Baldur's Gate

Mucit Gnomların hayal makineleri, pc, konsol oyunları hakkında her sey..
pennylane
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pennylane »

ya ben bu oyunun ilkini 15 kere oynamışımdır ama herseferinde aynı yere geldiğimde bir aksilik çıkıyor ve save dosyalarını kurtaramadan oyuna yeniden başlamak zorunda kalıyorum..
baldur's gate 2.ninde 5.cd sini kaybettim,babam sağolsun benim cdlerimi ordan oraya fırlatıyor :evil:
bir de Tales of the Sword Coast var bende ama ingilizce olduğu için bilgisayara uyum sağlayamıyormuş sonuç itibariyle çalışmıyor nedendir ben anlayamadım :ayyyy!:
bu kadar aksilikten sonra ben yinede inatla oynuyorum..grafikleri bu kadar kötü olmasaydı daha iyi olabilirdi ama oyun hayli eski olduğu için ve çok güzel bir hikayesi olduğu için pekte takılmıyorsunuz grafiklere..
son olarak bir bilen varsa bana söylesin ya ilk oyunda bandit leri ben neden bir türlü bulamıyorum..peldivale ya da larswood da olmaları gerekiyor ama orada 10-20 tane bandit öldürdükten sonra hiç bir şey değişmiyor..bir kampları falan olması lazım..nerde bu kamp..çıldırıcam :evillaugh: biri bana özel mesaj atarsa çok sevinirim..lütfen :cry:
..eğer tanrılar varolsaydı ben tanrı olmamaya dayanamazdım..o halde tanrı yoktur..
Arwyl
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Arwyl »

Hahaha en sonunda 3yıldır.Peşinde olduğum Shafow of Amnı ele geçirdim.Niahha!İşin kötü tarafı tam vize haftasında elime geçti :cry:
pennylane
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pennylane »

kimse bana cevap vermicek mi ya ??* :mad: :mad: ühühühühühü
..eğer tanrılar varolsaydı ben tanrı olmamaya dayanamazdım..o halde tanrı yoktur..
Dienekes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Dienekes »

Oyunu oynayalı baya zaman geçtiğinden dediğin yeri hatırlayamıyorum ama TOSC konusunda yardımcı olabilirim. Oyunun sitesinden son patch'i kurunca uyumsuzluk ortadan kalkıyor ;)
pennylane
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pennylane »

eheuehe..teşekkür ederim ama uyumlu olan oyunumada banditlerin kampını bulmadan devam edemiyorum :ayyyy!: o banditleri bi bulursam var ya çok feci yapıcam.....kamplarını başlarına yıkıcam :evil:
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

teylz ov soord koost, bildiim kadarıynan vindovz ekspii sistemlere kurulmuyo. bende tr ekspii vardı, ona kurduktan soona dil hatası verdi. ing ekspiiye kurunca da bu işletim sistemiynen çalışmaz dedi. ama ben peçini kurmamıştım, istersen kurup deneyebilirsin.

bendit kemp olayına gelince, bu pek çok kişinin sorunu. olay şööle. naşkel madennerinde en sondaki maarada bulunan Mulahey adlı elemanı temizledikten soona, beregost'a feldepost's inn'e gideceksin. orada üst katta bir eleman olacak. onunnan konuş. ya güzelliknen ya da kaba kuvvetnen kampın yerini o elemandan ööreniyosun.

gerçi bunun başka yolları da vardı galiba ama o kadarını hatırlamıyom.

kolay gelsin, ii eelenceler...
War, war never changes...
Demian
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Demian »

sword coast bende xp de calisti gerci benim oyun almancaydi ama xp de türkceydi.
bilginize.
pennylane
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pennylane »

yaw o elemanla konuştum,döfdüm hatta öldürdüm çok ta iyi oldu..üstünden bir mektup çıkıyo camp ın yeri larswood ya da peldivate die sonra gidioum oralara bakıyorum ortalıkta 5-10 tane bandit var hepsini öldürüyorum ama bir sonuç alamıyorum bu işten..yani bir camp durumu yok çünkü ortada hatta orda biri dio ki bana banditler bi kaç gün önce burdalardı artık yoklar falan benim journal ımdada bu durumun üstünde şöle bi not var : başka bi yolunu bulmalıyım onların kampını bulmak için dio..bütün haritayı açıp tüm questleri yaptım :) baldur's gate dışında gitmediğim yer kalmadı ama bi türlü 4. chapter a geçemiyorum yani ne yapsam ki ben şimdi :evil: ühühühühü ben ağlamıyım da kim ağlasın :mad: :cry:
Lord Necros
Başbüyücü

Post by Lord Necros »

O halde Hazırcevap'taki başlığa dediklerimi bir kez de burada söyleyeyim.

Baldur's Gate bir hack&slash oyunu değil, bir RPG oyunudur. Lütfen oyunu "Ehehehehehe şunu kestim, bunu da kestim, onu da öldürdüm. Süper adam öldürüp level kasarım ve item toplarım." diye oynamayın. Hikayesini adam gibi takip ederseniz, nerede ne yapmanız gerektiğinin zaten kabak gibi ortada olduğunu göreceksiniz.
All power demands sacrifice...and pain. The universe rewards those willing to spill their life's blood for the promise of power.

Power demands sacrifice.
pennylane
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pennylane »

Necros_Spellweaver wrote: Lütfen oyunu "Ehehehehehe şunu kestim, bunu da kestim, onu da öldürdüm. Süper adam öldürüp level kasarım ve item toplarım." diye oynamayın
:-o
oyunu o şekilde oynamıyorum zaten ve senin " " içinde yazdığın cümleleri kullanmamışım..bende sana şunu söyliyim sen daha benim yazdığım gayet basit cümlelerden böyle anlamlar çıkartabilirken ve şu forumdaki 3 mesajımı bile takip edemezken benim baldur's gate te takip edemediğim noktalar olabilir..
ayrıca ben bu konuda bana yardım edebilecek biri vardır belki diye mesaj yolladım yani bana oyunları nasıl oynamam gerektiğini söyleyecek biri çıkıpta adam gibi oyun oynamayı tanımlasın ya da frp nedir rpg nedir diye ukalalık yapsın diye değil..
benim neyi ne kadar bildiğimi ya da oyunları nasıl oynadığımı sen yorumlayamazsın çünkü bu konuda bir fikrin yok..2. olarakta istediğim oyunu istediğim gibi oynarım sen dm lik yapmadığın sürece buna karışamazsın..son olarakta bir insanın foruma yazış tarzı her zaman ciddi olmayabilir..arada geyikte yapılır..herşeyi ciddiye alan çağımızın frp koruyucusu sanıyosan kendini merak etme herşey senin elinde değil,yani sanane....
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

pennylane wrote:
Necros_Spellweaver wrote: Lütfen oyunu "Ehehehehehe şunu kestim, bunu da kestim, onu da öldürdüm. Süper adam öldürüp level kasarım ve item toplarım." diye oynamayın
oyunu o şekilde oynamıyorum zaten ve senin " " içinde yazdığın cümleleri kullanmamışım..bende sana şunu söyliyim sen daha benim yazdığım gayet basit cümlelerden böyle anlamlar çıkartabilirken ve şu forumdaki 3 mesajımı bile takip edemezken benim baldur's gate te takip edemediğim noktalar olabilir..
ayrıca ben bu konuda bana yardım edebilecek biri vardır belki diye mesaj yolladım yani bana oyunları nasıl oynamam gerektiğini söyleyecek biri çıkıpta adam gibi oyun oynamayı tanımlasın ya da frp nedir rpg nedir diye ukalalık yapsın diye değil..
benim neyi ne kadar bildiğimi ya da oyunları nasıl oynadığımı sen yorumlayamazsın çünkü bu konuda bir fikrin yok..2. olarakta istediğim oyunu istediğim gibi oynarım sen dm lik yapmadığın sürece buna karışamazsın..son olarakta bir insanın foruma yazış tarzı her zaman ciddi olmayabilir..arada geyikte yapılır..herşeyi ciddiye alan çağımızın frp koruyucusu sanıyosan kendini merak etme herşey senin elinde değil,yani sanane....
öhöm... hemen toparlayıp konuya dönüyorum.

eer tranzig'i (handaki adamın adıymış) öldürüp, yağmalardan kampın yerini belirten bişiy çıkmadıysa yakın bi seyvine dönmeni öneririm. :( sanırım başka yollar da var. nette bi araştırma yaparak ulaşabilirsin. ben bi forum sayfasını vereyim istersen:

http://forumz.tomshardware.com/games/Ba ... t3355.html

kolay gele...
Lord Necros
Başbüyücü

Post by Lord Necros »

pennylane wrote:
Oyunu böyle oynadığın için mi Mulahey'in arkasındaki sandıkta Tazok'un mektubunu bulamadın? Ha buldun da anlayamama başarısını-ki seni temin ederim bu çok yüksek bir başarıdır, ayakta alkışlarım seni-gösterdin? Tazok orada Mulahey'e açık açık "Bir ihtiyacın olursa, Beregost'taki Feldepost Inn'deki Tranzig ile temasa geç." demiş. Bunu bulabilecek şekilde hikayeyi takip ederek oynuyorsan, nasıl bunu beceremedin çok merak ediyorum. Bulmuş olman lazım, zira bulamasaydın Berrum Ghastkill senin madenleri temizlediğine inanmazdı. Bu durumda acaba o bölümü bile geçemedin mi? Buraya bir soru işareti konulabilir. Ve geçtin, mektubu da buldun diyelim. O mektupta yazanın anlamını nasıl anlayamadın? Daha açık bir şekilde ancak "Oyuncu, bana bak, Beregost'taki Feldepost's Inn'e gidip Tranzig ile konuşacaksın, anladın mı?" şeklinde bir yazı olmalıydı. Bu durumda hangi sonuçlara ulaşıyoruz? Ya beceri meselesi, ya zeka meselesi, ya monitörün bozuk ve hiçbir şeyi düzgün göremiyorsun, veyahut hack&slash oynuyorsun. İlk üçünün olma ihtimalinin dördüncüye göre daha düşük olduğu düşünülürse de böyle bir şey demiş olmam gayet doğaldır.

Gelelim üç mesajını takip etmememe. Ben önemsediğim ve değer verdiğim insanların mesajlarını takip ederim. Bunca kişilik forumdaki bütün mesajları takip edecek halim yok.

Ayrıca merak etme, hiç de FRP'nin koruyucusu olmaya çalışmıyorum. Ama en basit şeyi bile beceremeyip sanki büyük bir marifetmiş gibi sırıta sırıta soranlara böyle cevap veririm, daha doğrusu uyarırım zira kimseyi rencide etmek gibi bir derdim yoktur. Ã?yle bir amacım olsa çok daha iyi şekilde beceririm bunu.

Ve son olarak, sen nasıl istediğin gibi oynayabiliyorsan, ben de keyfimce yorumda bulunabilirim. Sen de benim keyfimce yorumda bulunma hakkıma karışamazsın o halde.

Sanırım bu şamatanın ardından en azından ne yapman gerektiğini öğrenmişsindir, daha doğrudu ben öyle umuyorum.

Bu konu üzerinde daha fazla konuşmayacağım. Arkamdan dilediğin gibi homurdanıp, söylenip, ciyaklayabilirsin.

Saygılarımla.
All power demands sacrifice...and pain. The universe rewards those willing to spill their life's blood for the promise of power.

Power demands sacrifice.
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

Beyler bayanlar, sakin...

Olayları kişiselliğe dökmenin bi anlamı yok. Burada soracağımız soruları iyi niyetle sormalı vereceğimiz cevapları da iyi niyetle vermeliyiz, buna özellikle dikkat etmenizi rica ediyorum.
Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlülü
Demian
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Demian »

Necros_Spellweaver wrote:
pennylane wrote:
Oyunu böyle oynadığın için mi Mulahey'in arkasındaki sandıkta Tazok'un mektubunu bulamadın? Ha buldun da anlayamama başarısını-ki seni temin ederim bu çok yüksek bir başarıdır, ayakta alkışlarım seni-gösterdin? Tazok orada Mulahey'e açık açık "Bir ihtiyacın olursa, Beregost'taki Feldepost Inn'deki Tranzig ile temasa geç." demiş. Bunu bulabilecek şekilde hikayeyi takip ederek oynuyorsan, nasıl bunu beceremedin çok merak ediyorum. Bulmuş olman lazım, zira bulamasaydın Berrum Ghastkill senin madenleri temizlediğine inanmazdı. Bu durumda acaba o bölümü bile geçemedin mi? Buraya bir soru işareti konulabilir. Ve geçtin, mektubu da buldun diyelim. O mektupta yazanın anlamını nasıl anlayamadın? Daha açık bir şekilde ancak "Oyuncu, bana bak, Beregost'taki Feldepost's Inn'e gidip Tranzig ile konuşacaksın, anladın mı?" şeklinde bir yazı olmalıydı. Bu durumda hangi sonuçlara ulaşıyoruz? Ya beceri meselesi, ya zeka meselesi, ya monitörün bozuk ve hiçbir şeyi düzgün göremiyorsun, veyahut hack&slash oynuyorsun. İlk üçünün olma ihtimalinin dördüncüye göre daha düşük olduğu düşünülürse de böyle bir şey demiş olmam gayet doğaldır.

Gelelim üç mesajını takip etmememe. Ben önemsediğim ve değer verdiğim insanların mesajlarını takip ederim. Bunca kişilik forumdaki bütün mesajları takip edecek halim yok.

Ayrıca merak etme, hiç de FRP'nin koruyucusu olmaya çalışmıyorum. Ama en basit şeyi bile beceremeyip sanki büyük bir marifetmiş gibi sırıta sırıta soranlara böyle cevap veririm, daha doğrusu uyarırım zira kimseyi rencide etmek gibi bir derdim yoktur. Ã?yle bir amacım olsa çok daha iyi şekilde beceririm bunu.

Ve son olarak, sen nasıl istediğin gibi oynayabiliyorsan, ben de keyfimce yorumda bulunabilirim. Sen de benim keyfimce yorumda bulunma hakkıma karışamazsın o halde.

Sanırım bu şamatanın ardından en azından ne yapman gerektiğini öğrenmişsindir, daha doğrudu ben öyle umuyorum.

Bu konu üzerinde daha fazla konuşmayacağım. Arkamdan dilediğin gibi homurdanıp, söylenip, ciyaklayabilirsin.

Saygılarımla.
Yine de biraz rencide olmamis mi? Soran yeni daha biraz daha olgun karsilasaydin iyi olurdu.
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

pennylane wrote:...baldur's gate 2.ninde 5.cd sini kaybettim,babam sağolsun benim cdlerimi ordan oraya fırlatıyor :evil: ...
ya bi de BG2 4 siidii diil miydi yaw? sen zaten olmayan bi siidiiyi arıyo olmayasın penileyn :D
Post Reply