiler kazanır olayı olmasaydı...
Post Reply