Fantastik Kurgu hakkında en iyi yazılmış kitap..

Genel olarak Fantastik Edebiyatla ilgili tartışmalar için…
Gwindor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Gwindor »

tabiki Lotr, ama onu bi kenara koyarsak Ölüm Kapısıdır.
Ejderha Mızrağı her zaman sürükleyici ama fazla yüzeysel gelmiştir bana. Kitap eline aldınmı kendini bıraktırmıyordu ama çokta bi derinliği yoktu. Bunu gerçek bir frp oyunundan yazılmasınada bağlayabiliriz tabi.
Ama yazarlarımız diğer serilerinde sanırım tecrübeninde verdiği kuvvetle gerçekten bir kitap oluşturmuşlar. Ölüm Kapısında -tabi Yüzüklerin Efendisi'ndeki kadar olmasada- o derinliği buldum. Gerek dünyaların birbirine bağlanışı, gerek karakterlerin ayrıntıları vs. gerçekten hoşuma giden bir seri olmuştur
Zaman Ã?arkının 4. kitabını okuyorum şuan ve resmen gereksiz sayfalar var. Yani iyi güzelde yazar öyle bir uzatmış herşeyi öyle bir betimlemişki evlere şenlik. şuan 3 Lotr edecek kadar okudum Zaman Ã?arkından ama Lotr'un 1/3'ü kadar olay gerçekleşmedi. Sanki ticari birşeyler düşünüyorum, hani olabildiğince uzatmak istiyor sanırım Robert abimiz..
Vampir
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Vampir »

Zaman Ã?arkı bugün bildiğimiz hiçbir öyküyle kapsam olarak kıyaslanabilir değildir açıkcası.Siyasal ve sosyolojik yapısı ilginç ve iyi işlenmiş bir dünyadır.Yüzüklerin Efendisi'nin olduğu kadar, Dune'un da bariz etkileri var Zaman Ã?arkı'nda.Sık sık sayfa dolduruyor bu adam densede, aslında Zaman Ã?arkı'nın tarzı bu. Ã?ykünün her anı ve mekanı ve karakterlerin bu zaman ve mekanla olan tüm ilişkisi oldukça detaylandırılıyor.Eğer Zaman Ã?arkı ciltlerinde ileri geri gidip öyküyü böyle inceleseydik, çok ilginç detaylar yakalardık, ama öykü o kadar uzun ki, buna pek imkan vermiyor.Zaman Ã?arkı hızla akan bir aksiyon öyküsü değil, değişen bir dünyada o değişimi her anında izlemenizi isteyen temposuz bir öykü. Robert Jordan'ın betimlemelerinin çok kuvvetli olduğu da bir gerçek. Çok çok uzun olmasına rağmen çok da çabuk okunabiliyor.

Ölüm Kapısı ilk Ejderha Mızrağı üçlemesinden daha başarılı değil. Aslında W&H ikilisi karakterleri işleme konusunda pek de iyi bir iş çıkartamıyorlar kitaplarında.Betimlemeleri çok zayıf ve sıkıcı.

Aslında Tolkien sonrası Orta çağ tabanlı fantezi edebiyatının en iyi serisi hangisidir diye sorsanız bana size tereddütsüz bir biçimde Yerdeniz Beşlemesi'dir derdim.Tolkien öncesi eserler de ise tüm dünya edebiyatının büyük bir klasiği olan Gormenghast'tır.
"Ve sancaklar duvarlardan ve payandalardan çekilip alınıyor ve o Kulelerin Kulesi'ne götürülüyor ve atalarının tozlarının arasına yatırılıyor." - (Mervyn Peake - Titus Groan)
Ozicano
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Ozicano »

Tek kitap olarak, "Yaz Alevi Ejderhaları" (Ejderhamızrağı)
Seri olarak "Ejderhamızrağı"

En sevdiğim üç seri sıralaması yapılırsa ise :

1.) Ejderhamızrağı
2.) Hükümran Taş
3.) Unutulmuş Diyarlar
CaRNeDuR
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by CaRNeDuR »

Tek kitap dersek her zamanki gibi kuduğum ilk fantastik kurgu olan "Hobbit" derim ve duygusal davranırım. Mükemmele yakın o kadar çok kitap var ki aklımda ama Hobbit'in yeri ayrı. Ama seri dersek "Zaman Ã?arkı" gibisi kesinlikle yok.
Necros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Necros »

lotr tabi ki her zaman en üst seviyede onun haricinde en beğenerek okuduğum seri belgariad ve malloryon du.
mori_istar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by mori_istar »

Yazılmış en iyi kitap Silmarillion dur.
Sylvius
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Sylvius »

Yazılmıs en iyi kitap dersek LOTR ın 3. kitabı derim. seride de LOTR 1. dragonlance 2. olum kapısı 3. sıradadır.

Zaman carkına gelince bende o tatmini uyandıramadı. (AMAN DİYİM SPOİLER A GIRER BUNLAR BAKIN)Mesela olum kapısında arianusta elfler insanlar cuceler tek bilek oldugunda ya da sartanlar son anda patrynlere yardıma geldiginde, dragonlance de raistlin elini staff ına her uzattıgında, lotr da son savasta DUNADAN gelip de AKAğAÃ? sancagını actıgında hissettigim seyleri hissettiremedi bana...
Post Reply